جهان
چین قنسولگری امریکا در چنگدو این کشور را تصرف کرد

به گزارش رویترز، چین به تلافی اقدام امریکا در مسدود کردن قنسولگری این کشور در شهر هیوستون، ایالت تگزاس دستور، تسهیلات قنسلگری امریکا در شهر چنگدو، چین، در دست گرفته است.
وزارت امور خارجه چین در بیانیه ای گفته است كه قنسولگری آمریكا در چنگدو، در قسمتهای سیچوان، از ساعت ۱۰ صبح روز دوشنبه بسته شد و مقامات چینی از دروازهی ورودی داخل ساختمان شدند.
روز جمعه، بیجینگ اعلام كرد كه از آمریكا خواسته است قنسولگری چنگدو اش را ببندد و به امریکایی ها ۷۲ ساعت برای ترک ساختمان زمان داده بود؛ مدت زمانی كه به چینی داده شد تا قنسولگری هیوستون خود را كه روز جمعه تعطیل شد، ترک کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریكا نیز در نامه ای به رویترز گفته است که آنها از تصمیم حزب كمونیست چین ناامید شده اند و تلاش خواهند كرد تا از طریق سایر مجراها در چین، دسترسی خود را به مردم این منطقهی مهم ادامه دهند.
ظهر روز دوشنبه، پولیس یک سد راه را که دسترسی به تاسیسات چنگدو را محدود کرده بود، برداشته که منجر به حاضر شدن دهها رهگذر برای عکس گرفتن شد.
در این حال یک مرد در کنار جاده ایستاده بود و از تلفناش سرود ملی چین را پخش می کرد.
نوشتههای قنسولگری و دوسیههای خاکستری مانند در نزدیکی دروازهی ورودی که صفحات کوچک در آن وجود داشت، آنجا بودند.
به گزارش رویترز، سفارت آمریکا در صفحه تویتر خود ویدیویی به زبان چینی منتشر کرده است که مطالب ذیل در آن ذکر شده: ” قنسولگری ایالات متحده در چنگدو از سال ۱۹۸۵ با افتخار ترویج تفاهم متقابل بین آمریکایی ها و مردم در سیچوان، چونگ کینگ،گویژو، یوننان و تبت کار کرده است. برای همیشه دلم برایت تنگ خواهد شد.”
یکشنبه شب، جرثقیلی در آنجا دیده شده که وارد محوطه قنسولگری شده و در حال بلند کردن یک غرفه بالای یک موتر بوده است.
قنسولگری چنگدو در سال ۱۹۸۵ افتتاح شد و تقریبا ۲۰۰ کارمند از جمله حدود ۱۵۰ کارمند استخدام شده محلی داشت. بعد از اینکه دیپلمات های آمریکایی به دلیل همه گیری کرونا ویروس از کشور رفتند، مشخص نشد که در زمان تعطیلی چه تعداد از افراد در آنجا کار می کردند.
روابط ایالات متحده و چین در طی چند دهه اختلاف نظرها، از تجارت و فناوری گرفته تا بیماری همه گیر کوید-۱۹، ادعاهای ارضی چین در دریای جنوبی چین و برخورد او با هانگ کنگ، به بدترین وضعیت خود رسیده است.
روز پنجشنبه، وزیر امور خارجه ایالات متحده، مایک پومپیو در یک سخنرانی خود رویكردی قاطعانه تر به چین را “ماموریت عصر خود” خواند.
جهان
اعزام یک کشتی طیارهبر دیگر امریکا به خاورمیانه
طبق گفته مقامات امریکایی، حداقل چهار بمبافکن «بی ۲» به پایگاه نظامی مشترک امریکا و بریتانیا در جزیره دیهگو گارسیا در اقیانوس هند منتقل شدهاند.

در پی افزایش تنشها با ایران و بمباران حوثیهای یمن، وزیر دفاع امریکا دستور اعزام تجهیزات و جیتهای جنگی بیشتر به خاورمیانه را برای تقویت موضع دفاعی و بازدارندگی این کشور صادر کرده است.
این اقدام در چارچوب سیاست امریکا برای مقابله با تهدیدهای ایران و گروههای نیابتیاش در منطقه انجام میشود.
بر اساس بیانیه پنتاگون که سهشنبه ۱۲ حمل منتشر شد، در راستای دستور دونالد ترمپ برای «دستیابی به صلح از طریق قدرت»، گروه نبرد کشتی طیارهبر «هری اس. ترومن» در منطقه تحت پوشش «سنتکام»، قوماندانی مرکزی امریکا، باقی خواهد ماند.
همچنین گروه نبرد کشتی طیاره بر «کارل وینسون» پس از اتمام تمرینات خود در منطقه هند-پاسیفیک، به سنتکام خواهد پیوست تا به تلاشها برای «ثبات منطقهای، بازدارندگی در برابر اقدامات خصمانه و حفظ جریان آزاد تجارت» ادامه دهد.
در همین حال، گروه نبرد کشتی طیاره بر «یواساس نیمیتز» نیز ماموریت خود را در غرب اقیانوس آرام آغاز کرده است تا «برتری جنگی امریکا در منطقه هند-پاسیفیک را حفظ کند.»
پنتاگون در این بیانیه نوشت: «پیت هگست بار دیگر تاکید کرده است که اگر ایران یا نیروهای نیابتیاش تهدیدی متوجه پرسنل یا منافع امریکا در منطقه کنند، ایالات متحده بدون تردید دست به اقدام قاطع خواهد زد.»
طبق گفته مقامات امریکایی، حداقل چهار بمبافکن «بی ۲» به پایگاه نظامی مشترک امریکا و بریتانیا در جزیره دیهگو گارسیا در اقیانوس هند منتقل شدهاند.
به گفته کارشناسان، این فاصله برای رسیدن به یمن یا ایران کافی است.
بمبافکنهای «بی ۲» قادر به حمل سلاحهای هستهای هستند و با توجه به اینکه تنها ۲۰ بال از این طیارهها در موجودی نیروی هوایی ایالات متحده قرار دارند، معمولا به صورت محدود استفاده میشوند.
جهان
ترمپ: زلنسکی تلاش میکند از توافق مربوط به مواد معدنی عقبنشینی کند

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا گفته است که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین تلاش میکند از توافق مربوط به مواد معدنی خارج شود، و هشدار داد اگر چنین کاری کند، با مشکلاتی بزرگ روبهرو خواهد شد.
ترمپ در راه بازگشت به واشنگتن شام یکشنبه (۳۰ مارچ) به خبرنگاران گفت: «او تلاش میکند از توافق مواد معدنی کمیاب خارج شود و اگر این کار را بکند، با مشکلاتی روبهرو میشود، مشکلاتی بزرگ، خیلی بزرگ.»
او افزود: «او میخواهد عضو ناتو شود، اما هیچوقت عضو ناتو نخواهد شد. خودش هم این را میداند.»
جهان
کوریای جنوبی، چین و جاپان برای تقویت تجارت منطقهای توافق کردند

کوریای جنوبی، چین و جاپان پس از پنج سال روز یکشنبه گفتگوی اقتصادی برگزار کردند تا تجارت منطقهای را تسهیل کنند و همکاریهای سهجانبه تجاری را افزایش دهند. این سه قدرت صادراتی آسیا خود را برای تعرفههای دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا آماده میکنند.
به گزارش رویتز، سه وزیر تجارت این کشورها توافق کردند که برای مذاکرات جامع و سطح بالا در مورد توافقنامه تجارت آزاد کوریای جنوبی-جاپان-چین به منظور ترویج «تجارت منطقهای و جهانی» به طور نزدیک همکاری کنند.
دوکگون آهن، وزیر تجارت کوریای جنوبی گفت: «ضروری است که اجرای RCEP (مشارکت اقتصادی جامع منطقهای) را که سه کشور در آن شرکت کردهاند تقویت کنیم و چارچوبی برای گسترش همکاریهای تجاری بین سه کشور از طریق مذاکرات توافقنامه تجارت آزاد کوریای جنوبی-جاپان-چین ایجاد کنیم.»
این وزیران پیش از اعلام ترمپ در روز چهارشنبه هفته جاری برای تعرفههای بیشتر در آنچه ترمپ «روز آزادی» مینامد، ملاقات کردند.
این سه کشور از شرکای عمده تجاری ایالات متحده هستند، اگرچه در مسائل مختلف از جمله اختلافات مرزی و انتشار فاضلاب رادیواکتیو از نیروگاه هستهای فوکوشیما با یکدیگر در تضاد بودهاند.
آنها از زمان آغاز مذاکرات در سال ۲۰۱۲ پیشرفت چشمگیری در مورد توافق تجارت آزاد سهجانبه نداشتهاند.
RCEP که در سال ۲۰۲۲ اجرایی شد، یک چارچوب تجاری بین ۱۵ کشور منطقه آسیا و اقیانوسیه است که هدف آن کاهش موانع تجاری است.
ترامپ هفته گذشته اعلام کرد که تعرفههای وارداتی ۲۵ درصدی بر موترها و قطعات موتر اعمال خواهد کرد، اقدامی که ممکن است به شرکتها آسیب بزند، به ویژه موترسازان آسیایی که از بزرگترین صادرکنندگان موتر به ایالات متحده هستند.
پس از مکزیک، کوریای جنوبی بزرگترین صادرکننده موتر به ایالات متحده است و جاپان در رتبه بعدی قرار دارد.
گفتنی است که وزیران این سه کشور توافق کردند که نشست بعدی خود را در جاپان برگزار کنند.
-
جهان4 روز ago
اعزام یک کشتی طیارهبر دیگر امریکا به خاورمیانه
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت اقتصاد از امریکا میخواهد که داراییهای منجد شده افغانستان را آزاد کند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
روبیو: تا زمانی که تمام امریکاییهای بازداشت شده در افغانستان آزاد نگردند، آرام نخواهیم گرفت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
نگرانیها از تخریب پروژههای نیمه کاره بانک جهانی در افغانستان
-
تجارت5 روز ago
با ادامه جنگ تعرفهها، قیمت طلا ریکارد جدید ثبت کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
بلغاریه پنج نفر را در پیوند به جان باختن ۱۸ مهاجر افغان محاکمه میکند
-
تجارت3 روز ago
توقف صادرات افغانستان به پاکستان از طریق تورخم بهدلیل نقص فنی دستگاه اسکن
-
اخبار ساحوی2 روز ago
اسرائیل حملات خود را در سوریه افزایش داده و میگوید ترکیه به دنبال «دولت تحت الحمایه» است