Connect with us

رویداد های اخیر

هند: پس ازحل چالش‌ها از طریق دیپلوماسی، با امارت اسلامی تعامل می‌کنیم

منتشر شده

در

وزارت خارجه هند می‌گوید که برای تعامل با حکومت سرپرست افغانستان موانعی وجود دارد که دهلی نو با دیپلوماسی درپی رفع آن است.

دستگاه دیپلوماسی هند که اخیرا تیمی ازدیپلومات‌های خود را نیز برای ارزیابی وضعیت وگفتگو با سران امارت اسلامی به کابل فرستاده می‌گوید رویکرد آینده هند را پیوندهای تاریخی که این کشوربا افغانستان دارد رقم خواهد زد.

آریندام باگچی، سخنگوی وزارت خارجه هند هم‌چنان تایید می‌کند که سفارت افغانستان دردهلی نو بازاست وهند نیزدرسطح کارکنان محلی درافغانستان حضوردارد.

سخنگوی وزارت خارجه هند گفته است: "پیوندهای تاریخی و تمدنی ما با مردم افغانستان، رویکرد ما را به آنچه درافغانستان انجام می‌دهیم هدایت خواهد کرد، درحال حاضرشماری ازکارکنان محلی ما درافغانستان حضور دارند که کمک‌های بیشتر بشری به افغانستان را هماهنگ کنند، مشکلاتی وجود دارد که با دیپلوماسی درتلاش حل کردن آن هستیم".

با این حال، او می‌افزاید که هند جدا ازجامعه جهانی دربرابرافغانستان عمل نمی کند و درموضوع به رسمیت شناختن دولت جدید افغانستان درتبانی با جامعه جهانی عمل خواهد کرد.

آقای باگچی دراین زمینه گفت: "فکر می کنم جامعه جهانی انتظاراتی ازحکومت سرپرست دارد، آنچه به نظرم خواست مشترک بین ما وجامعه جهانی است، ما با جامعه بین المللی در این زمینه یکجا عمل می‌کنیم، ضروری است انتظاراتی که جامعه جهانی ازحکومت سرپرست دارد به اجرا گذاشته شود".

بر علاوه، شماری ازدیپلومات‌های پیشین هندی نیز به این باورند که هند درمشروعیت دهی به حکومت سرپرست افغانستان عجله نخواهد کرد ودراین مورد با جامعه جهانی اتفاق نظرخواهد داشت.

آمیتاب ماتو، دیپلومات پیشین هندی می‌گوید: ‌"اگر آنها معیار‌های خاصی را که جامعه بین المللی تجویز می‌کند برآورده کنند، چانس به رسمیت شناختن وجود دارد، اما ظاهرا دیده می‌شود که هیچ تغییر بزرگی در رفتارحاکمان جدید افغانستان به وجود نیامده است، زنان ودختران حق آموزش وکارندارند، حکومت فراگیرایجاد نشده است، نگرانی‌های که جهانیان ازآدرس تروریزم دارند برای رفع آن اطمینان داده نشده لذا فکرمی‌کنیم همه چیزبستگی به رفتارآنها دارد".

به همین ترتیب، ویویک کاجو، دیپلومات پیشین هند می‌افزاید: "هرچند حکومت سرپرست درگفتگوهای که با هند داشته است تلاش کرده نشان دهد که از منافع هند محافظت می‌کند یا حداقل نخواهد گذاشت به منافع هند حمله شود اما هیچ مدرکی وجود ندارد، همه آنچه مدعی اند باید درعمل نشان دهد".

قابل یادآوریست که سرپرست وزارت خارجه، سرپرست وزارت دفاع وبرخی ازچهره های ارشد امارت اسلامی اخیرا درگفتگوبا رسانه های هندی خواهان داشتن تعامل مثبت با هند شدند و از دهلی نو خواستند، سفارت خود در کابل را بازگشایی کند ونیزدرافغانستان سرمایه گذاری وکارپروژه های نا تکمیل را تکمیل سازند.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!