Connect with us

رویداد های اخیر

تامس نیکلسن: دختران افغان باید به مکتب برگردند و زنان به کار خود ادامه دهند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

نمایندۀ ویژه اتحادیۀ اروپا برای افغانستان می‌گوید که باید دختران به مکتب برگردند و زنان به کار خود ادامه دهند.

تامس نیکلسن امروز چهارشنبه (۱۱ جوزا) در تویتر نگاشته است که در نشستی که به میزبانی قزاقستان در پایتخت آن کشور برگزار شده بود، وضعیت افغانستان به بررسی گرفته شده است.

در این نشست افزون بر نمایندگان ویژه اتحادیۀ اورپا، مقام‌های کشورهای آسیای مرکزی و دیبرا لاینز، نمایندۀ ویژه سر منشی سازمان ملل متحد برای افغانستان نیز حضور داشته اند.

آقای نیکلسن گفته است: “زنان و دختران باید بتوانند به مکتب بروند، کار کنند و در زندگی عمومی مشارکت کامل داشته باشند. ما از ابتکارات جامعه جهانی برای رسیدگی به مشکلات اقتصادی افغانستان قدردانی کرده و بر اهمیت ثبات منطقه‌ای و ادامه گفتگو تاکید کردیم.”

با آنکه بیش از نه ماه از حاکمیت امارت اسلامی در افغانستان می‌گذرد، دروازه‌های مکاتب متوسطه و لیسه به روی دانش‌آموزان دختر هنوز هم بسته است.

همچنین از زمانیکه امارت اسلامی بر افغانستان دوباره مسلط شده اند، کارمندان زن جز برخی ادارات معدود، از رفتن به دفاتر دولتی منع شده اند.

درهمین حال، نماینده وزارت خارجه امریکا برای افغانستان می‌گوید، سیاستگران پیشین ادامه جنگ و منازعه را به نفع افغانستان نمی‌دانند و ایجاد یک روند سیاسی را برای رسیدن به تفاهم یگانه راه حل بحران پیشنهاد می‌کنند.

تام ویست که اخیرا درشماری از کشورهای آسیای مرکزی، ترکیه وهند با چهره‌های سیاسی، نمایندگان زنان و جامعه مدنی دیدار و گفتگوکرده گفته است که ایالات متحده از رسیدن افغانستان به صلح و ثبات پایدار ازطریق تفاهم و راه‌های دیپلوماتیک پشتیبانی می‌کند.

آقای ویست درتویتی گفته است که درجریان سفرهایش به تاجکستان و ازبکستان با عبدالعزیزکاملوف، وزیرخارجه ازبکستان وسراج الدین مهرالدین، وزیرخارجه تاجکستان دیدارکرده و نیز با شماری از سیاستگران، خبرنگاران، زنان و بازرگانان افغان دراین دو کشور گفتگو کرده است.

توماس وست در صحفه تویترش نگاشته است که:” چهره‌های که در آخر این هفته من با آنان دیدار کردم، باورمند بودند که خشونت راه حل برای بحران نیست؛ آنان تعامل از راه سیاسی را ترجیح دادند. گذشته افغانستان تنها وابسته به بیست سال گذشته نه بل به ۴۴ سال گذشته است. بیشتر گفتگوهای ما روی آینده افغانستان متمرکز بودند”.

رویداد های اخیر

دفتر سازمان توسعه و همکاری سوئیس در کابل بازگشایی شد

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت خارجه‌ سوئیس اعلام نموده که سازمان توسعه و همکاری این کشور دفتر جدیدی را برای ارائه کمک‌های بشردوستانه در کابل افتتاح کرده است.

این دفتر در محل قبلی سازمان همکاری سوئیس در کابل بازگشایی شده است که پس از روی کارآمدن امارت اسلامی بر افغانستان در اسد ۱۴۰۰ بسته شده بود.

این وزارت امروز (دوشنبه، ۱۱ حمل) با نشر اعلامیه‌‌ای گفته است که این دفتر در اواسط ماه جاری میلادی بازگشایی شده است.

وزارت خارجه‌ سوئیس تصریح کرده است که در حال حاضر چهار کارشناس واحد کمک‌های بشردوستانه این کشور و ده کارمند محلی در این دفتر مشغول کار هستند.

این وزارت افزوده است که این حضور محلی امکان حمایت هدفمند از جمعیت نیازمند در افغانستان را فراهم می‌کند.

در این اعلامیه‌ آمده است: «بحران بشردوستانه در افغانستان یکی از بدترین بحران‌های جهان است. بیش از چهار سال پس از به قدرت رسیدن طالبان (امارت اسلامی)، بیش از نیمی از جمعیت این کشور همچنان به کمک‌های بشردوستانه وابسته‌اند. برای ارائه مؤثرترین حمایت ممکن در سطح محلی، داشتن درک دقیقی از وضعیت موجود و همکاری نزدیک با سازمان‌های شریک محلی حیاتی است.»

این وزارت افزوده است که اولویت‌های سوئیس شامل کمک‌های بشردوستانه، حمایت از جامعه مدنی افغانستان، به ‌ویژه زنان و دختران و امنیت غذایی در مناطق روستایی است.

براساس اعلامیه، واحد بشردوستانه این کشور پروژه‌های خود را در افغانستان با همکاری سازمان‌های غیردولتی بین‌المللی و محلی، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، آژانس‌های سازمان ملل متحد و بانک جهانی اجرا می‌کند و بودجه‌ سالانه‌ی آن، شامل هزینه‌های عملیاتی و پرسنل، ۲۵ میلیون فرانک سوئیس است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان قصد دارد امسال سه میلیون افغان را اخراج کند

Published

on

(Last Updated On: )

به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، پاکستان قصد دارد سه میلیون افغان را در سال جاری اخراج کند و همچنان مهلت تعیین‌شده برای ترک داوطلبانه پایتخت و مناطق اطراف این کشور نیز امروز (دوشنبه) به پایان می‌رسد.

براساس این گزارش، این اقدام بخشی از مرحله جدیدی از عملیات سراسری است که از اکتوبر ۲۰۲۳ برای اخراج خارجی‌های مقیم پاکستان به‌طور غیرقانونی، عمدتاً افغان‌ها، آغاز شده است.

با این حال، این کمپاین با اعتراضات گروه‌های حقوق بشری، امارت اسلامی و سازمان ملل روبه‌رو شده است.

براساس این گزارش، قرار بود دستگیری‌ها و اخراج‌ها افغان‌ها از فردا (سه‌شنبه، اول اپریل) آغاز شود، اما به دلیل رخصتی‌های عید، به ۱۰ اپریل به تأخیر افتاده است.

بر اساس آمار سازمان بین‌المللی مهاجرت، حدود ۸۴۵,۰۰۰ افغان در ۱۸ ماه گذشته پاکستان را ترک کرده‌اند.

بربنیاد گزارش اسوشیتدپرس، پاکستان گفته است که سه میلیون افغان هنوز در این کشور باقی مانده‌اند. از این تعداد، ۱,۳۴۴,۵۸۴ نفر کارت‌های تأیید ثبت‌نام دارند، در حالی که ۸۰۷,۴۰۲ نفر کارت‌های شهروندی افغان را در اختیار دارند. همچنین یک میلیون افغان دیگر بدون مدارک قانونی در کشور حضور دارند.

پاکستان گفته است که اطمینان حاصل خواهد کرد که افغان‌ها پس از اخراج به کشور بازنگردند.

مقامات  این کشور از دارندگان کارت‌های شهروندی افغان خواسته‌اند تا تاریخ ۳۱ مارچ امسال پایتخت اسلام‌آباد و شهر راولپندی را ترک کرده و به‌طور داوطلبانه به افغانستان بازگردند، در غیر این صورت اخراج خواهند شد.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجاهد: برخی کشورها مشمول امریکا مانع واگذاری کرسی افغانستان در سازمان ملل می‌شوند

Published

on

(Last Updated On: )

سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که برخی کشورهای غربی مشمول امریکا برای واگذاری کرسی افغانستان در سازمان ملل متحد ممانعت ایجاد می‌کنند.

ذبیح الله مجاهد افزوده است که امریکا و متحدانش دست بالایی در تعیین سیاست‌های سازمان ملل دارند و به دلیل اینکه در جنگ افغانستان شکست خورده‌اند، تلاش می‌کنند تا پالیسی‌های دوران جنگ را به پیش ببرند.

آقای مجاهد در این مورد گفت: «بعضی کشورها که در بیست سال با افغان‌ها در جنگ بودند، آن‌ها هنوز هم پالیسی‌های وقت جنگ خود را تغییر نداده‌اند، در همان زاویه پیش می‌روند که طبیعی است اثرات خود را هم دارد.»

مجاهد تصریح کرده است که به دست آوردن این کرسی حق مردم افغانستان است و امارت اسلامی برای تصاحب آن به تلاش‌های خود ادامه می‌دهد.

او در عین حال به انزوا رفتن افغانستان را رد کرده و افزوده که با وجود فشارهای غرب، امارت اسلامی توانسته است روابط دیپلوماتیک خود را با کشورهای منطقه و جهان گسترش دهد.

وی علاوه نمود: «افغانستان در انزوا نیست، بعضی مشکلات را طبعاً تمام کشورها با دیگر کشورها دارد ولی ما تعاملات زیاد منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای داریم.»

با این حال، اما آگاهان به این باور اند که سازمان ملل تا زمانی که امارت اسلامی در زمینه عملی ساختن پیش شرط‌های جامعه جهانی مبنی بر ایجاد حکومت فراگیر، تأمین حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و اقلیت‌ها و نیز مبارزه جدی با گروه‌های تروریستی و مواد مخدر، اقداماتی که بتواند قناعت جهان را فراهم کند، انجام ندهد، واگذارشدن کرسی افغانستان به نماینده امارت اسلامی دشوار خواهد بود.

این درحالی است که با گذشت بیش از سه ونیم سال از روی کار آمدن امارت اسلامی در افغانستان تا کنون هیچ کشوری حاضر به رسمیت شناختن امارت اسلامی نشده است.

گفتنی است که شمار زیادی از کشورها با امارت اسلامی تعامل ایجاد کرده و روابط دیپلوماتیک خوبی با دولت سرپرست دارند که به باور امارت اسلامی این به مثابه به رسمیت شناختن دولت فعلی افغانستان است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!