Connect with us

رویداد های اخیر

احتمال تغییر در اعضای هیئت مذاکره کننده صلح حکومت

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

منابع نزدیک به عبدالله عبدالله از احتمال تغییر در هیئت مذاکره کننده صلح حکومت خبر میدهند.

در آستانه ی آغاز مذاکرات میان افغانی، از شورای عالی مصالحه ملی خبر میرسد که احتمالا در ترکیب هیئت مذاکره کننده صلح حکومت تغییرات به میان آید.

ازسویی هم برخی منابع دیگر به آریانانیوز میگویند که در آستانه ی آغاز مذاکرات بین الافغانی در برخی اعضای هیئت مذاکره کننده علائم بیماری کوید-۱۹ دیده شده و در قرنطینه بسر میبرند.

این منابع می افزایند که به همین دلیل نخستین نشست مذاکرات بین الافغانی از راه دور برگزار خواهد شد.

فاروق مجروح، عضو هیئت مذاکره کننده صلح حکومت، می گوید: “هیئت آماده گی را دارد. اکنون طالبان باید آماده گفتگو شوند”.

 دراین میان کابل گفته است که با تکمیل شدن رهایی ۳ هزار زندانی طالب، رهایی دیگر زندانیان مشروط به کاهش خشونت‌ها از سوی طالبان خواهد بود.

 در همین حال نیکولاس کی، نماینده پیشین ملکی ناتو در افغانستان، گفته است: “اگر طالبان به تعهدات شان پابند نباشند، توافقی نخواهد بود، طالبان حملات خود را بر نیروهای خارجی متوقف کرده اند اما به کشتن نیروهای امنیتی افغانستان ادامه داده اند، و غیرنظامیان را در مناطق روستایی هدف قرار می دهند و تلفات غیرنظامیان ناشی ازاین حملات بلند است. ما با دولت افغانستان به خاطر رهایی زندانیان بیشتر طالبان کار می کنیم که بخشی از اعتماد سازی و زمینه سازی آغاز گفتگوی میان افغان ها است”.

این در حالیست که زلمی خلیلزاد در دور تازه سفرش پس از دوحه به اسلام آباد و کابل سفر خواهد کرد و انتظار می رود که او این‌بار در تفاهم با طالبان و حکومت زمان و مکان گفتگوهای میان افغانی را نهایی بسازد.

هرچند گفته شده است که طالبان قطر را جای مناسب برای این گفتگوها میدانند؛ اما حکومت افغانستان علاقه ندارد تا این گفتگوها در دوحه برگزار شود.

رویداد های اخیر

رئیس‌جمهور قزاقستان: تداوم کمک‌ها به افغانستان نقش مهمی در تأمین امنیت منطقه دارد

Published

on

قاسم جومارت توکایف، رئیس‌جمهور قزاقستان، بر تداوم کمک‌های بشردوستانه به افغانستان تأکید کرده و گفته است که ادامه این کمک‌ها نقش مهمی در تأمین امنیت منطقه دارد.

رئیس‌جمهور قزاقستان در نشست بین‌المللی «صلح و اعتماد» در شهرعشق‌آباد، پایتخت ترکمستان رسیدگی به چالش‌های پیچیده بشردوستانه و بازسازی افغانستان را یک ضرورت دانست.

آقای توکایف در این نشست گفت: «برای تضمین امنیت منطقه، ما ادامه ارائه کمک به افغانستان، از جمله با تقویت تلاش‌های بین‌المللی برای رسیدگی به مسائل پیچیده بشردوستانه و بازسازی این کشور را ضروری می‌دانیم. قزاقستان همچنان متعهد به حمایت از مردم افغانستان از طریق کمک‌های بشردوستانه، پروژه‌های آموزشی، توسعه تجارت و ابتکارهای امنیت غذایی است.»

در همین حال، به باور کارشناسان، بهبود پایدار وضعیت بشری در افغانستان نیازمند همکاری گسترده جامعه جهانی و حمایت از توسعه اقتصادی در کشور است.

عبدالظهور مدبر، آگاه امور اقتصادی، در این مورد گفت: «سرمایه‌گذاری یکی از موارد اساسی چرخ اقتصاد می‌تواند تعریف شود و هرگاه تجار افغانی پول را بیرون نبرند، در داخل کشور سرمایه‌گذاری کنند، طبیعتاً سبب بالندگی و پویایی خوبتر اقتصاد در افغانستان می‌شود.»

در حالی‌که بحران بشردوستانه در افغانستان همچنان ادامه دارد، بر بنیاد گزارش نهادهای بین‌المللی امدادرسان، میلیون‌ها شهروند این کشور به کمک‌های فوری غذایی، صحی و معیشتی نیاز دارند.

کاهش منابع مالی نهادهای امدادرسان، اثرات تغییرات اقلیم و برگشت مهاجرین نگرانی‌ها از وخامت بیشتر وضعیت انسانی را افزایش داده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی می‌گوید در نشست تهران درباره افغانستان اشتراک نمی‌کند

Published

on

امارت اسلامی اعلام کرده است که به نشست نمایندگان ویژه کشورهای منطقه برای افغانستان که قرار است در تهران برگزار شود، دعوت شده است، ما در آن اشتراک نمی‌کند.

ضیا احمد تکل، رئیس اطلاعات و روابط عامه وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای گفته است که امارت اسلامی از طریق سازمان‌ها، فارمت‌های منطقه‌ای و همچنین میکانیزم‌های دوجانبه، به طور مداوم و فعال با همه کشورهای منطقه تعامل داشته و پیشرفت عملی قابل توجهی در توسعه تفاهم و همکاری منطقه‌ای داشته است.

در این بیانیه آمده است که وزارت امور خارجه افغانستان به توسعه تفاهم و همکاری منطقه‌ای با تقویت فارمت‌های موجود در منطقه اعتقاد دارد.

قرار است تهران در هفته جاری میزبان نمایندگان ویژه کشورهای منطقه برای افغانستان باشد. انتظار می‌رود در این نشست نمایندگان پاکستان، تاجیکستان، ازبیکستان، ترکمنستان، چین و روسیه اشتراک کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سراج الدین حقانی: حکومتی که مردم را بترساند، حکومت نیست

Published

on

خلیفه سراج الدین حقانی، وزیر امور داخله امارت اسلامی افغانستان، در سفرش به ولایت خوست گفته است حکومتی که در میان مردم ترس ایجاد کند، حکومت نیست.

او گفت: «حکومت آنست که مردم دوست داشته باشند، آنست که بگوید قربانت شوم؛ مردم از آن اخلاق و صمیمیت را بیاموزند.»

وزیر امور داخله تأکید کرد افغان‌هایی که در گذشته در برابر امارت اسلامی مبارزه کرده اند، باید پذیرفته شوند و با آنان چنان تعاملی صورت گیرد که عداوت دشمنی از بین برود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!