Connect with us

جهان

موافقت حزب‌الله لبنان با طرح امریکا برای آتش بس با اسرائیل

علی حسن خلیل، دستیار نبیه بری رئیس پارلمان لبنان گفت این کشور پاسخ مکتوب خود را به سفیر امریکا در لبنان تحویل داده است.

منتشر شده

در

حزب الله لبنان با طرح پیشنهادی امریکا برای آتش بس با اسرائیل موافقت کرد.

یک مقام ارشد لبنانی به رویترز گفت دولت لبنان و حزب‌الله با پیشنهاد امریکا برای آتش بس با اسرائیل موافقت کرده اند. البته آنها درباره محتوای این پیشنهاد، برخی ملاحظات را دارند.

هنوز اسرائیل به این خبر واکنش نشان نداده است.

وی این پیشنهاد امریکا را جدی ترین تلاش برای پایان دادن به جنگ توصیف کرد.

حملات گسترده ارتش اسرائیل به لبنان ادامه دارد. این جنگ تاکنون منجر به جان باختن چند هزار نفر در لبنان و آوارگی حدود ۱.۵ میلیون نفر از اهالی جنوب و ضاحیه بیروت شده است.

علی حسن خلیل، دستیار نبیه بری رئیس پارلمان لبنان گفت این کشور پاسخ مکتوب خود را به سفیر امریکا در لبنان تحویل داده است. همچنین فرستاده قصر سفید آموس هوکشتاین هم در مسیر سفر به بیروت برای ادامه مذاکرات است.

آموس هوکشتاین، میانجی‌گر امریکایی میان اسرائیل و لبنان است. او ، یهودی و متولد شهر قدس است.  قبل از این هم با میانجیگری هوکشتاین، لبنان و اسرائیل مذاکرات غیرمستقیم موفقیت آمیزی برای تعیین مرزهای دریایی انجام دادند. این مذاکرات باعث شد اسرائیل و لبنان مرزهای دریایی را ترسیم کنند.

پیش از این حزب‌الله لبنان موافقت کرده بود نبیه بری رهبر گروه شیعه اَمل و رئیس مجلس لبنان از طرف حزب الله مذاکره داشته باشد.

 خلیل به رویترز گفت: «لبنان، ملاحظات خود را در یادداشتی در فضای مثبت، تحویل سفیر امریکا در بیروت داد.»

او از بیان جزییات خودداری کرد اما گفت: «همه ملاحظاتی که ارائه کردیم تاکیدی بر پایبندی دقیق به قطعنامه شماره ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد با همه جزئیات آن است.

قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت به جنگ قبلی حزب الله لبنان و اسرائیل در سال ۲۰۰۶ پایان داد.

این قطعنامه تاکید می کند حزب الله نباید هیچ حضور نظامی در منطقه مرزی لبنان و اسرائیل تا دریایی لیطانی (جنوب لبنان) داشته باشد. این به معنی فاصله ۳۰ کیلومتری عمق مرزهای لبنان با اسرائیل است.

خلیل با اشاره به طرح پیشنهادی امریکا برای اتش بس میان اسرائیل و لبنان گفت، موفقیت این ابتکار هم اکنون در انتظار اسرائیل است. اگر اسرائیل خواهان راه حل نباشد می‌تواند ۱۰۰ مشکل ایجاد کند.

رویترز نوشته است اسرائیل قبلا گفته بود قطعنامه ۱۷۰۱به دلیل حضور نیروهای نظامی حزب الله و تسلیحات حزب الله در مرزهای لبنان با اسرائیل، به خوبی اجرا نشد.

لبنان هم اسرائیل را به نقض قانون از جمله پرواز جیت‌هایش در حریم هوایی این کشور متهم می‌کند.

خلیل دستیار رئیس مجلس لبنان افزود: «اسرائیل تلاش می کند زیر آتش و برای فشار بر ما، مذاکره کند.»

اشاره او به افزایش حملات اسرائیل به بیروت و حومه جنوبی آن (ضاحیه) مرکز فعالیت‌های حزب الله است.

بعد از حزب الله لبنان، جنبش امل مهمترین گروه شیعی لبنانی است گرچه بزرگی و دایره فعالیت‌های گسترده حزب الله قابل مقایسه با امل نیست.

جهان

امضای نسخه جدید دکترین هسته‌ای روسیه

همچنین در این سند آمده که حمله به روسیه از سوی کشوری که در یک ائتلاف عضویت داشته باشد، به معنای تجاوز علیه روسیه از سوی تمام آن ائتلاف است.

Published

on

به نقل از رویترز همزمان با تصمیم واشنگتن مبنی بر صدور مجوز برای اوکراین جهت استفاده از راکت‌های دوربرد امریکای برای حمله به عمق خاک روسیه، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور نسخه جدید دکترین هسته‌ای مسکو را تأیید و امضا کرد.

بر اساس این دکترین، در صورتی که روسیه با تسلیحات متعارف تحت حمایت یک قدرت هسته‌ای هدف حمله راکتی قرار بگیرد، آنگاه مسکو می‌تواند به سلاح هسته‌ای متوسل شود. تصمیم تغییر دکترین هسته‌ای رسمی روسیه، پاسخ کرملین به گزارش اخیر نیویارک‌تایمز درباره چراغ سبز جو بایدن، رئیس جمهور امریکا به اوکراین برای استفاده از تسلیحات دوربرد امریکایی در عمق خاک روسیه است.

در این دکترین جدید که در آن تهدیدهای منجر به استفاده احتمالی روسیه از سلاح هسته‌ای تشریح شده، حمله به این کشور با راکت‌های متعارف، طیاره بدون سرنشین یا سایر طیاره‌ها از جمله معیارهای توسل مسکو به سلاح هسته‌ای تلقی می‌شود.

همچنین در این سند آمده که حمله به روسیه از سوی کشوری که در یک ائتلاف عضویت داشته باشد، به معنای تجاوز علیه روسیه از سوی تمام آن ائتلاف است.

پوتین چند هفته پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ امریکا دستور تغییرات در دکترین هسته‌ای روسیه را صادر کرد.

Continue Reading

جهان

بایدن به اوکراین اجازه استفاده از سلاح‌های امریکایی برای حمله به داخل روسیه را داد

این تصمیم پس از درخواست‌های مکرر ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، برای دریافت این نوع سلاح‌ها به منظور هدف قرار دادن اهداف نظامی روسیه اتخاذ شده است.

Published

on

رویترز به نقل از منابع آگاه خبر داد دولت جو بایدن به اوکراین اجازه خواهد داد از سلاح‌های امریکایی برای حمله به عمق خاک روسیه استفاده کند، و افزود کی‌یف قصد دارد در روزهای آینده اولین حملات خود را با برد بلند انجام دهد.

در این گزارش که به نقل از دو مقام و یک منبع در روز یک‌شنبه (۲۷ عقرب) منتشر شده، این اقدام تغییر سیاستی قابل‌توجه در جنگ اوکراین و روسیه توصیف شده است.

این تصمیم پس از درخواست‌های مکرر ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، برای دریافت این نوع سلاح‌ها به منظور هدف قرار دادن اهداف نظامی روسیه اتخاذ شده است.

گفته شده این تغییر سیاست در واکنش به استقرار نیروهای زمینی کوریای شمالی از سوی روسیه است، که نگرانی‌هایی را در واشینگتن و کی‌یف ایجاد کرده است.

زلنسکی در سخنرانی عصر یک‌شنبه خود اعلام کرد که راکت‌ها «خودشان حرف خواهند زد» و گفت: «امروز در رسانه‌ها گفته می‌شود که اجازه انجام اقدامات مناسب به ما داده شده است، اما حملات با کلمات انجام نمی‌شود. چنین مسائلی اعلام نمی‌شوند.»

واشینگتن و وزارت خارجه امریکا از اظهارنظر در این مورد خودداری کرده‌اند، اما در مقابل، کرملین درباره این تغییر سیاست هشدار داد و گفت این اقدام ممکن است به تشدید تنش‌ها منجر شود.

خبرگزاری تاس روسیه به نقل از یک نماینده پارلمان این کشور نوشت تصمیم ایالات متحده برای اجازه به اوکراین جهت استفاده از سلاح‌های امریکایی در حمله به خاک روسیه گامی بی‌سابقه است که می‌تواند منجر به جنگ جهانی سوم شود و گفت واکنش مسکو به این اقدام «فوری» خواهد بود.

این تصمیم دو ماه پیش از ورود دونالد ترمپ، رییس‌جمهوری منتخب امریکا، به قصر سفید گرفته شده و معلوم نیست که آیا ترمپ پس از به عهده گرفتن مقام ریاست‌جمهوری، این سیاست را تغییر دهد یا خیر.

در حالی که برخی از مقام‌های ایالات متحده ابراز تردید کرده‌اند که حمله‌های دوربرد مسیر کلی جنگ را تغییر دهد، این تصمیم می‌تواند در زمانی که نیروهای روسیه در حال پیشروی هستند به اوکراین کمک کند، و احتمالا کی‌یف را در موقعیت بهتری در مذاکرات آتش‌بس قرار دهد.

از زمان پیروزی ترمپ در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۴، مقام‌های ارشد دولت بایدن بارها گفته‌اند که از زمان باقی‌مانده استفاده خواهند کرد تا اطمینان حاصل شود اوکراین می‌تواند سال آینده هم به طور موثر از خود دفاع کند، یا از «موقعیت قدرت» با روسیه مذاکره کند.

Continue Reading

جهان

زلنسکی می‌گوید اوکراین باید کوشش کند جنگ در سال آینده پایان ‌یابد

Published

on

ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین گفته است که اوکراین باید تمام تلاش خود را برای پایان یافتن جنگ با روسیه در سال آینده، از طریق دیپلوماسی انجام دهد.

در یک مصاحبه رادیویی که روز شنبه پخش شد، زلنسکی پذیرفت که وضعیت جنگ در شرق اوکراین دشوار است و روسیه در حال پیشرفت است. او گفت که ولادیمیر پوتین، همتای روسی اش علاقه ای به موافقت با یک توافق صلح ندارد.

زلنسکی گفت که قوانین ایالات متحده مانع ملاقات او با دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب این کشور قبل از مراسم تحلیف در ماه جنوری آینده شده است. رهبر اوکراین گفت که فقط با خود ترامپ صحبت خواهد کرد، نه با کدام نماینده یا مشاور او.

او گفت: «من به‌عنوان رئیس‌جمهور اوکراین، با تمام احترامی که برای همکاران و مردم قائل هستم، گفتگو با رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا را جدی خواهم گرفت.»

زلنسکی گفت: «از طرف خود، ما باید هر کاری انجام دهیم تا این جنگ در سال آینده به پایان برسد و از راه های دیپلوماتیک به پایان برسد.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!