Connect with us

رویداد های اخیر

سفارت هند در کابل بازگشایی شد

منتشر شده

در

رسانه‌های هندی گزارش داده‌اند که هند با اعزام یک “تیم فنی” به سفارت خود در کابل، حضور دیپلماتیک‌اش در افغانستان را از سر گرفته است.

این اقدام چند هفته از آن انجام می‌شود که هیات هندی به ریاست جی پی سینگ، یک مقام ارشد وزارت خارجه آن کشور به کابل سفر کرد و با مقامات امارت اسلامی دیدار نمود.

وزارت امور خارجه‌ هند در اعلامیه ای گفته است که تیم فنی این کشور روز پنجشنبه (۲ سرطان) به کابل رسیده و در سفارت آن کشور مستقر شده است.

هدف از اعزام این تیم نظارت از ارائه‌ کمک‌های بشردوستانه و تعامل با مردم افغانستان گفته شده است.

در همین حال، امارت اسلامی از اقدام هند برای بازگشایی سفارت اش در کابل استقبال کرده است.

حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجه از هند خواسته است تا به روابط اش با مردم افغانستان و کمک بشری به آنان ادامه دهد.

هند در تازه ترین کمک بشردوستانه اش به افغانستان، نخستین محموله کمک خودرا به زلزله زدگان به این کشور فرستاده است.

از سوی دیگر، وزارت داخله امارت اسلامی از دانشجویان نظامی افغان در هند و سایر کشورها که دوره آموزشی شان را تکمیل کرده اند خواسته است تا به کشور برگردند و مصدر خدمت به مردم خود شوند.

این وزارت اطمینان داده است که آنان را با درنظر داشت سطح تحصیل و مسلک شان استخدام می‌کند.

رویداد های اخیر

علاقه‌مندی برای ۶۵۰ میلیون دالر سرمایه‌گذاری داخلی در معدن آهن حاجی‌گک

Published

on

شماری از سرمایه‌گذاران داخلی اعلام کرده اند که می‌خواهند در سه مرحله، مبلغ ۶۵۰ میلیون دالر را برای اکتشاف و استخراج یکی از بلاک‌های معدن آهن حاجی‌گک سرمایه‌گذاری کنند.

این اعلام در دیدار امروز (دوشنبه) میان این سرمایه‌گذاران و ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا صورت گرفت.

به گفته این سرمایه‌گذاران، این پروژه به‌صورت مشترک با یک شرکت خارجی و به‌صورت مسلکی اجرا خواهد شد. در کنار استخراج، قرار است یک کارخانه مجهز برای پروسس آهن اسفنجی در داخل کشور ایجاد شود که مطابق با معیارهای بین‌المللی و با استفاده از تکنالوژی پیشرفته فعالیت خواهد کرد.

این کارخانه ظرفیت پروسس روزانه ۹۰۰۰ تُن آهن اسفنجی را خواهد داشت و تولید آن به شمش آهن، نیازمندی‌های داخلی کشور را به‌طور کامل تأمین خواهد کرد. همچنین، این پروژه برای ۶۰۰۰ نفر به‌طور مستقیم فرصت شغلی ایجاد خواهد نمود.

ملا عبدالغنی برادر، ضمن استقبال از این طرح، تأکید کرد که امارت اسلامی آماده همکاری همه‌جانبه در این زمینه است. وی به مسوولان وزارت معادن و پترولیم دستور داد تا با سرمایه‌گذاران به‌طور مشترک کار کرده و گزارش پیشرفت اقدامات را ارائه نمایند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت انرژی و آب برای اشتراک در یک نشست بین‌المللی عازم ازبیکستان شد

Published

on

عبداللطیف منصور، سرپرست وزارت انرژی و آب، در رأس یک هیأت امارت اسلامی به تاشکند، پایتخت ازبیکستان سفر کرده است تا در پنجمین نشست بین‌المللی انرژی اشتراک کند.

این کنفرانس از تاریخ ۱۳ تا ۱۵ می با محوریت «همکاری منطقه‌ای برای انرژی پایدار» برگزار می‌شود.

هدف از برگزاری این نشست، تقویت همکاری‌های منطقه‌ای، جذب سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مشترک انرژی، تبادل تجربیات و ترویج تکنالوژی سبز اعلام شده است.

قرار است آقای منصور در جریان این کنفرانس، بر گسترش همکاری با کشورهای منطقه، جذب سرمایه‌گذاری خارجی و استفاده از تجربیات موفق بین‌المللی در زمینه مدیریت منابع انرژی تأکید کند.

در این نشست بین‌المللی، نمایندگان کشورهای منطقه از جمله ازبیکستان، قزاقستان، ترکمنستان، روسیه و همچنین نهادهایی چون سازمان بین‌المللی انرژی اتمی و بانک جهانی حضور خواهند یافت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشدار اوچا درباره تشدید بحران کم آبی در افغانستان

اوچا گفته است این شرایط احتمالا بحران کم‌آبی را تشدید می‌کند و باعث کاهش بیشتر محصولات زراعتی و آسیب به چراگاه‌ها خواهد شد.

Published

on

دفتر هماهنگ‌کننده‌ی کمک‌های بشردوستانه‌ی سازمان ملل متحد (اوچا) درباره‌ی تشدید بحران کم آبی هشدار داده است. به گفته این دفتر میزان بارندگی در افغانستان پایین‌تر از حد نرمال است.

اوچا در گزارشی با اشاره به این که تنها در برخی مناطق افغانستان، میزان بارندگی به حد متوسط نزدیک شده است، گفته است که میزان کلی بارندگی در سرتاسر افغانستان همچنان پایین‌تر از حد متوسط باقی مانده است، حجم آب برف در اکثر حوضچه‌های دریای کم‌تر از متوسط و در حال کاهش است و این موضوع بحران کم‌آبی را بیش از پیش تشدید می‌کند.

اوچا گفته است که گزارش شاخص استرس زراعت (ای‌اس‌آی) مناطقی را در افغانستان نشان می‌دهد که رشد پوشش گیاهی در آن‌ها به‌طور قابل توجهی کم‌تر از حد عادی و حاکی از بروز خشک‌سالی است.

این نهاد افزوده است که رطوبت خاک در عمق ریشه گیاهان در بیشتر نقاط افغانستان، به‌جز برخی ولایت‌های شمالی و شمال‌شرقی، در سطح پایینی قرار دارد که بسیار نگران‌کننده است.

اوچا گفته است که دمای زمین در سراسر افغانستان بالاتر از حد متوسط ثبت شده است، به‌جز برخی مناطق در ولایت‌های شمال‌شرقی. به گفته اوچا، پیش‌بینی می‌شود که در ماه‌های آینده روند افزایش دمای زمین و بارندگی کم‌تر از حد متوسط ادامه داشته باشد.

اوچا گفته است این شرایط احتمالا بحران کم‌آبی را تشدید می‌کند و باعث کاهش بیشتر محصولات زراعتی و آسیب به چراگاه‌ها خواهد شد.

براساس گزارش اوچا، تا ماه مارچ سال جاری میلادی، بیشترین مناطق آسیب‌دیده از کاهش میزان بارندگی و افزایش دمای زمین، در ولایت‌های فاریاب و جوزجان در شمال افغانستان هستند.

این نهاد افزوده است که سایر مناطقی که در سطح هشدار قرار دارند شامل هلمند در جنوب، هرات در غرب، کندوز در شمال‌شرق و ننگرهار در شرق هستند.

افغانستان در چند سال اخیر از خشکسالی شدید و کاهش میزان بارندگی در رنج بوده است.

خشک‌سالی‌های متوالی باعث کاهش آب در سراسر کشور، از جمله در شهرهای بزرگ شده است. بسیاری از مردم را در دسترسی به آب آشامیدنی، با مشکل مواجه کرده است.

افغانستان در سال‌های اخیر در برابر سیل‌های شدید نیز آسیب‌پذیر بوده است.

افغانستان یکی از آسیب‌پذیرترین کشورها در برابر تغییرات اقلیمی است، در حالی که افغانستان در تولید گازگلخانه‌ و گرمایش زمین نقش ناچیز است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!