رویداد های اخیر
خلیلزاد: افغانستان به یک نظام غیر متمرکز نیاز دارد
زلمی خلیلزاد، فرستاده پیشین امریکا برای صلح افغانستان گفته است که افغانستان به یک نظام غیر متمرکز نیاز دارد و اگر دولت جدید تنوع قومی را بازتاب ندهد و به تمرکز زدایی و فراگیری اقتصادی تجدید توجه نکند، جنگ در این کشور تکرار خواهد شد.
آقای خلیلزاد این مطلب را در مجمع گفتگوهای امنیتی اسلام آباد بیان کرده است.
او گفته است که دولت فعلی همه افغانستان را کنترول می کند اما به یک دولت مشروع براساس یک توافق سیاسی تبدیل نشده است.
آقای خلیلزاد گفت: "خروج امریکا ازافغانستان پی آمدهای مثبت ومنفی داشت. نکته مثبت این بود که جنگ پایان یافت ودولتی به وجود آمد که کل افغانستان را کنترول می کند، اما پی آمد منفی آن این است که دولت مشروع به میان نیامد، به این معنی که طالبان به تعهد خود برای پایان جنگ از طریق سیاسی عمل نکردند."
او افزود: "فکر می کنم برای ایجاد چنین دولت وقت نیازاست درغیرآن جنگ تکرارخواهد شد ودیگر اینکه افغانستان نیاز به تمرکز زدایی دارد هرچند این کارافغان هاست اما دولت فعلی بسیارمتمرکزاست."
از سوی هم، لوی درستیز پاکستان جامعه جهانی را به گفتگوهای مستقیم با حکومت سرپرست فرا خوانده وتاکید کرده است که برای جامعه جهانی مهم است تا دولت فعلی که جاگزین دیگری ندارد را زنده نگهدارند.
امارت اسلامی اما ادعای متمرکزبودن نظام را رد می کند.
انعام الله سمنگانی، معاون سخنگوی امارت اسلامی تاکید کرده است که دولت به انکشاف متوازن در سراسر افغانستان تعهد دارد و نیز برای فراگیری بیشتر دولت کار می کنند.
لوی درستیزپاکستان دراین نشست، جامعه جهانی را به گفتگوهای مستقیم با حکومت سرپرست فرا خواند.
جنرال قمرجاوید بجوا، لوی درستیز پاکستان گفت: " سهل انگاری درمورد افغانستان می تواند این کشور را دوباره به کانون تروریزم تبدیل کند و ممکن منجر به تکرار حوادثی چون ۱۱ سپتامبر شود. باید افغانها را برای کار مثبت و تغییر رفتارشان تشویق کنیم. برای جامعه جهانی مهم است تا دولت فعلی که جاگزین دیگری ندارد را زنده نگهدارند."
صدر اعظم پاکستان اما گفته است که کشورش به دلیل همکاری با امریکا و ناتو درجنگ ۲۰ سال گذشته درافغانستان اصول خود را نقض کرده است.
عمران خان، صدر اعظم پاکستان گفت: "ما با اشتراک درجنگ افغانستان وایستادن در کنار امریکا اصول خود را نقض کردیم. منفعت آن چیزی نبود اما زیان آن این بود که پاکستان ازخطرناک ترین کشورها درجهان معرفی شد. همه کشورهای منطقه ازما پیشی گرفتند اما ما به خاطر چند میلیون دالر سالانه از سوی امریکا دراین جنگ عقب ماندیم. اگر سیاست خارجی مستقل نداشته باشیم نمی توانیم ازمنافع خود محافظت کنیم."
وزیرخارجه پاکستان نیز از دولت جدید خواست است که با تمکین به خواست های جهانی زمینه تعامل جهان با افغانستان را فراهم کند.
شاه محمود قریشی گفت که پس از ۴۰ سال، حالا جنگ داخلی در افغانستان وجود ندارد و حکومت بر تمام کشور مسلط است.
آقای قریشی گفت: "این فرصتی برای ایجاد ثبات وصلح پایدار است. جامعه جهانی به این هدف ازطریق تعامل با حکومت سرپرست، رهایی دارایی ها وکمک به انکشاف اقتصادی این کشوردست یابد. برای حکومت سرپرست هم مهم است تا با تمکین به خواست های جهانی به شمول همه شمولیت، حقوق بشر وحقوق زنان ومبارزه با تروریزم رضایت آنها را به دست آورد."
آگاهان به این باروند تنها راه که دولت جدید می تواند ازطریق آن با جامعه جهانی وارد تعامل شود، تمکین به خواست های مبتنی بر منافع افغانستان و با در نظر داشت فرموده های اسلامی وشرعی است.
رویداد های اخیر
ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانهها نباید وجود داشته باشد
معین سیاسی وزارت امور خارجه میگوید که رسانهها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آنها وجود نداشته باشد.
شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانهها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانهها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانههای کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.
آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانهها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»
ستانکزی افزوده است، دیدگاهها نسبت به رسانههای کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانهها خودداری کند و بگذارد رسانهها با دست باز فعالیت کنند.
از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانهها در پیش نگرفتهاند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.
اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانهها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
این سمینار در حالی برگزار میشود که رسانهها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیتها در چارچوب منافع ملی و ارزشهای اسلامی میدانند.
رویداد های اخیر
قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد
د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.
این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.
حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»
در همین حال، شماری از سرمایگذاران از امارت اسلامی میخواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.
برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.
رویداد های اخیر
څار: روز جهانی مهاجران
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد