Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی گزارشگر ویژه سازمان ملل از بدترشدن وضعیت حقوق بشر در افغانستان

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

گزارشگر ویژه سازمان ملل درامورحقوق بشر امروز (پنج شنبه ۵ جوزا) با ابراز نگرانی از بدترشدن وضعیت حقوق بشر در افغانستان می‌گوید که تغییر رفتارحاکمان جدید برثبات پایدار در افغانستان نقش مستقیم دارد.

ریچارد بنت می‌گوید، امارت اسلامی دوگزینه دارند یا با بازگشایی مکاتب دختران و تشکیل حکومت فراگیر و راه اندازی گفتگوها سیاسی، ثبات را تقویت بیشتر می‌کنند و یا با افزایش محدودیت‌های بیشتر، وضعیت را بی‌ثبات تر می‌سازند.

بنت که قراراست گزارش کامل خود را از وضعیت افغانستان، در ماه سپتامبرسال جاری تقدیم شورای عالی حقوق بشرسازمان ملل کند می‌گوید تا کنون اداره حاکم در مسوولیت‌هایش در برابرشهروندان افغانستان چندان موفق نبوده است.

ریچارد بنت ظاهرآ ازکارکردهای حکومت سرپرست در ده ماه گذشته در امور حقوق بشر راضی نیست.

می‌گوید، افغانستان با چالش‌های قوی حقوق بشری روبه روست واداره حاکم درمسوولیت‌هایش در برابرشهروندان افغانستان چندان موفق نبوده است.

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر دریک نشست خبری درکابل می‌گوید که:” من ازحاکمان جدید می‌خواهم برچالش‌های حقوق بشری در برابرمردم اعتراف کنند و خلا را از حرف وعمل دورکنند، اداره حاکم از اعتراف به اندازه سوء استفاده‌ها که به نام آنها صورت می‌گیرد و مسوولیت برای رسیدگی به آنها و محافظت ازهمه شهروندان ناکام بوده است، در حالیکه دولت‌ها مسوولیت حفاظت ازهمه شهروندان به شمول کودکان، اقلیت‌های مذهبی، اقوام وسایر شهروندان را دارد، من نسبت به بدترشدن وضعیت حقوق بشردرافغانستان به شدت نگران هستم”.

امارت اسلامی اما خود را به رعایت حقوق بشر و حقوق زنان در چارچوب ارشادات اسلامی متعهد می‌داند وتاکید می‌کند که برای محافظت ازشهروندان افغانستان وتامین امنیت بهترتلاش خواهند کرد.

هرچند بنت ازاحتمال بازگشایی دوباره مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم درآینده نزدیک امیدواراست، اما نبوداشتغال و فرصت‌ها برای مشارکت جوانان و زنان درصحنه‌های سیاسی،اقتصادی واجتماعی، محدویت‌ها برگشت وگزار، آزادی بیان، بازداشت‌های غیرقانونی، ناپدید شدن خبرنگاران و قضات را از نگرانی‌های دیگر می‌داند که به گفته او درصورت ادامه آن، این موارد درگزارش کامل او که قراراست سپتامبرامسال به شورای حقوق بشرسازمان ملل ارائه دهد، خواهد شد.

آقای بنت می‌گوید که:” طالبان (امارت اسلامی) دریک دوراهی قرارگرفته اند و انتخاب به دست آنهاست، یا افغانستان درامن وثبات پایدارقرار می‌گیرد و یا به طور فزاینده محدودیت‌ها بیشتر می‌شوند، این بستگی به رفتار طالبان (امارت اسلامی) دارد، اگر مکاتب دوباره بازگشایی  شوند و حکومت فراگیر شکل بگیرد خطرات بی‌ثباتی کاهش میابد”.

از سوی دیگر اما امارت اسلامی حکومت سرپرست را همه‌شمول می‌داند و تاکید کرده که اصلاحات را ایجاد خواهد کرد و نیز اعلام کرده که به زودی دروازه‌های مکاتب به روی دختران بالاتر از صنوف ششم را بازخواهند کرد.

با این حال، ریچارد بنت، ایجاد کمیسیون برگشت شخصیت‌های سیاسی را به افغانستان یک اقدام خوب از سوی امارت اسلامی می‌داند وتاکید دارد که این اقدام فرصت گفتگو و تقویت حکومت داری خوب را فراهم می‌سازد.

رویداد های اخیر

مشاور وزارت خارجه ایران با امیر خان متقی در کابل دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: )

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه کشور با محمد رضا بهرامی، مشاور وزارت امور خارجه ایران دیدار و دو طرف در مورد فصل جدید روابط دوجانبه، تحولات اخیر، آب و وضعیت مهاجران افغان گفتگو کرده اند.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه، در این دیدار که امروز (پنجشنبه) صورت گرفت، آقای متقی روابط افغانستان با ایران را رو به گسترش دانست و تاکید کرد که هر دو کشور باید از فرصت‌های موجود استفاده اعظمی کنند.

مشاور وزارت امور خارجه ایران نیز گفت که در پی سفر وزیر خارجه ایران به کابل، فصل جدیدی در روابط دوجانبه گشوده شده است. او تاکید کرد که دو کشور می‌توانند به خوبی امور دوجانبه را مدیریت نمایند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجاهد: پرداخت دوازده و نیم میلیارد افغانی شامل خانواده‌های تمام قربانیان می‌شود

آقای مجاهد می‌گوید که در میان دریافت‌کنندگان این پول، خانواده‌های سربازان و پولیس حکومت پیشین، یتیمان، بیوه‌زنان غیرنظامیان و افراد دارای معلولیت‌های طبیعی نیز شامل‌اند.

Published

on

(Last Updated On: )

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در پیامی در شبکه‌ای ایکس گزارش‌هایی را که گویا تنها خانواده‌های قربانیان جنگ با امریکا مشمول دریافت پول سالانه می‌شوند، رد کرد.

آقای مجاهد می‌گوید که در میان دریافت‌کنندگان این پول، خانواده‌های سربازان و پولیس حکومت پیشین، یتیمان، بیوه‌زنان غیرنظامیان و افراد دارای معلولیت‌های طبیعی نیز شامل‌اند.

او آمار کامل‌ یتیمان، بیوه‌ها و معلولان جنگ بیست‌ساله افغانستان را نیز نشر کرده است.

سخنگوی امارت اسلامی، میزان این پول را دوازده و نیم میلیارد افغانی گفته است.

وی افزوده است، در سال گذشته، برای حمایت از این افراد، مبلغ ۱۲.۵ میلیارد افغانی بودجه تخصیص و توزیع شده است.

این در حالی است که در دو روز گذشته شماری از رسانه‌های گزارش‌های از زبان ذبیح‌الله مجاهد در مصاحبه با تلویزیون ملی منتشر کرده، که گویا سالانه ۱۲ میلیارد افغانی به خانواده‌های نیروهای امارت اسلامی که در ۲۰ سال گذشته جان باخته اند، اختصاص داده شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عابد: پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل پس از تأمین بودجه آغاز می‌شود

Published

on

(Last Updated On: )

سخنگوی وزارت انرژی و آب می‌گوید که مراحل بررسی و طراحی پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل تکمیل شده و کار عملی آن پس از تأمین بودجه آغاز خواهد شد.

مطیع الله عابد افزوده است که این وزارت تلاش دارد تا با اجرای این پروژه و دیگر طرح‌های مرتبط، مشکلات کمبود آب در کابل را کاهش دهد.

آقای عابد بیان کرد: «سروی، دیزاین و مطالعات تخنیکی پروژه پنجشیر از سوی وزارت انرژی و آب کامل شده و این پروژه برای منظوری به رهبری امارت اسلامی فرستاده شده است.»

او تصریح نمود: «این پروژه بعد از منظوری و وجود بودجه آغاز می‌شود.»

پروژه انتقال آب پنجشبر به طول ۱۲۰ کیلومتر از بازارک، مرکز این ولایت الی ساحه تره خیل کابل را در بر می‌گیرد.

در همین حال، برخی از باشند‌گان پایتخت گفته‌اند که با انتقال آب پنجشیر به کابل، مشکل کمبود آب آشامیدنی صحی در این شهر تا جایی رفع خواهد شد.

یکی از باشندگان کابل گفت: «امیدوار هستیم که این پروژه عملی شود.»

از سویی هم، برخی از آگاهان گفته‌اند که با تطبیق اینگونه پروژه‌ها که به شکل متوازن در ولایات در نظر گرفته شود، منابع آب‌های زیر زمینی کشور نیز تغذیه خواهد شد.

عبدالنصیر رشتیا، آگاه امور اقتصادی گفت: «من فکر می‌کنم پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل سبب این می‌شود که یک بار دیگر آب‌های زیر زمینی تجدید شود و مردم دسترسی به آب صحی و سالم پیدا بکنند. در پهلوی آن، با انتقال آب پنجشیر در کنار و اطراف شهر کابل زمین‌های زراعتی که وجود دارد، هم تحت مدیریت آب قرار خواهد گرفت و در کل می‌توان گفت که زمینه اشتغال نیز به مردم مهیا خواهد شد.»

طرح انتقال آب دریای پنجشیر به کابل از سال ۲۰۱۲ و زمانی که بحران کم‌آبی در کابل افزایش یافت، طراحی شد و در بودجه سال ۲۰۲۰ دولت پیشین افغانستان، حدود پنج میلیون دالر برای انتقال سالانه ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب دریای پنجشیر به کابل در نظر گرفته شد.

گفتنی است که این پروژه قرار بود تا سال ۲۰۲۳ تکمیل شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!