Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی ها از گسترش سریع ویروس کرونا در افغانستان

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

وضعیت گسترس کرونا در کشور به یک فاجعه بزرگ مبدل شده و اما تدابیر بهداشتی برای آن اندک است.

وزارت صحت عامه می گوید که ۶۸۰ رویداد مثبت تازه ویورس کرونا به ثبت رسیده که شمار مبتلایان به این ویروس در افغانستان به ۱۵۲۰۵ رسیده است.

وزارت صحت می گوید تجهیزات لازم برای رسیده گی به تمامی بیماران ویروس کرونا وجود ندارد و هر گونه بی توجهی پیامد های ناگوار انسانی در کشور به جا خواهد گذاشت.

وحید الله مجروح، معیین وزارت صحت عامه، می گوید: “تا فعلآ در بیست و چهار ساعت گذشته یک هزار و یک صدو دوازده سمپل آزمایش شده که شش صدو هشتاد واقعه آن مثبت بوده و در این مدت هشت تن فوتی داشته ایم.”

او علاوه نمود: “متاسفانه دامنه کرونا بی رویه گسترده شده و مصیبت در حال آمدن است و یگانه امید ما همکاری مردم است و اگر همکاری کنند ما می توانیم وضعیت را مدیریت کنیم، زیرا مصرف تنها آکسیجن در یک شبانه روز بسیار زیاد است اما تولید آن کمتر است.”

با آنهم وزارت صحت تاکید می ورزد که کارکنان صحی در هر گونه شرایط آماده عرضه خدمات به مردم است و با امکانات موجود در برابر ویروس کرونا پیکار می کنند.

از سوی هم، ریاست حج و اوقاف هرات به خطبای مساجد این ولایت هشدار میدهد تا توصیه های صحی را هنگام ادای نماز جماعت رعایت کنند، در غیر آن از وظیفه سبک دوش خواهند شد.

رویداد های اخیر

رئیس‌جمهور قزاقستان: تداوم کمک‌ها به افغانستان نقش مهمی در تأمین امنیت منطقه دارد

Published

on

قاسم جومارت توکایف، رئیس‌جمهور قزاقستان، بر تداوم کمک‌های بشردوستانه به افغانستان تأکید کرده و گفته است که ادامه این کمک‌ها نقش مهمی در تأمین امنیت منطقه دارد.

رئیس‌جمهور قزاقستان در نشست بین‌المللی «صلح و اعتماد» در شهرعشق‌آباد، پایتخت ترکمستان رسیدگی به چالش‌های پیچیده بشردوستانه و بازسازی افغانستان را یک ضرورت دانست.

آقای توکایف در این نشست گفت: «برای تضمین امنیت منطقه، ما ادامه ارائه کمک به افغانستان، از جمله با تقویت تلاش‌های بین‌المللی برای رسیدگی به مسائل پیچیده بشردوستانه و بازسازی این کشور را ضروری می‌دانیم. قزاقستان همچنان متعهد به حمایت از مردم افغانستان از طریق کمک‌های بشردوستانه، پروژه‌های آموزشی، توسعه تجارت و ابتکارهای امنیت غذایی است.»

در همین حال، به باور کارشناسان، بهبود پایدار وضعیت بشری در افغانستان نیازمند همکاری گسترده جامعه جهانی و حمایت از توسعه اقتصادی در کشور است.

عبدالظهور مدبر، آگاه امور اقتصادی، در این مورد گفت: «سرمایه‌گذاری یکی از موارد اساسی چرخ اقتصاد می‌تواند تعریف شود و هرگاه تجار افغانی پول را بیرون نبرند، در داخل کشور سرمایه‌گذاری کنند، طبیعتاً سبب بالندگی و پویایی خوبتر اقتصاد در افغانستان می‌شود.»

در حالی‌که بحران بشردوستانه در افغانستان همچنان ادامه دارد، بر بنیاد گزارش نهادهای بین‌المللی امدادرسان، میلیون‌ها شهروند این کشور به کمک‌های فوری غذایی، صحی و معیشتی نیاز دارند.

کاهش منابع مالی نهادهای امدادرسان، اثرات تغییرات اقلیم و برگشت مهاجرین نگرانی‌ها از وخامت بیشتر وضعیت انسانی را افزایش داده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی می‌گوید در نشست تهران درباره افغانستان اشتراک نمی‌کند

Published

on

امارت اسلامی اعلام کرده است که به نشست نمایندگان ویژه کشورهای منطقه برای افغانستان که قرار است در تهران برگزار شود، دعوت شده است، ما در آن اشتراک نمی‌کند.

ضیا احمد تکل، رئیس اطلاعات و روابط عامه وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای گفته است که امارت اسلامی از طریق سازمان‌ها، فارمت‌های منطقه‌ای و همچنین میکانیزم‌های دوجانبه، به طور مداوم و فعال با همه کشورهای منطقه تعامل داشته و پیشرفت عملی قابل توجهی در توسعه تفاهم و همکاری منطقه‌ای داشته است.

در این بیانیه آمده است که وزارت امور خارجه افغانستان به توسعه تفاهم و همکاری منطقه‌ای با تقویت فارمت‌های موجود در منطقه اعتقاد دارد.

قرار است تهران در هفته جاری میزبان نمایندگان ویژه کشورهای منطقه برای افغانستان باشد. انتظار می‌رود در این نشست نمایندگان پاکستان، تاجیکستان، ازبیکستان، ترکمنستان، چین و روسیه اشتراک کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سراج الدین حقانی: حکومتی که مردم را بترساند، حکومت نیست

Published

on

خلیفه سراج الدین حقانی، وزیر امور داخله امارت اسلامی افغانستان، در سفرش به ولایت خوست گفته است حکومتی که در میان مردم ترس ایجاد کند، حکومت نیست.

او گفت: «حکومت آنست که مردم دوست داشته باشند، آنست که بگوید قربانت شوم؛ مردم از آن اخلاق و صمیمیت را بیاموزند.»

وزیر امور داخله تأکید کرد افغان‌هایی که در گذشته در برابر امارت اسلامی مبارزه کرده اند، باید پذیرفته شوند و با آنان چنان تعاملی صورت گیرد که عداوت دشمنی از بین برود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!