تجارت
کاهش برق وارداتی تاجیکستان از ۳۵۰ به ۴۰ میگاوات
شرکت برشنا می گوید که به دلیل کمبود آب در کشور تاجیکستان، از روز دوشنبه ۳۵۰ میگاوات برق وارداتی تاجیکستان به کشور به دلیل کمبود آب در آن کشور، به ۴۰ میگاوات برق کاهش یافته است.
شرکت برق افغانستان در اعلامیه ای گفته است که ۲۰۰ میگاوات برق از جانب ازبیکستان تامین خواهد شد و تلاش ها برای تامین ۲۰۰ میگاوات برق دیگر نیز جریان دارد.
وحید الله توحیدی سخنگوی شرکت برق کشور گفته است: "این مساله از ۷ صبح یکشنبه تطبیق شد، شرکت برق توانست با ازبیکستان صحبت کند، و اکنون ۲۰۰ میگاوات برق از ازبیکستان به کابل گرفتیم، که با برق داخلی ۳۰۰ میگا وات برق فعلا داریم، و تلاش داریم به زودترین فرصت ممکن ۲۰۰ میگاوات برق دیگر را تامین بسازیم. فعلا کابل برق نسبتاً بهتری دارد."
نظر به گفته های شرکت برشنا، برق وارداتی تاجیکستان در ولایت های کابل، ننگرهار، لغمان، لوگر، پکتیا، خوست، پروان، پنجشیر، کاپیسا، بغلان و بخش هایی از ولایت کندز به مصرف میرسد.
در این میان آگاهان اقتصادی می گویند که حکومت باید به تولید انرژی از طریق منابع قابل بازیافت و منابع طبیعی مانند گاز طبیعی توجه بیشتر کند.
در نوامبر ۲۰۱۴، بیات پاور برای اولین بار در تاریخ افغانستان موفق شد از طریق گاز طبیعی برق ۴۰ میگا واتی تولید نماید.
به باور آگاهان، گاز افغانستان توجه بیشتری از سوی حکومت لازم دارد تا با بهینه سازی فعالیت هایش بتواند سوخت کافی برای نیروگاه گازی ۴۰ میگا واتی ارائه کند که در حال حاضر تنها نیروگاه فعال از نوع خودش در افغانستان است.
حکیم الله صدیقی آگاه اقتصادی گفته است: "اگر بالای سکتور انرژی برق کار صورت می گرفت، ما به کشور صادر کننده برق مبدل می شدیم، آرزومندیم تا مانند بیات پاور که جوزجان و برخی دیگر ولایت ها را چراغان ساخته، سرمایه گذاران دیگر بالای انرژی برق سرمایه گذاری کنند تا مشکلات مردم حل شود"
سلیم طوفان آگاه اقتصادی در مورد گفته است: "حکومت باید جدا در این مورد فکر کند، در دراز مدت ما باید شاهد افتتاح بند ها باشیم، شاهد افتتاح برق سولری باشیم، و دومین کشور آفتابی جهان هستیم، بتوانیم از این منابع استفاده کنیم، تا مشکلات حل شود."
این در حالی است که شرکت برشنا هم تایید کرده است که افغانستان صاحب منابعی است که میتواند برق خود را تولید کند.
توحیدی افزوده است: "ظرفیت استفاده از انرژی آفتاب، گاز و آب برای تولید برق در افغانستان وجود دارد."
وی افزود: "در حال حاضر، انرژی آفتابی در ولایت قندهار ۴۰ میگاوات برق و سد برق آبی هلمند هم ۱۰۰ میگاوات برق تولید میکند."
از سوی دیگر، توحیدی در مورد دستاورد های سرمایه گذار ها در سکتور انرژی در کشور گفته است: "بیات گروپ و غضنفر گروپ در تولید انرژی با استفاده از گاز طبیعی در ولایت های شمال کشور سرمایه گذاری کرده اند که از جمله پروژه تولیدی برق بیات گروپ قابل استفاده است."
وی گفته است: "برای سکتور خصوصی، فرصت های سرمایه گذاری در سکتور انرژی وجود دارد و حکومت آماده است تا با آنها همکاری کند."
استفاده از گاز طبیعی برای تولید برق به ویژه پروژه بیات پاور – اولین شرکت در افغانستان که اقدام به سرمایه گذاری در این بخش کرده است – ظرفیت افزایش تولیدات برق از منابع داخلی تا ۲۰۰ میگاوات برق را دارد. به شرط آنكه گاز افغانستان بتواند سوخت مورد نیاز توربین های SGT-A45 Siemen ، كه برای اولین بار قرار است در افغانستان نصب شود، را فراهم کند.
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
جهان4 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
در حملات اسرائيل بر غزه ۲۰ تن جان باختند