رویداد های اخیر
بلینکن: به خاطر خروج از افغانستان عذرخواهی نمیکنم؛ امریکاییها از ما جنگ نمیخواهند
بلینکن افزود: «حالا ما نسل دیگری از امریکاییها را نخواهیم داشت که در افغانستان بجنگند و بمیرند، این بهخودی خود یک دستاورد مهمی است.»
وزیر خارجه امریکا گفته است که امریکاییها نمیخواهند ما در جنگ باشیم. آنها از ما جنگ نمیخواهند. ما ۲۰ سال را در حالی گذراندیم که صدها هزار سرباز امریکایی در افغانستان و عراق مستقر شدند. مردم از این خسته شدند. وقتی رئیس جمهور بایدن معاون رئیس جمهور بود او مسئولیت پایان جنگ ما در عراق را بر عهده داشت.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا در مصاحبه با روزنامه نیویورک تایمز گفت که به خاطر پایان دادن به جنگ در افغانستان و نحوه خروج از آن که به کشته شدن دست کم ۱۳ نظامی امریکایی و حاکمیت امارت اسلامی بر کابل منجر شد عذرخواهی نمیکند.
بلینکن افزود: «حالا ما نسل دیگری از امریکاییها را نخواهیم داشت که در افغانستان بجنگند و بمیرند، این بهخودی خود یک دستاورد مهمی است.»
بلینکن هرچند خروج از افغانستان را انتخابی دشوار دانست، اما افزود که «ما از افغانستان نیز درس گرفتهایم.»
او گفت تجربه افغانستان به حکومت امریکا کمک کرد تا در مواجهه با بحرانهای سوریه، لبنان و اسرائیل، متفاوت عمل کند.
نحوه خروج امریکا از افغانستان در سال ۲۰۲۱ تحت ریاست جمهوری بایدن که با رها کردن دولت تحت حمایت واشنگتن در کابل همراه بود و به کشته شدن نظامیان امریکایی و رها کردن تجهیزات نظامی اردوی امریکا در این کشور انجامید انتقادات زیادی را متوجه دولت بایدن کرد تا جاییکه جیک سالیوان مشاور امنیت ملی قصر سفید در آستانه استعفا قرار گرفت.
رویداد های اخیر
استاد استرالیایی، جبرئیل عمر، در کابل درگذشت
وزارت امور داخله افغانستان از وفات استاد استرالیایی به اسم تیموتی ویکس که در افغانستان زندگی میکرد، خبر داده و مرگ او تسلیت گفته است.
تیموتی ویکس در سالهای گذشته ابتدا توسط نیروهای امارت اسلامی به اسارت گرفته شد، اما پس از مدتی در جریان تبادل زندانیان آزاد گردید. سپس به دین اسلام مشرف شد و نامش را از تیموتی ویکس به جبرئیل عمر تغییر داد.
جبرئیل عمر در کابل به عنوان استاد زبان انگلیسی خدمت میکرد.
به گفته وزارت داخله، او مدت زیادی از مریضی سرطان رنج میبرد و امروز (چهارشنبه) در محل سکونت خود در کابل وفات یافت.
رویداد های اخیر
معاون وزیر خارجه هند با امیرخان متقی در دبی دیدار کرد
ویکرام میسری، معاون وزیر امور خارجه هند با امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجه افغانستان در دبی دیدار کرده است.
براساس خبرنامه وزارت خارجه هند، در این دیدار که امروز (چهارشنبه) انجام شده، دو طرف درباره تحولات منطقهای و گسترش همکاریهای بشردوستانه گفتگو کردهاند.
آقای میسری با اشاره به دوستی تاریخی میان دو کشور، از آمادگی هند برای پاسخگویی به نیازهای فوری توسعهای مردم افغانستان خبر داده است.
در این دیدار، دو طرف توافق کردند که هند در کنار کمکهای بشردوستانه کنونی، در آینده در پروژههای توسعهای در افغانستان نیز مشارکت کند.
هند گفته که این کشور تاکنون محمولههای متعددی مشمول ۵۰ هزار تن گندم، ۳۰۰ تن دوا، ۲۷ تن کمک زلزله، ۱۰۰ میلیون دوز واکسن فلج اطفال و سایر اقلام ضروری به افغانستان کمک کرده است.
معاون وزیر خارجه هند و متقی درباره تقویت همکاریهای ورزشی بهویژه در حوزه کریکت و استفاده از بندر چابهار برای حمایت از تجارت و کمکهای بشردوستانه به توافق رسیدند.
وزارت خارجه هند تصریح نموده که در این دیدار آقای متقی به حساسیتهای امنیتی هند اشاره کرده است و توافق شده که تماسها و گفتگوها در سطوح مختلف ادامه یابد.
خبرنامه علاوه کرده که هر دو طرف در این دیدار به توافق رسیدهاند که تماسها و گفتگوها در سطوح مختلف میان دو کشور ادامه داشته باشد.
رویداد های اخیر
مولوی عبدالکبیر: مسئله حقابه ایران با تفاهم حل شده است
معاون سیاسی ریاست الوزرا در دیدار با علیرضا بیگدلی، سرپرست سفارت ایران در کابل گفته است که مسئله حقابه میان دو طرف با تفاهم حل شده و اظهارات غیرمسوولانه در این خصوص میتواند بر روابط دو کشور تأثیر منفی وارد کند.
براساس خبرنامه ارگ، مولوی عبدالکبیر در این دیدار که امروز (چهارشنبه) انجام شده، گفته است عواملی در افغانستان وجود ندارد که روابط ایران و امارت اسلامی را خراب کند.
آقای عبدالکبیر افزوده است: «اکنون کشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان از بین رفته و مسئله حقابه میان افغانستان و ایران با تفاهم حل شده است.»
بربنیاد خبرنامه، سفیر ایران در کابل مولوی عبدالکبیر را به تهران دعوت کرده است.
در همین حال، آقای بیگدلی در این دیدار بر توسعه مناسبات و افزایش همکاریهای اقتصادی میان دو کشور تأکید کرده و گفته است که فعال سازی بندر چابهار و افتتاح آن در اولویت قرار دارد.
مولوی عبدالکبیر نیز گفته است که امارت اسلامی خواستار توسعه همکاریهای اقتصادی و سیاسی با ایران است.
او گفته است: «امارت اسلامی اجازه نمیدهد که روابط اش با کشورها تحت تأثیر جوانب دیگر قرار بگیرد، اما افغانستان بهخاطر رسیدن به ثبات منطقوی و قدرت اقتصادی در تلاش است.»
معاون سیاسی ریاست الوزرا ضمن تشکر از ایران بهخاطر میزبانی از مهاجران افغان، گفته است که برای مهاجران افغان تسهیلات لازم فراهم و با آنان با نرمی رفتار شود. او خواستار توقف اخراج اجباری مهاجران نیز شد.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
تهران: افغانستان موانع جریان آب به ایران را رفع نماید
-
رویداد های اخیر3 روز ago
صدراعظم کانادا احتمالا استعفا دهد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
مقامهای حکومت جدید سوریه در سفر به قطر بار دیگر خواهان لغو تحریمهای امریکا شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
افزایش میزان بیکاری در هرات
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مشاور صدراعظم پاکستان: حق عملیات در افغانستان را داریم
-
رویداد های اخیر3 روز ago
عضو مجلس نمایندگان ایران: ساخت بندهای آب در افغانستان جای سوال دارد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
هند حملات هوایی پاکستان بر افغانستان را محکوم کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ایران: از همه ابزارها برای احیای حقابه خود از افغانستان استفاده میکنیم