Connect with us

اخبار ساحوی

رئیس‌جمهور سوریه، الشرع، دولت انتقالی جدید را تشکیل داد

الشرع هم‌چنین دو وزارتخانه جدید ایجاد کرد، وزارت ورزش و وزارت امور اضطراری. در این چارچوب، رائد الصالح، رئیس گروه نجات “کلاه سفیدها”، به‌عنوان وزیر اضطرار منصوب شد.

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

به‌گزارش رویترز احمد الشرع، رئیس‌جمهور سوریه، روز شنبه ۹حمل با معرفی ۲۳وزیر، دولت انتقالی این کشور را اعلام کرد. این اقدام، گامی مهم در مسیر گذار از چندین دهه حکومت خاندان اسد و بهبود روابط سوریه با غرب تلقی می‌شود.

در کابینه جدید، یعرب بدر، از جامعه علوی، به‌عنوان وزیر ترانسپورت منصوب شد. امجد بدر، از اقلیت دروزی، وزارت زراعت را برعهده گرفت. هند قبوات، یک زن مسیحی که پیش‌تر از مخالفان اسد بود و برای تساهل مذهبی و توانمندسازی زنان تلاش می‌کرد، به‌عنوان وزیر امور اجتماعی و کار معرفی شد.

محمد یسر برنیه، وزیر مالیه شد، و مرحف ابوقصری و اسعد الشیبانی در سمت‌های خود به‌عنوان وزیران دفاع و امور خارجه ابقا شدند. این دو از اعضای کابینه موقت پیشین بودند که پس از سقوط اسد اداره سوریه را در دست داشتند.

الشرع هم‌چنین دو وزارتخانه جدید ایجاد کرد، وزارت ورزش و وزارت امور اضطراری. در این چارچوب، رائد الصالح، رئیس گروه نجات “کلاه سفیدها”، به‌عنوان وزیر اضطرار منصوب شد.

اخبار ساحوی

تهران خواستار مذاکره غیرمستقیم با واشنگتن است و هشدار به همسایگان درخصوص مشارکت در اقدام نظامی امریکا

روسیه روز پنج‌شنبه اعلام کرد که تهدیدهای امریکا مبنی بر حملات نظامی علیه ایران غیرقابل قبول است و روز جمعه خواستار خویشتنداری شد.

Published

on

(Last Updated On: )

یک مقام بلند پایه‌ای ایرانی روز یک‌شنبه، ۱۷حمل گفت که تهران درخواست قصر سفید برای مذاکره مستقیم درباره برنامه هسته‌ای خود را رد کرده و به همسایگانش که میزبان پایگاه‌های امریکا هستند هشدار داده در صورت مشارکت در هرگونه اقدام نظامی واشنگتن، مسئول خواهند بود.

این مقام بدون ذکر نام با رویترز گفت‌وگو کرده، تاکید کرد اگرچه ایران درخواست رئیس‌جمهور امریکا دونالد ترامپ برای مذاکرات مستقیم را رد کرده، اما تمایل دارد که مذاکرات غیرمستقیم را از طریق عمان که مدت‌هاست کانال ارتباطی بین این دو کشور است، ادامه دهد.

این مقام گفت: «مذاکرات غیرمستقیم فرصتی برای ارزیابی جدیت واشنگتن درباره یافتن راه‌حل سیاسی با تهران را فراهم خواهد ساخت.»

وی افزود، اگرچه این مسیر ممکن است «ناهموار» باشد، اما در صورت حسن نیت امریکا، چنین مذاکراتی می‌تواند به زودی آغاز شود.

این مقام گفت ایران به عراق، کویت، امارات متحده عربی، قطر، ترکیه و بحرین اعلام کرده که هرگونه حمایت از حمله امریکا به ایران، از جمله استفاده نظامیان امریکایی از حریم هوایی یا قلمروی آنها در هنگام حمله، به عنوان اقدام خصمانه تلقی خواهد شد.

وی گفت چنین اقدامی «عواقب شدیدی برای آنها خواهد داشت» و مدعی شد که علی خامنه‌ای، رهبر ایران، نیروهای مسلح ایران را در حالت آماده‌باش کامل قرار داده‌اند.

سخنگویان دولت‌های عراق، کویت، امارات، قطر و بحرین بلافاصله به درخواست‌ها برای اظهارنظر پاسخ ندادند. وزارت امور خارجه ترکیه گفت از هیچ هشداری مطلع نیست اما چنین پیام‌هایی ممکن است از طریق کانال‌های دیگر منتقل شده باشد.

روسیه روز پنج‌شنبه اعلام کرد که تهدیدهای امریکا مبنی بر حملات نظامی علیه ایران غیرقابل قبول است و روز جمعه خواستار خویشتنداری شد.

دومین مقام ایرانی نیز به رویترز گفت تهران در تلاش است تا حمایت بیشتری از مسکو کسب کند، اما نسبت به تعهد روسیه بدبین است.

این مقام افزود این موضوع «به پویایی» روابط بین ترمپ و رئیس‌جمهور روسیه ولادیمیر پوتین بستگی دارد.

اواخر روز پنج‌شنبه، ترمپ در گفتگو با خبرنگاران درباره چشم‌انداز دیپلوماسی رو در رو با ایران ابراز خوش‌بینی کرد و گفت که ممکن است تهران با وجود تشدید تنش‌ها، موافقت خود را برای گفت‌گوی مستقیم با واشنگتن اعلام کند.

رئیس‌جمهور امریکا گفت: «به نظرم بهتر است که گفت‌گوی مستقیم داشته باشیم. فکر می‌کنم این روش سریع‌تر است و طرف مقابل را خیلی بهتر از زمانی که از میانجی‌ها استفاده می‌کنید، درک خواهید کرد. قبلاً می‌خواستند از واسطه‌ها استفاده کنند، اما فکر نمی‌کنم دیگر این موضوع لزوماً درست باشد.»

ترامپ ماه گذشته نامه‌ای به رهبری ایران ارسال کرد و خواستار مذاکره برای حل‌وفصل برنامه هسته‌ای ایران شد. رئیس‌جمهور امریکا همچنین به‌طور مداوم ایران را با حمله نظامی تهدید می‌کند.

تهران تاکنون احتمال گفت‌گوی مستقیم با واشنگتن را رد کرده اما اعلام کرده است که برای دیپلوماسی غیرمستقیم آمادگی دارد. تهران همچنین شدیداً هشدار داده است که به هرگونه ماجراجویی واشنگتن و اسرائیل پاسخی سخت و محکم خواهد داد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

نیروهای اسرائیلی ساحات بیشتری را در شمال غزه اشغال کردند

Published

on

(Last Updated On: )

اردوی اسرائیل روز جمعه اعلام کرد که ساحات بیشتری را در شمال غزه تصرف کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در بیانیه‌ اردوی اسرائیل آمده است که سربازان مصروف عملیات در منطقه شجاعیه از طریق مسیرهای سازماندهی شده به غیرنظامیان اجازه خروج می‌دادند، در حالی که نیروها برای گسترش منطقه‌ای که توسط اسرائیل به عنوان «منطقه امنیتی» در غزه تعریف شده، حرکت کردند.

تصاویر منتشر شده در شبکه های اجتماعی یک تانک اسرائیلی را در تپه المنطار در شجایه نشان می‌دهد، در موقعیتی که منظره واضحی از شهر غزه و فراتر از آن می‌دهد. یک مقام صحی محلی در پیامی نوشت: گلوله باران در سمت شرقی غزه بدون وقفه بود.

جایی که نیروهای اسرائیلی وارد شدند، صدها نفر از ساکنان آن یک روز قبل خارج شده بودند.

اسرائیل عملیات خود را در غزه با یک سلسله حملات هوایی سنگین در ۱۸ مارچ از سر گرفت و پس از وقفه دو ماهه که طی آن ۳۸ اسیر در بدل صدها اسیر و زندانی فلسطینی بازگردانده شدند، نیروهایش را دوباره به غزه فرستاد.

تلاش‌ها برای از سرگیری مذاکرات با میانجیگری مصر و قطر متوقف شده است. یک مقام فلسطینی نزدیک به میانجیگری به رویترز گفت: «در حال حاضر هیچ تماسی وجود ندارد.»

بر اساس گزارش اداره امور بشردوستانه سازمان ملل متحد، طی دو هفته گذشته، بیش از ۲۸۰ هزار نفر در غزه آواره شده اند.

همام الریفی یکی از باشندگان غزه گفت: «به خدا قسم می‌خورم که روی سرک زندگی می‌کنم، اینجا هیچ سرپناهی وجود ندارد.» او گفت که اعضای خانواده‌اش از اثر حمله‌ای مرگبار به محوطه مکتب «شهر غزه» که در آن پناه گرفته بودند، کشته شدند.

وی افزود: «خانه ام ابتدا ویران شد و در زیر خیمه در یک مکتب زندگی می‌کردم، نه یک صنف درسی. حالا نمی دانم کجا بروم.»

در شهر غزه، مردم محل گفتند که حملات اسرائیل یک کارخانه تصفیه آب را که برای تامین آب آشامیدنی سالم، حیاتی بود، هدف قرار داد. کمک رسانی از چند هفته بدینسو قطع شده است.

در لبه جنوبی غزه، نیروهای اسرائیلی در اطراف ویرانه‌های شهر رفح جمع شده‌اند و سازمان ملل متحد می‌گوید که رفت و آمد در ۶۵ درصد این منطقه ممنوع شده است.

وزرای اسرائیل گفته اند که عملیات تا بازگرداندن ۵۹ اسیری که هنوز در غزه نگهداری می‌شوند ادامه خواهد داشت. حماس می‌گوید که آنها را تنها بر اساس توافقی که پایان دائمی جنگ را تضمین کند، آزاد خواهد کرد. روز جمعه، سخنگوی شاخه مسلح حماس گفت که نیمی از اسرا در مناطقی نگهداری می‌شوند که به مردم گفته شده، آن را تخلیه کنند.

ابوعبیده در پیامی در تلگرام گفت: «اگر دشمن نگران جان این اسیران است، باید فوراً برای انتقال یا آزادی آنها مذاکره کند.»

Continue Reading

اخبار ساحوی

اسرائیل حملات خود را در سوریه افزایش داده و می‌گوید ترکیه به دنبال «دولت تحت الحمایه» است

Published

on

(Last Updated On: )

اسرائیل حملات هوایی خود را به سوریه افزایش داده و این حملات را هشداری برای حاکمان جدید در دمشق اعلام کرد. اسرائیل همچنین متحد خود ترکیه را به تلاش برای تبدیل این کشور به دولت تحت الحمایه انقره متهم کرد.

به گزارش رویترز، ترکیه بعداً روز پنجشنبه گفت که اسرائیل باید از سوریه خارج شود و از آسیب رساندن به تلاش‌های ایجاد ثبات در این کشور دست بردارد.

وزارت امور خارجه در انقره گفت: «اسرائیل به بزرگترین تهدید برای امنیت منطقه تبدیل شده است» و یک «بی ثبات کننده استراتژیک است که هرج و مرج ایجاد می‌کند و تروریزم را رشد می‌دهد.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «بنابراین، برای برقراری امنیت در سراسر منطقه، اسرائیل باید ابتدا سیاست های توسعه طلبانه خود را کنار بگذارد، از سرزمین های تحت اشغال خود خارج شود و از تضعیف تلاش ها برای برقراری ثبات در سوریه دست بردارد.»

حملات اخیر اسرائیل یک مرکز در نزدیکی دمشق و پایگاه‌های هوایی را هدف قرار داده است. مقام‌های اسرائیل حاکمان جدید سوریه را برای خود تهدید می‌دانند.

اسرائیل با واشنگتن برای ضعیف نگهداشتن دولت سوریه لابی می‌کند و در روزهای اول پس از سقوط حکومت بشار الاسد، بخش زیادی از تجهیزات نظامی سوریه را از بین برد.

اردوی اسرائیل اعلام کرده که نیروهایش در جنوب غربی آن در جریان شب، چندین شبه نظامی را که به سمت آنها تیراندازی کردند، کشتند.

خبرگزاری دولتی سوریه، سانا، اعلام کرده که ۹ نفر در این حمله اسرائیل کشته شدند.

اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل گفت که حملات هوایی در اواخر عصر چهارشنبه «یک پیام روشن و یک هشدار برای آینده بود.»

وی افزود: «ما اجازه نخواهیم داد که امنیت کشور اسرائیل آسیب ببیند.»

کاتز در بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروهای مسلح اسرائیل در مناطق حائل در سوریه باقی خواهند ماند و علیه تهدیدات ضد امنیتی عمل خواهند کرد. او به دولت سوریه هشدار داد که اگر به نیروهای متخاصم اسرائیل اجازه ورود بدهد، بهای سنگینی خواهد پرداخت.

وزارت خارجه سوریه با بیان اینکه حملات اسرائیل افزایش تنش غیرقابل توجیهی با هدف بی ثبات کردن این کشور است، از جامعه جهانی خواست تا بر اسرائیل فشار بیاورد تا «تجاوزات خود را متوقف کند.»

به گزارش خبرگزاری دولتی سوریه، اواخر روز پنجشنبه، حملات اسرائیل شهر کسوه در جنوب دمشق را هدف قرار داد. هیچ گزارش فوری در مورد تلفات این حمله منتشر نشده است.

اسرائیل در زمان حکومت بشار الاسد نیز مکرراً سوریه را بمباران می‌کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!