Connect with us

جهان

ورود شماری از اعضای دادگاه بین‌المللی جرایم به آمریکا قدغن شد

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

شماری از اعضای دادگاه بین المللی جرایم، که تحقیقات را در مورد جرایم جنگی نیروی های آمریکایی در افغانستان آغاز کرده اند، از سوی آمریکا تحریم شدند. 

دونالد ترمپ رییس جمهور ایالات متحده آمریکا، آنعده از مقام‌های دادگاه بین المللی جرایم را که تحقیقات را در مورد جرایم جنگی نیروی های آمریکایی در افغانستان آغاز کرده اند، تحریم کرده و ورود آنان و اعضای خانواده‌های شان را به خاک آمریکا ممنوع کرده است.

این دادگاه در واکنش به سخنان مقام های آمریکایی، هشدار آنها را دخالت غیر قابل قبول در مسایل قضایی می داند.

‎دادگاه بین‌المللی جرایم (دادگاه هاگ) در مورد احتمال ارتکاب جنایات جنگی و جرایم علیه بشریت در افغانستان از سوی طالبان، نیروهای افغان، نظامیان و استخبارات آمریکا، تحقیقات را آغاز کرده است.

‎این تحقیقات با واکنش تند رییس جمهور، وزیر دفاع، وزیر خارجه و شماری دیگری از مقام های نظامی و غیر نظامی آمریکایی روبرو شده است.

آنان این دادگاه را فاقد صلاحیت می دانند.

‎مایک پومپیو، وزیر خارجه آمریکا، گفته است: “ما این تحقیقات را محکوم می‌کنیم، همکاری خود را با دادگاه بین‌المللی جرایم به تعلیق در آورده و کسانی ‌را که در تلاش تحقیق در مورد عملکرد نظامیان مان اند، از دریافت ویزه آمریکا محروم می‌کنیم… نمی‌توانیم فقط نظاره‌گر باشیم که نیروهای ما از سوی یک دادگاه بازیچه تهدید شوند”.

‎مقام‌های آمریکایی همچنان مقام‌های دادگاه بین‌المللی جرایم را به جهت گیری سیاسی و فساد گسترده مالی متهم کرده و می گویند که این دادگاه دارای صلاحیت و اختیارات لازم نیست.

مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا، چنین گفته است: “ایالات متحده عضو پیمان روم که بر اساس آن دادگاه بین‌المللی جرایم تاسیس شده، نیست، و هرگز اجازه نخواهند داد تا نظامیان آمریکایی زیر تحقیقات غیر قانونی این نهاد قرار گیرند.”

 اما این دادگاه واکنش مقام های آمریکایی را مداخله در امور قضایی دانسته و می گوید: “این حملات تلاش غیر قابل قبول برای مداخله در حاکمیت قانون و رویه های قضایی این دادگاه است.”

‎مشاور قصر سفید و وزیر عدلیه آمریکا نیز این اقدام دادگاه بین المللی جرایم را دسیسه ی سیاسی  شماری از کشورها علیه آمریکا می دانند.

وزیر عدلیه این کشور تحقیق در مورد عملکرد نظامیان آمریکایی در افغانستان را که به گفته ی وی با هراس افگنی مبارزه کرده و در تلاش تامین صلح اند، نگران کننده می داند.

اما پرسش اصلی که بی پاسخ می ماند، اینست که چرا مقام های آمریکایی نمی خواهند این دادگاه  در مورد سربازان شان تحقیق کند؟

‎دادگاه بین‌المللی جرایم که در سال ۲۰۰۲ ایجاد شد، نخستین دادگاه‌ای است که جرایم جنگی، جنایات علیه بشریت و نسل کشی را در جهان پیگیری می‌کند.

باید گفت که افغانستان در سال ۲۰۰۳ عضویت این دادگاه را به دست آورد.

جهان

مذاکرات حماس و امریکا درباره آتش‌بس در غزه

یک مقام ارشد فلسطینی روز یک‌شنبه به رویترز گفت که حماس در حال مذاکره با دولت امریکا در مورد آتش‌بس در نوار غزه و ورود کمک‌های بشردوستانه به این منطقه محاصره‌شده است.

Published

on

 یکی از رهبران حماس می‌گوید که مذاکرات مستقیم بین این جنبش و دولت امریکا در مورد آتش‌بس در غزه در جریان است.

به گفته این مقام مذاکرات با دولت امریکا چند روزی است که ادامه دارد و هدف از آن، دریافت کمک و توقف جنگ بیش از یک سال و نیم اخیر در نوار غزه است.

از سوی دیگر، یک مقام ارشد فلسطینی روز یک‌شنبه به رویترز گفت که حماس در حال مذاکره با دولت امریکا در مورد آتش‌بس در نوار غزه و ورود کمک‌های بشردوستانه به این منطقه محاصره‌شده است.

در همین حال، آکسیوس به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد که ویتکاف فرستاده خاص ایالات متحده در خاورمیانه، در حال مذاکره با اسرائیل، قطر و مصر و از طریق آنها با حماس، در مورد آزادی زندانیان و روند صلح گسترده‌تر است.

از سوی دیگر، خبرگزاری اسرائیل گزارش داده است که بنیامین نتانیاهو، عصر امروز جلسه کوچکی با حضور چندین وزیر و مقامات ارشد امنیتی در مورد غزه برگزار خواهد کرد تا در مورد توافق تبادل اسیرا یا بازگشت به جنگ در غزه بحث و گفتگو کند.

از سوی هم روزنامه اسرائیلی معاریو گزارش داد که کابینه امنیتی امروز ساعت ۶:۳۰ بعد از ظهر. به وقت محلی، پیش از سفر رئیس جمهور امریکا به خاورمیانه و در بحبوحه تلاش‌های فشرده برای دستیابی به توافق آتش‌بس تشکیل جلسه خواهد داد.

Continue Reading

جهان

ترمپ: هند و پاکستان بر آتش‌بس کامل و فوری توافق کرده‌اند

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، روز شنبه اعلام کرد که هند و پاکستان پس از چهار روز حملات بر تأسیسات نظامی یکدیگر، بر سر یک «آتش‌بس کامل و فوری» به توافق رسیده‌اند.

اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان می‌گوید پاکستان و هند توافق کرده‌اند که آتش‌بس را فوراً اجرا کنند.

وزارت خارجه هند نیز اعلام کرد که این آتش‌بس از ساعت ۵ عصر امروز (شنبه) به وقت محلی هند آغاز خواهد شد.

ترمپ در پیامی در شبکه اجتماعی سوشل تروت نوشت: «پس از یک شب طولانی گفتگو با میانجیگری ایالات متحده، خوشحالم اعلام کنم که هند و پاکستان بر سر یک آتش‌بس کامل و فوری به توافق رسیده‌اند. به هر دو کشور بابت استفاده از عقل سلیم و درایت عالی تبریک می‌گویم.»

این اعلام ناگهانی در روزی صورت گرفت که نگرانی‌ها درباره احتمال استفاده از زرادخانه‌های هسته‌ای دو کشور شدت گرفته بود، چرا که ارتش پاکستان گفته بود نهاد عالی نظامی و غیرنظامی ناظر بر سلاح‌های هسته‌ای این کشور قرار است تشکیل جلسه دهد.

اما وزیر دفاع پاکستان بعداً اعلام کرد که هیچ نشست مشابهی برنامه‌ریزی نشده است.

در همان زمان، مقامات دو طرف نشان دادند که پس از تبادل حملات روز، آمادگی دارند یک گام به عقب بردارند، زیرا تلفات غیرنظامیان در هر دو طرف به ۶۶ نفر افزایش یافت.

آقای اسحاق دار در صفحه ایکس خود نوشت: «پاکستان و هند بر سر آتش‌بس فوری توافق کرده‌اند. پاکستان همیشه برای صلح و امنیت در منطقه تلاش کرده است، بدون اینکه بر سر حاکمیت و تمامیت ارضی خود سازش کند.»

وزارت خارجه هند گفت که رئیس عملیات نظامی پاکستان روز شنبه بعد از ظهر با همتای هندی خود تماس گرفت و توافق شد که هر دو طرف تمامی حمله بر یکدیگر را متوقف کنند.

به گفته وزارت خارجه هند، این دو مقام قرار است دوباره به تاریخ ۱۲ ماه می با یکدیگر گفتگو کنند.

درگیری‌ها از روز چهارشنبه هفته گذشته آغاز شد، زمانی که هند حملاتی را به آنچه که آن را «زیرساخت‌های تروریستی» در کشمیر پاکستان می‌دانست، انجام داد. این حملات دو هفته پس از کشته شدن ۲۶ نفر در یک حمله به گردشگران هندو در کشمیر هند صورت گرفت.

پاکستان اتهام‌های هند مبنی بر دخالت این کشور در حمله به گردشگران را رد کرد.

این دو کشور از زمان استقلال‌شان در سال ۱۹۴۷، که پایان استعمار بریتانیا را به همراه داشت، درگیر اختلافاتی بر سر کشمیر بوده‌اند. هند و پاکستان هر دو کشمیر را به طور کامل مورد ادعا دارند اما تنها بخش‌هایی از آن را اداره می‌کنند.

آن‌ها از آن زمان سه بار وارد جنگ شده‌اند، از جمله دو بار بر سر کشمیر، و چندین بار با یکدیگر درگیر شده‌اند.

هند پاکستان را به راه‌اندازی شورشی در بخش تحت کنترول خود در کشمیر که از سال ۱۹۸۹ آغاز شده و منجر به کشته شدن ده‌ها هزار نفر شده، متهم می‌کند. هند همچنین گروه‌های شبه‌نظامی اسلام‌گرای پاکستانی را مسوول حملات دیگر در هند می‌داند.

با این حال، پاکستان هر دو اتهام را رد می‌کند. این کشور می‌گوید که تنها از نظر اخلاقی، سیاسی و دیپلوماتیک از جدایی‌طلبان کشمیری حمایت می‌کند.

Continue Reading

جهان

امریکا و گروه جی۷ خواهان آغاز مذاکرات میان هند و پاکستان برای ختم درگیری‌ها شدند

Published

on

ایالات متحده امریکا اعلام کرده که پیشنهاد کمک به هند و پاکستان را برای آغاز «مذاکرات سازنده» داده است. گروه «جی ۷» همچنان از این دو کشور خواسته است‌ تا برای پایان درگیری‌ها وارد گفتگوی مستقیم شوند.

به گزارش رویترز، قدرت‌های جهانی در مورد تشدید اخیر رقابت چند دهه‌ای هند و پاکستان هشدار داده‌اند. هند روز چهارشنبه با حملات هوایی و راکتی به پاکستان حمله کرد و از آن زمان، این دو کشور دارای سلاح هسته‌ای روزانه با یکدیگر درگیر شده‌اند و روز شنبه نیز حملاتی علیه تأسیسات نظامی یکدیگر انجام دادند که منجر به کشته‌شدن ده‌ها نفر شد.

ایالات متحده، به‌ویژه مارکو روبیو، وزیر امور خارجه این کشور از اواخر اپریل تاکنون مذاکرات منظم با هند و پاکستان داشته و از آنها خواسته است تا تنش‌ها را کاهش دهند.

وزارت امور خارجه امریکا اواخر جمعه و اوایل شنبه سه بیانیه درباره تماس‌های تلیفونی مارکو روبیو با قوماندان ارتش پاکستان، جنرال عاصم منیر و وزرای امور خارجه هند و پاکستان منتشر کرد.

در این بیانیه‌ها آمده است که روبیو از آنان خواسته تا «ارتباط مستقیم را برای جلوگیری از سوءتفاهم مجدد برقرار کنند» و در عین حال پیشنهاد داده که امریکا برای «آغاز مذاکرات سازنده» به منظور جلوگیری از درگیری‌های آینده، کمک کند.

مایکل کوگلمن، تحلیل‌گر امور آسیای جنوبی در واشنگتن و نویسنده مجله فارن پالیسی، گفت تماس مستقیم روبیو با قوماندان ارتش پاکستان «مهم‌ترین اقدامی است که امریکا از آغاز بحران تاکنون انجام داده است».

او گفت: «اگر بخواهید با پاکستانی‌ها درباره کاهش تنش صحبت کنید، باید با جنرال منیر صحبت کنید.»

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، اوایل این هفته گفت که افزایش تنش‌ها «مایه تأسف» است.

 جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا نیز گفته است که این جنگ «ربطی به ما ندارد».

در سال‌های اخیر، هند از سوی قدرت‌های غربی به‌عنوان شریکی برای مقابله با نفوذ فزاینده چین دیده شده است.

پاکستان نیز متحد ایالات متحده محسوب می‌شود، هرچند اهمیت آن از زمان خروج امریکا از افغانستان در سال ۲۰۲۱ کاهش یافته است.

در بیانیه‌ای از سوی گروه ۷، وزرای امور خارجه کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، جاپان، ایالات متحده، بریتانیا و اتحادیه اروپا حمله مرگبار ۲۲ اپریل توسط شبه‌نظامیان اسلام‌گرا در منطقه کشمیر تحت کنترول هند را که به کشته‌شدن ۲۶ نفر انجامید، به‌شدت محکوم کردند. هند، پاکستان را مسوول این حمله دانست، اما پاکستان این اتهام را رد کرده و خواستار انجام تحقیقات بی‌طرفانه شد.

وزرای خارجه گروه ۷ اظهار داشتند: «ما خواستار کاهش فوری تنش‌ها هستیم و دو کشور را تشویق می‌کنیم تا از طریق گفتگوی مستقیم به یک راه‌حل مسالمت‌آمیز دست یابند.»

کشمیر، منطقه‌ای با جمعیت عمدتاً مسلمان، به‌طور کامل توسط هر دو کشور – هند با اکثریت هندو و پاکستان اسلامی ادعا می‌شود، اما هر یک تنها بخشی از آن را اداره می‌کنند. این منطقه طی دهه‌ها شاهد جنگ، شورش و بن‌بست‌های دیپلوماتیک بوده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!