به گزارش رویترز، تصاویر ماهوارهای تجاری نشان میدهد که حملات هوایی اسرائیل در روز شنبه (۵عقرب) به ساختمانهایی در ایران برخورد کرده که برای ترکیب سوخت جامد راکتهای بالستیک استفاده میشدند.
این ارزیابی توسط دیوید آلبرایت، رئیس موسسه علوم و امنیت بینالمللی و دکر ایولث، تحلیلگر تحقیقی در اتاق فکر سیان ای، به صورت جداگانه انجام شده است.
این محققان تأیید کردهاند که حملات اسرائیل به دو پایگاه نظامی ایران، پارچین و خجیر، واقع در نزدیکی تهران، صورت گرفته است.
پارچین یک مجتمع نظامی بزرگ و خجیر، یک سایت تولید راکت است که پیش از این نیز گزارشهایی از گسترش گسترده آن منتشر شده بود.
ایولث اظهار داشت که این حملات ممکن است توانایی ایران در تولید انبوه راکتها را به طور قابل توجهی مختل کرده باشد.
اردوی اسرائیل اعلام کرده که این حملات در سه مرحله و بهطور همزمان در مناطق مختلف، از جمله نزدیکی تهران و غرب ایران، انجام شده و هدف آن کارخانههای تولید راکت و دیگر تأسیسات نظامی بوده است. این حملات در واکنش به پرتاب بیش از ۲۰۰ راکت توسط ایران به سمت اسرائیل در تاریخ ۱ اکتوبر انجام شده است.
اردوی ایران در پاسخ به این حملات اعلام کرد که جیتهای اسرائیلی از «کلاهکهای سبک» برای حمله به سیستمهای راداری در ولایات ایلام، خوزستان و اطراف تهران استفاده کردهاند.
به گفته ایولث، تصاویر ماهوارهای از پلنت لبز نشان میدهد که حمله اسرائیل به خجیر منجر به تخریب دو ساختمان سوختسازی راکتهای بالستیک شده است.
این ساختمانها با خاکریزهای بلند احاطه شده بودند تا از انتشار انفجار به سایر ساختمانها جلوگیری شود. همچنین، تصاویر دیگری از پارچین نشان میدهد که سه ساختمان ترکیب سوخت و یک انبار تخریب شدهاند.
آلبرایت نیز با بررسی تصاویر ماهوارهای با وضوح پایین از پارچین تأیید کرد که اسرائیل سه ساختمان، از جمله دو ساختمان مرتبط با ترکیب سوخت جامد راکتهای بالستیک را هدف قرار داده است.
به گفته ایولث، این حملات دقیق میتواند ضربهای جدی به توانایی ایران برای تولید انبوه راکت وارد کند و احتمال حمله راکتی آینده ایران به اسرائیل را کاهش دهد.
پیشتر نیز خبرهایی منتشر شده بود که بر اساس آنها اسرائیل در این حمله یک کارخانه مخفی تولید راکتهای بالستیک ایران را هدف قرار داده و با تخریب بیش از دوازده میکسر سنگین سوخت، به طور جدی توانایی ایران برای تولید و تجدید ذخایر راکتیاش را محدود کرده است.
گفته میشود این تجهیزات برای ساخت راکتهای «خیبر» و «حاج قاسم» استفاده میشدهاند، همان راکتهایی که ایران اوایل ماه به سمت اسرائیل پرتاب کرد.
منابع اسرائیلی اعلام کردند این حملات شامل انهدام ۱۲ میکسر «سیارهای» بوده که برای تولید سوخت جامد راکتهای بالستیک به کار میروند و از تجهیزات پیچیدهای هستند که ایران قادر به تولید آنها نبوده و معمولاً از چین وارد میکند.
ایران دارای بزرگترین اسلحهخانه راکتی در خاورمیانه است و به گزارش مقامات امریکایی، به روسیه، حوثیهای یمن و حزبالله لبنان راکت ارسال کرده است. ایران و روسیه اما ادعای انتقال راکت به روسیه را رد میکنند.