Connect with us

اخبار ساحوی

غنی: پیمان امنیتی میان امریکا و افغانستان پس از توافق صلح پا بر جا خواهد ماند

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

محمد اشرف غنی رییس جمهور کشور هشدار میدهد که هیچ موافقت نامه ای که در آن هویت نظامیان افغان تضمین نشود برایش قابل قبول نیست.

آقای غنی در دیدار با نظامیان کشور در وزارت دفاع تاکید می ورزد در صورت که توافق صلح با طالبان، تمامی پیمان های امنیتی با امریکا و ناتو پا برجا خواهد ماند.

به گفته رییس جمهور غنی جز پرچم سه رنگ افغانستان جای برای پذیرش پرچم دیگر از سوی مردمان کشور وجود ندارد و جمهوری اسلامی هم خط سرخ این گفتگوها است.

محمد اشرف غنی  رییس جمهور میگوید: “هیچ موافقت نامه ای که در آن هویت نظامیان افغان مصوون نباشد قابل قبول نیست. هر کسی که فکر میکند دوران باد داکتر نجیب را بالای نیروهای امنیتی تکرار میکند، خواب است و خیال نیست.”

در همین حال آقای غنی تاکید می‌ورزد که پیمان امنیتی میان افغانستان و امریکا همچنان پا بر جا خواهد ماند، ” در پیمان های امنیتی ما تغیری نمی آید، تعهد واضح برای تمویل و تجهیز باقی میماند. پیمان نو در کار نیست و یک اعلامیه مشترک منشر خواهد شد.”

در حالی  که امریکا و طالبان از رسیدن به یک  توافق درباره خروج نظامیان خارجی از افغانستان ابراز خوشبینی کرده اند؛ اما رییس جمهور می گوید که در پیمان امنیتی شمار نیروهای خارجی قید نشده و کم و زیاد شدن این نیروها به شرایط وابسته است.

آقای غنی می‌افزاید: “زمینه صلح را ما برابر ساختیم، اما هر نوع صلح برای ما قابل قبول نیست، صلحی را قبول نداریم که باعث نابودی بیرق ما شود.”

افزون بر این رییس جمهورغنی، کارکرد نیروهای امنیتی را می ستاید و می گوید که در سال جاری چهار موج بزرگ حملات دشمن را مهار کرده اند. آقای غنی وعده می دهد که در شش هفته‌ی آینده برای خلبان‌های نیروهای هوایی و مسوولین نهادهای امنیتی و دفاعی کشور نمرات زمین رهایشی توزیع خواهد شد.

اخبار ساحوی

هند: تلفات بخشی از هر جنگ است، اما تمامی پیلوتان ما به خانه بازگشته‌اند

راجیو غای، رئیس عملیات نظامی هند یک روز پس از اعلام آتش‌بس بین این کشور و پاکستان، نشست خبری برگزار کرده و به سوالات درباره درگیری چهار روزه پاسخ داد.

Published

on

مقام نظامی هند بدون پاسخ مشخص درباره سرنگونی یا عدم سرنگونی پیشرفته‌ترین دارایی نظامی این کشور در جنگ چهار روزه، گفت که تلفات بخشی از هر جنگ است.

راجیو غای، رئیس عملیات نظامی هند یک روز پس از اعلام آتش‌بس بین این کشور و پاکستان، نشست خبری برگزار کرده و به سوالات درباره درگیری چهار روزه پاسخ داد.

او در پاسخ به سوالی درباره خسارات احتمالی نیروی هوایی هند، بدون اشاره به جزئیات بیشتر گفت: «تلفات بخشی از هر نبرد است، اما تمامی پیلوتان ما به خانه بازگشته‌اند».

این مقام هندی در ادامه گفت که اردوی هند پاکستان را «غافلگیر» کرده و پاسخ اسلام‌آباد «نامنظم و متزلزل» بوده است. رئیس عمومی عملیات نظامی هند همچنین مدعی شد که در حملات این کشور بیش از ۱۰۰ نظامی پاکستانی که برخی قوماندانان کلیدی بودند، کشته شده‌اند.

پیش از این، اردوی پاکستان مدعی شده بود که ۵ جت هندی، از جمله ۳ طیاره جنگی رافال را سرنگون کرده است. این جت‌ها ساخت فرانسه به تازگی توسط هند خریداری شده و یکی از پیشرفته‌ترین دارایی‌های اردوی هند محسوب می‌شود.

پس از ۴ روز درگیری شدید، هند و پاکستان روز گذشته آتش‌بس اعلام کردند. در این درگیری که از سال ۱۹۹۹ تا کنون شدیدترین تنش بین دو کشور بوده است، مجموعا ۷۰ نفر کشته شدند. چند ساعت پس از اجرایی شدن آتش‌بس، ساکنان مناطق مختلف در هند و پاکستان از حملات طیاره‌های بدون سرنشین و انفجار خبر دادند. در ادامه، هند پاکستان را متهم کرد که آتش‌بس را نقض کرده، اما پاکستان گفت که به توافق پایبند است و هند را مسئول نقض آتش‌بس می‌داند. به گفته شاهدان عینی، درگیری‌ها و صدای انفجار تا سپیده دم خاموش شد و پس از خاموشی شنبه شب، برق در اکثر مناطق مرزی هند برقرار شد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

پوتین پیشنهاد برگزاری مذاکرات مستقیم با اوکراین را مطرح کرد

دفتر ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین و وزارت امور خارجه اوکراین بلافاصله به درخواست رویترز برای اظهار نظر در مورد این پیشنهاد پاسخ ندادند.

Published

on

رئیس‌جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، بدون توجه به طرح آتش‌بس یک‌ماهه در جنگ اوکراین، پیشنهاد برگزاری مذاکرات مستقیم با اوکراین را مطرح کرده است.

آقای پوتین صبح امروز در یک نشست خبری خواستار ازسرگیری گفتگوهای صلح شد که در اپریل ۲۰۲۲ میان دو کشور آغاز شده بود.

این مذاکرات چند هفته پس از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین شروع شده بود.

پوتین گفت: «ما به گفتگوهای جدی متعهد هستیم. هدف از این گفتگوها، ریشه‌کن کردن عوامل اصلی این بحران و ایجاد صلحی پایدار با در نظر گرفتن حقایق تاریخی است. »

او همچنین افزود که به‌زودی با رئیس‌جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان، گفتگو خواهد کرد تا در استانبول برای میانجی‌گری در مذاکرات همکاری شود.

دفتر ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین و وزارت امور خارجه اوکراین بلافاصله به درخواست رویترز برای اظهار نظر در مورد این پیشنهاد پاسخ ندادند.

پیشنهاد پوتین برای مذاکرات مستقیم با اوکراین ساعاتی پس از آن مطرح شد که قدرت‌های بزرگ اروپایی روز شنبه در کی‌یف از پوتین خواستند که با آتش‌بس ۳۰ روزه بدون قید و شرط موافقت کند یا با تحریم‌های جدید «گسترده» روبرو شود.

درهمین حال، دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، در مورد پیشنهاد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، برای مذاکره مستقیم با اوکراین در استانبول اظهار نظر کرد و گفت: «این می‌تواند روز بزرگی برای روسیه و اوکراین باشد و این گام، فرصتی عالی برای دستیابی به صلح بین دو کشور است که می‌تواند آغاز راه حلی برای درگیری‌های جاری باشد.»

Continue Reading

اخبار ساحوی

انفجار در مرز هند و پاکستان ساعاتی پس از توافق آتش بس

رئیس‌جمهور امریکا شامگاه شنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که قصد دارد میزان تجارت امریکا با این دو همسایه هسته‌ای را افزایش دهد.

Published

on

تنها چند ساعت پس از توافق هند و پاکستان بر سر توقف درگیری‌ها، صدای چندین انفجار در کشمیر تحت کنترل هند به گوش رسید و این دو همسایه هسته‌ای یکدیگر را به نقض آتش‌بس متهم کردند.

به گزارش رویترز به نقل از مقامات و ساکنان جامو و کشمیر، این منطقه تحت حملات طیاره های بدون سرنشین و توپخانه قرار گرفت و شهرها در خاموشی فرو رفت.

ویکرام میسری، وزیر خارجه هند گفت که پاکستان توافق آتش‌بس را نقض کرده است و تهدید کرد که در صورت تکرار این امر اردوی هند پاسخ خواهد داد.

آقای میسری گفت: «از پاکستان می‌خواهیم برای رسیدگی به این نقض‌ها اقدامات مناسبی انجام دهد و با جدیت و مسئولیت با وضعیت برخورد کند.»

وزارت خارجه پاکستان در واکنش به این اظهارات اعلام کرد که این کشور به آتش‌بس پایبند است و هند را مسئول نقض آن می‌داند.

در بیانیه‌ وزارت خارجه پاکستان آمده است: «نیروهای ما با مسئولیت‌پذیری و خویشتنداری در حال مدیریت شرایط هستند.»

این وزارتخانه همچنین خواستار خویشتنداری نیروهای این کشور شد و افزود که هرگونه مشکل در اجرای آتش‌بس باید از طریق کانال‌های ارتباطی مناسب حل‌وفصل شود.

درگیری‌های اخیر هند و پاکستان که در پی حمله مسلحانه مرگبار ماه گذشته در کشمیر که به کشته‌شدن ۲۶ نفر انجامید، آغاز شد، شدید‌ترین درگیری میان این دو همسایه هسته‌ای و دشمن دیرینه در سه دهه اخیر است.

این درگیری‌ها شامگاه جمعه به اوج خود رسید و دو کشور پایگاه‌های نظامی یکدیگر را هدف قرار دادند. بنابر گزارش‌ها مجموع تلفات غیرنظامیان در این درگیری‌ها تاکنون به ۶۶ نفر رسیده است.

هند و پاکستان عصر شنبه اعلام کردند که به توافق آتش‌بس رسیده‌اند. اسحاق دار، وزیر خارجه پاکستان، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «پاکستان و هند با آتش‌بس فوری موافقت کردند. پاکستان همواره بدون آن‌که از حاکمیت و تمامیت ارضی خود کوتاه بیاید، در پی صلح و امنیت منطقه بوده است.»

همچنین، آقای میسری اعلام کرد که قوماندانان عملیات نظامی دو کشور با یکدیگر گفتگو کرده و بر سر توقف درگیری‌ها در ساعت پنج عصر موافقت کردند.

با این حال دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا مدعی شد که آتش‌بس میان هند و پاکستان با میانجی‌گری امریکا انجام شده است و در شبکه اجتماعی «تروت‌سوشال» نوشت: « پس از یک شب طولانی مذاکرات به میانجی‌گری ایالات متحده، خوشحالم اعلام کنم که هند و پاکستان با آتش‌بس کامل و فوری موافقت کردند.»

رئیس‌جمهور امریکا شامگاه شنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که قصد دارد میزان تجارت امریکا با این دو همسایه هسته‌ای را افزایش دهد.

آقای ترامپ همچنین نوشت: «با هند و پاکستان همکاری خواهم کرد تا ببینیم آیا می‌توان پس از هزار سال به راه‌حلی درباره مسئله کشمیر دست یافت.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!