Connect with us

تجارت

بانک جهانی: سکتور خصوصی افغانستان شدیدا صدمه دیده است

منتشر شده

در

یک گزارش بانک جهانی نشان می‌دهد که پس از بحران سیاسی اخیر در افغانستان، فعالیت‌های اقتصادی در این کشور به شدت آسیب دیده و بخش سکتور خصوصی متاثر شده است.

در این گزارش آمده است که پس از ماه آگست سال ۲۰۲۱ میلادی در افغانستان از هر سه فعالیت تجارتی یکی آن به گونه موقتی متوقف شده است.

این گزارش بانک جهانی که به اساس یک نظرسنجی آماده شده نشان می‌دهد که آسیب بیشتر را کسانی متقبل شده اند که کار و بار کوچک داشتند.

بر اساس این نظرسنجی، 38 درصد شرکت های کوچک، 35 درصد شرکت های متوسط و 25 درصد شرکت های بزرگ به طور موقت از فعالیت های خود باز مانده اند.

اعضای بخش خصوصی نیز گزارش نظرسنجی اخیر بانک جهانی را واقعی خواندند.

شیر باز کمین زاده، معاون اتاق صنعت و تجارت افغانستان گفت: "ما می‌پذیریم که پس از تحول اخیر، مشکلات اقتصادی رخ داده است اما عامل اش خود بانک جهانی است."

وزارت مالیه افغانستان با این گزارش مخالفت کرده و به صحت بودن آن تردید دارد.

مقام های وزارت مالیه می‌گویند که فعالیت‌های اقتصادی در کشور نسبت به چند ماه گذشته گسترش یافته است و همچنان روز به روز افغانستان در حال  توسعه اقتصادی است.

احمد ولی حقمل، سخنگوی وزارت مالیه گفت: "در بحران اقتصادی افغانستان خود بانک جهانی تا جایی مقصر است. دارایی های ما منجمد شده است. تحریم ها وضع شده."

بانک جهانی همچنان به بیکاری پس از پانزده هم ماه اگست اشاره کرده و گفته است که شرکت ها در افغانستان بیش از نصف کارمندان خود را اخراج کرده اند که اغلب آنها زنان می‌باشند.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!