Connect with us

رویداد های اخیر

ایران به ۲۰ سرمایه‌گذار افغانستان تابعیت داد

منتشر شده

در

رسانه‌های ایرانی گزارش داده اند که اسناد تابعیت این کشور با حضور مسئولان ذیربط امور تابعیت، پناهندگان و مهاجرین به بیست تن از سرمایه‌گذاران افغانستان که واجد شرایط تابعیت ایران بودند و مراحل قانونی آن را طی کرده بودند، اعطا شد.

علیرضا بیکدلی، معاون قنسولی، ایرانیان و امور مجلس وزارت امور خارجه که در مراسم اعطا تابعیت حضور داشت وجود مشترکات دینی، فرهنگی و تاریخی ایران و همسایگان را زمینه ساز تقویت پیوندهای مردمی در فلات ایران خواند که در نتیجه آن فرصت‌هایی برای همگرایی بیشتر فراهم شده است.

معاون وزیر امور خارجه تسهیل در روند اعطای تابعیت بر اساس فعالیت‌های اقتصادی موفق در ایران را یکی از آثار این همگرایی برشمرد و افزود:”شناسایی و ساماندهی اتباع خارجی توسط وزارت کشور در حال انجام است و در قالب این طرح تلاش برای شناسایی نخبگان و استفاده از ظرفیت‌ها و استعدادها آنها نیز بهبود خواهد یافت.”

وی خاطرنشان کرد:”در حال حاضر نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در کشورهای خارجی، ملزم به روان سازی ارائه خدمات به این اتباع به ویژه در حوزه همسایگی هستند و براساس گفتمان سیاست همسایگی دولت جمهوری اسلامی ایران، تلاش برای تعامل همه جانبه با همسایگان در دستورکار وزارت امور خارجه است و در این چارچوب ‌از افزایش بهره‌وری و فعالیت سرمایه‌گذاران و کارآفرینان موفق خارجی در ایران حمایت جدی به عمل می‌آید.”

به گفته بیکدلی صدور روادید تجاری و روادید سرمایه گذاری، ارائه تسهیلات مجوز اقامت، اعطای تابعیت و حمایت همه جانبه از سرمایه گذاری و کارآفرینی در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد و پیش بینی می‌شود حضور و فعالیت نخبگان افغانستان مورد حمایت بیشتر دولت قرار خواهد گرفت.

در ادامه مراسم رئیس اداره تابعیت وزارت امور خارجه ضمن بیان روند اعطای تابعیت به اتباع خارجی، آمار صدور اسناد تابعیت را در مقایسه با گذشته رو به رشد خواند و افزود:” پس از وصول مستقیم درخواست‌های متقاضیان اخذ تابعیت، آنها بررسی و راستی آزمایی می‌شوند، سپس وضعیت اقامتی، علمی اجتماعی، شغلی، سرمایه گذاری، کارآفرینی متقاضیان از سازمان‌ها و دستگاه‌های ذیربط استعلام و نهایتاً پرونده‌ تکمیل شده برای تصمیم‌گیری به کمیسیون ماده ۳ نظامنامه تابعیت هیأت وزیران ارسال می‌شود.”

در ادامه این مراسم سرمایه گذارانی که تابعیت ایران را اخذ کردند، فعالیت‌های اقتصادی و کارآفرینی مبنی بر مدیریت بهینه فرصت‌ها، سرمایه‌گذاری در بخش مولد، صادرات کالا و ارزآوری خود را شرح دادند.

رویداد های اخیر

علاقه‌مندی برای ۶۵۰ میلیون دالر سرمایه‌گذاری داخلی در معدن آهن حاجی‌گک

Published

on

شماری از سرمایه‌گذاران داخلی اعلام کرده اند که می‌خواهند در سه مرحله، مبلغ ۶۵۰ میلیون دالر را برای اکتشاف و استخراج یکی از بلاک‌های معدن آهن حاجی‌گک سرمایه‌گذاری کنند.

این اعلام در دیدار امروز (دوشنبه) میان این سرمایه‌گذاران و ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا صورت گرفت.

به گفته این سرمایه‌گذاران، این پروژه به‌صورت مشترک با یک شرکت خارجی و به‌صورت مسلکی اجرا خواهد شد. در کنار استخراج، قرار است یک کارخانه مجهز برای پروسس آهن اسفنجی در داخل کشور ایجاد شود که مطابق با معیارهای بین‌المللی و با استفاده از تکنالوژی پیشرفته فعالیت خواهد کرد.

این کارخانه ظرفیت پروسس روزانه ۹۰۰۰ تُن آهن اسفنجی را خواهد داشت و تولید آن به شمش آهن، نیازمندی‌های داخلی کشور را به‌طور کامل تأمین خواهد کرد. همچنین، این پروژه برای ۶۰۰۰ نفر به‌طور مستقیم فرصت شغلی ایجاد خواهد نمود.

ملا عبدالغنی برادر، ضمن استقبال از این طرح، تأکید کرد که امارت اسلامی آماده همکاری همه‌جانبه در این زمینه است. وی به مسوولان وزارت معادن و پترولیم دستور داد تا با سرمایه‌گذاران به‌طور مشترک کار کرده و گزارش پیشرفت اقدامات را ارائه نمایند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت انرژی و آب برای اشتراک در یک نشست بین‌المللی عازم ازبیکستان شد

Published

on

عبداللطیف منصور، سرپرست وزارت انرژی و آب، در رأس یک هیأت امارت اسلامی به تاشکند، پایتخت ازبیکستان سفر کرده است تا در پنجمین نشست بین‌المللی انرژی اشتراک کند.

این کنفرانس از تاریخ ۱۳ تا ۱۵ می با محوریت «همکاری منطقه‌ای برای انرژی پایدار» برگزار می‌شود.

هدف از برگزاری این نشست، تقویت همکاری‌های منطقه‌ای، جذب سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مشترک انرژی، تبادل تجربیات و ترویج تکنالوژی سبز اعلام شده است.

قرار است آقای منصور در جریان این کنفرانس، بر گسترش همکاری با کشورهای منطقه، جذب سرمایه‌گذاری خارجی و استفاده از تجربیات موفق بین‌المللی در زمینه مدیریت منابع انرژی تأکید کند.

در این نشست بین‌المللی، نمایندگان کشورهای منطقه از جمله ازبیکستان، قزاقستان، ترکمنستان، روسیه و همچنین نهادهایی چون سازمان بین‌المللی انرژی اتمی و بانک جهانی حضور خواهند یافت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشدار اوچا درباره تشدید بحران کم آبی در افغانستان

اوچا گفته است این شرایط احتمالا بحران کم‌آبی را تشدید می‌کند و باعث کاهش بیشتر محصولات زراعتی و آسیب به چراگاه‌ها خواهد شد.

Published

on

دفتر هماهنگ‌کننده‌ی کمک‌های بشردوستانه‌ی سازمان ملل متحد (اوچا) درباره‌ی تشدید بحران کم آبی هشدار داده است. به گفته این دفتر میزان بارندگی در افغانستان پایین‌تر از حد نرمال است.

اوچا در گزارشی با اشاره به این که تنها در برخی مناطق افغانستان، میزان بارندگی به حد متوسط نزدیک شده است، گفته است که میزان کلی بارندگی در سرتاسر افغانستان همچنان پایین‌تر از حد متوسط باقی مانده است، حجم آب برف در اکثر حوضچه‌های دریای کم‌تر از متوسط و در حال کاهش است و این موضوع بحران کم‌آبی را بیش از پیش تشدید می‌کند.

اوچا گفته است که گزارش شاخص استرس زراعت (ای‌اس‌آی) مناطقی را در افغانستان نشان می‌دهد که رشد پوشش گیاهی در آن‌ها به‌طور قابل توجهی کم‌تر از حد عادی و حاکی از بروز خشک‌سالی است.

این نهاد افزوده است که رطوبت خاک در عمق ریشه گیاهان در بیشتر نقاط افغانستان، به‌جز برخی ولایت‌های شمالی و شمال‌شرقی، در سطح پایینی قرار دارد که بسیار نگران‌کننده است.

اوچا گفته است که دمای زمین در سراسر افغانستان بالاتر از حد متوسط ثبت شده است، به‌جز برخی مناطق در ولایت‌های شمال‌شرقی. به گفته اوچا، پیش‌بینی می‌شود که در ماه‌های آینده روند افزایش دمای زمین و بارندگی کم‌تر از حد متوسط ادامه داشته باشد.

اوچا گفته است این شرایط احتمالا بحران کم‌آبی را تشدید می‌کند و باعث کاهش بیشتر محصولات زراعتی و آسیب به چراگاه‌ها خواهد شد.

براساس گزارش اوچا، تا ماه مارچ سال جاری میلادی، بیشترین مناطق آسیب‌دیده از کاهش میزان بارندگی و افزایش دمای زمین، در ولایت‌های فاریاب و جوزجان در شمال افغانستان هستند.

این نهاد افزوده است که سایر مناطقی که در سطح هشدار قرار دارند شامل هلمند در جنوب، هرات در غرب، کندوز در شمال‌شرق و ننگرهار در شرق هستند.

افغانستان در چند سال اخیر از خشکسالی شدید و کاهش میزان بارندگی در رنج بوده است.

خشک‌سالی‌های متوالی باعث کاهش آب در سراسر کشور، از جمله در شهرهای بزرگ شده است. بسیاری از مردم را در دسترسی به آب آشامیدنی، با مشکل مواجه کرده است.

افغانستان در سال‌های اخیر در برابر سیل‌های شدید نیز آسیب‌پذیر بوده است.

افغانستان یکی از آسیب‌پذیرترین کشورها در برابر تغییرات اقلیمی است، در حالی که افغانستان در تولید گازگلخانه‌ و گرمایش زمین نقش ناچیز است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!