Connect with us

رویداد های اخیر

مکتوب تازه وزارت اقتصاد: فعالیت انجوهای که در آن زنان کار می‌کنند، تعلیق خواهد شد

منتشر شده

در

وزارت اقتصاد با صدور یک مکتوب تازه بار دیگر بر توقف فعالیت زنان در انجوهای داخلی و خارجی تاکید کرده و هشدار داده است که فعالیت انجوهای متخلف تعلیق و جواز آنها لغو خواهد شد.

این وزارت دو سال قبل نیز با صدور مکتوبی دستور داده بود که کار زنان در انجوها متوقف شود.

عبدالرحمن حبیب، سخنگوی وزارت اقتصاد می‌گوید: «وزارت اقتصاد منحیث مرجع ثبت و راجستر موسسات غیر امارتی مسوولیت انسجام، رهبری و نظارت تمامی فعالیت‌های انجوهای داخلی و خارجی را به عهده دارد، بناءً یک بار دیگر طی متحد المال تعقیبی در مورد توقف کار طبقه اناث در موسسات غیر امارتی داخلی و خارجی هدایت داده شده است در صورت عدم همکاری، تمامی فعالیت‌های موسسه متخلف به حالت تعلیق درآمده و جواز فعالیت که از نزد وزارت اقتصاد دریافت نموده اند، لغو خواهد شد.»

با این حال برخی از آگاهان می‌گویند که این محدویت می‌تواند تاثیرات منفی گسترده‌ای بر ارائه خدمات ضروری در افغانستان داشته باشد، به‌ویژه در شرایطی که کشور با بحران اقتصادی شدید مواجه است.

سلیم پیگیر، آگاه امور سیاسی می‌گوید: «در عصر کنونی ما کار خانم‌ها بخاطر خانم‌ها حتمی است. مثلا در سازمان‌های امداد رسانی و در کارهای که مربوط خانم ها می‌شود، خانم ها باید کار بکنند. امارت اسلامی افغانستان باید در این مورد توجه خاص داشته باشد.»

برخی از فعالان حقوق زن نیز از محدودیت های روز افزون در برابر زنان ابراز نگرانی می‌کنند.

عادله زمانی، فعال حقوق زن می‌گوید: «هر چقدر که بیشتر بگذرد، تاثیرات بد چنین تصمیمی عمیق تر می‌شود و بیشتر گریبان جامعه افغانستان را می‌گیرد. چنین تصمیمی مانع زدودن فقر و باعث افزایش فقر می‌شود بخاطر اینکه جلو کار کردن و کسب درامد کتله عظیمی از جامعه افغانستان را می‌گیرد.»

این اقدام وزارت اقتصاد در ادامه محدویت‌های اعمال شده بر زنان، در حالی انجام می‌شود که به باور آگاهان، زنان نقش اساسی در اقتصاد خانواده‌ها در افغانستان دارند و بیشتر کارمندان انجوها را نیز زنان سرپرست خانواده تشکیل می‌دادند.

رویداد های اخیر

نورالدین عزیزی: افغان‌ها ده‌ها میلیارد دالر را در کشورهای همسایه سرمایه‌گذاری کرده‌اند

Published

on

سرپرست وزارت صنعت و تجارت با ابراز نگرانی می‌گوید که افغان‌ها ده‌ها میلیارد دالر در کشورهای همسایه و منطقه سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

نورالدین عزیزی در گفتگوی ویژه با آریانانیوز گفته است که این وزارت تلاش می‌کند تا در روند جذب سرمایه‌گذاری‌ها، زمینه انتقال سرمایه‌گذاری‌های افغان‌ها از کشورهای همسایه و منطقه را نیز به افغانستان فراهم کند.

به گفته عزیزی، گفتگوهایی در این زمینه با شماری از سرمایه‌گذاران افغان نیز انجام شده است.

او گفته است: «آمار بسیار دقیق گفته نمی‌توانم اما ایران قبلاً یک آمار را اعلام کرد که تقریباً ۹ میلیارد دالر را افغان‌ها در آن کشور سرمایه‌گذاری کرده‌اند.»

با این حال، عزیزی افزود: «ما الحمدالله قوانینی را ساختیم که آهسته آهسته مهاجر، سکتور خصوصی و متشبث ما بتوانند در داخل افغانستان سرمایه‌گذاری بکنند.»

به گفته وی، برنامه‌های اعطای زمین و برق رسانی به صنعت‌گران کشور نیز به سرعت جریان دارد و ۱۵۰ هزار جریب زمین برای فعالیت‌های اقتصادی آنان توزیع خواهد شد.

سرپرست وزارت صنعت علاوه نمود: ««ما ازبکستان را متقاعد ساختیم که بیایند در بخش برق در افغانستان سرمایه‌گذاری داشته باشند.»

او خاطرنشان کرد که مشکلات بانکی تاجران افغان در سطح منطقه و کشورهای همسایه حل شده اما در سطوح بین المللی آنان با مشکلاتی مواجه هستند.

گفتنی است، آقای عزیزی همچنان تأکید کرد که وزارت صنعت تلاش دارد تا بازارهای جدیدی برای صادرات کشور فراهم نماید تا وابستگی تاجران افغان به برخی بازارها از جمله پاکستان کاهش یابد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اسلام آباد: به تمامیت ارضی افغانستان احترام داریم

Published

on

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان گفته است که اسلام آباد به تمامیت ارضی و خودمختاری افغانستان احترام می‌گذارد.

بلوچ در آخرین نشست خبری خود روز پنجشنبه گزارش‌ها در مورد ورود نیروهای پاکستانی به ولسوالی واخان ولایت بدخشان را رد کرد.

او گفت که پاکستان خواستار روابط دوستانه با همه کشورهای همسایه از جمله افغانستان است و گفتگو بین اسلام آباد و کابل جریان دارد.

بلوچ در پاسخ به سوالی در مورد حملات نیروهای امنیتی افغانستان بر خاک پاکستان گفت: «ما به گفتگو با حکومت افغانستان در مورد همه ابعاد روابط دوجانبه از جمله وضعیت مرز ادامه خواهیم داد. پاکستان به دیپلوماسی اعتقاد دارد و به تعامل با حکومت افغانستان ادامه خواهد داد.»

او در پاسخ به سوالی درباره حمله هوایی پاکستان در ولایت پکتیکا گفت که سربازان پاکستانی حملاتی را در منطقه مرزی انجام دادند تا هر گونه تهدید تروریستی را خنثی کنند.

او گفت: «هر تروریستی که بخواهد وارد خاک پاکستان شود، پاسخ دریافت خواهد کرد. نیروهای ما آمادگی کامل برای دفاع از حاکمیت سرزمین خود را دارند.»

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور ریشه در افغانستان دارد. امارت اسلامی اما این ادعا را رد کرده و گفته است که افغانستان مسوول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مشاور امنیت ملی امریکا به دلیل خروج آشفته از افغانستان استعفا کرد، اما پذیرفته نشد

Published

on

دیوید ایگناتیوس، مقاله نویس روزنامه واشنگتن پست، گفته است که جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا، پس از خروج آشفته نظامیان این کشور از افغانستان استعفا کرد، اما رئیس جمهور جوبایدن آن را نپذیرفت.

ایگناتیوس با سالیوان و همکارانش صحبت کرده است. همکاران او گفته اند که سالیوان استعفای خود را ارائه کرد، اما رئیس جمهور بایدن اصرار داشت که او در سمت خود بماند.

ایگناتیوس گزارش داده که خروج از افغانستان باعث ایجاد اختلاف بین سالیوان و وزیر امور خارجه امریکا انتونی بلینکن شد.

سیزده سرباز امریکایی در یک انفجار در میدان هوایی کابل هنگام خروج در سال ۲۰۲۱ کشته شدند و پس از خروج، امارت اسلامی قدرت را به دست گرفت.

سالیوان گفته است: «شما نمی توانید به جنگی مانند افغانستان پایان دهید، جایی که شما وابستگی‌ها و آسیب شناسی‌ها را ایجاد کرده اید، بدون اینکه پایان آن پیچیده و چالش برانگیز باشد. انتخاب این بود: یا خارج شوید، و این آسان نبود، یا برای همیشه بمانید.»

وی افزود که خروج از کابل راه امریکا را برای مقابله با تهاجم روسیه به اوکراین باز کرد.

مقاله نویس واشنگتن پست همچنان نوشته است که پنتاگون مخالف برنامه بایدن برای خروج همه نظامیان امریکایی از افغانستان بود، بلکه می‌خواست ۲۵۰۰ سرباز در این کشور باقی بمانند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!