Connect with us

اخبار ساحوی

عربستان سعودی امریکا را به حوصله‌مندی در برابر حوثی‌ها فراخواند  

منتشر شده

در

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که عربستان سعودی، ایالات متحده امریکا را به حوصله‌مندی در برابر اقدامات اخیر حوثی‌های یمن در دریای سرخ و تنگه باب المندب فراخوانده است.

بر اساس گزارش رویترز دو منبع آگاه سعودی گفتند، عربستان سعودی از ایالات متحده خواسته است تا در واکنش به حملات حوثی‌های یمن به کشتی‌های (اسراییلی) در دریای سرخ حوصله‌مندی نشان دهد، زیرا ریاض به دنبال گسترش تنش در منطقه نیست.

رویترز در ادامه نوشته است: «حوثی‌های همسو با ایران وارد جنگ با اسرائیل شده اند که از ۷ اکتبر و همزمان با عملیات طوفان الاقصی از سوی حماس، در سراسر خاورمیانه گسترش یافته است.

حوثی‌ها طی این مدت به کشتی‌های (اسراییلی) در خطوط حیاتی کشتیرانی حمله و یا برخی از آنها را توقیف کرده و با طیاره‌ها و راکت‌های خود شهر بندری ایلات را در جنوب اسرائیل هدف قرار داده اند.

این گروهی که بر بخش بزرگی از یمن حکومت می‌کند، می‌گوید که حملاتش برای حمایت از فلسطینی‌ها است و وعده داده است هر زمانی که اسرائیل حملات خود به نوار غزه را متوقف نکند، به حملات خود ادامه خواهد داد.

حوثی‌ها یکی از چندین گروه در "محور مقاومت" همسو با ایران هستند که از آغاز درگیری در ۷ اکتبر، زمانی که متحد فلسطینی آنها "حماس" با حمله به اسرائیل جرقه جنگ را برانگیخت، به اهداف اسرائیل و ایالات متحده حمله می کنند.

نقش آنها بر مخاطرات منطقه ای درگیری افزوده وخطوط دریایی را که بیشتر نفت جهان از طریق آنها حمل می شود، تهدید می کند.

ریاض، بزرگترین صادرکننده نفت جهان، طی این مدت پرتاب راکت‌های حوثی‌ها بر فراز قلمرو خود را تماشا کرده است.

با تشدید حملات حوثی‌ها به کشتی‌های اسرائیلی در هفته های گذشته، دو منبع آگاه سعودی گفتند که پیام ریاض برای حوصله‌مندی به واشنگتن با هدف جلوگیری از تشدید بیشتر تنش است. این منابع افزودند که ریاض تا کنون از نحوه مدیریت این وضعیت توسط ایالات متحده خرسند بوده است.

یکی از این منابع گفت: " آنها امریکایی ها را در این مورد و اینکه چرا باید جنگ غزه متوقف شود، تحت فشار قرار دادند."

از آنجایی که عربستان سعودی برای توقف آنچه "جنگ وحشیانه" در غزه نامیده است، فشار می آورد، دیپلماسی این کشور نشان دهنده سیاست گسترده تری با هدف ارتقای ثبات منطقه پس از سال ها رویارویی با ایران و متحدانش است.

ریاض با تمرکز بر توسعه و تنوع بخشیدن به اقتصاد عربستان سعودی، در سال جاری روابط خود را با تهران عادی کرد و به دنبال خروج از جنگی است که نزدیک به ۹ سال است با حوثی‌ها در یمن به راه انداخته بود.

این منابع گفتند که عربستان سعودی حتی در حالی که جنگ در غزه ادامه دارد، به دنبال پیشبرد روند صلح با یمن بوده و نگران این موضوع است که جنگ غزه ممکن است روند صلح با حوثی‌ها را از مسیر خود خارج کند.

از زمان آغاز مذاکرات مستقیم صلح بین مقامات سعودی و حوثی‌ها، یمن بیش از یک سال است که از آرامشی نسبی برخوردار بوده است.

یکی از این منابع که در تهران مستقر است، ادعا کرده است که نمایندگان حوثی در جریان نشستی در تهران در ماه نوامبر در مورد حملات خود با مقامات ایرانی صحبت کرده و موافقت کردند که اقداماتی را به شیوه ای "اداره شده" انجام دهند که به پایان دادن به جنگ غزه کمک کند.

یکی دیگر از این منابع گفت که تهران به دنبال "جنگ همه جانبه در منطقه" نیست که خطر ورود مستقیم به آن را داشته باشد.

سخنگوی حوثی ها به درخواست رویترز برای اظهار نظر پاسخ نداد. ایران دست داشتن در این حملات را رد کرده است. مقامات ایرانی نیز به درخواست رویترز برای اظهارنظر درباره حملات حوثی ها پاسخی ندادند.

ایالات متحده و بریتانیا حملات حوثی ها به خطوط کشتیرانی را محکوم کرده و ایران را به خاطر نقشش در حمایت از حوثی ها مقصر می دانند. تهران می گوید متحدانش تصمیمات خود را مستقل می گیرند.

اخبار ساحوی

تحریک طالبان پاکستان: ۱۶ سرباز را کشتیم

Published

on

تحریک طالبان پاکستان اعلام کرده که ۱۶ سرباز در حمله بر یک پوسته اردو در ایالت خیبر پختونخوا کشته شدند.

یک مقام استخباراتی پاکستان به خبرگزاری فرانسه گفته است که در حدود ۳۰ شبه نظامی بر این پوسته در ساحه مکین حمله کردند.

اردوی پاکستان تا کنون در مورد این حادثه چیزی نگفته است.

طبق یک خبر دیگر، اردوی پاکستان اعلام کرده است که ۲۵ نفر در پیوند به حملات بر سربازان در ماه می سال ۲۰۲۳ به حبس ۲ الی ۱۰ سال محکوم شده اند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

یک مقام ارشد امریکا می‌گوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است

فاینر گفته است که پاکستان «تکنالوژی راکتی پیشرفته‌ای را دنبال می‌کند، از سیستم‌های راکت‌های بالستیک دوربرد گرفته تا تجهیزات، که آزمایش موتورهای راکتی بسیار بزرگ‌تر را ممکن می‌سازد.»

Published

on

یک مقام ارشد قصر سفید روز پنجشنبه گفت که پاکستان مجهز به سلاح هسته‌ای در حال توسعه قابلیت‌های راکت‌های بالستیک دوربرد است که در نهایت می‌تواند به این کشور اجازه حمله به اهدافی فراتر از جنوب آسیا را بدهد و این یک «تهدید در حال ظهور» برای ایالات متحده می‌باشد.

به گزارش رویترز، اظهارات جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی امریکا نشان می‌دهد که روابط میان واشنگتن و اسلام آباد تا چه حد از زمان خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱ به تیرگی گراییده است.

این اظهارات همچنین این پرسش را مطرح می‌کند که آیا پاکستان اهداف برنامه‌های تسلیحات هسته‌ای و راکت‌های بالستیک خود را که برای مقابله با هند ایجاد شده بود، تغییر داده است یا خیر.

فاینر گفته است که پاکستان «تکنالوژی راکتی پیشرفته‌ای را دنبال می‌کند، از سیستم‌های راکت‌های بالستیک دوربرد گرفته تا تجهیزات، که آزمایش موتورهای راکتی بسیار بزرگ‌تر را ممکن می‌سازد.»

فاینر گفت، اگر این روند ادامه یابد، «پاکستان توانایی حمله به اهدافی فراتر از جنوب آسیا، از جمله در ایالات متحده را خواهد داشت.»

وی با نام بردن از روسیه، کوریای شمالی و چین ادامه داد: تعداد کشورهای مجهز به سلاح هسته‌ای با راکت‌هایی که می‌توانند به سرزمین امریکا برسند «بسیار کم است و آنها دشمنی می‌کنند.»

فاینر گفت: «بنابراین، صراحتاً، برای ما سخت است که اقدامات پاکستان را چیزی جز تهدیدی در حال ظهور برای ایالات متحده بدانیم.»

این اظهارات یک روز پس از آن مطرح شد که واشنگتن دور جدیدی از تحریم‌ها را در رابطه با برنامه توسعه راکت‌های بالستیک پاکستان، از جمله برای اولین بار علیه اداره دفاعی دولتی که بر این برنامه نظارت می‌کند، اعلام کرد.

 

Continue Reading

اخبار ساحوی

در حملات اسرائيل بر غزه ۲۰ تن جان باختند

منابع نزدیک به مذاکرات در قاهره پایتخت مصر، روز سه‌شنبه اعلام کردند که ممکن است در روزهای آینده، توافق‌نامه‌ای درباره آتش‌بس و آزادی گروگان‌های اسرائيلی و اسرای فلسطینی امضا شود.

Published

on

مقام‌های وزارت صحت غزه اعلام کرده‌اند که در حمله‌های روز چهارشنبه (۲۸ قوس) اسرائیل بر نوار غزه، دست‌کم ۲۰ تن کشته شدند.

این در حالی است که رویترز گزارش داده، ایالات متحده با میانجی‌های عربی به دنبال دستیابی به توافقی بین اسرائیل و حماس برای توقف جنگ ۱۴ ماهه در نوار غزه هستند.

یک مقام فلسطینی نزدیک به مذاکرات روز چهارشنبه گفت که میانجی‌ها کاستی‌ها را در اکثر بندهای توافق کاهش داده‌اند و اسرائیل شروطی را ارائه کرده که حماس آن‌ها را نپذیرفته است.

اما این مقام فلسطینی که نامش فاش نشده، توضیح بیش‌تر در مورد بندهای مورد توافق و اختلاف میان حماس و اسرائيل نداده است.

ازطرفی هم منابع نزدیک به مذاکرات در قاهره پایتخت مصر، روز سه‌شنبه اعلام کردند که ممکن است در روزهای آینده، توافق‌نامه‌ای درباره آتش‌بس و آزادی گروگان‌های اسرائيلی و اسرای فلسطینی امضا شود.

منابع در حالی از پیش‌رفت در مذاکرات آتش‌بس سخن می‌گویند که به گفته داکتران در غزه، در حمله هوایی روز گذشته اسرائیل دست‌کم ۱۰ نفر در خانه‌ای در شهر شمالی بیت لاهیه و شش نفر در حمله‌های هوایی جداگانه در شهر غزه به‌شمول اردوگاه نصیرات در مناطق مرکزی و شهر رفح در نزدیکی مرز با مصر، کشته شده‌اند.

در بیت حانون در شمال نوار غزه، داکتران گفته ا‌ند که چهار نفر در حمله هوایی بر یک خانه کشته شدند.

این درحالیست که سخنگوی اردوی اسرائيل تا کنون اظهارنظری در مورد این حمله‌ها نکرده است.

با این حال داکتران در غزه روز چهارشنبه به رویترز گفتند که حمله اسرائیل به خانه‌ای در جبالیه، حداقل ۱۰ کشته برجا گذاشته است.

گفتنی است که نیروهای اسرائیلی از ماه اکتوبر به این‌سو در شهرهای بیت حانون و بیت لاهیه و همچنین اردوگاه جبالیه در مجاورت آن عملیات نظامی انجام می‌دهند؛ عملیاتی که به گفته اردوی اسرائيل، با هدف جلوگیری از تشکیل مجدد شبه‌نظامیان حماس انجام می‌شوند.

اما فلسطینی‌ها اسرائیل را به انجام اقدام‌های «پاکسازی قومی» برای خالی کردن سکنه شمالی این منطقه برای ایجاد یک منطقه حائل متهم می‌کنند، موردی که اسرائیل آن را تکذیب کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!