رویداد های اخیر
وزارت خارجه ایران: تغییر در مسؤلیتها امری متعارف است
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، روز یکشنبه (۴ قوس) طی حکمی علیرضا بیگدلی را به عنوان سرپرست جدید سفارت ایران در کابل منصوب کرد.
سخنگوی وزارت امورخارجه ایران در واکنش به انتصاب سرپرست جدید سفارت این کشور در کابل میگوید، تغییر و تحول در مسئولیتها در این وزارتخانه و نمایندگیهای دیپلوماتیک و کنسولی ایران در خارج از این کشور، امری متعارف و عادی است.
اسماعیل بقایی در واکنش به خبر انتصاب علیرضا بیگدلی به سرپرستی سفارت ایران در افغانستان، درباره تغییر سرپرست این سفارتخانه، اظهار داشت: «تغییر و تحول در مسئولیتها در وزارت امور خارجه و نمایندگیهای دیپلوماتیک و کنسولی ایران در خارج از کشور، امری متعارف و عادی است که در دورههای زمانی مشخص صورت میگیرد.»
بقایی با تقدیر از تلاشها و زحمات ارزشمند حسن کاظمی قمی در چند سال اخیر، برای علیرضا بیگدلی، معاون سابق کنسولی و امور مجلس وزارت امور خارجه که عهدهدار سرپرستی سفارت ایران در کابل شده، آرزوی موفقیت کرد.
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، روز یکشنبه (۴ قوس) طی حکمی علیرضا بیگدلی را به عنوان سرپرست جدید سفارت ایران در کابل منصوب کرد.
بیگدلی، پیش از این مسؤلیت مقام معاونت کنسولی و مجلس وزارت امورخارجه، سفیر ایران در کشورهای آذربایجان، ترکیه، قبرس و شارژدافیر سفارت این کشور در قزاقستان بوده است. وی دارای مدرک تحصیلی لیسانس روابط سیاسی، کارشناسی ارشد مطالعات منطقهای و دکترای روابط بینالملل است.
با این تغییر، مأموریت آقای کاظمی قمی به عنوان سرپرست سفارت ایران در کابل پایان یافته، اما بر اساس اعلام سفارت ایران در کابل در خبرنامه دیدار با نماینده خاص چین، فعالیتهای وی به عنوان نماینده خاص این کشور در امور افغانستان تاکنون ادامه دارد، و هنوز تصمیم جدیدی از سوی وزارت امورخارجه ایران در مورد تغییر نماینده خاص این کشور و این وزارت در امور افغانستان اعلام نشده است.
رویداد های اخیر
گروه جی۷ به ارائه کمکهای بشردوستانه و حمایت از افغانستان ادامه میدهد
وزیران خارجه هفت کشور صنعتی جهان (جی۷) در پایان نشست سالانه در ایتالیا بیانیه مشترک صادر کردند. در بخشی از این بیانیه آمده است، این کشورها متعهد شدهاند که به ارائه کمکهای بشردوستانه و حمایت از افغانستان ادامه دهند.
در این بیانیه تاکید شده است که ادغام افغانستان به جامعه جهانی و برقراری روابط صلحآمیز با کشورهای همسایه تنها زمانی ممکن است که یک روند سیاسی فراگیر ایجاد شود.
این بیانیه همچنان تصریح کرده که زنان افغان باید بر اساس ارزیابی مستقل سازمان ملل، به صورت کامل، برابر و مصون در روندهای سیاسی اشتراک داشته باشند.
در بخشی از بیانیه آمده است: «ما به ارایه کمک برای رسیدگی به بحران انسانی شدید و رو به وخامت در افغانستان ادامه خواهیم داد. ما همچنان متعهد به حمایت از مردم افغانستان هستیم. اهداف افغانستان از جمله ثبات داخلی، صلح با منطقه و ادغام مجدد در جامعه بینالمللی تنها زمانی میسر میشود که یک پروسه همه گیر بوجود بیاید که متضمن مشارکت معنادار، برابر، کامل و مصون زنان هم باشد.»
در این بیانیه، گروه هفت افزوده که نقض حقوق بشر، محدودیتها بر زنان و نقض قوانین بین المللی در افغانستان نگرانی اعضای این گروه را برانگیخته است.
در همین حال، شماری از کارشناسان باور دارند که این کشورها از حقوق بشر به عنوان باج گیری سیاسی استفاده میکنند.
زلمی افغانیار پوپل، آگاه سیاسی گفت: «افغانستان از جمله اولین کشورهایی بود که عضویت سازمان ملل متحد را داشت.»
این در حالی است که امارت اسلامی بارها گفته حقوق مردم افغانستان مطابق شریعت اسلامی تأمین شده و تأکید کرده است که کشورها به امور داخلی افغانستان به بهانه مسایل حقوق بشری مداخله نکنند.
رویداد های اخیر
یعقوب مجاهد: امارت اسلامی آماده همکاری همهجانبه با پاکستان است
سرپرست وزارت دفاع ملی در دیدار با عبیدالرحمن نظامانی، سفیر پاکستان در کابل گفته است که امارت اسلامی آماده همکاری همهجانبه در عرصههای مختلف با آن کشور است.
وزارت دفاع امروز (چهارشنبه) گفته که محمد یعقوب مجاهد، افغانستان و پاکستان را «دو کشور همسایه» خوانده و افزوده است: «این دو کشور مشترکات زیادی با هم دارند و این اشتراکات و روابط پایدار میان دو کشور باعث شده است که امارت اسلامی با حس همجواری و احترام متقابل آماده همکاری همهجانبه در عرصههای اقتصادی، تجارتی، و سایر موضوعات مشترک باشد.»
در این دیدار، سفیر پاکستان نیز بر گسترش همکاریهای مشترک و تقویت روابط دوجانبه تأکید کرده است.
رویداد های اخیر
بلینکن در مورد افغانستان به کانگرس امریکا گواهی میدهد
کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان کانگرس امریکا گفته که انتونی بلینکن، وزیر خارجه این کشور توافق کرده است تا در مورد روند خروج ایالات متحده از افغانستان به قانونگذاران کانگرس گواهی دهد.
این کمیته از بلینکن خواسته بود که به تاریخ ۲۴ سپتمبر در مورد روند خروج امریکا از افغانستان گواهی دهد، اما وی در این جلسه حضور نیافت و اعضای جمهوریخواه این کمیته خواستار پیگرد بلینکن به اتهام «اهانت به کانگرس» شدند.
کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان کانگرس امریکا در صفحه ایکس نگاشته که مایکل مککال، رئیس این کمیته موفق شده است تا تاریخی را برای شهادت بلینکن مشخص کند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
انفجار ۲۲ مرمی راکت در یک منزل مسکونی در بلخ
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سناتور امریکایی مانع ترفیع یک جنرال دخیل در روند خروج از افغانستان شده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
دیدار مسوولان سرحدی افغانستان و پاکستان در تورخم
-
جهان2 روز ago
بایدن و مکرون به زودی آتشبس بین اسرائیل و لبنان را اعلام میکنند
-
جهان3 روز ago
حملات سنگین حزبالله بر شهر تل آویو اسرائیل
-
رویداد های اخیر4 روز ago
خواجه آصف: وضعیت کنونی پاکستان بهطور مستقیم با افغانستان مرتبط است
-
رویداد های اخیر1 روز ago
خامنهای خواستار اعدام نتانیاهو شد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
درگیرهای فرقهای تازه در پاکستان ۱۸ کشته برجای گذاشت