Connect with us

اخبار ساحوی

Iran launches retaliatory attack on Israel with hundreds of drones, missiles

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

ایران اواخر روز شنبه در اولین حمله مستقیم خود بر اسرائیل، طیاره‌های بی پیلوت انفجاری و راکت‌هایی را به سوی آن پرتاب کرد. این حمله انتقام جویانه تهدید درگیری گسترده‌تر در منطقه را افزایش داده چنانچه ایالات متحده متعهد شده که از اسرائیل حمایت «آهنین» می‌کند.

به گزارش رویترز، در پی این حمله، زنگ‌های خطر در اسرائیل به صدا در آمده و خبرنگاران در اسرائیل صدای تپش‌ها و انفجار‌های شدیدی را شنیده اند که رسانه‌های محلی آن را رهگیری هوایی طیاره‌های بی‌پیلوت انفجاری ‌می‌دانند. مقام‌ها گفته اند که یک دختر هفت ساله به شدت مجروح شده است.

دانیل هاگاری، سخنگوی اردوی اسرائیل گفته است که ایران ده‌ها راکت را به سمت اسرائیل شلیک کرد که بیشتر آنها در خارج از مرزهای اسرائیل رهگیری شدند. او گفت که آنها شامل بیش از ۱۰ راکت کروز بود.

هاگاری گفت که تا کنون بیش از ۲۰۰ فروند طیاره بدون سرنشین و راکت ایرانی پرتاب شده و یک مرکز نظامی اسرائیل آسیب دیده است.

اردوی اسرائیل بعداً گفت که به هیچ یکی از ساکنان توصیه نمی‌کند که برای پناه گرفتن آماده شوند. به نظر می‌رسد این تجدید نظر در هشدار قبلی، نشان دهنده پایان تهدید باشد.

چینل تلویزیونی ۱۲ اسرائیل به نقل از یک مقام اسرائیلی که نامش فاش نشده است، گفت که اسرائیل «پاسخ بزرگی» به این حمله خواهد داشت.

ایران متعهد شده بود که حمله اسرائیل به قونسلگری خود در دمشق در اول اپریل را که منجر به کشته شدن هفت افسر سپاه پاسداران از جمله دو قوماندان ارشد شده بود، تلافی کند. اسرائیل مسوولیت حمله به قونسلگری را نه تایید و نه رد کرده است.

نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد به امریکا گفت: «اگر رژیم اسرائیل اشتباه دیگری را مرتکب شود، پاسخ ایران به طور قابل ملاحظه‌ای شدیدتر خواهد بود.»

ایران همچنان به امریکا هشدار داده که دور باشد و اکنون این «مسئله را پایان یافته می‌داند.»

انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد، حمله ایران را محکوم کرده و گفت که «عمیقاً از خطر واقعی تشدید تنش ویرانگر در سطح منطقه نگران است.»

اخبار ساحوی

مقام‌های فلسطینی پست معاونیت تحت رهبری محمود عباس را ایجاد کردند

Published

on

(Last Updated On: )

خبرگزاری رویترز گزارش داده که شورای مرکزی فلسطین ایجاد پست معاونیت رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین را تایید کرده است که مسوول آن، احتمالاً جانشین محمود عباس خواهد شد.

رویترز به نقل از خبرگزاری فلسطینی وفا نوشته است که ۱۷۰ عضو شورای مرکزی فلسطین به این تصمیم رأی مثبت دادند، در حالی که یک عضو به آن رأی منفی و دیگری رأی ممتنع داد.

هیچ فردی بلافاصله برای این سمت تعیین نشد. بربنیاد این تصمیم، محمود عباس حق دارد وظایفی را به معاون محول، او را از سمتش برکنار یا استعفای او را بپذیرد.

عباس، ۸۹ ساله، از زمان مرگ یاسر عرفات در سال ۲۰۰۴، ریاست سازمان آزادی‌بخش فلسطین و تشکیلات خودگردان فلسطین را بر عهده داشته است، اما سال‌هاست که در برابر اصلاحات داخلی، از جمله تعیین جانشین، مقاومت کرده است.

تشکیلات خودگردان فلسطین که مورد حمایت غرب است، حاکمیت محدودی در کرانه باختری زیر اشغال اسرائیل دارد و از زمان جنگ داخلی با حماس در سال ۲۰۰۷، غزه را اداره نکرده است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

روبیو: ایران تنها می‌تواند مواد هسته‌ای را برای برنامه غیرنظامی وارد کند

وزیر خارجه امریکا همچنین از علاقه‌مندی ایران به گفتگو و مذاکره استقبال کرد و در مورد نماینده ایالات متحده هم گفت: «افراد خوبی داریم که در حال مذاکره‌اند و دخیل در این کار هستند».

Published

on

(Last Updated On: )

وزیر خارجه ایالات متحده بار دیگر بر راه حل دیپلوماتیک برای حل پرونده هسته‌ای ایران تاکید کرد و همچنین گفت که تحت هر توافقی، ایران باید غنی‌سازی اورانیوم را متوقف کند و تنها می‌تواند مواد هسته‌ای لازم برای برنامه‌ای غیرنظامی را وارد کند.

مارکو روبیو در گفتگو با بری وایس، مجری پادکست معروف «آنستلی» که شامگاه چهارشنبه سوم ثور پخش شد تاکید کرد: «ما جنگ نمی‌خواهیم.»

او گفت دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، به صراحت گفته است که ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد و هر راهی برای جلوگیری از این اتفاق محفوظ است «اما ترجیح می‌دهد که نیازی به توسل به نیروی نظامی، از طرف ما یا هر کس دیگر، نباشد».

آقای روبیو که در آستانه دور بعدی مذاکرات هسته‌ای تهران و واشینگتن سخن می‌گفت، با اشاره به اینکه «ما هر فرصتی را می‌دهیم که این چالش به طور صلح‌آمیز حل و فصل شود» در عین حال تاکید کرد: «اولویت‌های ما ثابت می‌ماند.»

او افزود: «اگر ایران خواهان برنامه هسته‌ای غیرنظامی است، می‌تواند همان را داشته باشد که بسیاری از کشورهای دیگر جهان دارند؛ و آن هم واردات است.»

ایران بارها تصریح کرده است که «حق غنی‌سازی اورانیوم» را قابل مذاکره نمی‌داند.

چند روز پیش نیز عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، در واکنش به اظهارات استیو ویتکاف، فرستاده خاص رئیس جمهور امریکا، گفت: «برای اعتمادسازی در خصوص نگرانی‌های احتمالی آمادگی داریم، اما اصل موضوع غنی‌سازی قابل مذاکره نیست.»

استیو ویتکاف حدود ده روز پیش در مصاحبه با فاکس نیوز گفت که ایران نیازی به غنی‌سازی بالاتر از ۳.۶۷ درصد ندارد؛ او یک روز پس از آن تاکید کرد که ایران باید برنامه غنی‌سازی و تسلیحاتی هسته‌ای خود را متوقف کرده و از بین ببرد.

مارکو روبیو در پاسخ به پرسش مجری پادکست آنستلی درباره اظهارات آقای ویتکاف گفت: «استیو بعدا توضیح داد که منظورش محدودیتی است که آنها مجاز به واردات [اورانیوم حداکثر ۳.۶۷ درصد غنی‌شده] برای برنامه داخلی خود هستند و همین حالا هم این کار را انجام می‌دهند.»

آقای روبیو افزود: «اما اگر آنها بر غنی‌سازی پافشاری کنند، تنها کشوری در جهان خواهند بود که “برنامه تسلیحاتی” ندارد اما در حال غنی‌سازی است؛ بنابر این فکر می‌کنم این مشکل‌ساز است.»

وزیر خارجه امریکا همچنین از علاقه‌مندی ایران به گفتگو و مذاکره استقبال کرد و در مورد نماینده ایالات متحده هم گفت: «افراد خوبی داریم که در حال مذاکره‌اند و دخیل در این کار هستند».

روز چهارشنبه موسسه علوم و امنیت بین‌المللی با استناد به تصاویر ماهواره‌ای گزارش داد که ایران اخیرا یک حصار امنیتی عظیم پیرامون تونل‌های عمیق در جنوب تاسیسات هسته‌ای نطنز کشیده است.

با این حال عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران که به چین سفر کرده است، این گزارش را بخشی از تلاش‌های اسرائیل و دیگران برای به شکست کشاندن دیپلوماسی خواند.

ایران و امریکا در دو هفته گذشته دو دور مذاکره هسته‌ای در مسقط و روم انجام داده‌اند و دور سوم این گفتگوها قرار است روز شنبه ششم ثور بار دیگر در پایتخت عمان برگزار شود.

مقام‌های ایران هر دو دور مذاکرات قبلی را «سازنده و رو به جلو» خوانده‌اند و رئیس جمهور امریکا هم از «گفتگوهای خوب با ایران» سخن گفته است.

آقای ترمپ گفته است که در صورت امتناع ایران از توافق هسته‌ای با امریکا، به گزینه اقدام نظامی روی خواهد آورد اما ترجیح او مذاکره و توافق است.

پس از خروج امریکا از توافق برجام در سال ۱۳۹۷، ایران برخی تعهدات خود ذیل این توافق را کنار گذاشت و سطح غنی‌سازی اورانیوم را به ۶۰ درصد رساند که بسیار نزدیک به سطح ۹۰ درصد، میزان غنای لازم برای تولید سلاح اتمی، است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

دستکم ۲۰نفر در حمله به گردشگران در کشمیر تحت اداره هند کشته شدند

نارندرا مودی، صدراعظم هند این حمله در منطقه پهالگام را محکوم کرد و وعده سپرد که مهاجمان به دست عدالت سپرده شوند.

Published

on

(Last Updated On: )

یک افسر بلند پایه پولیس هندی گفته است که حداقل ۲۰نفر در کشمیر تحت اداره هند در اثر تیراندازی افراد مسلح به سمت گردشگران در روز سه‌شنبه (۲ثور) کشته شدند. این بدترین حمله در کشمیر تحت اداره هند در یک سال گذشته خوانده شده است.

نارندرا مودی، صدراعظم هند این حمله در منطقه پهالگام را محکوم کرد و وعده سپرد که مهاجمان به دست عدالت سپرده شوند.

یک راهنمای گردشگری گفت که او پس از شنیدن صدای تیراندازی به محل حادثه رسید و تعدادی از زخمیان را سوار بر اسب به آنجا منتقل کرد.

پهالگام، در حدود ۹۰ کیلومتری شهر سرینگر، یک مقصد محبوب گردشگری در این منطقه دیدنی با اکثریت مسلمان است که هزاران بازدیدکننده را در فصل تابستان به خود جلب می‌کند.

یک گروه شبه نظامی کمتر شناخته شده به نام «مقاومت کشمیر» در پیامی در شبکه‌های اجتماعی مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت. این سازمان از این که بیش از ۸۵ هزار خارجی در این منطقه ساکن شده اند و باعث “تغییر بافت جمعیتی” شده، ابراز نارضایتی کرده است.

این حمله تنها یک روز پس از دیدار مودی با جی‌دی ونس معاون رئیس‌جمهور امریکا انجام شد که در سفر چهارروزه به هند به‌سر می‌برد.

عمر عبدالله رئیس دولت محلی پیشین کشمیر، در بیانیه‌ای این حمله را بزرگ‌ترین حمله علیه غیرنظامیان در سال‌های اخیر توصیف کرد و گفت: «عاملان این جنایت حیوان‌هایی فاقد انسانیت‌ هستند که شایسته هیچ‌گونه رحمی نیستند.»

آمیت شاه وزیر داخله هند نیز اعلام کرد به محل حادثه خواهد رفت و افزود: «عاملان این حمله تروریستی بزدلانه بدون مجازات نخواهند ماند و با شدیدترین مجازات روبه‌رو خواهند شد.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!