رویداد های اخیر
مجاهد به جهان: خواهان پایان سیاست تحمیلی، فشار و تحریمها هستیم

با آغاز سال جدید میلادی، امارت اسلامی انتظار دارد که تحریمها بر نظام بانکی و مقامهای نظام حاکم در افغانستان از سوی جامعه جهانی برداشته شود.
سخنگوی امارت اسلامی گفته است که سیاست فشار، تحریم و زور تجربه ناکام است و پالیسی برخی کشورها که سازمانهای مهم جهان را تحت تأثیر قرارداده عقدهمندانه است و باید تغییر کند.
ذبیح الله مجاهد افزوده است که این سیاستها بر زندگی مردم کشور تأثیر منفی و مستقیم دارد.
آقای مجاهد گفت: «پالیسیهای که علیه افغانستان فعلاً قرار دارد، مستقیماً بر زندگی مردم افغانستان تأثیر منفی میگذارد و خلاف داعیههای حقوق بشری و حقوق انسانی هم هست. ما خواهان این هستیم که دیگر سیاست تحمیلی، فشار، قیودات و تحریمها به پایان برسد. افغانستان یک کشور مهم است برای تمام کشورها و با تمام آنها روابط خوب میخواهد.»
مجاهد همچنان خواستار آزادی داراییهای مسدودشده بانک مرکزی افغانستان است و بر سپرده شدن کرسی سازمان ملل به امارت اسلامی نیز تأکید نموده است.
او بیان کرده که افغانستان جز کشورهای جهان است و امارت اسلامی خواستار روابط اقتصادی، تجارتی و دیپلوماتیک با منطقه و جهان میباشد.
با این حال، آگاهان گفتهاند که امارت اسلامی راه حل را باید در ایجاد قانون اساسی، برگزاری گفتمان ملی و برداشتن محدودیتها از سد راه آموزش و کار زنان و دختران جستجو کند.
برخی دیگر از تحلیلگران باور دارند که امارت اسلامی اگر به حقوق بشر ارج بگذارد، راه تعامل دولت سرپرست با جهان هموار خواهد شد و ۲۰۲۵ سال خوبی برای امارت اسلامی خواهد بود.
در بیش از سه سال پسین، تلاشهای امارت اسلامی در راستای رفع محدودیتها بر نظام بانکی و ممنوعیت سفر برخی از مقامات حاکم، کسب مشروعیت جهانی و کرسی سازمان ملل بینتیجه بوده است، زیرا رعایت حقوق بشر، آموزش دختران و کار زنان خط سرخ جهان برای مشروعیت امارت اسلامی بوده که نظام حاکم آن را بارها موضوع داخلی پنداشته و گفته است که در موضوعات داخلی اجازه دخالت را به کسی نمیدهد.
رویداد های اخیر
هیأتی از افغانستان در یک نمایشگاه بینالمللی در ایران اشتراک میکند

مقامهای ایرانی میگویند که قرار است یک هیأت ۲۰۰ نفری، از مقامهای دولتی و بخش خصوصی افغانستان در هفتمین نمایشگاه بینالمللی توانمندیهای صادراتی ایران اشتراک کنند.
در همین حال، مسوولان امارت اسلامی حضور تاجران افغان را در این نمایشگاه مهم میدانند و میگویند که با به نمایش گذاشته شدن تولیدات داخلی، برای کالاهای افغانستان بازاریابی خوب میشود.
عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد، در این مورد گفت: «همکاریهای اقتصادی بین بخش خصوصی و دولتی افغانستان و ایران به نفع هر دو کشور است.»
آقای نظری افزود: «سفر هیأت بلندپایه امارت اسلامی به ایران میتواند تاثیرکننده گسترش مبادلات اقتصادی و تجاری بین دو کشور باشد.»
از سویی هم، اتاق تجارت و سرمایهگذاری کشور گفته است که در این نمایشگاه ۸۰ غرفه به تاجران افغان اختصاص داده شده و در آن تولیدات زراعتی، سنگهای قیمتی و دیگر تولیدات به نمایش گذاشته میشود.
شماری از آگاهان همچنان گفتهاند که اشتراک افغانستان در نمایشگاههای منطقهای و بینالمللی مهم است و میتواند منجر به تقویت روباط اقتصادی با کشورها شود.
این در حالی است که ایران یکی از شرکای مهم اقتصادی افغانستان است و حجم تجارت دو کشور به بیش از ۳ میلیارد دالر در سال میرسد.
رویداد های اخیر
عبدالله یوف: ۱۴ کیلومتر کار لولهگذاری پروژه تاپی در هرات انجام شده است

بگنج عبدالله یوف، رئیس پروژه تاپی در افغانستان با نور احمد اسلام جار، والی هرات دیدار کرده و از تسریع روند لولهگذاری این پروژه در این ولایت خبر داده است.
دفتر والی هرات در خبرنامهای امروز (پنجشنبه) گفته که عبدالله یوف گزارش مختصری از پیشرفت کار پروژه تاپی را با آقای اسلام جار شریک کرده است.
براساس خبرنامه، رئیس پروژه تاپی ضمن تقدیر از همکاری اداره محلی هرات در فراهم کردن تسهیلات لازم اعلام نموده که ۱۴ کیلومتر کار لولهگذاری انجام شده و در کنار این، ۲۴ کیلومتر مسیر این پروژه نیز هموارکاری شده است.
در این نشست، والی هرات نیز از تلاشهای مسوولان پروژه تاپی در پیشبرد امور کاری این پروژه استقبال نمود و از همکاری همه جانبه اداره محلی در فراهم کردن تسهیلات لازم برای پیشرفت سریع کار به رئیس پروژه تاپی در افغانستان اطمینان داد.
رویداد های اخیر
دیدار و گفتگوی طارقعلی بخیت با معاون وزیر خارجه جاپان درباره افغانستان
دوطرف در این دیدار، بر اهمیت ادامه همکاری برای رسیدگی به نیازهای عاجل مردم افغانستان تاکید کردهاند.

طارق علی بخیت؛ نماینده خاص سازمان همکاری اسلامی در امور افغانستان با هیات جاپانی به ریاست کامدا ماسایوکی؛ معاون امور خارجی وزارت خارجه جاپان درباره افغانستان دیدار و گفتگو کرده است.
سازمان همکاری اسلامی در خبرنامهای گفته است که این دیدار بیشتر بر وضعیت کنونی افغانستان متمرکز بوده و راههای افزایش همکاریهای بشردوستانه میان این سازمان و جاپان به بررسی گرفته شده است.
بر بنیاد این خبرنامه، دوطرف در این دیدار، بر اهمیت ادامه همکاری برای رسیدگی به نیازهای عاجل مردم افغانستان تاکید کردهاند.
این در حالی است که این دیدار در دفتر نماینده خاص سازمان همکاری اسلامی در امور افغانستان، در جده عربستان سعودی صورت گرفته است.
در این خبرنامه آمده است که سرقنسول و معاون سرقنسول جاپان در جده نیز در ترکیب این هیات شامل بودهاند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
نشست علمی، تحقیقی روی فرصت های تازه در روابط افغانستان و قزاقستان برگزار شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پاکستان مرکز رسیدگی به شکایات مهاجرین افغان ایجاد کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
شرکت هوایی آریانا از افزایش پروازهای هفتهوار خود به چین خبر داد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
آغاز کمپاین تطبیق واکسین پولیو در افغانستان
-
تجارت2 روز ago
گزارش بانک جهانی: دورنما رشد اقتصادی افغانستان در میان بیثباتی جهانی همچنان نامطمئن است
-
رویداد های اخیر5 روز ago
فراغت ده پیلوت از پوهنتون هوایی افغانستان
-
اخبار ساحوی1 روز ago
روبیو: ایران تنها میتواند مواد هستهای را برای برنامه غیرنظامی وارد کند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
قزاقستان ۵۰۰ میلیون دالر برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایهگذاری میکند