رویداد های اخیر
ازبکستان میگوید امارت اسلامی را پیش از جامعه جهانی به رسمیت نخواهد شناخت

نماینده خاص رییس جمهور ازبکستان در امور افغانستان گفته است که کشورش امارت اسلامی را پیش از جامعه جهانی به رسمیت نخواهد شناخت.
عصمت الله ارگاشف در مصاحبه با تلویزیون آشنا صدای امریکا تعامل و همکاری با دولت جدید افغانستان را مهم دانسته و تاکید کرده است که دولت ازبکستان با امارت اسلامی همکاری نزدیک دارد.
آقای ارگاشف گفت: “ما آنها را به تنهایی به رسمیت نخواهیم شناخت. وقتی این اتفاق میافتد، ما میخواهیم صدا و حمایت جمعی وجود داشته باشد و ما در طیف وسیعی از مسایل با طالبان تعامل داریم و آنان را واقعیتی میدانیم که باید پذیرفته شوند.”
آقای ارگاشف به این باور است که رهبران امارت اسلامی درک کرده اند که برای پیدا کردن مشروعیت جهانی باید رویکرد خود را تغیر بدهند اما او تاکید می کند که برای عملی شدن شرایط جامعه جهانی از سوی دولت جدید افغانستان نیاز به زمان بیشتر است.
او گفت: “طالبان متوجه شده اند که باید تغییراتی ایجاد کنند تا در سطح بین المللی پذیرفته شوند و آنها به زمان نیاز دارند و ما در مورد این پیچیدگیها با امریکاییها و اروپاییها صحبت کرده ایم. کم از کم برای مدت ۲۰ سال طالبان با غرب و ماموریت آنان جنگیدند. آنها وعده حکومتی مبتنی بر اصول طالبان را داده اند. چگونه می توان انتظار داشت که آنها به این سرعت در برنامه خود تجدید نظر کنند؟”
ازبکستان یکی از کشورهای آسیایی میانه و در عین حال همسایه شمالی افغانستان پس از سقوط دولت پیشین و روی کار آمدن امارت اسلامی به یک مرکز کلیدی برای ارسال کمک های بشردوستانه به افغانستان مبدل شده و مورد استقبال کشورهای کمک کننده نیز قرار گرفته است. به باور آگاهان تعامل دولت ازبکستان با امارت اسلامی در شرایط فعلی مهم و ارزنده است.
عبدالولی فروزان، تحلیلگر سیاسی گفت: “ازبکستان مانند سایر کشور های جهان منتظر اینست که باید طالبان تغییراتی را در خود بیاورند و ازبکستان منحیث یک کشور همسایه خیلی مهم است که وارد یک تعامل شود با دولت افغانستان، مگر اینکه طالبان به وقت نیاز دارند ولی جهان امید دارد تغییر ببیند در رویکرد طالبان.”
نُه ماه از حاکمیت امارت اسلامی در افغانستان می گذرد اما تاکنون به مشروعیت جهانی دست نیافته است. ایجاد حکومت همهشمول، احترام به حقوقبشر به ویژه حقوق زنان و قطع رابطه با گروههای تروریستی شروط جامعۀ جهانی برای به رسمیت شناختن دولت جدید افغانستان است، شرایطی که تا کنون امارت اسلامی برای عملی ساختن آن قناعت جامعه جهانی را حاصل نکرده است.
رویداد های اخیر
سرپرست وزارت صحت عامه: کشورهای همسایه تحمل پیشرفت افغانستان را ندارند

سرپرست وزارت صحت عامه میگوید که کشورهای همسایه پیشرفت افغانستان را تحمل کرده نمیتوانند، از همین رو مهاجران را آزار و اذیت، اموال شان را مصادره و آنان را به گونه اجباری اخراج میکنند.
نور جلال جلالی در نشستی در کابل گفت: «کسی با توانایی خود خانه و زندگی ساخته است، اما برایش گفته میشود که هیچ حق نداری که آن را با خود ببری. با یک جوره لباس، با ذلت و رسوایی لتوکوب و به موتر انداخته میشود و برایش گفته میشود که برو. برادارن ما اگر پول کمی هم دارند، به کشور خود برگردند.»
دولت پاکستان عملیات گستردهای را برای بازداشت و اخراج افغانهای فاقد اسناد قانونی در سراسر آن کشور آغاز کرده است.
مقام های محلی ولایت ننگرهار اعلام کرده اند که با آغاز دور دوم اخراج مهاجران افغان از پاکستان، طی سه روز گذشته، ۳۱۶ خانواده از طریق بندر تورخم وارد کشور شده اند.
عزیزالله مصطفی، معاون والی ننگرهار میگوید: «تمام کمیتهها آمادگی خود را دارند. در این دو یا سه روز اخیر، ۳۱۶ خانواده اخراج شده اند. کمیته خدمات وجود دارد. با مرکز هم تماس گرفته ایم. ان شاء الله امکانات داریم. با موسسات نیز دیدار میکنیم و با هماهنگی این روند را پیش میبریم.»
قابل یاد آوریست که حدود ۸۴۵ هزار افغان طی ۱۸ ماه گذشته پاکستان را ترک کرده اند.
سازمانهای مدافع حقوق بشر از اخراج مهاجران افغان از پاکستان انتقاد کرده اند.
رویداد های اخیر
در سه روز عید بیش از ۱۲هزار توریست داخلی و ۲۱ توریست خارجی از بلخ دیدن نموده اند

ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت بلخ میگوید که در سه روز عید بیش از ۱۲هزار توریست داخلی و ۲۱ توریست خارجی از مکانهای تفریحی و تاریخی این ولایت دیدن کرده اند.
شماری از شهروندان کشور که از مکانهای تفریحی این ولایت دیدن کردهاند، با ابراز خرسندی از تامین امنیت خواهان ایجاد سهولتهای بیشتر تفریحی در این مکانها هستند.
منطقه پسته مزار، در ولسوالی مارمل ولایت بلخ و در ۲۰ کیلومتری شهر مزارشریف یک از مکانهای است که این روزها میزبان هزاران توریست داخلی از مناطق مختلف کشور بوده است.
به گفته ریاست اطلاعات و فرهنگ بلخ در سه روز عید بیش از ۱۲هزار توریست داخلی و ۲۱ توریست خارجی به این ولایت سفر کرده اند.
شماری از توریست ها از تأمین امنیت ابراز خرسندی میکنند و خواهان ایجاد سهولتهای بیشتر تفریحی از جمله ایجاد رستورانتها، مسجد، بازار و فرهم نمودن آب آشامیدنی در مکانهای توریستی اند.
با این حال، مسوولان محلی بلخ از تلاشها برای ایجاد سهولتها در مناطق تفریحی در این ولایت سخن میزنند.
افزون بر پسته مزار، کانال قوش تیپه، دشت شادیان، دریای آمو و چشمه خواجه سکندر از دیگر مکانهای تفریحی در ولایت بلخ است که شاهد حضور توریستان داخلی و خارجی بوده اند.
رویداد های اخیر
کارشناسان ملل متحد از پاکستان خواستند بازداشت و اخراج مهاجرین افغان را متوقف نماید
حکومت پاکستان در ماه جنوری اعلام کرد که دارندگان کارت شهروندی افغانستان (ایسیسی) باید تا ۳۱ مارچ بهصورت داوطلبانه از این کشور بیرون شوند، ورنه در برابرشان از زور کار گرفته خواهد شد.

گروه کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد از پاکستان خواستهاند که اخراج و بازگشت اجباری مهاجران افغان از اسلامآباد، راولپندی و دیگر شهرها را متوقف کند.
این گروه از کارشناسان در اعلامیهای گفته اند که «میلیونها افغان در پاکستان، بدون اینکه به خواستهای مشروعشان غور شود، با تهدید بازگردانده شدن روبهرو هستند.»
در اعلامیه آمده که بسیاری از افغانها نگراناند که در صورت بازگشت به افغانستان، تحت فشار و تهدید امارت اسلامی قرار بگیرند.
در ادامه گفته شده که: «زنان، دختران، دگرباشان جنسی، اقلیتهای قومی و مذهبی، مقامهای حکومت پیشین و نیروهای امنیتی، مدافعان حقوق بشر، کارمندان رسانهها و خبرنگاران در این زمینه بیشتر آسیبپذیر اند.»
کارشناسان سازمان ملل، اقدام حکومت پاکستان را نقض آشکار قوانین بینالمللی حقوق بشر و مهاجرت خوانده و از آن کشور خواستهاند تا به نقش مهم خود بهعنوان یک دوست و همسایه در این زمینه ادامه دهد.
این در حالی است که گزارشها از مناطق مختلف پاکستان حاکی از آن است که این کشور عملیات گستردهای را برای بازداشت و اخراج دارندگان کارتهای شهروندی افغان (ایسیسی) و مهاجران فاقد اسناد آغاز کرده است.
حکومت پاکستان در ماه جنوری اعلام کرد که دارندگان کارت شهروندی افغانستان (ایسیسی) باید تا ۳۱ مارچ بهصورت داوطلبانه از این کشور بیرون شوند، ورنه در برابرشان از زور کار گرفته خواهد شد.
هرچند بعداً خبرگزاری اسوشیتد پرس بر اساس اسناد دولتی پاکستان گزارش داد که این مهلت تا دهم اپریل تمدید شده است، گزارشها حاکی از آن است که عملیات برای بازداشت مهاجرین افغان در شهرهای مختلف کشور از جمله اسلامآباد و راولپندی از پیش آغاز شده و تلاشی خانهبهخانه توسط پولیس جریان دارد.
براساس گزارش رسانههای پاکستان، در چند روز گذشته دهها خانواده افغان دارای کارت ایسیسی از طریق تورخم به افغانستان بازگردانده شدهاند.
همچنین بهتازگی، روزنامۀ دان به نقل از مقامهای کراچی گزارش داد که روند اخراج افغانها از این شهر آغاز شده است.
بر اساس این گزارش، آنها افغانهایی هستند که کارتهای ایسیسی دارند و تا حالا، پولیس بیش از ۱۵۰ نفر را بازداشت کرده است.
-
جهان5 روز ago
اعزام یک کشتی طیارهبر دیگر امریکا به خاورمیانه
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت اقتصاد از امریکا میخواهد که داراییهای منجد شده افغانستان را آزاد کند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
نگرانیها از تخریب پروژههای نیمه کاره بانک جهانی در افغانستان
-
تجارت3 روز ago
توقف صادرات افغانستان به پاکستان از طریق تورخم بهدلیل نقص فنی دستگاه اسکن
-
اخبار ساحوی3 روز ago
اسرائیل حملات خود را در سوریه افزایش داده و میگوید ترکیه به دنبال «دولت تحت الحمایه» است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عابد: پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل پس از تأمین بودجه آغاز میشود
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اجلاس سران اتحادیه اروپا و کشورهای آسیای میانه خواستار تشکیل حکومت همه شمول در افغانستان شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
مقام ارشد خیبرپختونخوا: برای مهاجران افغان در پاکستان اقامت دایمی داده شود