رویداد های اخیر
فراغت ده پیلوت از پوهنتون هوایی افغانستان

ده تن از پیلوتان پس از فراگیری آموزشهای مسلکی، نظری و علمی در پوهنتون هوایی افغانستان، طی مراسمی سند فراغت شان را به دست آوردند.
از این میان، شش پیلوت آموزشهای حرفهای را برای به پرواز درآوردن طیاره «سِسنا-۲۰۸» و چهار تن دیگر آنان برای پرواز هلیکوپتر «اِم-۱۷» در پوهنتون هوایی فراگرفتند.
این آموزشها حدود سه سال را دربرگرفته است.
در مراسم فراغت، به پیلوتان تازه فارغ توصیه گردید که به آموزشهای شان ادامه بدهند و برای حرفهای تر شدن بیشتر تلاش ورزند.
نقیب الله مقیم، رئیس ارکان قوای هوایی گفت: «مسلک پیلوتی یک مسلک پیچیده است که زیرکی میخواهد. درسها و مطالعات پیلوتی پایان ندارد. شما باید شب و روز کوشش کنید و درسهای خودرا ادامه بدهید.»
باز محمد، معین وزارت دفاع گفت: «از بزرگان گرفته تا افراد پایین رتبه، اگر از مسیر خود اندکی منحرف شویم، به خود ضرر میرسانیم. اگر خود تان با گفتار و یا عمل خود به خود ضرر نرسانید، هیچ کس دیگری به شما ضرر رسانده نمیتواند.»
پیلوتان تازه فارغ شده میگویند که آموزشهای شان را به گونه درست فرا گرفته اند و آماده دفاع از قلمرو افغانستان و خدمت به مردم کشور هستند.
جمعه خان صلاح الدین، یکی از پیلوتان میگوید: «ما سه سال درس خواندیم. درسهای نظری را در پوهنتون هوایی تکمیل کردیم. بعداً به میدان قوای هوایی رفتیم. در آنجا پروازهای تعلیمی را انجام دادیم.»
بر بنیاد آمار پوهنتون هوایی، پس از روی کار آمدن دوباره امارت اسلامی، این پوهنتون ۸۴ دوره آموزشی را برگزار کرده که طی آن یکهزارو ۱۸۲ تن از بخشهای گوناگون فارغ شده اند.
رویداد های اخیر
سرپرست وزارت انرژی و آب برای اشتراک در یک نشست بینالمللی عازم ازبیکستان شد

عبداللطیف منصور، سرپرست وزارت انرژی و آب، در رأس یک هیأت امارت اسلامی به تاشکند، پایتخت ازبیکستان سفر کرده است تا در پنجمین نشست بینالمللی انرژی اشتراک کند.
این کنفرانس از تاریخ ۱۳ تا ۱۵ می با محوریت «همکاری منطقهای برای انرژی پایدار» برگزار میشود.
هدف از برگزاری این نشست، تقویت همکاریهای منطقهای، جذب سرمایهگذاری در پروژههای مشترک انرژی، تبادل تجربیات و ترویج تکنالوژی سبز اعلام شده است.
قرار است آقای منصور در جریان این کنفرانس، بر گسترش همکاری با کشورهای منطقه، جذب سرمایهگذاری خارجی و استفاده از تجربیات موفق بینالمللی در زمینه مدیریت منابع انرژی تأکید کند.
در این نشست بینالمللی، نمایندگان کشورهای منطقه از جمله ازبیکستان، قزاقستان، ترکمنستان، روسیه و همچنین نهادهایی چون سازمان بینالمللی انرژی اتمی و بانک جهانی حضور خواهند یافت.
رویداد های اخیر
هشدار اوچا درباره تشدید بحران کم آبی در افغانستان
اوچا گفته است این شرایط احتمالا بحران کمآبی را تشدید میکند و باعث کاهش بیشتر محصولات زراعتی و آسیب به چراگاهها خواهد شد.

دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد (اوچا) دربارهی تشدید بحران کم آبی هشدار داده است. به گفته این دفتر میزان بارندگی در افغانستان پایینتر از حد نرمال است.
اوچا در گزارشی با اشاره به این که تنها در برخی مناطق افغانستان، میزان بارندگی به حد متوسط نزدیک شده است، گفته است که میزان کلی بارندگی در سرتاسر افغانستان همچنان پایینتر از حد متوسط باقی مانده است، حجم آب برف در اکثر حوضچههای دریای کمتر از متوسط و در حال کاهش است و این موضوع بحران کمآبی را بیش از پیش تشدید میکند.
اوچا گفته است که گزارش شاخص استرس زراعت (ایاسآی) مناطقی را در افغانستان نشان میدهد که رشد پوشش گیاهی در آنها بهطور قابل توجهی کمتر از حد عادی و حاکی از بروز خشکسالی است.
این نهاد افزوده است که رطوبت خاک در عمق ریشه گیاهان در بیشتر نقاط افغانستان، بهجز برخی ولایتهای شمالی و شمالشرقی، در سطح پایینی قرار دارد که بسیار نگرانکننده است.
اوچا گفته است که دمای زمین در سراسر افغانستان بالاتر از حد متوسط ثبت شده است، بهجز برخی مناطق در ولایتهای شمالشرقی. به گفته اوچا، پیشبینی میشود که در ماههای آینده روند افزایش دمای زمین و بارندگی کمتر از حد متوسط ادامه داشته باشد.
اوچا گفته است این شرایط احتمالا بحران کمآبی را تشدید میکند و باعث کاهش بیشتر محصولات زراعتی و آسیب به چراگاهها خواهد شد.
براساس گزارش اوچا، تا ماه مارچ سال جاری میلادی، بیشترین مناطق آسیبدیده از کاهش میزان بارندگی و افزایش دمای زمین، در ولایتهای فاریاب و جوزجان در شمال افغانستان هستند.
این نهاد افزوده است که سایر مناطقی که در سطح هشدار قرار دارند شامل هلمند در جنوب، هرات در غرب، کندوز در شمالشرق و ننگرهار در شرق هستند.
افغانستان در چند سال اخیر از خشکسالی شدید و کاهش میزان بارندگی در رنج بوده است.
خشکسالیهای متوالی باعث کاهش آب در سراسر کشور، از جمله در شهرهای بزرگ شده است. بسیاری از مردم را در دسترسی به آب آشامیدنی، با مشکل مواجه کرده است.
افغانستان در سالهای اخیر در برابر سیلهای شدید نیز آسیبپذیر بوده است.
افغانستان یکی از آسیبپذیرترین کشورها در برابر تغییرات اقلیمی است، در حالی که افغانستان در تولید گازگلخانه و گرمایش زمین نقش ناچیز است.
رویداد های اخیر
ازبیکستان یک محموله کمک زراعتی به افغانستان ارسال کرد
بر اساس معلومات ارائهشده از سوی وزارت زراعت، این کمکها شامل ۲۰ تُن تخم شالی، ۵ تُن تخم پنبه و ۱.۳ تُن تخم سبزیجات میباشد.

یک محموله کمکهای زراعتی شامل تخمهای اصلاحشده و بذرهای ترویجی از سوی این کشور در بندر حیرتان به وزارت زراعت امارت اسلامی تسلیم داده شد.
مقامهای وزارت زراعت، آبیاری و مالداری امارت اسلامی افغانستان روز یکشنبه (۲۱ ثور)، از دریافت یک محموله کمکهای زراعتی کشور اوزبیکستان در بندر حیرتان ولایت بلخ خبر دادند. این کمکها در مراسمی رسمی با حضور برخی مقامهای محلی ولایت بلخ تسلیم گرفته شد.
بر اساس معلومات ارائهشده از سوی وزارت زراعت، این کمکها شامل ۲۰ تُن تخم شالی، ۵ تُن تخم پنبه و ۱.۳ تُن تخم سبزیجات میباشد.
مصباحالدین مستعین، رئیس غلهجات این وزارت، در این مراسم گفت که این بذرها به هدف ترویج و تحقیق به ریاستهای زراعت ولایات جوزجان، کندز، تخار، بلخ، سمنگان و بغلان فرستاده خواهند شد.
او افزود که در آینده نزدیک، قرار است وسایل و ماشینآلات زراعتی نیز از سوی اوزبیکستان به افغانستان ارسال شود. به گفته او، این کمکها در ادامه تعهدات مقامهای اوزبیکستان در سفر اخیر وزیر زراعت افغانستان به تاشکند صورت گرفته است.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت معادن: پایپ لاین پروژه تاپی تا ختم سال ۲۰۲۵ به هرات خواهد رسید
-
رویداد های اخیر3 روز ago
طوفان در جلال آباد یک کشته و دهها زخمی بر جا گذاشت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
دومین جلسه محاکمه ظاهر قدیر در کینیا برگزار شد
-
اخبار ساحوی5 روز ago
هند ادعای سقوط جتهایش توسط پاکستان را «اطلاعات نادرست» خواند
-
صحت3 روز ago
یک موسسه جاپانی تداوی مرض جذام را در افغانستان از سر میگیرد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
هند میگوید مراکز نظامی اش هدف حملات پاکستان قرار گرفت
-
ورزش4 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات فصل چهارم لیگ برتر فوتسال افغانستان را نشر میکند
-
اخبار ساحوی1 روز ago
انفجار در مرز هند و پاکستان ساعاتی پس از توافق آتش بس