Connect with us

اخبار ساحوی

عربستان سعودی امریکا را به حوصله‌مندی در برابر حوثی‌ها فراخواند  

منتشر شده

در

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که عربستان سعودی، ایالات متحده امریکا را به حوصله‌مندی در برابر اقدامات اخیر حوثی‌های یمن در دریای سرخ و تنگه باب المندب فراخوانده است.

بر اساس گزارش رویترز دو منبع آگاه سعودی گفتند، عربستان سعودی از ایالات متحده خواسته است تا در واکنش به حملات حوثی‌های یمن به کشتی‌های (اسراییلی) در دریای سرخ حوصله‌مندی نشان دهد، زیرا ریاض به دنبال گسترش تنش در منطقه نیست.

رویترز در ادامه نوشته است: «حوثی‌های همسو با ایران وارد جنگ با اسرائیل شده اند که از ۷ اکتبر و همزمان با عملیات طوفان الاقصی از سوی حماس، در سراسر خاورمیانه گسترش یافته است.

حوثی‌ها طی این مدت به کشتی‌های (اسراییلی) در خطوط حیاتی کشتیرانی حمله و یا برخی از آنها را توقیف کرده و با طیاره‌ها و راکت‌های خود شهر بندری ایلات را در جنوب اسرائیل هدف قرار داده اند.

این گروهی که بر بخش بزرگی از یمن حکومت می‌کند، می‌گوید که حملاتش برای حمایت از فلسطینی‌ها است و وعده داده است هر زمانی که اسرائیل حملات خود به نوار غزه را متوقف نکند، به حملات خود ادامه خواهد داد.

حوثی‌ها یکی از چندین گروه در "محور مقاومت" همسو با ایران هستند که از آغاز درگیری در ۷ اکتبر، زمانی که متحد فلسطینی آنها "حماس" با حمله به اسرائیل جرقه جنگ را برانگیخت، به اهداف اسرائیل و ایالات متحده حمله می کنند.

نقش آنها بر مخاطرات منطقه ای درگیری افزوده وخطوط دریایی را که بیشتر نفت جهان از طریق آنها حمل می شود، تهدید می کند.

ریاض، بزرگترین صادرکننده نفت جهان، طی این مدت پرتاب راکت‌های حوثی‌ها بر فراز قلمرو خود را تماشا کرده است.

با تشدید حملات حوثی‌ها به کشتی‌های اسرائیلی در هفته های گذشته، دو منبع آگاه سعودی گفتند که پیام ریاض برای حوصله‌مندی به واشنگتن با هدف جلوگیری از تشدید بیشتر تنش است. این منابع افزودند که ریاض تا کنون از نحوه مدیریت این وضعیت توسط ایالات متحده خرسند بوده است.

یکی از این منابع گفت: " آنها امریکایی ها را در این مورد و اینکه چرا باید جنگ غزه متوقف شود، تحت فشار قرار دادند."

از آنجایی که عربستان سعودی برای توقف آنچه "جنگ وحشیانه" در غزه نامیده است، فشار می آورد، دیپلماسی این کشور نشان دهنده سیاست گسترده تری با هدف ارتقای ثبات منطقه پس از سال ها رویارویی با ایران و متحدانش است.

ریاض با تمرکز بر توسعه و تنوع بخشیدن به اقتصاد عربستان سعودی، در سال جاری روابط خود را با تهران عادی کرد و به دنبال خروج از جنگی است که نزدیک به ۹ سال است با حوثی‌ها در یمن به راه انداخته بود.

این منابع گفتند که عربستان سعودی حتی در حالی که جنگ در غزه ادامه دارد، به دنبال پیشبرد روند صلح با یمن بوده و نگران این موضوع است که جنگ غزه ممکن است روند صلح با حوثی‌ها را از مسیر خود خارج کند.

از زمان آغاز مذاکرات مستقیم صلح بین مقامات سعودی و حوثی‌ها، یمن بیش از یک سال است که از آرامشی نسبی برخوردار بوده است.

یکی از این منابع که در تهران مستقر است، ادعا کرده است که نمایندگان حوثی در جریان نشستی در تهران در ماه نوامبر در مورد حملات خود با مقامات ایرانی صحبت کرده و موافقت کردند که اقداماتی را به شیوه ای "اداره شده" انجام دهند که به پایان دادن به جنگ غزه کمک کند.

یکی دیگر از این منابع گفت که تهران به دنبال "جنگ همه جانبه در منطقه" نیست که خطر ورود مستقیم به آن را داشته باشد.

سخنگوی حوثی ها به درخواست رویترز برای اظهار نظر پاسخ نداد. ایران دست داشتن در این حملات را رد کرده است. مقامات ایرانی نیز به درخواست رویترز برای اظهارنظر درباره حملات حوثی ها پاسخی ندادند.

ایالات متحده و بریتانیا حملات حوثی ها به خطوط کشتیرانی را محکوم کرده و ایران را به خاطر نقشش در حمایت از حوثی ها مقصر می دانند. تهران می گوید متحدانش تصمیمات خود را مستقل می گیرند.

اخبار ساحوی

حمله افراد مسلح به موترهای مسافربری در پاکستان ۳۸ کشته بر جای گذاشت

Published

on

ندیم اسلم چودری، یک مقام ایالت خیبر پختونخوا اعلام کرده که افراد مسلح روز پنجشنبه به موترهای مسافربری در این ایالت تیراندازی نمودند که در نتیجه آن حداقل ۳۸ نفر کشته و ۲۹ نفر زخمی شدند.

چودری گفت که در میان کشته شدگان این حمله که در منطقه قبایلی کرم رخ داد، یک زن و یک کودک نیز شامل اند. وی افزود: «این یک فاجعه بزرگ است و احتمال افزایش تعداد کشته ها وجود دارد.»

هیچ گروهی مسوولیت این رویداد را بر عهده نگرفته است.

زیارت حسین، یکی از ساکنان محلی پاراچنار به رویترز گفت: «دو کاروان موترهای مسافربری، یکی حامل مسافران از پیشاور به پاراچنار و دیگری از پاراچنار به پیشاور بودند که مردان مسلح به سوی آنها تیراندازی کردند.»

آصف علی زرداری، رئیس جمهور پاکستان در بیانیه ای این حمله را به شدت محکوم کرده است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

هند یک راکت مافوق‌صوت آزمایش کرد

به نوشته رویترز، آزمایش موفق این راکت نشان‌دهنده این است که هند به یک نقطه عطف و کلیدی در زمینه توسعه نظامی دست یافته.

Published

on

به نقل از رویترز، رسانه‌های هندی امروز یک‌شنبه (۲۷عقرب) با انتشار تصاویری اعلام کردند که این کشور یک راکت مافوق‌صوت (هایپرسونیک) را با موفقیت آزمایش کرده است.

دولت هند با انتشار بیانیه‌ای ضمن تأکید بر اینکه آزمایش این راکت موفقیت‌آمیز بوده اعلام کرد که این راکت مافوق‌صوت ساخته و طراحی «سازمان دولتی تحقیق و توسعه دفاعی» و شرکای صنعتی است و برای حمل کلاهک‌هایی با برد بیش از ۱۵۰۰ کیلومتر برای نیروهای مسلح هند طراحی شده است.

در بیانیه دولت هند آمده، اردوی این کشور این راکت مافوق صوت دوربرد را در جزیره عبدالکلام در سواحل اودیشا آزمایش کرده است.

به نوشته رویترز، آزمایش موفق این راکت نشان‌دهنده این است که هند به یک نقطه عطف و کلیدی در زمینه توسعه نظامی دست یافته و هم‌اکنون در گروه کوچک کشورهایی قرار دارد که دارای چنین تکنالوژی‌های پیشرفته‌ای هستند.

هم‌اکنون تلاش‌ها و کوشش‌های جهانی برای دست‌یابی به تسلیحات مافوق‌صوتی در برخی کشورها مانند هند در جریان است و تلاش دارند به کشورهایی مانند چین، روسیه و امریکا نزدیک شوند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

وزیر خارجه ایران دیدار ایلان ماسک با نماینده این کشور را تکذیب کرد

این تکذیب‌ها پس از بازتاب گستردهٔ خبر دیدار ایلان ماسک، با امیرسعید ایروانی سفیر ایران در سازمان ملل متحد، به‌خصوص در فضای سیاسی اجتماعی داخل کشور صورت می‌گیرد.

Published

on

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، دو روز پس از انتشار گزارش‌هایی درباره دیدار نمایندهٔ ایران در سازمان ملل متحد با ایلان ماسک، این خبر را تکذیب کرده است.

او شامگاه شنبه (۲۶ عقرب) در برنامه گفت که هیچ‌یک از مقامات ایرانی با ایلان ماسک دیدار نداشته و این موضوع را «خبرسازی امریکایی‌ها» خواند.

آقای عراقچی مدعی شد انتشار این خبر شاید «فضاسنجی رسانه‌های امریکایی باشد تا ببینند زمینه برای انجام چنین دیدارهایی وجود دارد یا آنکه «هیاهوی تبلیغاتی» است تا ببینند پس از آمدن رئیس جمهور جدید امریکا، ایران به دنبال تماس با ایالات متحده است یا خیر؟

آقای عراقچی افزود: «قطعا هیچ یک از سفارت‌خانه‌ها و نمایندگی‌های جمهوری اسلامی بدون هماهنگی چنین دیدارهایی را انجام نخواهد داد.»

ساعاتی پیش‌تر نیز خبرگزاری دولت ایران، ایرنا، نوشت که اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در گفتگو با خبرگزاری، «ضمن تکذیب قاطع انجام چنین دیداری، از فضاسازی‌ گستردهٔ رسانه‌های امریکایی در این خصوص ابراز تعجب کرد».

این تکذیب‌ها پس از بازتاب گستردهٔ خبر دیدار ایلان ماسک، با امیرسعید ایروانی سفیر ایران در سازمان ملل متحد، به‌خصوص در فضای سیاسی اجتماعی داخل کشور صورت می‌گیرد.

خبر این دیدار را ابتدا نیویارک تایمز روز پنجشنبه (۲۴ عقرب) منتشر کرد و به‌نقل از برخی مقام‌های ایرانی نوشت که محور گفتگوی دو طرف «چگونگی کاهش تنش» بین ایران و امریکا بوده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!