Connect with us

رویداد های اخیر

دولت ۲۲۸۴ زندانی طالبان را آزاد کرده، نه ۳هزار – شاهین

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

سهیل شاهین سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر می گوید که دولت از رهایی ۳ هزار زندانی طالبان خبر می دهد، اما در حقیقت كمتر از ۲۵۰۰ نفر آزاد شده اند.

وی گفت که دولت تاکنون تنها ۲۲۸۴ زندانی طالبان را آزاد کرده است.

شاهین افزوده است که  روند آزادسازی زندانیان باید شفاف باشد و هیچگونه سردرگمی در این روند نباید رخ دهد.

از سوی دیگر، جاوید فیصل، سخنگوی شورای امنیت ملی، می گوید که قبل از عید، ۱۰۰۰ زندانی طالبان آزاد شده بودند.

به گفته وی؛ رئیس جمهور به مناسبت عید اعلام کرد که ۲ هزار زندانی طالبان را آزاد می کند که منجمله، ۱۰۰۰ تن آنان در روزهای عید رها شدند.

به اساس معلومات، طی سه روز گذشته، دولت ۷۱۰ زندانی طالبان را رها کرده و قرار است ۲۹۰ نفر دیگر نیز آزاد شوند که تعداد کل رها شده گان را به ۳۰۰۰ نفر خواهند رساند.

سید اکبر آغا، عضو پیشین طالبان، می گوید که به گفته برخی منابع معتبر، برخی قاچاقبران مواد مخدر نیز در لابلای آزادی زندانیان طالبان آزاد شده اند.

به گفته دولت، طالبان نیر در جمع بیش از ۴۰۰ زندانی که آزاد کرده، برخی از آنها غیرنظامیان اند.

هیئت مذاکره کننده دولت از طالبان می خواهد تا به زودی برای مذاکرات بین الافغانی حاضر شوند.

فاروق مجروح، عضو هیئت مذاکره کننده دولت، می گوید که برخی از کشورها آماده میزبانی این مذاکرات هستند و دولت و طالبان باید هرچه زودتر در مورد یک مکان مشخص توافق کنند.

از سوی دیگر، شورای عالی مصالحه ملی، که نهاد مسئول پیشبرد مذاکرات صلح است، از آغاز کار بالای ساختار این نهاد خبر می دهد.

فوزیه کوفی، عضو هیئت مذاکره کننده دولت، تاکید ورزیده است که زنان باید نقش تعیین کننده ای را در رهبری این شورا داشته باشند.

روند آزادی ۲۰۰۰ زندانی طالبان روز یکشنبه مطابق فرمان ریاست جمهوری به اتمام رسید، اما دولت از ادامه این روند چیزی نگفته است؛ ولی تیم فنی طالبان که برای شناسایی زندانیان به کابل آمده، هنوز در کابل است.

باید گفت که پیش از این، منابع به آریانا نیوز گفته بودند که مذاکرات بین الافغان ممکن به تاریخ ۱۰ الی ۱۵ جون آغاز شود؛ طالبان و دولت اما، درین مورد اظهار نظر نکرده اند.

دولت امیدوار است که آزادی زندانیان منجر به آغاز مذاکرات بین الافغانی و کاهش در سطح خشونت شود؛ اما، طالبان اصرار دارند که پس از آزادی ۵هزار زندانی، دور دوم گفتگوهای صلح یعنی مذاکرات بین الفغانی برگزار خواهد شد.

رویداد های اخیر

صندوق نجات کودکان: ۲۵۰ هزار کودک بازگشت‌کننده افغان از پاکستان به آموزش و غذا نیاز دارند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

به‌دنبال آغاز مرحله دوم اخراج اجباری پناه‌جویان افغان از پاکستان، صندوق بین‌المللی نجات کودکان (Save the Children) می‌گوید که دست‌کم ۲۵۰ هزار کودک بازگشت‌کننده به افغانستان، به آموزش، غذا و جای بودوباش نیاز دارند.

صندوق نجات کودکان روز پنج‌شنبه (۳۰ حمل) در بیانیه‌ای نگاشته است که حدود نیمی از بازگشت‌کننده‌گان افغان از پاکستان کودک هستند و بیشتر خانواده‌های بازگشت‌کننده تقریباً بدون هیچ چیزی وارد کشور شده‌اند.

گفتنی است که از زمان آغاز مرحله نخست اخراج اجباری پناه‌جویان افغان در اکتوبر گذشته از پاکستان تا کنون، دست‌کم ۵۲۰ هزار پناه‌جو داوطلبانه به کشور برگشته‌اند و یا هم به‌گونه اجباری اخراج شده‌اند.

به گفته این نهاد بین‌المللی، مرحه دوم اخراج پناه‌جویان از پاکستان، بیشتر پناه‌جویان افغان را هدف قرار می‌دهد.

یک نظرسنجی که توسط صندوق نجات کودکان انجام شده است، نشان می‌دهد که بیشتر خانواده‌های بازگشت‌کننده برای یک تا دو ماه آینده غذای کافی نداشته‌اند.

در بیانیه این نهاد آمده است که برخی از بازگشت‌کننده‌گان و خانواده‌های میزبان مجبور شده‌اند که برای تهیه غذا پول قرض بگیرند.

بربنیاد اطلاعات صندوق نجات کودکان، دو سوم کودکانی که به افغانستان بازگشته‌اند در مکتب ثبت نام نکرده‌اند.

بیشتر این کودکان اسناد لازم برای ثبت‌نام در مکاتب را ندارند.

ممنوعیت رفتن دختران به مکتب بالاتر از صنف ششم از سوی امارت اسلامی در افغانستان، چالش دیگری فرا راه بازگشت‌کننده‌گان عنوان شده است.

ارشد مالک، مسوول بخش افغانستان صندوق نجات کودکان گفته که بازگشت این شمار از پناه‌جویان سبب افزایش مشکلات موجود در افغانستان شده است.

وی افزوده است: «سال گذشته در کنار بازگشت پناه‌جویان از پاکستان، ۶۰۰ هزار افغان نیز از ایران وارد افغانستان شده‌اند.»

این در حالی است که پاکستان دوشنبه گذشته مرحله دوم اخراج پناه‌جویان را که بیشتر آن‌ها شهروندان افغان است، آغاز کرده است.

بربنیاد آمار نهادهایی بین‌المللی، حدود ۲.۱۸ میلیون پناه‌جوی افغان دارای مدرک، از جمله ۱.۳ میلیون تن دارای کارت راجستریشن و بیش از ۸۸۰ هزار تن با داشتن کارت اقامت موقت در پاکستان زنده‌گی می‌کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت خارجه امریکا: از امارت اسلامی می‌خواهیم اطمینان حاصل کنند که خاک افغانستان برای اقدامات تروریستی استفاده نشود

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

یک روز پس از درگیری اردوی پاکستان با شبه‌نظامیان در مرز با افغانستان، وزارت خارجه امریکا از امارت اسلامی خواست که اجازه ندهد گروه‌های تروریستی از خاک افغانستان استفاده کنند.

یک سخنگوی این وزارت گفت امریکا «از مبارزه پاکستان با تروریسم حمایت می‌کند.»

این وزارت روز پنج‌شنبه (۳۰حمل) به شبکه خبری جیونیوز پاکستان گفت که مبارزه پاکستان با تروریسم باید «مبتنی بر حاکمیت قانون و محافظت از حقوق بشر باشد.»

نیروهای سرحدی پاکستان روز چهارشنبه (۲۹ حمل) هفت شورشی را که قصد داشتند از مرز افغانستان و پاکستان بگذرند، در وزیرستان شمالی در ایالت خیبرپختونخوا از پای در آوردند.

روابط عمومی اردوی پاکستان در اعلامیه‌ای نوشت که این افراد در درگیری سنگین با نیروهای اردو کشته شدند.

اردوی پاکستان در اعلامیه خود افزود که این کشور پیوسته از امارت اسلامی خواسته تا مرزهای افغانستان را درست مدیریت کند و امارت اسلامی در این مورد مسوولیت خود را ادا کند و نگذارد که شورشیان از خاک افغانستان علیه پاکستان استفاده کنند.

سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفت که «ما از طالبان (امارت اسلامی) می‌خواهیم اطمینان حاصل کنند که خاک افغانستان برای حمایت از گروه‌های تروریستی و اقدامات تروریستی استفاده نشود.»

او در ارتباط به پایبندی امارت اسلامی به تعهدات بین‌المللی شان از جمله جلوگیری از فعالیت‌ گروه‌های تروریستی گفت که ایالات متحده طالبان (امارت اسلامی) را «بر اساس آنچه انجام می‌دهند، قضاوت می‌کند، نه آنچه می‌گویند.»

او تصریح کرد که ایالات متحده بارها از امارت اسلامی خواسته تا علیه تروریست‌ها در خاک افغانستان اقدامات معنادار انجام دهد.

از سوی دیگر امارت اسلامی از یک‌ سو حضور گروه‌های تروریستی خارجی در افغانستان را رد کرده و از جانب دیگر گفته است که به هیچ گروهی اجازه حمله از افغانستان به کشورهای دیگر را نمی‌دهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بیش از ۶هزار جریب زمین از وجود مزارع کوکنار در بدخشان پاکسازی شده است

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

قوماندانی امنیه بدخشان می‌گوید که بیش از شش هزار جریب زمین را از وجود مزارع کوکنار در بدخشان پاکسازی کرده است.

مدیریت مبارزه با مواد مخدر قوماندانی امنیه بدخشان، می‌گوید که از شروع کمپاین تخریب مزارع کوکنار در این ولایت بیش از شش هزار جریب زمین را از وجود بته‌های کوکنار پاکسازی کرده اند . به گفته‌ی این مسوولین، در سال‌جاری در بیش از ۱۰ ولسوالی کوکنار کشت شده است. شماری از دهقانان اما خواهان ارایه کشت بدیل هستند.

ولایت بدخشان در حوزه شمال‌شرق کشور از ولایت‌هایی است که مواد مخدر بیشتر در آن کشت می‌شود و امسال هم در بییش از ده ولسوالی آن کوکنار کشت شده است.

مدیریت مبارزه با مواد مخدر قوماندانی امنیه بدخشان، می‌گوید، کمپاین تخریب کشت‌زارهای کوکنار در این ولایت، دو ماه پیش آغاز شد و تا کنون ادامه دارد. به گفته‌ی مسوولین، در این مدت شش هزار و ۳۰۰ جریب زمین از وجود بته‌های کوکنار پاک‌سازی شده است.

برخی از دهقانانی که مزارع شان تخریب شده می‌گویند که کوکنار نسبت به دیگر محصولات زراعتی عواید بلند دارد، اما حالا که زمین‌های شان پاک‌سازی شده خواهان ارایه کشت بدیل هستند تا دیگر کوکنار کشت نکنند.

به گفته‌ی مسوولین، ولسوالی‌های کشم، ارگو، درایم و جرم از ولسوالی‌های است که در آن نسبت به سایر اقلام زراعتی بیشتر کوکنار کشت شده است و کمپاین تخریب کشتزارهای کوکنار تا صفر ساختن آن در این ولسوالی و در کل بدخشان ادامه دارد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!