Connect with us

تجارت

امریکا مجوز تازه‌ای را در پیوند به معاملات مالی با افغانستان صادر کرد

منتشر شده

در

وزارت خزانه‌داری امریکا مجوز تازه‌ای را صادر کرده است که بر اساس آن نهادهای کمک کننده بین‌المللی و شرکت‌های خصوصی می‌توانند با نهادهای حکومتی در افغانستان معاملات تجاری و مالی انجام دهند.

براساس گزارشی که رویترز منتشر کرده مجوز تازه نمایانگر تغیر در سیاست امریکا است.

قبل از این معاملات تجاری عادی با نهادهای حکومتی زیر اداره‌ای امارت اسلامی و “رهبران شبکه حقانی پس از روی کار آمدن شان در ماه اگست ممنوع قرار داده شده بود.”

ممنوعیت معاملات با چهره‌های تحریم شده همچنان باقی است و انتقال اجناس تجملی نیز شامل این مجوز تازه نمی‌شود.

یک مقام ارشد امریکا گفته که تحریم‌ها علیه امارت اسلامی ادامه خواهد یافت و اقدام تازه، شرکت‌های خصوصی و نهادهای کمک کننده را در بخش‌های تادیه مالیات و محصول گمرکات کمک می‌کند.

رویترز به نقل از مقامات امریکایی نگاشته است که مجوز تازه بخشی از تلاش‌های امریکا برای مهار کردن فروپاشی اقتصادی افغانستان است.

مجوز تازه امکان انتقالات مالی را به تمام نهادهای حکومتی در افغانستان از جمله بانک مرکزی، وزارت معارف، وزارت انرژی وآب، وزارت مالیه، وزارت زراعت، آبیاری ومالداری، وزارت صحت عامه و همچنان شرکت‌ها و تصدی‎های دولتی در افغانستان بشمول شرکت برشنا فراهم می سازد.

این مجوز همچنان شامل واردات و صادرات از افغانستان و معاملات تجاری در داخل افغانستان می‌شود.

سایر موارد شامل این مجوز قرار ذیل اند:

• پرداخت مالیات، هزینه‌ها، محصولات گمرکی، خرید و یا اخذ جواز و خدمات عامه، مشروط بر اینکه این پرداخت‌ها دربرگیرنده اجناس و خدمات تجملی نباشد

• اجرآت معاملات نهادهای مالی با افغانستان از جمله تصفیه حساب و انتقال پول به بانک‌های خصوصی و دولتی این کشور

• خدمات مالی و حرفه‌ای مربوط به فعالیت‌های اقتصادی در افغانستان

• فعالیت‌های مربوط به حفظ و توسعه زیربناها در افغانستان در بخش‌های آب، بهداشت، انرژی و برق

• فعالیت‌های مربوط به توسعه و حفظ ترانسپورت ملکی در افغانستان، از جمله خدمات ترافیک هوایی، خدمات هوانوردی، ساخت و ساز خط ریل و سرک و نگهداری آن

• معاملات مربوط به مخابرات، پست و پارسل

• واردات و صادرات مواد معلوماتی به افغانستان

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!