Connect with us

رویداد های اخیر

وزرای خارجه زن از ۱۷ کشور جهان خواستار لغو قانون امر بالمعروف در افغانستان شدند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )
وزرای خارجه زن از ۱۷ کشور جهان در یک بیانیه مشترک گفته اند که قانون امر بالمعروف در افغانستان محدودیت‌ها را بر زنان و دختران افزایش داده است و باید لغو شود.

آنان این بیانیه را پس از برگزاری نشستی در مورد وضعیت زنان و دختران در افغانستان به ریاست وزیر خارجه کانادا صادر کرده اند.

در اعلامیه آمده است: «ما فرمان‌های طالبان (امارت اسلامی) تحت عنوان “قانون امر بالمعروف” را محکوم کرده و خواهان لغو آن هستیم، قانونی که محدودیت‌های موجود برای زنان و دختران افغان را تشدید کرده‌است. این احکام به‌طور خاص زنان و دختران افغان را ساکت و آنها را در خانه‌ها حبس می‌کند. هیچ آینده‌ای موفقیت‌آمیز، هیچ آرامش، رفاه یا مشروعیتی درازمدت برای هیچ دولتی که بخواهد زنان را عملاً از زندگی عمومی حذف کند، وجود نخواهد داشت.»

وزارت امر بالمعروف و نهی عن المنکر در واکنش به این اعلامیه می‌گوید که کشورهای غربی در موضوع حقوق بشر برخورد دوگانه دارند و از آن به عنوان ابزار فشار علیه امارت اسلامی استفاده می‌کنند.

سخنگوی این وزارت می‌افزاید که وزارت امر بالمعروف و نهی عن المنکر بر اساس شریعت اسلامی و خواست مردم ایجاد شده و هرگز بر اساس خواست کشورهای غربی لغو نخواهد شد.

سیف الاسلام خیبر می‌گوید: «اگر این وزارت در نظام اسلامی یا جامعه اسلامی وجود نداشته باشد، آن را نظام اسلامی یا جامعه اسلامی گفته نمی‌توانیم. کسانی که خواستار لغو این وزارت هستند، در واقع خلاف ارزش های اسلامی، دین، ملت و هویت افغان‌ها عمل می‌کنند که برای هیچ کسی قابل قبول نیست. به جای اینکه آنها به این وزارت تهمت ببندند، به حقوق بشر در قانون و قاموس خود شان پایبند باشند.»

وزرای خارجه زن در اعلامیه مشترک شان همچنان خواستار لغو ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم شده و تاکید کرده اند که این سیاست‌ها نه تنها به زیان زنان است بلکه به ثبات و توسعه بلندمدت افغانستان نیز آسیب می‌زند.

آنان بر تعهد خود به حمایت از زنان در افغانستان تاکید کرده و تصریح نموده اند که جامعه جهانی نباید در برابر نقض حقوق آنان سکوت کند.

این در حالی است که امارت اسلامی همواره اینگونه اظهارات را دخالت در امور داخلی افغانستان دانسته و تاکید کرده که حقوق زنان بر اساس چارچوب و شریعت اسلام تامین شده است.

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت خارجه به عربستان سعودی سفر کرد

Published

on

(Last Updated On: )

سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه به عربستان سعودی سفر کرده است.

ذبیح‌الله مجاهد در صفحه ایکس خود شام جمعه (۱۵ حمل) با نشر خبرنامه‌ای این سفر را «یک گام مهم در تقویت بیشتر روابط حسنه میان دو کشور» خوانده است.

آقای مجاهد همچنان از «استقبال با عزت و پروتوکول عالی» مقام‌های سعودی از متقی سخن گفته و افزوده است که این استقبال نشان‌دهنده «حسن نیت و روابط نیک» عربستان سعودی با امارت اسلامی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی با نماینده امارات در مورد روابط تجاری و ترانزیتی گفتگو کرد

Published

on

(Last Updated On: )

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در دیدار با سیف محمد الکتبی، نماینده ویژه امارات متحده عربی در مورد روابط دوجانبه، تجارت، تسهیل ویزه، توسعه ترانزیت و مسائل منطقه‌ای گفتگو کرده است.

ضیا احمد تکل، رئیس روابط عامه وزارت خارجه با نشر خبرنامه‌ای گفته که در این دیدار آقای متقی روابط امارت اسلامی با امارات متحده عربی را مثبت ارزیابی کرد و ابراز امیدواری نمود که با اجرای توافقات انجام شده در سفر اخیر به امارات، روابط تجاری و ترانزیتی دو کشور بیش از پیش توسعه یابد.

براساس خبرنامه، آقای محمد الکتبی نیز روابط دو کشور را مهم دانست و افزود که هدف از سفرش به کابل پیگیری توافقات اخیر بین وزرای امور خارجه دو کشور است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اجلاس سران اتحادیه اروپا و کشورهای آسیای میانه خواستار تشکیل حکومت همه شمول در افغانستان شد

Published

on

(Last Updated On: )

رهبران اتحادیه اروپا و پنج کشور آسیای میانه امروز (جمعه) در نشستی در شهر سمرقند ازبیکستان خواستار تشکیل حکومت همه شمول در افغانستان شدند که به حقوق بشر و آزادی های اساسی احترام بگذارد.

در اعلامیه مشترک این نشست آمده است :«ما بر تعهد محکم خود برای تبدیل شدن افغانستان به یک کشور امن، باثبات و مرفه با دولت و سیستم‌های حکومتی همه شمول که به حقوق بشر و آزادی‌های اساسی همه شهروندان خود، از جمله زنان، دختران، افراد متعلق به گروه‌های قومی و مذهبی و اقلیت‌ها احترام بگذارد و با خود و همسایگان خود در صلح باشد و به تعهدات بین‌المللی خود احترام بگذارد، تاکید کردیم.»

آنها همچنین نسبت به وضعیت بشری در افغانستان ابراز نگرانی نموده و بر ضرورت ادامه حمایت از مردم افغانستان تاکید کردند.

در این نشست همچنین بر «دسترسی کامل و برابر به آموزش مطابق با استندردهای بین المللی و مشارکت زنان و دختران در افغانستان در زندگی اجتماعی» تاکید شد.

امارت اسلامی بارها تاکید کرده که حکومت کنونی در افغانستان همه شمول بوده و حقوق بشر نیز تامین است.

این اولین نشست رهبران اتحادیه اروپا و پنج کشور آسیای میانه از جمله قزاقستان، قرغیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبیکستان بود.

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبیکستان در سخنرانی خود در این نشست ابراز تأسف کرد که جامعه جهانی چالش‌ها در افغانستان را دست کم می‌گیرد.

میرضیایف بر مشارکت فعال افغانستان در روندهای اقتصادی منطقه‌ای از طریق پروژه های سرمایه گذاری و زیربنایی تاکید کرد و برای گفتگوی سازنده جامعه جهانی با مقامات حاکم در افغانستان ابراز امیدواری نمود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!