رویداد های اخیر
امارت اسلامی: اظهارات بایدن اعتراف به عدم وجود گروههای مسلح در افغانستان است
امارت اسلامی افغانستان روز شنبه اعلام کرد که اظهارات جو بایدن، رئیس جمهور امریکا در مورد موضوع القاعده در افغانستان اعتراف به عدم وجود گروه های مسلح در این کشور است.
عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه امارت اسلامی در تویتی صبح روز شنبه گفت: «ما اظهارات جو بایدن، رئیس جمهور امریکا در مورد عدم وجود گروههای مسلح در افغانستان را درک حقیقت میدانیم و اعلام میکنیم که این اظهارات، گزارش اخیر تیم نظارت بر تحریمهای سازمان ملل متحد با ادعای حضور و فعالیت بیش از بیست گروه مسلح در افغانستان را رد میکند.»
وی افزود: «سیاست امارت اسلامی این است که اجازه نمیدهد کسی از خاک افغانستان برای آسیب رساندن به دیگران استفاده کند. اقدامات ما در این زمینه به دلیل درخواست یا حمایت کسی از جمله امریکا نیست.»
این اظهارات در پی یک گزارش استخباراتی ایالات متحده مطرح میشود که هفته جاری با عنوان «چشم انداز القاعده در افغانستان و در سراسر جهان تا سال ۲۰۲۴» منتشر شد.
با این حال، گزارش منتشر شده توسط رئیس استخبارات ملی که به عنوان رئیس جامعه استخباراتی ایالات متحده کار میکند، نمیگوید که القاعده در افغانستان حضور ندارد، بلکه پیش بینی میکند که القاعده ایجاد پناهگاه را نسبت به انجام عملیات طی دو سال آینده اولویت میدهد.
در این گزارش آمده است: «ارزیابی ما این است که القاعده در این مرحله دارای پرسونل، زیرساختها یا قابلیتهای منحصربهفرد برای ایجاد خطر برای ایالات متحده از جانب افغانستان نیست.»
در این سند همچنین اشاره شده است که به احتمال زیاد القاعده به تعدادی از رهبران اش پناه میدهد و فعالیتهای دیگری را در افغانستان انجام میدهد، مانند تولید رسانهای، استخدام و آموزش تروریستها که میتواند به حملات در سایر کشورها کمک کند.
در این گزارش آمده است که آینده القاعده در افغانستان همچنان به امارت اسلامی و توانایی آن برای اعمال محدودیتها بستگی خواهد داشت.
در این گزارش همچنین آمده است که القاعده زیرساختهای اندکی در افغانستان دارد اما میتواند از قابلیت شاخه هایش در خاور میانه و افریقا استفاده کند.
اواخر روز جمعه، جو بایدن، رئیس جمهور امریکا در یک نشست خبری در پاسخ به سوالی درمورد این گزارش گفت: «یادت می آید در مورد افغانستان چه گفتم؟ گفتم القاعده آنجا نخواهد بود. گفتم آنجا نخواهد بود. گفتم از طالبان (امارت اسلامی) کمک میگیریم. چی شده؟ چه خبر است؟ خبرها را بخوانید. حق با من بود.»
بایدن بدون توضیح بیشتر اتاق نشست خبری را ترک کرد.
با این حال، ظرف چند ساعت بعد، زلمی خلیلزاد، نماینده خاص پیشین امریکا برای افغانستان گفت که اظهارات بایدن ممکن براساس گزارش شورای استخبارات ملی مطرح شده باشد.
خلیلزاد در اوایل روز شنبه در تویتر از این گزارش سه نکته را برجسته کرد:
۱. القاعده زیرساختهای اندکی در افغانستان دارد.
۲. بعید است که القاعده توانایی عملیات خارجی از افغانستان را تا سال ۲۰۲۴ کسب کند.
۳. هرگاه القاعده تصمیم به انجام حملات در سطح جهانی داشته باشد، میتواند از قابلیت شاخه هایش در خاور میانه و افریقا استفاده کند.
گزارشهای واشنگتن در پی گزارش اخیر سازمان ملل متحد منتشر گردیده که در آن ادعا شده که تروریستها از زمان رویکار آمدن امارت اسلامی در آگست سال ۲۰۲۱، آزادی بیشتری برای مانور دارند.
براساس گزارش، ارتباط امارت اسلامی با گروه های تروریستی مانند القاعده و تحریک طالبان پاکستان همچنان محکم است.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در واکنش به گزارش شورای امنیت ملل متحد گفته بود که امارت اسلامی به کسی اجازه نمیدهد از خاک افغانستان علیه سایر کشورها استفاده کند.
آقای مجاهد گفت: «نشر چنین گزارشهای یک جانبه و غیر موثق شورای امنیت نه تنها به افغانستان و صلح و امنیت بین المللی کمکی نمیکند؛ بلکه باعث افزایش نگرانی های مردم میگردد و استقلال و بیطرفی سازمان ملل متحد و اعتبار آن را لطمه میزند.»
رویداد های اخیر
هیئت وزارت معادن در کنفرانس «ترویج همکاری معدنی» در چین اشتراک کرد
وزارت معادن و پترولیم میگوید که حسامالدین صابری، معین مالی و اداری این وزارت در رأس یک هیئت در کنفرانس «ترویج همکاری معدنی» ولایت هونان چین اشتراک کرده است.
وزارت معادن امروز (شنبه) گفته که رئیس کمپنی افغان هب اکسیم که هماهنگ کننده این نشست بود، هدف کنفرانس را ساختن لابراتوار مجهز در افغانستان، بلند بردن ارتقای ظرفیت کارمندان تخنیکی و مسلکی وزارت معادن، تشویق سرمایهگذاران در بخش منابع معدنی افغانستان بیان نموده است.
سرمایهگذاران چین نیز در این کنفرانس علاقهمندی شان را در بخش معادن چون طلا، مس، مایکا (ابرک)، تالک، نفتوگاز، لیتیم، سرب و جست و برخی از شرکتها در بخشهای سروی، اکتشاف، دیزاین، پروسس و ایجاد لابراتور ابراز نموده و خواستار معلومات در مورد پروسیجر قرارداد معادن در افغانستان شدند.
آقای صابری نیز در ارتباط به قراردادهای منابع طبیعی افغانستان و فرصتهای سرمایهگذاری صحبت کرد و برگزاری اینگونه برنامهها را برای روابط دو کشور اثرگذار دانست.
رویداد های اخیر
نمایندگان ازبکستان و اتحادیه اروپا در باره افغانستان گفتگو کردند
عصمت الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبکستان در امور افغانستان با تری هاکالا، نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای آسیای مرکزی دیدار کرده است.
در این دیدار که روز جمعه صورت گرفت، طرفین در مورد وضعیت کنونی و آینده روابط ازبکستان و اروپا در مورد افغانستان، تلاشهای جامعه جهانی برای جلوگیری از بروز بحران بشری در این کشور و امکان استفاده از مرکز ترانسپورتی و لوجستیکی بینالمللی در ترمذ برای ارسال کمکهای بشردوستانه گفتگو کردند.
بر بنیاد خبرنامه وزارت امور خارجه ازبکستان، تری هاکالا از تلاش های این کشور برای ایجاد موضع منطقهای یکپارچه در مورد افغانستان و برقراری صلح و ثبات درازمدت در این کشور قدردانی کرد.
طرفین همچنان علاقه خود را برای ادامه مشورت های دوجانبه در مورد افغانستان ابراز کردند.
رویداد های اخیر
کارشناس ملل متحد خواستار ایجاد برنامه عمل جامع و متمرکز بر حقوق بشر برای افغانستان شد
ریچارد بینیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان، روز جمعه از جامعه جهانی خواست تا یک برنامه عمل جامع و با محوریت حقوق بشر را برای رسیدگی به این مساله ایجاد کند.
بینیت ضمن انتقاد از سیاستهای امارت اسلامی در قبال زنان گفت: «عدم پاسخ یکپارچه و نیرومند جامعه جهانی، طالبان (امارت اسلامی) را جسورتر کرده است.»
بینیت در آخرین گزارش خود به مجمع عمومی سازمان ملل متحد تاکید کرده که وضعیت حقوق بشر در افغانستان در حال بدتر شدن است و بسیاری از افغانها آنچه را که در این کشور اتفاق میافتد، «آپارتاید جنسیتی» توصیف میکنند.
او نگرانی خود را در مورد قانون امر بالمعروف و نهی عن المنکر ابراز کرد و گفت که این قانون حقوق زنان و دختران را نقض می کند.
بینیت در مورد وضعیت اقلیتها، خبرنگاران و کارمندان حکومت پیشین نیز ابراز نگرانی کرد و گفت «عدالت، برابری، و حاکمیت قانون به طور سیستماتیک تضعیف می شود.»
او همچنان خواستار افزایش بودجه و حمایت از جامعه مدنی افغانستان و تلاشهای بشردوستانه برای کاهش بحران شد.
بینیت از امارت اسلامی خواست تا سیاستهای «سرکوبگرانه» خود را لغو و حقوق اساسی بشر را احیا کند. او همچنان از جامعه بین المللی خواست تا یک شیوه کار هماهنگ و چند وجهی را برای حمایت از مردم افغانستان اتخاذ کند.
بینیت به کشورها توصیه کرد تا زمانی که پیشرفت های ملموس در مساله حقوق بشر ایجاد نشود، از عادی سازی روابط با امارت اسلامی خودداری کنند.
این در حالی است که امارت اسلامی گفته است که متعهد به تامین حقوق بشر از جمله حقوق زنان و دختران طبق شریعت است و این یک موضوع داخلی افغانستان میباشد.
امارت اسلامی ریچارد بینیت را از سفر به افغانستان منع کرده و گفته است که او مسایل کوچک را بزرگنمایی میکند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
نماینده خاص ازبیکستان: افغانستان حق دارد از دریای آمو استفاده کند
-
جهان5 روز ago
وزیر خارجه کوریای شمالی به مسکو رفت
-
رویداد های اخیر5 روز ago
امیر جماعت اسلامی پاکستان خواستار گفتگو میان اسلامآباد و کابل شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
حزب الله نعیم قاسم را به حیث جانشین نصرالله انتخاب کرد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
آلمان سفیر خود را به دلیل اعدام یک شهروند آلمانی-ایرانی از تهران فراخواند
-
اخبار ساحوی3 روز ago
امیدواری برای برقراری آتش بس در لبنان
-
رویداد های اخیر4 روز ago
حامد کرزی از موضع بریکس درباره افغانستان قدردانی کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
فهرست ۱۸ نفری تیم کریکت زیر ۱۹ سال برای مسابقات سهجانبه و جام ملتهای آسیا اعلام شد