رویداد های اخیر
غنی: ما باید اجازه ندهیم تا تاریخ دوباره تکرار شود

رییس جمهور غنی امروز ( سه شنبه، ۴ قوس) در جریان سخنرانی خود در کنفرانس ژنیوا برای قربانیان حملات اخیر به ویژه حمله بر دانشگاه کابل خواستار سکوت در جریان گفتگوهای خود شد.
در کنفرانس جینوا حدود ۷۰ کشور و سازمانهای بین المللی شرکت کرده بود و در مورد کمکهای خود به افغانستان تصمیم گرفتند.
غنی در این مراسم گفت:” ما، حکومت افغان و جامعه بین المللی، در مورد یک افغانستان دیموکراتیک، متحد و با حاکمیت دیدگاه مشترک درایم. منطقه و جهان قادر به حفظ و توسعه آوردهای دو دهه گذشته است.”
غنی در این باره افزود:” رویکرد سه ستونی حکومت در باره صلح، دولت داری و بازار سازی در دومین چارچوب صلح و توسعه ملی ارایه شده است و قابل تنفید است و توسط ورکشاپها با همکاران ما غنی شده است.”
غنی همچنان گفت که ما باید اجماع منطقوی قوی برای صلح و ثبات در افغانستان داشته باشیم.
او افزود:” یک افغانستان متحد، دیموکراتیک، حاکم و صلح آمیز دیدگاه مشترک ما است. این نه تنها یک هدف در گفتگوهای صلح در دوحه است، بلکی هدف است که روزانه برای آن کار میکنیم.”
غنی همچنان گفت که “شرایط برای ثابت کرده نیت خوب باید آماده شوند” و همچنان “قوانین گیم نیز باید تغیر کند” تا باعث عقب ماندن افغانستان نشوند.
غنی همچنان گفت که پروسه صلح شاید در روی کاغذ نتیجه بدهد اما صلح سازی چندین بعد، چندین بخش و یک پروسه دراز مدت است. و این کار برای ما اجازه میدهد توافق صلح را در روی کاغذ پیاده کنیم.”
غنی همچنان بر عملی نمودن قوانین تاکید کرد تا باعث تامین امنیت، ارایه خدمات برای شهروندان کشور شود تا حکومت بتواند با حمایت مردم پروسه صلح را موفقانه سپری کند.
غنی در این مورد گفت:” در این مورد مارکیت سازی و دولت مداری با صلح رابطه نزدیک دارد.”
غنی گفت که وصل منطقه نه تنها یک راه برای بازارسازی در افغانستان است بلکی یک راه برای صلح در افغانستان نیز است.
او در این باره گفت:”ما ضرورت داریم که تا یک اجماع منطقوی قوی برای صلح و ثبات در افغانستان داشته باشیم.”
غنی تایید کرد که افغانستان با چالشهای رو به رو است و برای بیرون رفت از این چالشها باید اقدامات بیشتری با امکانات کمتر صورت گیرد.
او گفت که نیروهای خارجی در افغانستان اندک است اما حالا نیروهای امنیتی افغان توان دفاع از کشور خود را دارد.
او گفت:” ما حالا قادر استیم که بیشترین ولسوالیها را از طالبان پس بگیریم.”
غنی از جامعه جهانی خواست تا افغانستان را در سال روان میلادی کمک کند تا بتواند با امکانات اندک بیشترین کارها را انجام دهد.
او همچنان گفت که افغانستان حالا با خود کفایی در بخش های تعلیم، توسعه شهری، انرژی و ودیگر زیر ساخت ها تمرکز کرده است.
غنی در این مورد گفت:” آزمایش واقعی قدرت مشارکت و فضیلت دیدگاه مشترک ما این است که اگر بتوانیم از فاجعه بزرگتر تاریخ مشترک خود جلوگیری کنیم. ما باید اجازه ندهیم که تاریخ در افغانستان دوباره تکرار شود.”
انتونیو گوترش، سرمنشی عمومی سازمان ملل متحد، نیز در یک پیام از قبل ثبت شده بر حفظ دست آوردهای افغانستان تاکید کرد و گفت که این کشور حالا با مشکلات جدی مانند جنگ و فقر رو به رو است.
گوترش همچنان خواستار آتش بس انسانی شد و گفت که افغانها بیشترین قربانی را داده است.
سرمنشی سازمان ملل همچنان از همسایهگان افغانستان خواست تا این کشور را در راه رسیدن به صلح و آسوده گی همکاری کنند.
رویداد های اخیر
اتمر از طالبان خواست به تعهدات شان عمل و آتشبس کنند

حنیف اتمر وزیر امور خارجه کشور میگوید که اگر طالبان میخواهد مسوولیت حملات پسین در افغانستان به دوش این گروه نیافتد، باید روی یک آتشبس موافقت کند.
آقای اتمر در گفتگویی با روزنامه الشرق الاوسط گفته است که طالبان باید به تعهدات خود که در جریان امضای توافق با امریکا کرده اند، عمل کند.
وزیر امور خارجه کشور گفته است که حکومت افغانستان به تعهدات خود براساس خواست طالبان، عمل کرده و بیش از شش هزار زندانی این گروه را از بند رها کرده است.
آقای اتمر تاکید کرده است که جالا نوبت طالبان است که حسننیت خود را برای آوردن صلح در افغانستان نشان دهد.
وی گفته است: “حالا طالبان به مردم افغانستان و جامعه جهانی ثابت کند که آنان به وعده ها و تعهدات که امضا کرده اند، عمل میکنند.”
آقای اتمر افزوده است: “دولت افغانستان توافق روی آتشبس را بهترین گواه برای عدم خشونت طلبی طالبان میداند و این اینکه آنها مسوول سطح فعلی خشونت در کشور نیستند.”
تجارت
امضای تفاهمنامه برای حمایت از تولیدات داخلی کشور

در سال آینده تمامی اداره های حکومت از تولیدات داخلی استفاده خواهند کرد.
به همین منظور اداره تدارکات ملی و اتاق صنایع و معادن برای خرید تولیدات داخلی تفاهم نامهای امضا کردند.
این تفاهم نامه اداره های دولتی را مجبور میکند تا از آغاز سال ۱۴۰۰ به بعد از تولیدات داخلی استفاده کنند.
تدارکات ملی از صنعت کاران نیز می خواهد که برای عملی شدن این تصمیم تولیدات شان را معیاری بسازند.
محمد عمر الهام هوتکی رییس اداره تدارکات ملی میگوید: “ما می خواهیم از تمام راه ها استفاده برای تقویت تولید داخلی استفاده کنیم. تمام اداره های دولتی مکلف اند که در سال ۱۴۰۰ از تولیدات داغلی استفاده کنند.”
در همین حال مسوولان اتاق صنعت و معادن کشور نیز می گویند که اگر حکومت استفاده از تولیدات داخلی را افزایش بدهد، آنان نیز آماده سرمایه گزاری های بیشتر در کشور استند.
شیر باز کمین زاده رییس اتاق صنعت و تجارت میگوید: “اگر از تولیدات داخلی در قراردادهای دولتی استفاده شود؛ ما می توانیم تعادل تجاری را حفظ کنیم. ما در کنار تولیدات در قسمت های دیگر نیز آماده سرمایه گذاری استیم در صورت که حکومت از ما حمایت کند.”
از سوی هم آگاهان اقتصادی باور دارند که اگر مصرف تولیدات داخلی در اداره های حکومتی بیشتر شود، جلو مارکیت قاچاق گرفته شود، کشور از حالت بحران اقتصادی بیرون خواهد شد.
رویداد های اخیر
وزارت صحت: طالبان مانع تطبیق واکسین پولیو به ۳.۵ میلیون کودک شده اند

بیش از سهونیم میلیون کودک به دلیل مخالفت طالبان در چندین ولایت کشور از واکسین پولیو بازمانده اند.
وزارت صحت میگوید که طالبان مانع روند کارزار واکسین خانه به خانه در ساحه تحت کنترول شان شده است و در سه سال گذشته این مخالفت از سه درصد به بیش از ده درصد افزایش یافته است.
میرجان راسخ مسوول برنامه محو پولیو در این وزارت میگوید که هرچند طالبان در پی تطبیق این واکسین وعده همکاری داده بودند. اما بر حلاف انتظار مانع تطبیق این روند شده اند.
آقای راسخ میگوید: ” کودکان در ولایتهای پکتیا و میدان وردک نیز به دلیل مخالفت طالبان واکسین پولیو را دریافت نکردهاند.”
هفته پیش کارزار سراسری واکسین فلج کودکان در افغانستان آغاز شد ولی گروه طالبان نه تنها که زمینه را برای تطبیق آن فراهم نکردند؛ برعکس با روند این کارزار در ولایت های میدان وردک، غزنی، هلمند، کندهار، کندز، تخار، پکتیکا و پکتیا مخالفت کردند.
سید جمال آصفخیل فعال مدنی پکتیا میگوید:” طالبان در مناطق تحت کنترول شان مانع این کارزار شده اند و خواست ما این است که اجازه واکسین کودکان را بدهند.”
از سوی هم در این کارزار یک هفتهای وزارت صحت، واکسین پولیو در ولایت های بامیان، دایکند و غور به دلیل سردی هوا تطبیق نشده است.
پیشتر سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر نیز در توییترش نوشته بود که طالبان در تطبیق این واکسین همکاری میکنند و زمینه را برای دریافت این واکسین برای کودکان مساعد میکنند، اما بعدا این گروه گفتهاست که آنها به دلیل سو استفادهها مانع تطبیق کارزار واکسین فلج کودکان شده اند.
-
اخبار ویژه4 روز پیش
ایران از امریکا خواست به برجام بازگردد
-
اخبار ویژه4 روز پیش
بلینکن: امریکا توافقنامه اش را با طالبان بازنگری میکند
-
اخبار ویژه4 روز پیش
سازمان همکاری اسلامی: کشتار، خشونت و هراسافگنی در تضاد با جوهر اسلام است
-
اخبار ساحوی3 روز پیش
سقوط چند روستا به دست طالبان در بدخشان
-
اخبار ساحوی3 روز پیش
فرودگاه هرات به «خواجه عبدالله انصاری» نامگذاری شد
-
تجارت5 روز پیش
لین دوم سرک کندهار- سپین بولدک در حالی تکمیل شدن است
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
غنی: نیاز صلح است تا طالبان روابط خود را با پاکستان قطع کند
-
اخبار ساحوی5 روز پیش
انفجار موترسایکل بم در ارزگان: ۸ تن بمشول یک خبرنگار زخم برداشتند