جهان
هفت نفر در جریان مراسم مذهبی در هند جان باختند

مقامات هندی گفتهاند، در جشنواره «ماها کومب میلا» که یک مراسم مذهبی در این کشور است و میلیونها تن در آن شرکت کردهاند، دستکم هفت تن جان باخته و ۱۰ تن دیگر مجروح شدهاند.
براساس گزارش رویترز، این رویداد امروز (چهارشنبه) در ایالت اوترا پرادیش در شمال هند به وقوع پیوسته و این افراد از اثر ازدحام جمعیت در این مراسم جان باختهاند.
بربنیاد گزارش، ویدیوهای طیارههای بدون سرنشین نشان میدهند که میلیونها نفر دوشادوش در تاریکی پیش از سحر برای «غوطهور شدن مقدس» به نشانهای فرخندهترین روز ماها کومب میلا به سمت رودخانهای میآیند.
یکی از شاهدان عینی گفته در حالی که دهها امبولانس را دنبال میکرد که به سمت ساحل رودخانه که در آن حادثه رخ داده بود، چندین جسد را دیده است.
با این حال، شاهدان عینی گفتهاند افرادی که تلاش میکردند فرار کنند در یک ازدحام جمعیت دیگری در خروجی گرفتار شدند. آنان سپس به سمت پلهای پانتون بازگشتند و به دنبال راه دیگری بودند و متوجه شدند که توسط مقامات بسته شده است.
راوین یکی از افراد اشتراک کننده در این مراسم که از پایتخت مالی مومبئی برای این جشنواره سفر کرده است، گفته است: «من افراد زیادی را دیدم که میافتادند و در میان جمعیت راه میرفتند. بسیاری از کودکان و زنان گم میشدند و برای کمک گریه میکردند.»
به گفته مقامهای هندی، یک نیروی اقدام سریع موسوم به «آرایاف»، واحد ویژهای که در مواقع بحرانی در این کشور فراخوانده میشود، برای تحت کنترول درآوردن اوضاع مستقر شده و تلاشهای نجات در حال انجام است.
جشنواره ماها کومب میلا تنها هر ۱۴۴ سال یکبار در هند برگزار میشود.
این جشنواره به مدت ۴۵ روز در شهر پریاگراج در ایالت شمالی اوترا پرادیش هند برگزار میشود و پیشتر تخمین زده شده بود که امسال میزبان بیش از ۴۰۰ میلیون نفر باشد که بیشترین شمار شرکتکنندگان در تاریخ این رویداد به حساب میآید.
هندوها بر این باورند که غسل در محل تلاقی سه دریای مقدس گنگ، جمنا و رود نامرئی و اسطورهای ساراسواتی، گناهان را پاک میکند و در زمان کومب، موجب رهایی از چرخه حیات و مرگ نیز میشود.
جهان
ترمپ: اگر نیاز باشد من هم در نشست اوکراین و روسیه در ترکیه شرکت خواهم کرد
رجب طیب اردوغان، رئيسجمهور ترکیه، در تماس تیلیفونی با پوتین گفت انقره آماده است از مذاکراتی میزبانی کند که به یک راهحل پایدار منتهی شود.

دونالد ترمپ، رئيسجمهور امریکا، اعلام کرد ممکن است برای پیوستن به مذاکرات مستقیم روسیه و اوکراین به ترکیه سفر کند. تحولی که در کنار اعلام آمادگی ولودیمیر زلنسکی برای دیدار با ولادیمیر پوتین در استانبول، امیدها را به آغاز مسیر دیپلوماتیک جدیدی در جنگ اوکراین افزایش داده است.
ترامپ دوشنبه ۲۲ ثور اعلام کرد احتمالا برای شرکت در مذاکرات پوتین و زلنسکی، روسایجمهوری روسیه و اوکراین در استانبول، پنجشنبه ۲۵ ثور به ترکیه سفر خواهد کرد.
او گفت: «فکر میکنم نتیجه خوبی از نشست پنجشنبه حاصل شود …. در حال بررسی سفر هستم.»
پوتین یکشنبه در اظهاراتی در کاخ کرملین پیشنهاد داد مذاکرات مستقیم روسیه با اوکراین ۲۵ ثور در استانبول برگزار شود. او گفت این مذاکرات باید با هدف «دستیابی به صلحی پایدار و ریشهکن کردن علل اصلی جنگ» برگزار شود.
پس از این اظهارات، ترمپ در شبکه تروث سوشال نوشت که پوتین خواستار توافق آتشبس با اوکراین نیست بلکه به دنبال دیداری درباره پایان احتمالی جنگ است و اوکراین باید فورا با این درخواست موافقت کند.
ترامپ افزود: «دستکم در این صورت مشخص میشود که آیا امکان توافق وجود دارد یا نه. اگر هم توافقی حاصل نشود، رهبران اروپا و امریکا میدانند در چه نقطهای قرار داریم و میتوانند بر اساس آن عمل کنند.»
رئيسجمهور امریکا در ادامه نوشت: «کمکم دارم شک میکنم که اوکراین با پوتین به توافق برسد.»
در واکنش به پیشنهاد تلویزیونی پوتین برای مذاکره مستقیم، زلنسکی اعلام کرد آمادگی دارد پنجشنبه در استانبول با رئيسجمهور روسیه دیدار کند.
او در شبکه اکس نوشت: «منتظر پوتین خواهم بود؛ شخصا. امیدوارم این بار روسها دنبال بهانه نباشند.»
مشاوران ارشد زلنسکی نیز با زبانی تند پوتین را به «فرار از مذاکره واقعی» متهم کردند و گفتند کرملین اگر قصد جدی برای صلح دارد، باید آن را در عمل نشان دهد.
زلنسکی همچنان تاکید دارد گفتگو باید پس از آغاز یک آتشبس واقعی آغاز شود اما در عین حال تحت فشار امریکا، گزینه گفتگوی بدون پیششرط را نیز رد نکرده است.
ترکیه بار دیگر خود را بهعنوان میزبان گفتگوهای صلح اوکراین و روسیه معرفی کرده است.
رجب طیب اردوغان، رئيسجمهور ترکیه، در تماس تیلیفونی با پوتین گفت انقره آماده است از مذاکراتی میزبانی کند که به یک راهحل پایدار منتهی شود.
اردوغان همچنین در گفتگوی جداگانهای با امانوئل مکرون، رییسجمهور فرانسه، این لحظه را یک «نقطه عطف تاریخی» توصیف کرد.
ترکیه پیشتر و در مارچ ۲۰۲۲ نیز میزبان گفتگوهای ناکام میان دو طرف بود و اکنون در تلاش است با حفظ روابط با هر دو کشور، نقش موثری در مهار بحران ایفا کند.
در حالی که ترمپ خواستار آغاز فوری مذاکرات است، رهبران اروپایی مانند مکرون و فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، همچنان بر آتشبس بدون قید و شرط ۳۰ روزه پیش از هرگونه مذاکره تاکید دارند.
در مقابل، کرملین این خواسته را همچون «ضربالاجل» خوانده و تاکید کرده است گفتگو باید بر اساس «واقعیتهای میدانی» و چارچوب مذاکرات شکستخورده سال ۲۰۲۲ انجام شود.
جهان
مذاکرات حماس و امریکا درباره آتشبس در غزه
یک مقام ارشد فلسطینی روز یکشنبه به رویترز گفت که حماس در حال مذاکره با دولت امریکا در مورد آتشبس در نوار غزه و ورود کمکهای بشردوستانه به این منطقه محاصرهشده است.

یکی از رهبران حماس میگوید که مذاکرات مستقیم بین این جنبش و دولت امریکا در مورد آتشبس در غزه در جریان است.
به گفته این مقام مذاکرات با دولت امریکا چند روزی است که ادامه دارد و هدف از آن، دریافت کمک و توقف جنگ بیش از یک سال و نیم اخیر در نوار غزه است.
از سوی دیگر، یک مقام ارشد فلسطینی روز یکشنبه به رویترز گفت که حماس در حال مذاکره با دولت امریکا در مورد آتشبس در نوار غزه و ورود کمکهای بشردوستانه به این منطقه محاصرهشده است.
در همین حال، آکسیوس به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد که ویتکاف فرستاده خاص ایالات متحده در خاورمیانه، در حال مذاکره با اسرائیل، قطر و مصر و از طریق آنها با حماس، در مورد آزادی زندانیان و روند صلح گستردهتر است.
از سوی دیگر، خبرگزاری اسرائیل گزارش داده است که بنیامین نتانیاهو، عصر امروز جلسه کوچکی با حضور چندین وزیر و مقامات ارشد امنیتی در مورد غزه برگزار خواهد کرد تا در مورد توافق تبادل اسیرا یا بازگشت به جنگ در غزه بحث و گفتگو کند.
از سوی هم روزنامه اسرائیلی معاریو گزارش داد که کابینه امنیتی امروز ساعت ۶:۳۰ بعد از ظهر. به وقت محلی، پیش از سفر رئیس جمهور امریکا به خاورمیانه و در بحبوحه تلاشهای فشرده برای دستیابی به توافق آتشبس تشکیل جلسه خواهد داد.
جهان
ترمپ: هند و پاکستان بر آتشبس کامل و فوری توافق کردهاند

دونالد ترمپ، رئیسجمهور امریکا، روز شنبه اعلام کرد که هند و پاکستان پس از چهار روز حملات بر تأسیسات نظامی یکدیگر، بر سر یک «آتشبس کامل و فوری» به توافق رسیدهاند.
اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان میگوید پاکستان و هند توافق کردهاند که آتشبس را فوراً اجرا کنند.
وزارت خارجه هند نیز اعلام کرد که این آتشبس از ساعت ۵ عصر امروز (شنبه) به وقت محلی هند آغاز خواهد شد.
ترمپ در پیامی در شبکه اجتماعی سوشل تروت نوشت: «پس از یک شب طولانی گفتگو با میانجیگری ایالات متحده، خوشحالم اعلام کنم که هند و پاکستان بر سر یک آتشبس کامل و فوری به توافق رسیدهاند. به هر دو کشور بابت استفاده از عقل سلیم و درایت عالی تبریک میگویم.»
این اعلام ناگهانی در روزی صورت گرفت که نگرانیها درباره احتمال استفاده از زرادخانههای هستهای دو کشور شدت گرفته بود، چرا که ارتش پاکستان گفته بود نهاد عالی نظامی و غیرنظامی ناظر بر سلاحهای هستهای این کشور قرار است تشکیل جلسه دهد.
اما وزیر دفاع پاکستان بعداً اعلام کرد که هیچ نشست مشابهی برنامهریزی نشده است.
در همان زمان، مقامات دو طرف نشان دادند که پس از تبادل حملات روز، آمادگی دارند یک گام به عقب بردارند، زیرا تلفات غیرنظامیان در هر دو طرف به ۶۶ نفر افزایش یافت.
آقای اسحاق دار در صفحه ایکس خود نوشت: «پاکستان و هند بر سر آتشبس فوری توافق کردهاند. پاکستان همیشه برای صلح و امنیت در منطقه تلاش کرده است، بدون اینکه بر سر حاکمیت و تمامیت ارضی خود سازش کند.»
وزارت خارجه هند گفت که رئیس عملیات نظامی پاکستان روز شنبه بعد از ظهر با همتای هندی خود تماس گرفت و توافق شد که هر دو طرف تمامی حمله بر یکدیگر را متوقف کنند.
به گفته وزارت خارجه هند، این دو مقام قرار است دوباره به تاریخ ۱۲ ماه می با یکدیگر گفتگو کنند.
درگیریها از روز چهارشنبه هفته گذشته آغاز شد، زمانی که هند حملاتی را به آنچه که آن را «زیرساختهای تروریستی» در کشمیر پاکستان میدانست، انجام داد. این حملات دو هفته پس از کشته شدن ۲۶ نفر در یک حمله به گردشگران هندو در کشمیر هند صورت گرفت.
پاکستان اتهامهای هند مبنی بر دخالت این کشور در حمله به گردشگران را رد کرد.
این دو کشور از زمان استقلالشان در سال ۱۹۴۷، که پایان استعمار بریتانیا را به همراه داشت، درگیر اختلافاتی بر سر کشمیر بودهاند. هند و پاکستان هر دو کشمیر را به طور کامل مورد ادعا دارند اما تنها بخشهایی از آن را اداره میکنند.
آنها از آن زمان سه بار وارد جنگ شدهاند، از جمله دو بار بر سر کشمیر، و چندین بار با یکدیگر درگیر شدهاند.
هند پاکستان را به راهاندازی شورشی در بخش تحت کنترول خود در کشمیر که از سال ۱۹۸۹ آغاز شده و منجر به کشته شدن دهها هزار نفر شده، متهم میکند. هند همچنین گروههای شبهنظامی اسلامگرای پاکستانی را مسوول حملات دیگر در هند میداند.
با این حال، پاکستان هر دو اتهام را رد میکند. این کشور میگوید که تنها از نظر اخلاقی، سیاسی و دیپلوماتیک از جداییطلبان کشمیری حمایت میکند.
-
اخبار ساحوی2 روز ago
هند: تلفات بخشی از هر جنگ است، اما تمامی پیلوتان ما به خانه بازگشتهاند
-
اخبار ساحوی3 روز ago
انفجار در مرز هند و پاکستان ساعاتی پس از توافق آتش بس
-
تجارت3 روز ago
بانک مرکزی پاکستان از افزایش ۶۴ درصدی صادرات به افغانستان خبر داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عبدالغنی برادر از رئیس امسیسی خواست کارهای ساختمانی پروژه مسعینک را زودتر آغاز کند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
پاکستان از راه اندازی عملیاتی علیه هند زیر نام «بنیان مرصوص» خبر داد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ازبیکستان یک محموله کمک زراعتی به افغانستان ارسال کرد
-
ورزش4 روز ago
فیفا با تشکیل تیم زنان مهاجر افغان موافقت کرد
-
جهان1 روز ago
ترمپ: اگر نیاز باشد من هم در نشست اوکراین و روسیه در ترکیه شرکت خواهم کرد