Connect with us

زندگی نامه کاندیدان

زندگی نامه داکتر عبدالله عبدالله

منتشر شده

در

داکتر عبدالله عبدالله فرزند غلام محى الدين خان زمريانى مى باشد و در سال ١٣٣٨ هجرى شمسى درکابل، متولد گرديده است.  پدر وى سناتور انتصابى ولايت قندهار در دور اخير شوراى ملى در زمان حکومت شاهى در کشور بود. وى از ليسۀ نادريۀ  شهر کابل در سال   ١٣٥٥ فارغ و در سال ١٣٦٢ تحصيلات خود را در رشته چشم در پوهنځى طب پوهنتون کابل به پايان رسانيده است . موصوف پس از فراغت  تا سال ١٣٦٣ در شفاخانۀ نور کابل  به حيث داکتر چشم ايفاى وظيفه نموده است . موصوف درسال ١٣٦٣ خورشيدى به پاکستان مهاجر شد و براى مدت يکسال در شفاخانۀ سيدجمال الدين افغان اجراى وظيفه کرده است. وى در سال ١٣٦٤ داخل جبهات جهاد گرديد و به عنوان سرپرست صحى جبهۀ پنجشير و سپس به حيث  مشاور و همکار احمدشاه مسعود تا آزادى کابل در سال ١٣٧١ مصروف خدمت بوده است. داکتر عبدالله از سال ١٣٧١ تا ١٣٧٥ خورشيدى سمت رياست دفتر  و سخنگوى وزارت دفاع ملى را بر عهده داشت. پس از سقوط کابل بدست طالبان، داکتر عبدالله از سال ١٣٧٥-١٣٨٠ معاون و سرپرست وزارت امور خارجۀ دولت اسلامى افغانستان به رهبرى برهان الدين رباني بود. پس از سقوط حکومت طالبان و بميان آمدن حکومت جديد در سال ١٣٨٠ نخست در ادارۀ موقت و سپس در دورۀ انتقالى، سمت وزارت خارجه را بر عهده داشت. بعد از سقوط طالبان در سال ١٣٨٠ در ادارۀ  موقت و سپس در دورۀ انتقالى، براى مدت پنج سال وزير امور خارجۀ افغانستان بود. بدنبال تغييرات در کابينه در سال ١٣٨٥ داکتر عبدالله از سمت اش برکنار شد و رييس جمهور حامد کرزى داکتر رنگين دادفر سپنتا را جايگزين وى تعيين کرد. عبدالله پس از وزارت بدون فعاليت هاى حزبى در پست هاى دولتى اجراى وظيفه نکرده است. موصوف در زمان انتخابات رياست جمهورى گذشته، ايتلاف تغيير و اُميد را ايجاد نمود که پس از يکجاشدن شمارى از اعضاى شوراى ملى و روساى احزاب سياسى به آن، نام آن را به ايتلاف ملى مبدل نمود. عبدالله همچنان عضوى جبهه ملى مى باشد که از رهبران شمارى از احزاب سياسى ايجاد شده است. هر چند اين جبهه براى انتخابات رياست جمهورى سال آينده از معرفى کانديد واحد سخن مى گفت؛ اما سرانجام اعضاى ارشد اين جبهه از نامزدان مختلف انتخابات آينده حمايت نمودند. عبدالله در انتخابات رياست جمهورى گذشته، يکى از نامزدان پيشتاز بود؛ و در نتيجۀ شمارش آرا فرد دوم پس از حامد کرزى رييس جمهور فعلى کشور قرار داشت. موصوف نامزد انتخابات رياست جمهورى سال آينده ميباشد. انجنير محمدخان عضو حزب اسلامى را بحيث معاون اول و حاجى محمدمحقق رهبر حزب وحدت اسلامى افغانستان را بحيث معاون دوم برگزيده است. عبدالله تامين امنيت،  زندگى باعزت براى مردم و تلاش براى صلح عادلانه و پايدار را از اولويت هاى کارى خود عنوان نموده است. عبدالله متاهل می باشد که حاصل ازدواج آن يک پسر و سه دختر مى باشد. موصوف با زبان هاى  پشتو، درى و انگليسى تسلط کامل دارد.

Advertisement

1393انتخابات

نقشه چگونگی آغاز گفتگوهای صلح حکومت افغانستان با طالبان تدوین شده است

Published

on

vlcsnap-2016-02-23-18h56m15s227

وزیرخارجه کشور در نشست چهارجانبه گفتگوهای صلح با بیان این مطلب می گوید که افغانستان به نمایندگی از مردم این کشور تلاشهای صادقانه خود را در راستای صلح ادامه خواهد داد.

وزیر خارجه کشور همچنان تاکید ورزید که در کنار این تلاش‌های صلح جویانه به ادامه سرکوب کسانی خواهند پرداخت که سد راه دستاوردهای تاریخی افغانستان می شوند.

کابل برای دومین بار میزبان مثلث آمریکا چین و پاکستان در گفتگوهای چهارجانبه صلح بود. وزیر خارجه کشور در این نشست گفت که پیشرفت های خوب در این زمینه صورت گرفته است.

صلاح الدین ربانی وزیر خارجه کشور میگوید: "تا اکنون پیشرفت های ملموسی در تعیین چارچوب کار ما، از جمله تصویب لایحه کاری گروه هماهنگی چهارجانبه و "نقشه راه گفتگوها" و همچنان توافق نظر برای زمینه سازی گفتگوهای مستقیم میان نمایندگان جمهوری اسلامی افغانستان و نمایندگان با صلاحیت گروه های طالبان، صورت گرفته است."

حال انتظارهای حکومت افغانستان برسر آغاز هرچه زودتر گفتگوهای صلح از علمای پاکستان و افغانستان چیست؟

صلاح الدین ربانی وزیر خارجه کشور میگوید: "در این جلسه افغانستان انتظار دارد که برسر آغاز هرچه زودتر برای اقدامات علمای افغانستان و پاکستان برای حمایت از صلح این کشور و ایستادگی در برابر خشونت های که در برابر افغانستان و منطقه شده، توافق صورت گیرد."

بر اساس توافق قبلی در این نشست چهار جانبه قرار است که تلاش‌شود تا در باره راه‌های گفت‌و گوهای مستقیم با طالبان رایزنی شود. که انتظار افغانستان به حمایت پاکستان در این روند است.

صلاح الدین ربانی وزیر خارجه کشور میافزاید: "حمایت پاکستان از تلاشهای صلح به رهبری و مالکیت افغانستان نه تنها در این روند ارزنده میباشد، بلکه در راستای تلاشهای صادقانه و جدی ما بخاطر ایجاد اعتماد سازی بیشتر در همه جوانب روابط دو کشور ما بر اساس احترام متقابل و منافع و نگرانی های مشترک نیز، از اهمیت فراوانی برخوردار است."

این دیپلومات افغان می گوید، کسانیکه حاضر به مذاکره نیستند راهی دیگر نیز وجود دارد.

صلاح الدین ربانی میافزاید: "باید یک واقعیت بنیادین دیگر را نیز بپذیریم که پدیده شوم تروریزم محدود به افغانستان نبوده، بلکه ابعاد و پیوندهای روشن منطقه ای و بین المللی داشته و تهدیدهای جدی را متوجه مردم و دولت های فراتر از افغانستان و پاکستان نیز میسازد."

تا حال روشن نیست که بعد از گزینش رهبری جدید در شورای عالی صلح تغیرات بنیادی در این شورا خواهد آمد و نتیجه این چهار نشست را که با سرنوشت صلح افغانستان گره خورده است را در موردش اقدام خواهد کرد.

گزارش از علی اصغری

Continue Reading

زندگی نامه کاندیدان

زندگى نامۀ محمد نادر نعيم

Published

on

سردارمحمد نادر نعيم فرزند استاد عزيز نعيم و نواسۀ سردارنعيم ميباشد و در سال ١٣٤٤ خورشيدى در کابل متولد گرديده است. محمد نادرنعيم از طرف مادر نواسۀ سردارمحمد داوود خان رييس جمهور سابق کشور ميباشد و به عمرهفت سالگى به لندن رفته است. موصوف سند ليسانس خود را درسال ١٩٨٥ ميلادى از بخش کمپيوتر ساينس پوهنتون نورت لندن به دست آورده است. وى بعد ازفراغت با خانوادۀ خود درلندن زندگى مشترک داشت و در زمان بازگشت محمدظاهر شاه به افغانستان، با وى همراه بود. سردار نعيم بحيث رييس دفتر ظاهر شاه نيز کار نموده است و حدود هشت سال مى شود که در افغانستان زندگى مى کند. موصوف درسال ١٣٩٢خورشيدى يک حرکت سياسى تحت نام صداى مردم (ولس غږ) را آغاز نموده و در ولايت مختلف کشور با مردم تماس گرفته است. سردارمحمد نعيم با زبان هاى پشتو، درى و انگليسى حاکميت دارد. موصوف عضوى خانواده شاهى افغانستان ( خانواده سردار محمد داوودخان)است؛ اما خود را بحيث کانديد مستقل براى انتخابات آيندۀ رياست جمهورى نامزد کرده است. موصوف متاهل است و دو فرزند دارد. تاج محمد اکبر و عزيز الله پويا را به صفت معاون اول و دوم خود انتخاب نموده است.

Continue Reading

زندگی نامه کاندیدان

زندگى نامۀ محمد داود سلطان زوی

Published

on

محمد داود سلطان زوی در غزنى متولد گرديده تعليمات ابتدایی و ثانوي خویش را در لیسه حبیبیه کابل تکميل نموده است. سلطان زوى تحصیلات عالی را در پوهنځی انجنیری پوهنتون کابل ادامه داد و از آنجا با استفاده از بورس تحصیلی عازم ايالات متحده امریکا گرديد، و در رشته هوا نوردی منحیث پیلوت تحصیلات خویش را به پايان رسانيد. موصوف برای مدت هشت سال در خطوط هوایی آریانا بحيث پیلوت اجراى وظیفه نمود. سلطان زوى بعد از اشغال افغانستان توسط  اتحاد شوروی سابق، در عربستان سعودى و امریکا بحيث استاد و کپتان در خطوط هوایی سعودی و پس از آن در خطوط هوایی يونايتد (United) امریکا وظیفه اجرا نموده است. وى در ضمن در رشته اداره هوانوردی در تیم اداری خطوط هوایی يونايتد امریکا مصروف تدریس بود. سلطان زوى در دور پيشين شوراى ملى از سال ١٣٨٤ الى ١٣٨٩ نمايندۀ مردم غزنى در ولسى جرگه بود و سمت رياست کميسيون اقتصاد اين جرگه را نيز برعهده داشت. اما وى در دور بعدى انتخابات شوراى ملى به ولسى جرگه راه نيافت، و پس از آن برنامۀ تلويزيونى را تحت نام داوود سلطان زوى به پيش مى برد. موصوف طى سالهاى اخير همواره بحيث آگاه مسايل افغانستان در رسانه هاى داخلى و بين المللى مطرح بوده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!