Connect with us

رویداد های اخیر

جو بایدن: خروج از افغانستان یک تصمیم درست بود

منتشر شده

در

جو بایدن، رئیس جمهور امریکا، می‌گوید که خروج از افغانستان یک تصمیم درست بود و این کشور را از جنگ نجات داد.

جو بایدن در آخرین روزهای کاری‌اش گفته که پس از خروج از افغانستان، هیچ تهدیدی تروریستی از خاک افغانستان متوجه امریکا نبوده است.

به گفته‌ بایدن، چین و روسیه می‌خواستند امریکا در افغانستان بماند.

او گفته است: «هیچ چیزی دشمنان و رقبای ما مانند روسیه و چین را بیشتر از این خوشحال نمی‌کرد که برای یک دهه دیگر در افغانستان درگیر باقی بمانیم. پایان دادن به جنگ، تصمیم درستی بود و معتقدم تاریخ این حرف را تأیید خواهد کرد.»

جمهوری‌خواهان که اکنون حکومت و کانگرس را در اختیار دارند، گفته‌اند که خروج از افغانستان به اعتبار امریکا به‌عنوان یک متحد قابل اتکا آسیب زده است.

جو بایدن با رد این ادعاها بیان نموده که پیش‌بینی‌ها و نگرانی‌های منتقدان محقق نشده است.

او افزود: «منتقدان می‌گفتند که پایان جنگ به اتحاد ما با کشورهای دیگر آسیب می‌زند و گروه‌های تروریستی خارجی از پناهگاه‌های امن شان در افغانستان، سرزمین ما را تهدید خواهند کرد. اما هیچ‌ یک از این موارد رخ نداده است. ما همچنان قابلیت خود به حمله در داخل افغانستان و جاهای دیگر را هر وقت ضروری بوده باشد، حفظ کرده‌ایم.»

در همین حال، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا به مردم آن کشور اطمینان داده که هیچ گروهی به شمول القاعده از افغانستان خطری را برای امریکا و متحدانش متوجه نمی‌سازند.

آقای سالیوان گفت: «ما امریکا را از جنگ نجات دادیم و به طولانی ترین جنگ کشور نقطه پایان گذاشتیم. بدون شک این یک تصمیم درست بود که در آن مقطع زمانی اتخاذ کردیم. ما می‌توانیم به چالش‌ها و مشکلات آینده تمرکز کنیم و امروز هم پیمانان ما قوی‌تر است. در ضمن از افغانستان تهدید تروریستی ناشی نمی‌شود.»

بایدن در حالی از میراث سیاست خارجی‌ خود سخن می‌زند که در آخرین روزهای کاری اش به عنوان رئیس جمهور امریکا بسر می‌برد. وی در ادامه توافقنامه دوحه، سربازان امریکایی را از افغانستان خارج کرد و فصل دیگری در تاریخ افغانستان رقم خورد.

رویداد های اخیر

Afghan Health Minister hails India visit as new chapter in bilateral ties

Published

on

Afghanistan’s Minister of Public Health, Noor Jalal Jalali, has described his recent visit to India as an important new chapter in strengthening health cooperation between Kabul and New Delhi.

Speaking at a press conference in Kabul on Tuesday, Jalali said the trip focused on expanding bilateral health collaboration and addressing key challenges facing Afghanistan’s healthcare system. He outlined the main objectives of the visit as preventing potential medicine shortages, standardizing traditional medicine, importing high-quality and affordable medicines, building the capacity of health workers through training programs, facilitating medical treatment for Afghan patients in India, and developing professional expertise in traditional medicine.

Jalali said India and relevant institutions made several concrete commitments during the visit. These include the provision of vaccines worth $5 million, a radiotherapy machine for cancer treatment valued at $3 million, five tons of cancer medicines worth $1 million, a CT scan machine valued at $300,000, and support for the construction of a hospital and a specialized thalassemia treatment center valued at $500,000.

According to a statement from the Ministry of Public Health, the visit also resulted in agreements on capacity-building programs for specialists and healthcare workers, the donation of 70,000 medical ampoules by an Afghan investor, plans to establish a research center and an institute of traditional medicine in Kabul, the transfer of high-quality medicines to Afghanistan, meeting market needs, and increased investment in the health sector.

The ministry said these outcomes represent significant progress in enhancing healthcare services and long-term cooperation between Afghanistan and India.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد پروژه برق‌رسانی قوش‌تپه و درزاب جوزجان امضاء شد

این پروژه به هزینه حدود یک میلیارد و ۸۸۶ میلیون افغانی اجرا خواهد شد و تکمیل آن در مدت سه سال برنامه‌ریزی شده است.

Published

on

قرارداد پروژه برق‌رسانی ولسوالی‌های قوش‌تپه و درزاب ولایت جوزجان میان وزارت آب و انرژی و یک شرکت خصوصی امروز در مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت،،  به امضاء رسید. این مراسم با حضور ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء، برگزار شد.

این پروژه به هزینه حدود یک میلیارد و ۸۸۶ میلیون افغانی اجرا خواهد شد و تکمیل آن در مدت سه سال برنامه‌ریزی شده است.

در چارچوب پروژه، تمدید لین برق ۲۲۰ کیلوولت به طول ۸۵.۲۴ کیلومتر، ساخت دو سب‌استیشن و دو شبکه توزیع در ولسوالی‌های قوش‌تپه و درزاب شامل است. با تکمیل این پروژه، هزاران خانواده از خدمات برق برخوردار خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عالم پاکستانی: معافیت مادام‌العمر برای عاصم منیر خلاف آموزه‌های اسلامی است

مفتی تقی عثمانی افزوده است که ایجاد تبعیض میان مردم و مقام‌ها در برابر قانون، سبب تضعیف اعتماد عمومی و گسترش بی‌عدالتی در جامعه می‌شود.

Published

on

مفتی تقی عثمانی، از علمای برجسته و شناخته‌شده دینی پاکستان، با انتقاد از تصمیم‌های اخیر در قبال رهبری اردو این کشور، گفته است که اعطای معافیت مادام‌العمر به جنرال عاصم منیر، رئیس اردوی پاکستان، و پاسخ‌گو نساختن او در برابر محکمه، با اصول و تعالیم دین اسلام در تضاد قرار دارد.

این عالم دینی روز دوشنبه در جریان یک نشست، تأکید کرده است که در اسلام هیچ فردی فراتر از قانون نیست و حاکمان و مقام‌های بلندپایه نیز مکلف‌اند در برابر اعمال خود پاسخ‌گو باشند. به گفته او، عدالت و حساب‌دهی از ارکان اساسی نظام اسلامی به‌شمار می‌رود و هرگونه مصونیت دائمی برای افراد قدرتمند، خلاف روح شریعت است.

مفتی تقی عثمانی افزوده است که ایجاد تبعیض میان مردم و مقام‌ها در برابر قانون، سبب تضعیف اعتماد عمومی و گسترش بی‌عدالتی در جامعه می‌شود. او از نهادهای مسئول خواست تا در تصمیم‌گیری‌های سیاسی و نظامی، ارزش‌های اسلامی و اصول عدالت را در نظر بگیرند.

اظهارات این عالم دینی در حالی مطرح می‌شود که بحث‌ها در مورد نقش اردو و حدود صلاحیت‌های رهبران نظامی در پاکستان، در هفته‌های اخیر با واکنش‌ها و دیدگاه‌های متفاوتی روبه‌رو شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!