Connect with us

تغییرات اقلیمی

ستانکزی: اگر آب افغانستان را کنترول نکنیم، روزی خواهد رسید که به نوشیدن آب نداشته باشیم

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که استفاده از بمب‌ها و سلاح‌های کیمیاوی در طول دهه‌های جنگ در افغانستان به محیط‌ زیست کشور آسیب وارد کرده است.

شیرمحمد عباس ستانکزی در کنفرانس بررسی نتایج و پیامدهای بیست‌ونهمین نشست جهانی تغییرات اقلیمی از جامعه جهانی و کشورهای دخیل در جنگ‌های افغانستان خواسته است که مسایل مربوط به محیط زیست را سیاسی نسازند و افغانستان را همکاری کنند.

عباس ستانکزی افزوده است: «آن بمب‌های مضر، وسایل، وسایط، سلاح‌های کیمیاوی و باروت‌های که آن‌ها اینجا استفاده کرده‌اند، متأسفانه تا به حال هم اثرات آن‌ها دیده می‌شود که در اکثر مناطق ما ماین‌ها گور شده که اثرات ماین‌ها در نسل امروز ما که نسل دوم است، دیده می‌‌شود.»

او افزوده است که ۸۰ درصد جنگلات افغانستان از اثر جنگ‌ها از بین رفته و برای بیرون از بحران کنونی باید آب‌های کشور مدیریت شود زیرا افغانستان در حال حاضر نیز با کمبود آب مواجه است.

وی تصریح کرد: «شما می‌بینید که در تمام افغانستان سطح آب‌ها کم می‌شود و افغانستان به کمبود آب مواجه است. اگر ما آب خود را مهار نکنیم، آب خود را کنترول نکنیم و همین گونه برود، این به زیان ما تمام می‌شود و روزی خواهد آمد که ما در تمام افغانستان به نوشیدن آب نداشته باشیم.»

در همین حال، مطیع الحق خالص، رئیس عمومی اداره ملی حفاظت از محیط زیست در این نشست گفت که تغییرات اقلیمی یک پدیده جهانی است و برای مبارزه با آن نیاز به اقدامات و تعامل مشترک است و جهان باید افغانستان را همکاری کند.

عبداللطیف نظری، مُعین وزارت اقتصاد نیز بیان نمود: «باید تحریم‌ها برداشته شود، محدودیت‌ها از میان برداشته شود تا نهادها و موسسات به راحتی بتوانند با ادارات مختلف ما از جمله اداره ملی حفاظت از محیط زیست همکاری همه جانبه داشته باشد و در نقل و انتقال پول با مشکل روبه‌رو نشود.»

از سویی هم، دفترمعاونت سازمان ملل در افغانستان گفته است که یوناما از تلاش‌ها برای مبارزه با اثرات تغییرات اقلیمی در افغانستان حمایت می‌کند.

رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستان اظهار کرد: «من تعهد می‌دهم که یوناما از تلاش‌ها برای مبارزه با اثرات تغییرات اقلیمی حمایت می‌کند. یوناما قصد دارد امسال نشست‌های ملی و بین‌المللی در مورد تغییرات اقلیمی و اثرات آن در افغانستان برگزار کند. من از نهادهای سازملل و از موسسات غیردولتی هم می‌خواهم با کارشناسی تخنیکی و دانش عملی از این تلاش‌ها حمایت کنند.»

گفتنی است که افغانستان در حال حاضر ششمین کشور آسیب‌پذیر به دلیل تغییرات اقلیمی است.

تغییرات اقلیمی

مقام‌ها می‌گویند آلودگی هوا امسال نسبت به سال گذشته کاهش یافته است

Published

on

(Last Updated On: )

اداره‌ ملی حفاظت محیط زیست می‌گوید که آلودگی هوا در کشور طی ده ماه نخست سال روان نسبت به سال گذشته، کاهش یافته است.

معین پالیسی و مسلکی این اداره در یک نشست خبری امروز (یکشنبه) گفت که طی سه ماه پسین، با همکاری ریاست ترافیک، تردد چهار هزار و ۲۱۱ موتر دودزا را متوقف کرده اند.

زین العابدین عابد در عین زمان تاکید کرد که جهان نباید موضوع تغییر اقلیم را سیاسی بسازد و بخاطر جبران پیامد تغییرات اقلیمی نیز، کشورهای ثروتمند باید به کشورهای فقیر «غرامت» بپردازند.

او گفت: «از کشورهای پیشرفته باید غرامت اخذ شود و به کشورهای متضرر غرامت پرداخته شود. خروج امریکایی‌ها یا دونالد ترمپ از توافق پاریس، نقض اصول بشری است. تغییر اقلیم یک موضوع بشری است. بر سر این موضوع باید تعامل صورت گیرد. به جای ملاحظات سیاسی، از تعامل کار گرفته شود. »

مقام‌های اداره ملی حفاظت محیط زیست همچنان اطمینان دادند که کمک‌ها برای مبارزه با اثرات تغییر اقلیم قطع نشده است.

روح الله امین، رئیس تغییر اقلیم اداره‌ ملی حفاظت محیط زیست در این باره گفت: «تا جایی که ما خبر داریم، بیشتر کمک‌های بشری قطع شده، ولی پروژه های که در بخش محیط زیست و تغییر اقلیم است، به اینها کدام تاثیری نداشته است.»

مقام‌های اداره ملی حفاظت محیط زیست همچنان گفتند که با همکاری دیگر ادارات دولتی، برنامه‌ عملیاتی شش ماهه برای جلوگیری از افزایش آلودگی هوا تدوین شده است.

بر اساس آمارهای این اداره، پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، این اداره برای کاهش آلودگی هوا سه هزار برنامه‌ آگاهی‌دهی برگزار کرده که در آن بیش از ۵۰۰ هزار نفر اشتراک کرده اند.

مقام‌های این اداره همچنان از باشندگان کابل خواستند تا از مصرف مواد سوختی که باعث آلودگی هوا می‌شود، خودداری کنند. اما شماری از باشندگان کابل از افزایش آلودگی هوا در روزهای اخیر شاکی اند و از نهادهای مسوول می‌خواهند که اقدامات عملی بیشتری انجام دهند.

گفتنی‌است که آلودگی هوا در کابل همواره یکی از نگرانی‌های ساکنان این شهر بوده است.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

شکایت باشندگان ولایت کندهار از بهر خشکسالی‌ها و افزایش نرخ بیکاری

از سوی هم مسؤولان محلی می‌گویند که با راه اندازی پروژه‌های انکشافی در این ولسوالی در تلاش هستند تا سطح بیکاری را کاهش دهند.

Published

on

(Last Updated On: )

باشندگان ولسوالی تخته پل ولایت کندهار می‌گویند که از اثر خشکسالی‌ها زیان‌های زیادی را متحمل شده اند. آنان می‌افزایند که در گذشته از طریق زراعت می‌توانستند نیازمندی‌های شانرا تأمین کنند، اما حالا  به دلیل کمبود آب، زمین‌های زراعتی شان به زمین‌های بایر مبدل شد و بسیاری از جوانان هم بیکار شده اند و نمی‌توانند مخارج زندگی شانرا تأمین کنند.

به گفته آنان جوانان بخاطر پیدا نمودن مخارج زندگی شان به ولایت‌های دیگر و یا هم به خارج از کشور برای دریافت کار میروند.

عبدالله، باشنده ولسوالی تخته پل کندهار گفت: «جوانان ما از بیکاری و خشکسالی و به دنبال کار به چمن پاکستان و ولایات دیگر رفته اند و در آنجا کراچی رانی و یا کارهای دیگر می کنند.»  

از سوی هم مسؤولان محلی می‌گویند که با راه اندازی پروژه‌های انکشافی در این ولسوالی در تلاش هستند تا سطح بیکاری را کاهش دهند.

در کنار خشکسالی‌ها و نبود کار برای جوانان، خرابی سرک‌ها، کمبود مراکز صحی و نبود مکان‌های مناسب برای تعلیم از جمله مشکلاتی هستند که باشندگان این ولسوالی خواهان حل این مشکلات هستند.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

ستانکزی: کشورهای صنعتی باید به افغانستان در برابر تغییرات اقلیمی کمک کنند

Published

on

(Last Updated On: )

معین سیاسی وزارت امور خارجه از کشورهای صنعتی جهان مشمول امریکا خواسته است تا به افغانستان در برابر تغییرات اقلیمی که به گفته وی عامل اصلی آن هستند، کمک و همکاری نمایند.

شیرمحمد عباس ستانکزی این مطلب را همزمان با برگزاری بیست و نهمین نشست تغییر اقلیم سازمان ملل متحد در آذربایجان، در نشستی در کابل زیر نام «تجرید تا ادغام» بیان کرده است.

او همچنان از سازمان ملل متحد خواست که در نشست های بین المللی تغییر اقلیم، جایگاه رسمی افغانستان را محفوظ بدارد تا از طریق این نشست ها صدای مردم افغانستان به گوش جهانیان رسانیده شود.

ستانکزی گفت: «تقاضای ما از ملل متحد، قدرت‌های بزرگ، کشورهای ثروتمند و کشورهای که از آن گاز به سوی ما می‌آید، اینست که با ما کمک کنند تا محیط زیست خود را بهبود بخشیم و به مردم خود خدمت کنیم.»

رئیس برنامه های انکشافی سازمان ملل متحد در افغانستان که نیز در این نشست حضور یافته بود، گفت که افغانستان پس از سه سال دوباره توانسته به میکانیزم های مالی در بخش مبارزه با تغییرات اقلیمی دسترسی پیدا کند و برخی موسسه ها آماده از سرگیری پروژه های خود در این بخش اند.

ستیفان رودریگز گفت: «من در دو سال گذشته به مناطق مختلف افغانستان سفر کردم و تمام زیان های تغییرات اقلیمی برایم معلوم است. تغییرات اقلیمی سبب شده که برخی از افغان ها در زیر خیمه زندگی کنند و متاسفانه وقایع طبیعی در افغانستان به گونه دوامدار اتفاق افتاده است، اما این جای خوشحالی است که بعد از ۳ سال افغانستان به میکانیزم های مالی در بخش محیط زیست دسترسی پیدا می‌کند و برخی موسسه ها که پروژه های خود را در بخش محیط زیست توقف داده بودند حالا ابراز آمادگی کرده اند تا پروژهای خود در افغانستان را از سر بگیرند.»

برگزار کنندگان این نشست تاکید کردند که با گذشت هر روز، اثرهای منفی تغییرات اقلیمی بیشتر دامنگیر افغانستان می‌شود و خشک سالی های که قبلا هر ۳۰ سال در افغانستان اتفاق می افتاد حالا به ۱۰ سال رسیده و این نشان می‌دهد که اگر جهان در برابر افغانستان بی تفاوت بماند، پیامدهای آن ناگوار خواهد بود.

اشتراک کنندگان این نشست همچنان از اشتراک کنندگان نشست بین المللی تغییر اقلیم در آذربایجان خواستند که موضوع مبارزه با تغییرات اقلیمی در افغانستان را از مسایل سیاسی دور نگهدارند و با همکارهای مالی و تخنیکی شان مانع گسترش اثرهای منفی تغییرات اقلیمی در کشور شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!