Connect with us

رویداد های اخیر

لایحه بیرون شدن امارت اسلامی از فهرست سیاه روسیه به پارلمان آن‌کشور ارائه شد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه گفت که کرملین قصد دارد به توسعه تماس‌ها با امارت اسلامی ادامه دهد.

منتشر شده

در

طرح خارج کردن امارت اسلامی از فهرست سیاه روسیه به پارلمان آن کشور ارائه شده است.

روز گذشته سرگئی شویگو دبیر شورای امنیت فدراسیون روسیه به افغانستان سفر و با مقام‌های بلند پایه‌ای امارت اسلامی از جمله معاونین ریاست الوزرا و وزرای دفاع و داخله دیدار و گفتگو کرد.

شویگو در این دیدار از پیشرفت چشمگیر در روند حذف نام امارت اسلامی از فهرست گروه‌های ممنوعه روسیه خبر داد و گفت که این پروسه به زودی تکمیل خواهد شد.

در همین حال سخنگوی دفتر مطبوعاتی کرملین اعلام کرد که تصمیم برای حذف امارت اسلامی از فهرست سازمان‌های تروریستی ابتدا باید «تصویب و رسمیت یابد».

دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه گفت که کرملین قصد دارد به توسعه تماس‌ها با امارت اسلامی ادامه دهد.

وی گفت: «ما در مورد رهبری کشور افغانستان صحبت می‌کنیم. امارت اسلامی  نیروهایی هستند که در این کشور قدرت را در دست دارند. و البته، ایجاد ارتباط با آنها مهم است.»

خبرگزاری اسپوتنیک هم گزارش داد که پیش نویسی به پارلمان روسیه ارائه شده است که یک مکانیسم قضایی برای حذف امارت اسلامی از لیست سازمان های تروریستی معرفی می کند.

سناتور ارنست ولی‌یف، یکی از نویسندگان این پروژه، گفته است که این سند به معنای حذف خودکار امارت اسلامی از فهرست سازمان‌های تروریستی نیست.

وی افزوده: «پروژه فقط در صورت نیاز به انجام چنین اقدامی مکانیزمی را معرفی می کندکه تنها به امارت اسلامی، بلکه به طور کلی به همه گروه‌های تروریستی شامل فهرست مربوط می شود.

با این حال الکسی اورچوک معاون صدراعظم روسیه پس از مذاکرات در کابل با اعضای بلند پایه‌ای رهبری امارت اسلامی، در پاسخ به این سوال که  آیا در پروژه ساخت خط آهن افغان- ترانس پیشرفتی حاصل شده است یا خیر گفته است: «ما این پروژه را کلیدی برای بهبود اتصال در منطقه آسیای مرکزی و اوراسیا در کل و یکی از عناصر پروژه بزرگ خود در دهلیز حمل و نقل بین المللی شمال-جنوب می دانیم.

به گفته وی، مقدمات ایجاد امکان سنجی برای این پروژه در حال انجام است.

وی در ادامه افزوده: «ما علاقه‌مندیم که افغانستان نقش کلیدی را در ارتباطات حمل و نقل ایفا کند. ما امروز در مذاکرات درباره این موضوع بحث کردیم. البته، همکاران نیز متعهد به همکاری با یکدیگر هستند.

این درحالیست که،سرگئی شویگو، سرمنشی شورای امنیت فدراسیون روسیه روز (دوشنبه ۲۵ نوامبر) در رأس یک هیئت دولتی، وارد کابل شد. در این هیئت همچنین آلکسی اورچوک معاون صدراعظم نیز حضور داشت. این هیئت با مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی رئیس الوزرا، ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی رئیس وزرا، ملا محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع و سراج الدین حقانی سرپرست وزارت داخله کشور دیدار کرد.

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت صنعت عازم ترکیه شد

Published

on

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت عصر امروز (سه‌شنبه) در رأس یک هیأت برای اشتراک در برنامه افتتاح نمایشگاه بین‌المللی حلال استانبول ۲۰۲۴ عازم ترکیه شد.

این نمایشگاه بین‌المللی که قرار است از تاریخ ۲۷ الی ۳۰ نومبر در شهر استانبول برگزار شود، آقای عزیزی در آن برنامه سخنرانی و در حاشیه نمایشگاه در سایر برنامه‌ها نیز اشتراک خواهد کرد.

در این نمایشگاه بیشتر از۳۰ عضو سکتور خصوصی، سرپرست وزارت صنعت را همراهی خواهند کرد و محصولات و تولیدات افغانستان در سکتورهای قالین، سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی، میوه‌های خشک و بانک‌داری در ۸غرفه به نمایش گذاشته می‌شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی: وزارت خارجه آماده است با سفیر جدید ایران درباره گسترش روابط دوجانبه کار کند

Published

on

حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه و سفیر ایران در کابل در دیدار تودیعی با سرپرست وزارت امور خارجه امارت اسلامی در مورد روابط دوجانبه و تحولات منطقه‌ای گفتگو کرده‌ است.

حافظ ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه تکل امروز (سه‌شنبه) گفته که امیرخان متقی تلاش‌های آقای قمی را در دوران مأموریتش قابل ستایش دانسته است.

آقای متقی گفته است که وزارت خارجه آماده است با سفیر جدید ایران درباره گسترش روابط دوجانبه کار کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی گزارش تازه یوناما در مورد محدودیت‌ها علیه رسانه‌‌‌ها را رد کرد

Published

on

سازمان ملل متحد با نشر گزاشی تازه در مورد آزادی بیان در افغانستان از سال ۲۰۲۱ تاکنون گفته است که رسانه‌ها و خبرنگاران با چالش‌های زیادی از جمله عدم دسترسی به اطلاعات مواجه اند و در انجام‌های کارهای شان با محدودیت‌های شدید روبه رو اند.

دراین گزارش یوناما از ۱۵ اگست سال ۲۰۲۱ تا ۳۰ سپتمبر ۲۰۲۴ میلادی، وضعیت رسانه‌ها را بررسی کرده است.

گزارش یوناما دریافته است که از ۱۵ اگست سال ۲۰۲۱ تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی، ۳۳۶ مورد نقض حقوق بشر خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای به ثبت رسیده که از جمله ۲۵۶ مورد بازداشت و بد رفتاری و ۷۵ مورد تهدید و ارعاب بوده است.

وزارت امور خارجه کشور در واکنش گفته که این گزارش ۲۷صفحه‌ای توسط امارت اسلامی بررسی شده و در نتیجه، آنان در یافته اند که این گزارش دور از واقعیت‌های عینی بوده و آنرا رد می‌کنند.

وزارت خارجه افزوده است که این گزارش در مغایرت با کوشش‌های امارت اسلامی که به منظور حمایت از رسانه‌ها انجام داده است نیز قرار دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!