جهان
هفت نفر در جریان مراسم مذهبی در هند جان باختند

مقامات هندی گفتهاند، در جشنواره «ماها کومب میلا» که یک مراسم مذهبی در این کشور است و میلیونها تن در آن شرکت کردهاند، دستکم هفت تن جان باخته و ۱۰ تن دیگر مجروح شدهاند.
براساس گزارش رویترز، این رویداد امروز (چهارشنبه) در ایالت اوترا پرادیش در شمال هند به وقوع پیوسته و این افراد از اثر ازدحام جمعیت در این مراسم جان باختهاند.
بربنیاد گزارش، ویدیوهای طیارههای بدون سرنشین نشان میدهند که میلیونها نفر دوشادوش در تاریکی پیش از سحر برای «غوطهور شدن مقدس» به نشانهای فرخندهترین روز ماها کومب میلا به سمت رودخانهای میآیند.
یکی از شاهدان عینی گفته در حالی که دهها امبولانس را دنبال میکرد که به سمت ساحل رودخانه که در آن حادثه رخ داده بود، چندین جسد را دیده است.
با این حال، شاهدان عینی گفتهاند افرادی که تلاش میکردند فرار کنند در یک ازدحام جمعیت دیگری در خروجی گرفتار شدند. آنان سپس به سمت پلهای پانتون بازگشتند و به دنبال راه دیگری بودند و متوجه شدند که توسط مقامات بسته شده است.
راوین یکی از افراد اشتراک کننده در این مراسم که از پایتخت مالی مومبئی برای این جشنواره سفر کرده است، گفته است: «من افراد زیادی را دیدم که میافتادند و در میان جمعیت راه میرفتند. بسیاری از کودکان و زنان گم میشدند و برای کمک گریه میکردند.»
به گفته مقامهای هندی، یک نیروی اقدام سریع موسوم به «آرایاف»، واحد ویژهای که در مواقع بحرانی در این کشور فراخوانده میشود، برای تحت کنترول درآوردن اوضاع مستقر شده و تلاشهای نجات در حال انجام است.
جشنواره ماها کومب میلا تنها هر ۱۴۴ سال یکبار در هند برگزار میشود.
این جشنواره به مدت ۴۵ روز در شهر پریاگراج در ایالت شمالی اوترا پرادیش هند برگزار میشود و پیشتر تخمین زده شده بود که امسال میزبان بیش از ۴۰۰ میلیون نفر باشد که بیشترین شمار شرکتکنندگان در تاریخ این رویداد به حساب میآید.
هندوها بر این باورند که غسل در محل تلاقی سه دریای مقدس گنگ، جمنا و رود نامرئی و اسطورهای ساراسواتی، گناهان را پاک میکند و در زمان کومب، موجب رهایی از چرخه حیات و مرگ نیز میشود.
جهان
زلنسکی: پس از توافق آتشبس برای مذاکره مستقیم با روسیه آماده هستیم
زلنسکی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: «ما آمادگی داریم که پس از آتشبس، در هر چارچوبی حاضر شویم.»

رئیس جمهور اوکراین روز سهشنبه (۲ثور) اعلام کرد که کییف فقط پس از برقراری آتشبس، برای گفتگوی مستقیم با روسیه آمادگی دارد.
زلنسکی در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: «ما آمادگی داریم که پس از آتشبس، در هر چارچوبی حاضر شویم.»
به نوشته رویترز، رئیس جمهور اوکراین در عین حال هشدار داد که موافقت سریع با همه مفاد توافقنامه صلح غیرممکن است.
وی افزود، هیاتی از مقامهای ارشد اوکراین روز چهارشنبه در لندن با مقامهای غربی دیدار و درباره آتشبس جزئی یا کامل گفتگو خواهد کرد.
زلنسکی همچنین مدعی شد که شهروندان چینی در یک مرکز تولید طیارههای بدون سرنشین در روسیه کار میکنند. وی پیشتر نیز چین را به تامین سلاح برای روسیه متهم کرده بود.
اظهارات زلنسکی درباره گفتگو با روسیه پس از آن مطرح شد که ولادیمیر پوتین هفته جاری به مناسبت عید مسحیان آتشبسی ۳۰ ساعته با اوکراین اعلام کرد.
پوتین دوشنبه پس از پایان این آتشبس گفت: «کییف در ابتدا ابتکار مسکو برای آتشبس عید را رد کرد، اما سپس «تشویق» شد که با آن موافقت کند.»
رئیسجمهور روسیه ادامه داد: «ظاهراً فرد باهوشتری -به احتمال زیاد از عوامل خارجی حامی اوکراین- پیدا شد که پیشنهاد داد که رد چنین ابتکاراتی به منزله از دست دادن موقعیت کییف است و آنها به سرعت موافقت کردند.»
وی افزود: «روسیه نسبت به هرگونه ابتکار صلح نگرش مثبتی دارد؛ ما امیدواریم که نمایندگان حکومت اوکراین نیز نسبت به آنها نگرش مثبتی داشته باشند.»
در همین حال، رسانهها گزارش دادند، سخنگوی کرملین روز سهشنبه گفت که اگر اوکراین «موانع» را بردارد، رئیس جمهور روسیه برای گفتگوی مستقیم با کییف آمادگی خواهد داشت.
جهان
پوتین: آماده مذاکرات مستقیم صلح با اوکراین هستیم
پوتین که با خبرنگار تلویزیون دولتی روسیه صحبت می کرد، گفت: «درگیریها پس از آتش بس عید پاک از سر گرفته شده است؛ با این حال مسکو پذیرای هرگونه ابتکار صلح است و از کییف نیز همین انتظار را دارد.»

خبرگزاری رویترز گزارش داده است ک ه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه برای اولین بار از روزهای آغازین جنگ، مذاکرات دوجانبه با اوکراین را پیشنهاد کرد.
در عین حال ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی او نیز گفت که کییف مشتاق است درباره توقف حملات به اهداف غیرنظامی گفتگو کند.
در حالی که زلنسکی مستقیماً به پیشنهاد پوتین پاسخ نداد، او در سخنرانی شبانه خود تأکید کرد که اوکراین آماده هرگونه گفتگو در مورد آتش بس است که حملات به غیرنظامیان را متوقف کند.
هر دو رهبر با فشار از سوی ایالات متحده روبرو هستند که تهدید کرده است تا زمانی که پیشرفتی حاصل نشود، از تلاشهای صلح خود کناره گیری خواهد کرد. این درحالی است که هم روسیه و هم اوکراین یکدیگر را به نقض آتش بس عید مسحیان متهم میکنند.
پوتین که با خبرنگار تلویزیون دولتی روسیه صحبت می کرد، گفت: «درگیریها پس از آتش بس عید پاک از سر گرفته شده است؛ با این حال مسکو پذیرای هرگونه ابتکار صلح است و از کییف نیز همین انتظار را دارد.»
زلنسکی هم گفت: «اوکراین روز چهارشنبه در لندن در مذاکرات با امریکا و کشورهای اروپایی شرکت خواهد کرد.»
این گفتگوها دنباله نشست پاریس در هفته گذشته است که در آن ایالات متحده و کشورهای اروپایی راه های پایان دادن به جنگ را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
جهان
هزاران معترض در سراسر امریکا علیه ترمپ تظاهرات کردند
برخی معترضان شعارهایی در حمایت از مهاجرانی سر دادند که دولت ترمپ آنها را اخراج کرده یا در حال تلاش برای اخراج آنهاست.

هزاران معترض روز شنبه (۳۱حمل) در واشینگتن و دیگر شهرهای امریکا گرد هم آمدند تا مخالفت خود را با سیاستهای دونالد ترمپ، رییسجمهور ایالات متحده، در زمینه اخراج مهاجران، اخراج کارمندان دولتی و جنگهای غزه و اوکراین ابراز کنند.
به گزارش رویترز، در بیرون قصر سفید، معترضان شعارهای در دست داشتند که در آنها نوشته شده بود: «کارگران باید قدرت داشته باشند»، «پادشاهی نه»، «ارسال سلاح به اسرائیل را متوقف کنید» و «دادرسی عادلانه».
برخی معترضان شعارهایی در حمایت از مهاجرانی سر دادند که دولت ترمپ آنها را اخراج کرده یا در حال تلاش برای اخراج آنهاست.
آنها همچنین همبستگی خود را با کارمندانی که از سوی دولت فدرال اخراج شدهاند و پوهنتونهای که بودجه آنها به دلیل تهدیدات ترمپ به خطر افتاده است، اعلام کردند.
برخی معترضان پرچم فلسطین در دست داشتند و دستمال فلسطینی بر گردن انداخته بودند، شعار «فلسطین آزاد» سر میدادند و همبستگی خود را با فلسطینیهایی که در جنگ اسرائیل در غزه کشته شدهاند، اعلام میکردند.
برخی دیگر نیز با در دست داشتن نمادهایی، از اوکراین حمایت میکردند و خواهان موضعگیری قاطعتر واشینگتن در برابر جنگی بودند که ولادیمیر پوتین، رییسجمهور روسیه، در اوکراین به راه انداخته است.
به نوشته رویترز، از زمان آغاز دور دوم ریاستجمهوری ترامپ، بیش از ۲۰۰ هزار کارمند فدرال اخراج شده و تلاش برای از بین بردن برخی نهادهای دولتی مانند وزارت آموزش در جریان است.
ماموران اداره سرحدی و مهاجرت، در این مدت به اتهام طرفداری از حماس و یهودیستیزی، ویزای شماری از محصلین خارجی را لغو و دهها محصلین خارجی را بازداشت کردهاند.
دولت هم تهدید کرده است که بودجه فدرال پوهنتونها را که برنامههای مرتبط با تنوع، برابری و شمول و ابتکارات زیستمحیطی را کنار نگذارند و مانع اعتراضات محصلین طرفداری از فلسطین نشوند را قطع خواهد کرد و در مواردی پرداخت بخشی از این بودجهها را معلق کرده است.
راهپیماییهای مشابهی نیز در نیویارک، شیکاگو و دهها شهر دیگر در ایالات متحده برگزار شد.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
نشست علمی، تحقیقی روی فرصت های تازه در روابط افغانستان و قزاقستان برگزار شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
پاکستان طی کمتر از سه هفته گذشته بیش از ۸۰ هزار افغان را اخراج کرده است
-
رویداد های اخیر2 روز ago
پاکستان مرکز رسیدگی به شکایات مهاجرین افغان ایجاد کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
راتوات: راه حل مشکلات افغانستان تعامل و گفتگوهای دیپلوماتیک است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
آغاز کمپاین تطبیق واکسین پولیو در افغانستان
-
رویداد های اخیر2 روز ago
شرکت هوایی آریانا از افزایش پروازهای هفتهوار خود به چین خبر داد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
سلطان عمان با پوتین دیدار میکند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
قزاقستان ۵۰۰ میلیون دالر برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایهگذاری میکند