جهان
دستکم ۳۱ فلسطینی در حملات تازه اسرائیل بر غزه کشته شدند
حسام ابوصفیه، مدیر این شفاخانه، گفت این حمله پس از بازدید هیئتی از سازمان جهانی صحت و تخلیه برخی از مریضان رخ داد.
در حملات هوایی روز یکشنبه (۱۳عقرب) اسرائیل به غزه، دستکم ۳۱ نفر جان باختند.
رویترز به نقل از منابع صحی فلسطینی گزارش داده است که تقریباً نیمی از کشتهشدگان در مناطق شمالی غزه بودند؛ جایی که اردوی اسرائیل، به ادعای خود، عملیات نظامی را برای تضعیف حماس و جلوگیری از تجدید قوای آن ادامه میدهد.
طبق گزارش رویترز، فلسطینیها این حملات هوایی و زمینی و همچنین تخلیههای اجباری را بهعنوان «پاکسازی قومی» محکوم کردهاند و مدعیاند که هدف اسرائیل از این حملات، تخلیه دو شهر شمالی غزه و یک اردوگاه پناهندگان از ساکنانش برای ایجاد مناطق حائل است.
اما اسرائیل این اتهامات را رد میکند و تأکید دارد که تنها با شبهنظامیان حماس، که از این مناطق دست به حمله میزنند، مقابله میکند.
داکتران اعلام کردهاند که در حملات به خانههای مسکونی در بیتلاهیا و جبالیا، بزرگترین اردوگاه پناهندگان در این منطقه که تمرکز عملیات نظامی اردوی اسرائیل است، دستکم ۱۳ فلسطینی کشته شدند. سایر قربانیان نیز در حملات هوایی جداگانهای در شهر غزه و جنوب نوار غزه، از جمله در خانیونس، جان باختند.
مقامات صحی غزه اعلام کردهاند که هشت نفر، شامل چهار کودک، در این حملات کشته شدهاند.
در همین حال، عصر یکشنبه، شفاخانه کمال عدوان در نزدیکی بیتلاهیا زیر حمله تانکهای اسرائیلی قرار گرفت که به زخمی شدن شدید یک کودک بستری منجر شد.
حسام ابوصفیه، مدیر این شفاخانه، گفت این حمله پس از بازدید هیئتی از سازمان جهانی صحت و تخلیه برخی از مریضان رخ داد. وی تأکید کرد که اعزام تیمهای تخصصی به شفاخانههای شمال غزه، که به دلیل افزایش شدید تعداد مجروحان تحت فشار هستند، بسیار ضروری است.
ابوصفیه افزود که حمله تانکها منابع آب، محوطه و بخش مراقبتهای خاص نوزادان شفاخانه را نیز تخریب کرده است. اردوی اسرائیل اعلام کرد که این گزارش را بررسی دارد.
روز شنبه، اردوی اسرائیل یک کندک جدید به جبالیا اعزام کرد تا به دو کندک دیگر که در این منطقه عملیاتی بودند، ملحق شود. در بیانیهای نظامی آمده است که از آغاز عملیات در ۵ اکتوبر، صدها شبهنظامی فلسطینی در درگیریها کشته شدهاند.
همزمان، کوگات، سازمان امور غیرنظامی اردوی اسرائیل، اعلام کرد که دور دوم واکسیناسیون فلج اطفال در شمال غزه آغاز شده و تاکنون به ۵۸ هزار و ۶۰۴ کودک واکسین تزریق شده است. با این حال، وزارت صحت غزه اعلام کرده است که حملات نظامی مانع واکسیناسیون هزاران کودک در جبالیا، بیتلاهیا و بیتحنون شده است.
گفتنی است این درگیریها پس از حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتوبر ۲۰۲۳ آغاز شد؛ حملهای که منجر به کشته شدن حدود ۱۲۰۰ اسرائیلی و انتقال ۲۵۱ گروگان به غزه شد. در پی این حمله، اسرائیل نیز دست به حملات تلافیجویانه زد که تاکنون بیش از ۴۳ هزار و ۳۰۰ فلسطینی را کشته و بیشتر نوار غزه را به ویرانه تبدیل کرده است.
جهان
یک سرباز سابق امریکایی در افغانستان در حمله با موتر بر جشن سال نو ۱۵ نفر را کشت
یک سرباز سابق امریکایی در افغانستان با استفاده از یک موتر بر اشتراک کنندگان مراسم جشن سال نو در ایالت نیو اورلیان حمله کرد که در نتیجه آن ۱۵ تن جان باختند. حمله کننده بیرق داعش را حمل میکرد.
به گزارش رویترز، مظنون ۴۲ ساله به نام شمس الدین جبار شهروند امریکایی اهل تگزاس بوده که زمانی در افغانستان کار می کرد. او پس از هجوم به مردم در تیراندازی با پولیس کشته شد.
در این حمله حدود ۳۰ نفر دیگر از جمله دو افسر پولیس از اثر فیر مرمی از سوی مظنون زخمی شدند.
پولیس و رهبران سیاسی امریکا اعلام کرده اند که همدستان وی را دستگیر میکنند.
اداره تحقیقات فدرال امریکا گفت که پولیس اسلحه و یک وسیله انفجاری احتمالی را در موتر پیدا کرده است. دو وسیله انفجاری احتمالی دیگر نیز در محل پیدا شده است.
آلته دانکن، معاون مامور ویژه اداره تحقیقات فدرال به خبرنگاران گفت: «ما معتقد نیستیم که جبار به تنهایی مسوول بوده است. ما به شدت در حال نابودی همه سرنخها، از جمله همکاران شناخته شده او هستیم.»
جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده، آنچه را اقدامی «نفرتانگیز» خواند، محکوم کرد و گفت که تحقیق کنندگان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا ممکن است ارتباطی با آتشسوزی موتر تسلا در خارج از هوتل ترمپ در لاسوگاس وجود داشته باشد یا خیر. بایدن گفت که تاکنون هیچ مدرکی دال بر ارتباط این دو رویداد وجود ندارد.
یک سخنگوی اردوی امریکا گفت که جبار از مارچ ۲۰۰۷ تا جنوری ۲۰۱۵ در نیروی عادی و سپس از جنوری ۲۰۱۵ تا جولای ۲۰۱۵ در نیروی احتیاطی اردوی امریکا بود. او از فبروری ۲۰۰۹ تا جنوری ۲۰۱۰ در افغانستان کار کرده بود.
جهان
امریکا کمک ۵.۹ میلیارد دالری را برای اوکراین اعلام کرد
ترمپ در زمان کمپاینهای انتخاباتی ضمن انتقاد از میزان بلند کمک ایالات متحده به اوکراین، پیشنهاد کرده بود که متحدان اروپایی باید بار بیشتر مالی این جنگ را به دوش بکشند.
امریکا روز دوشنبه (۱۰ جدی) از اعطای کمک ۵.۹ میلیارد دالری دیگر به اوکراین در حالی خبر داد که به پایان دورۀ ریاست جمهوری جو بایدن فقط سه هفتۀ دیگر باقی مانده است.
بایدن از کمک اضافی امنیتی ۲.۵ میلیارد دالری و جنیت یلن، وزیر مالیۀ ایالات متحده، از مساعدت ۳.۴ میلیارد دالری برای رفع نیازهای بودجوی حکومت ملکی اوکراین، بهخصوص پرداخت معاش کارمندان ملکی آن کشور، خبر دادند.
از زمان آغاز تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین در فبروری ۲۰۲۲، تا کنون ایالات متحده ۱۷۵ میلیارد دالر کمک نظامی و ملکی را به اوکراین فراهم کرده است.
بایدن روز دوشنبه با صدور بیانیهای گفت: «با دستور من، ایالات متحده در مدت زمان باقیماندۀ ریاست جمهوریام، به گونۀ پیوسته برای تقویت موضع اوکراین در جنگ با روسیه ادامه خواهد داد.»
حدود نیمی از کمک ۲.۵ میلیارد دالری که بایدن آن را اعلام کرد، از ذخایر نظامی ایالات متحده تامین شده و به سرعت در اختیار کیف قرار خواهد گرفت، اما نیم دیگر آن که در طول ماهها و حتا سالها فراهم خواهد شد، از طریق صنایع دفاعی امریکا یا شرکایش تهیه میشود.
ولادمیر زیلینسکی، رییس جمهور اوکراین، روز دوشنبه گفت که کمکهای نظامی ایالات متحده در یک برهۀ حیاتی در اختیار اوکراین قرار گرفته و سبب تقویت نیروهای اوکراینی در خطوط مقدم جنگ میشود.
زیلینسکی در یک پیام در ایکس نوشت: «هرگونه عمل همبستگی از سوی شرکای ما جان مردم را نجات داده، استقلال ما را تقویت کرده و مقاومت ما را تحکیم میبخشد. همچنان نشان میدهد که دموکراسیها در مقابل پرخاشگران خودکامه نیرومندتر اند.»
از سوی دیگر، با گذشت حدود سه سال از تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین، روسیه به منظور تحکیم مواضع خود به تازگی از کمک نیروهای نظامی کوریای شمالی در میدانهای جنگ بهره برده است.
ایالات متحده به تازگی اعلام کرد که نیروهای کوریای شمالی در خطوط مقدم جنگ روسیه علیه اوکراین متحمل تلفات سنگینی شده و هزار سرباز کوریای شمالی در مدت یک هفته در ساحۀ کورسک کشته و زخمی شده اند.
دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب ایالات متحده، تاکید کرده است که قصد دارد جنگ میان اوکراین و روسیه را به سرعت پایان دهد.
ترمپ در زمان کمپاینهای انتخاباتی ضمن انتقاد از میزان بلند کمک ایالات متحده به اوکراین، پیشنهاد کرده بود که متحدان اروپایی باید بار بیشتر مالی این جنگ را به دوش بکشند.
جهان
جیمی کارتر، رئیسجمهور پیشین امریکا در ۱۰۰ سالگی درگذشت
رییس جمهور سابق امریکا با بیماریهای متعددی از جمله سرطان پوست دستوپنجه نرم میکرد. روزالین کارتر، همسرش یک سال پیش در سن ۹۶ سالگی درگذشت.
جیمی کارتر؛ سیونهمین رییس جمهور امریکا و برنده جایزه «صلح» نوبل، روز یکشنبه (۹ جدی) به عمر ۱۰۰ سالگی درگذشت.
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که کارتر بعد از ظهر روز گذشته به وقت محلی در خانهاش در شهر «پلینز» ایالت جورجیا جان داده است.
چیپ کارتر، پسر جیمی کارتر، درگذشت او را تأیید کرده است.
چیپ کارتر در بیانیهای گفته: «پدرم نه تنها برای من، بلکه برای همه کسانیکه به صلح، حقوق بشر و عشق فداکارانه اعتقاد دارند یک قهرمان بود.»
کارتر در سال ۱۹۷۶ میلادی بهعنوان رییس جمهور امریکا، انتخاب شده بود.
او برای یک دوره از جنوری ۱۹۷۷ تا جنوری ۱۹۸۱ به حیث رییس جمهور ایالات متحده کار کرد.
کارتر در سالهای اخیر چندینبار در شفاخانه بستری شد.
رییس جمهور سابق امریکا با بیماریهای متعددی از جمله سرطان پوست دستوپنجه نرم میکرد. روزالین کارتر، همسرش یک سال پیش در سن ۹۶ سالگی درگذشت.
دیدبان جهانی حقوق بشر از نقش کارتر در حمایت از حقوق بشر ستایش کرده و گفته که او حتی پس از ریاست جمهوری خود نیز به دفاع از حقوق بشر ادامه داد.
کارتر همچنین نقش مهمی در سیاست جهانی و منطقهای داشته است.
پس از انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹، کارتر میانجی توافق صلح بین اسرائیل و مصر بود و همچنین به شاه محمدرضا پهلوی، شاه ایران که از حمایت امریکا برخوردار بود، پناهندگی سیاسی داد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مکتوب تازه وزارت اقتصاد: فعالیت انجوهای که در آن زنان کار میکنند، تعلیق خواهد شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رئیس جمهور آذربایجان: علت سقوط طیاره مسافربری شلیک در خاک روسیه بود
-
جهان5 روز ago
سقوط طیاره مسافربری در کوریای جنوبی ۶۲ کشته برجا گذاشت
-
اخبار ساحوی5 روز ago
یک قوماندان پولیس ایران در حمله انتحاری کشته شد
-
جهان3 روز ago
امریکا کمک ۵.۹ میلیارد دالری را برای اوکراین اعلام کرد
-
جهان4 روز ago
جیمی کارتر، رئیسجمهور پیشین امریکا در ۱۰۰ سالگی درگذشت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
جام قهرمانی سنوکر آریانا ماه آینده برگزار میشود
-
علم و تکنالوژی3 روز ago
وزارت خزانهداری امریکا: هکرهای چینی اسناد را به سرقت بردند