تجارت
صادرات پاکستان به ازبیکستان از طریق خاک افغانستان

کالاهای بازرگانی پاکستان برای نخستین بار از طریق سیستم جهانی ترانسپورت جاده (تیر) از خاک افغانستان وارد ازبیکستان شد.
اعضای سکتور خصوصی افغانستان با استقبال از این کار، خواستار تقویت روابط بازرگانی میان افغانستان و پاکستان شده اند.
آنان ابراز امیدواری میکنند که بتوانند کالاهای شان را از طریق سیتسم جهانی ترانسپورت جادهای به آسیای میانه انتقال کنند.
اتاق تجارت و سرمایه گذاری میگوید، که انتقال کالاهای بازرگانی پاکستان از خاک افغانستان سبب تقویت روابط بازگانی میان افغانستان و پاکستان میشود.
در همین حال آگاهان اقتصادی به این باورند که روابط اقتصادی پاکستان و ازبیکستان به سود کشور تمام شده و سبب رشد اقتصادی میشود.
این آگاهان تاکید میکنند که پاکستان نیز باید زمینه انتقال کالاهای بازرگانی افغانستان به آسیای جنوبی را فراهم کند.
تجارت
افغانستان به دنبال دریافت نفت و گاز از روسیه

امارت اسلامی افغانستان به خرید گاز و نفت از روسیه و همچنین ادامه کار بر روی پروژه خط لوله گاز ترکمنستان – افغانستان – پاکستان – هند (تاپی) که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در کابل آیندهای نامشخص داشت علاقه نشان داده است.
به گزارش بیزنس استاندارد، در زمانی که غولهای انرژی روسیه مانند گازپروم تحت تحریمهای کشورهای غربی قرار گرفتهاند، جمال نصیر غروال، شارژدافیر منصوب شده از سوی امارت اسلامی در مسکو، جاهطلبی افغانستان برای توسعه مشارکت انرژی با روسیه را مورد تاکید قرار داده است.
جمال نصیر غروال در گفتگو با خبرگزاری دولتی روسیه گفت:” در حوزه تجاری و مالی در حال مذاکره هستیم. ما میخواهیم همکاریهای اقتصادی با روسیه را توسعه دهیم تا در روابط پیشرفت حاصل شود و برای خرید سوخت از روسیه مشتاقیم.”
وی در ادامه افزود: “مذاکرات در حال حاضر از طریق وزارتخانههای تجارت روسیه و افغانستان در جریان است، زیرا کابل همچنان مصمم است تا به زودی قراردادهایی خاص را امضا کند.”
شارژدافیر افغانستان در مسکو تاکید کرد که دولت امارت اسلامی برای بازسازی زیرساختها، ساخت ساختمانها، جادهها و سایر تاسیسات ضروری به روسیه متکی است زیرا روسیه در گذشته نیز به افغانستان کمک کرده است.
او همچنین در این مصاحبه از تمایل افغانستان برای ارسال میوههای خشک و دیگر محصولات کشاورزی به روسیه خبر داد و خاطرنشان کرد:”ما به پیشرفت مذاکرات با مسکو علاقه مندیم و نمیتوانیم جزئیات خاصی را مشخص کنیم اما در حال مذاکره برای آینده میباشیم. در عین حال منظورمان معامله پایاپای هم نیست.”
در پایان این گزارش آمده است جمال نصیر غروال با اشاره به ادامه کار بر روی پروژه خط لوله گاز ترکمنستان – افغانستان – پاکستان – هند (تاپی) که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در کابل آیندهای نامشخص داشت تایید کرد این خط لوله ترکمنستان، یکی از بزرگترین تامین کنندگان انرژی دنیا را به کشورهای جنوب آسیا متصل خواهد کرد.
تجارت
با آمدن امارت اسلامی عواید وزارت معادن افزایش یافته است

پس از روی کار آمدن امارت اسلامی وزارت معادن و پترولیم نزدیک به ده میلیارد افغانی عواید داشته است. مسولان در این وزارت همچنان میگویند که تنها در ده روز گذشته هشت صد میلیون افغانی از سکتور معادن درآمد داشته اند.
مقامهای وزارت معادن و پطرولیم میگویند که از عید فطر بدینسو در بیشتر از ۱۰ روز کاری بیش از ۸۰۰ میلیون افغانی جمعآوری کرده اند.
به گفتهای این مقامها پس از روی کارآمدن امارت اسلامی در کشور بیش از ۱۰ میلیارد افغانی عواید از بخش معادن جمعآوری کرده اند و این روند روز به روز در حال افزایش است.
مفتی عصمتالله برهان، سخنگوی وزارت معدن و پطرولیم میگوید که:” در ده روز گذشته عواید ما نزدیک به ۸۰۰میلیون افغانی رسیده است و این روند روز به روز در حال افزایش است ما میخواهیم که معادن ما در اقتصاد کشور ما تاثیرات مثبت داشته باشد.”
کارشناسان اقتصادی افزایش عواید معادن را برای رشد اقتصاد کشور مهم میدانند و میگویند که اگر امارت اسلامی سهولتهای بیشتری برای سرمایه گذاری در کشور فراهم کند، فساد ریشهکن شود وضعیت اقتصادی به زودی تغییر خواهد کرد.
سیدالرحمان عمران، آگاه روابط اقتصادی میگوید که:” افزایش عواید وزارت معادن بسیار خبر خوب است، طبعی است که در سکتور معادن سرمایه گذاری افزایش یافته است و زمانی که سرمایه گذاری افزایش یابد واضیح است که عواید نیز افزایش می یابد و ایجاد کار هم می شود و امید است که برای تلاش ها برای سرمایه گذاری افزایش یابد.”
به باور آگاهان در کنار سکتور معادن در افغانستان سرمایه گذاری در سایر بخشها مانند زراعت، مالداری، باغداری، بانکداری، صنعت و تولید انرژی صورت گیرد تا کشور به سوی توسعه برود.
تجارت
امارت اسلامی بودجه سال مالی ۱۴۰۱ خود را تصویب کرد

وزارت مالیهی حکومت سرپرست امارت اسلامی افغانستان، بودجه سالی مالی ۱۴۰۱ را براساس مصوبهی شورای وزیران و تأییدی رهبر امارت اسلامی ترتیب و اعلام کرد.
این وزارت مجموع بودجهی سال مالی ۱۴۰۱ را ۲۳۱ میلیارد افغانی گفته که از این مقدار حدود ۲۰۳ میلیارد افغانی آن بودجه عادی و ۲۷,۹ میلیارد افغانی آن بودجه انکشافی است.
وزارت مالیه در اعلامیهای که امروز (شنبه، ۲۴ ثور) منتشر کرده گفته است که بودجهی امسال کاملا از عواید داخلی و فارغ از هرگونه حمایت مالی خارجی ترتیب شده است.
این وزارت در عین حال گفته است که بودجهی امسال ۴۴ میلیارد افغانی کسری دارد. با این وجود، وزارت مالیه تأکید کرده است که بر اساس پلان مالی منظم و “براساس همین بودجه تا پایان سال به اهداف خود خواهیم رسید.”
-
جهان5 روز پیش
اوکراین: از ابتدای جنگ بیش از ۲۶هزار نظامی روس کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
یونسف بار دیگر خواستار بازگشایی مکاتب دخترانه شد
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
وزیران خارجه هفت اقتصاد بزرگ جهان محدودیتهای اخیر بر زنان افغان را محکوم کردند
-
رویداد های اخیر5 روز پیش
سفیر امریکا: چرخبالهای دولت سابق افغانستان را به امارت اسلامی نمیدهیم
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
ذبیحالله مجاهد: موضوعات داخلی مربوط به افغان هاست
-
رویداد های اخیر5 روز پیش
آنتونیو گوترش: تروریسم در افغانستان در حال جان گرفتن است
-
علم و تکنالوژی4 روز پیش
مرسدس بنز ۲۹۲ هزار موتر را برای رفع مشکل بریک فرا میخواند
-
کوید۱۹4 روز پیش
کوریایی شمالی اولین موارد مرگ ناشی از ابتلا به کرونا را ثبت کرد