تجارت
ارسال نخستین محموله صادراتی به اروپا پس از رویکار آمدن امارت اسلامی
یک محموله کالاهای تجارتی امروز (دوشنبه، ۸ حمل) از بندر تورغندی ولایت هرات راهی کشورهای اروپایی شد.
این نخستین محموله صادراتی است که پس از رویکار آمدن امارت اسلامی راهی اروپا میشود.
این کاروان تجارتی که شامل نزدیک به ۳۰ موتر میشود مسیر راه لاجورد را طی خواهد کرد، مسیری که حدود دوسال قبل از سوی حکومت پیشین افتتاح شد.
یونس قاضی زاده، رییس اتاق تجارت و سرمایه گذاری هرات گفت که این محموله شامل اقلام مختلف النوع از قبیل پسته، کنجد، کرابیه، قالین و مغز بادام میباشد.
به گفته وی، ارزش مجموعی این محموله صادراتی به پنج میلیون دالر میرسد وکشور های عربی نیز شامل مقاصد آن اند.
راه لاجورد از افغانستان آغاز میشود، به بندر ترکمن باشی در کشور ترکمنستان میرسد و سپس از مسیر شهر باکو در آذربایجان به منطقه تفلیس گرجستان وصل میشود و از تفلیس به طرف قارس درترکیه میرود. این مسیر از قارس به استانبول و از آنجا تا اروپا ادامه دارد.
هفته جاری بنام هفته ملی صادرات نامگذاری شده و مسئولان امیدوارند که امسال سطح صادرات افزایش پیدا کند.
مقام های محلی هرات تاکید می کنند که برای بلند بردن سطح صادرات تسهیلات لازم برای تجار فراهم خواهد شد.
مولانا نوراحمد اسلام جار، والی هرات گفت: "اداره محلی هرات به سکتورهای خصوصی در بخش تجارت، صنعت و زراعت به عنوان بازوهای بسیار قوی نگاه می کند."
اتاق تجارت و سرمایه گذاری هرات میگوید طی سال گذشته از حوزه جنوب غرب کشور حدود ۱۴۰ میلیون دالر صادرات داشتند، اما تلاشها همه ساله به خاطر افزایش میزان صادرات ادامه دارد.
محمدعثمان انصاری، رییس اتحادیه صادرکننده های زون غرب نیز گفت: "از سال ۱۳۹۹ تا سال ۱۴۰۰ تقریبا ۴۰ درصد ما افزایش صادرات داشتیم و امسال هم امیدواریم که این افزایش را سالیانه داشته باشیم."
این دومین محموله تجارتی کالاهای افغانستان به اروپا است که از مسیر راه لاجورد فرستاده میشود.
محمدرفیق شهیر رییس شورای متخصصان هرات گفت: " اینجا شکر خدا امیدواری زیاد شده می رود و زمینه برای کار وبار اقتصادی افزایش پیدا کرده است و برخلاف تبلیغات که می شود امروز یک دستآورد بسیار بزرگ است که یک کاروان بسته می شود و به طرف خارج از کشور روان می شود."
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
اخبار ساحوی5 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر5 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر1 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد
-
جهان3 روز ago
گزارش: حداقل ۱۰۰ هزار جسد در یک قبر دسته جمعی در سوریه وجود دارد