Connect with us

رویداد های اخیر

دیدبان شفافیت: نهادهای عدلی و قضایی تا هنوز ده‌ها پرونده فساد اداری را بررسی نکرده اند

منتشر شده

در

دید‌بان شفافیت افغانستان می‌گوید که هنوزهم پرونده‌های زیاد فساد وزیران پیشین، سفیران، اعضای شورای ملی و برخی مقام‌های دیگر دولتی وجود دارند که پیگیری نشده‌اند و دادگاه‌ها روی آن‌ها هیچ تصمیمی نگرفته اند.

برخی قانون‌گذاران هم می‌گویند پرداخت پول سبب شده تا متهمان پرونده‌های فساد، کیفری نشوند.

مرکز عدلی و قضایی مبارزه با فساد اداری، چهار سال پیش به فعالیت آغاز کرد؛ ماموریت‌اش رسید‌گی به پرونده‌های بزرگ فساد اداری است. اکنون اما از عملکرد این نهاد انتقاد می‌شود.

دید‌بان شفافیت افغانستان می‌گوید، مرکز عدلی و قضایی، پرونده‌های بزرگ فساد از وزیران، شهردارها، سفیران و اعضای شورای ملی را، باز و پی‌گیری نکرد. به گفته‌ی این‌ نهاد‌ ده‌ها پرونده دست نخورده مانده و فشارها سبب شده تا بررسی نشوند.

ناصر تیموری پژوهشگر این نهاد گفته است: "دوسیه های سطح پایین و سطح بالا، سفیران، وزیران، معین ها، شهردارها و جنرال ها وجود دارد که پرونده های مربوط شان که در نهاد های عدلی و قضایی آمده به شمول مرکز عدلی و قضایی پیگیری نشده است. دوسیه های مربوط به وکلا، به جز یک وکیل دگر روی هیچ وکیل محاکم افغانستان فیصله نکرده اند."

از سوی دیگر، انتقاد می‌شود که هرازگاهی رویدادهای مربوط به فساد همگانی می‌شوند، به ویژه‌ در نهادهای درآمدزا و روند گردآوری درآمدها؛ اماعاملان فساد در این ساختارها کیفری نمی‌شوند و حتا پرداخت پول سبب شده که متهمان پرونده‌های کلان یا از روندهای عدلی و قضایی نگذرند یاهم سرانجام زندانی نشوند.

محمد علی اخلاقی، عضو مجلس نمایندگان میگوید: "این مرکز باید با فساد های کلان مبارزه می کرد اما مانند دیگر نهاد ها در این راستا دستاورد خاصی نداشته است."

غلام فاروق مجروح، عضو مجلس نمایندگان گفته است: "این نهاد آنچه که مردم انتظار داشت، کار نکرد، هنوزهم یک تعداد اثرگذار استند و از مراجع بالا دست این نهاد را بسته کرده اند."

دیری‌ست که از برگزاری دادگاه مرکز عدلی و قضایی روی پرونده های فساد هم خبری نیست. دادگاه عالی دراین باره نظری نداده است؛ اما دادستانی کل می‌گوید، تمام پرونده های فساد در دادستانی رسید‌گی شده است.

جمشید رسولی، سخنگوی دادستانی کل میگوید: "قضایایی که به اتهام جرایم فساد اداری به این نهاد مواصلت ورزیده، با دقت به آن رسیدگی شده و صدها تن مجازات شده اند."

پیشتر ادعاهای از فساد گسترده در گمرک‌های افغانستان به ویژه گمرک اسلام قلعه هرات خبرداده شد اما تاکنون در باره نتیجه‌ی بررسی اتهام‌های فساد و پی‌گیری عاملان آن، حکومت چیزی نگفته است.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!