Connect with us

تجارت

مسوولان: قراردادهای خط آهن خلاف منافع ملی منعقد شده است

منتشر شده

در

مسوولان خط راه آهن افغانستان می‌گویند که در یک و نیم دهه گذشته، قراردادهای عملیاتی ایستگاه‌های خط آهن با شرکت‌های خارجی بر خلاف منافع ملی منعقد شده بود.

به گفته‌ای مسوولان از بابت این قراردادها سالانه ده‌ها میلیون دالر به شرکت‌های کشورهای همسایه پرداخت میشد.

مسوولان می افزایند که رهبری جدید اداره خط آهن روی طرحی کار می‌کند تا قراردادهای عملیاتی ایستگاه‌های خط آهن به شرکت‌های افغان واگذار شود که باعت تقویت اقتصاد ملی افغانستان میشود.

رییس عمومی اداره خط آهن می‌گوید که قرارداد بهره برداری بندر حیرتان با یک شرکت ازبکستانی به مبلغ ۱۸ میلیون دالر امریکایی در سال منعقد شده، در حالی که شرکت‌های داخلی حاضر اند این کار را به قمیت بسیار پایان انجام دهند.

بخت الرحمن شرافت، رییس عمومی اداره خط آهن افغانستان گفت: "خدمات راه آهن را گسترش خواهیم داد. بندر حیرتان که بیشتر محموله‌های خود را در آنجا حمل می‌کنیم، توسط یک شرکت ازبکستانی به مبلغ ۵ میلیون در سال خریداری می‌شود، در حالی که شرکت‌های افغانی آماده است که به کمتر از ۵ درصد آن خدمات رسانی کند."

سکتور خصوصی افغانستان نیز از اداره خط آهن کشور می‌خواهد که ظرفیت انتقالات تجارتی را در بنادر کشور افزایش دهد.

اعضای سکتور خصوصی همچنان می افزایند که اگر روند فعالیت‌های ریل در کشور گسترش یابد منافع بیشتری برای اقتصاد کشور بدست خواهد آمد.

عبدالجبار صافي، رییس اتحادیه صنعت کاران گفت: " اگر بتوانیم صادرات خود را از طریق ریل انجام دهیم، برای ما ارزان‌ تر می‌شود و با آن می‌توانیم صادرات خود را توسعه دهیم و قیمت‌ها را کاهش دهیم."

این در حالی است که آگاهان امور اقتصادی نیز به این باور اند که توسعه خط آهن می‌تواند نقش اساسی را در اقتصاد کشور داشته باشد و همچنان از امارت اسلامی می خواهند که توجه زیادی در بخش خط آهن داشته باشد.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!