رویداد های اخیر
مولوی عبدالکبیر: افغانستان ظرفیت آن را دارد تا به کشور صادرکننده برق مبدل شود
از سویی دیگر، رئیس شرکت برشنا اعلام کرد که افغانستان ظرفیت سرمایه گذاری ۵ میلیارد دالر در بخش برق را دارد و آنان تلاش میکنند تا سهولت های بیشتری را برای مردم فراهم کنند.
معاون سیاسی رئیسالوزرا گفته است که افغانستان ظرفیت آن را دارد تا به کشور صادر کننده برق مبدل شود، اما اینگونه نشده و این کشور همچنان به عنوان وارد کننده باقی مانده است.
مولوی عبدالکبیر این مطلب را امروز (دوشنبه) در کنفرانس ارایه فرصتهای سرمایه گذاری انرژی برق افغانستان بیان کرد.
او گفت: «افغانستان برای تولید برق ظرفیتهای زیادی دارد. در این کنفرانس فرصتها برای سرمایهگذاران داخلی و خارجی معرفی میشود. امیدوارم که این کنفرانس برای جلب سرمایه گذاری در بخش انرژی مهم ثابت شود. برای یک کشور جنگ زده چون افغانستان، مهم است که از منابع خود برای تقویت اقتصادی، تولید انرژی و خودکفایی تلاش کند. افغانستان با استفاده از امکانات خود میتواند به کشور تولید کننده و صادر کننده انرژی در منطقه تبدیل شود.»
از سویی دیگر، رئیس شرکت برشنا اعلام کرد که افغانستان ظرفیت سرمایه گذاری ۵ میلیارد دالر در بخش برق را دارد و آنان تلاش میکنند تا سهولت های بیشتری را برای مردم فراهم کنند.
به گفته عبدالباری عمر، جامعه جهانی مسئله برق را مانند صحت و آموزش سیاسی نسازند و کمکهای شان را در بخش مبارزه با تغییرات اقلیمی ادامه دهند.
او گفت: «مشکلات زیادی در شبکه ها، سب استیشن ها، جنکشن ها و لینهای انتقالی وجود دارد. مردم باید بدانند که ما سیستمی را از اداره پیشین به میراث نبرده ایم که سالم باشد. لین انتقالی از تاجیکستان و ازبکستان، هم از نظر طول و هم از نظر مقطع بسیار ضعیف است، قابلیت کافی برای انتقال برق مورد نیاز ندارد. ضایعات تخنیکی برق ما ۱۳ درصد میباشد. امارت اسلامی ضایعات تخنیکی را تا پنج درصد کاهش داده است.»
به گفته آقای عمر، زورمندان و سیاسیون حکومت پیشین ۲ میلیارد افغانی از شرکت برشنا قرضدارند.
با این حال، سرپرست وزارت صنعت و تجارت گفت که صنعت کاران و شرکت های تولیدی، از کمبود برق رنج می برند.
نورالدین عزیزی گفت: «در روزهای نزدیک ۸۰۰ شرکت متقاضی در مرکز داریم که برای آنها زمین بدهیم. برای هر شرکت از پنجاه تا صد میگاوات برق ضرورت داریم.»
خیرالله خیرخواه، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز بر نقش رسانه ها در انعکاس آبادی و پیشرفت کشور تاکید کرد.
در این کنفرانس، شرکت برشنا تصریح کرد که بر علاوه اصلاح شبکه، به اصلاح میترها نیاز دارند و هنوز هم بیش از پنجصد هزار ميتر شامل سیستم نشده و این مشکل از دهه های قبل به آنان به میراث مانده است.
رویداد های اخیر
کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت
حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان میگوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتونها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمیتواند آینده روشن داشته باشد.
آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»
کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»
او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتونهای دخترانه بازگشایی شوند.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی برای حل و فصل حقوق متقاعدین، محاکم ویژه ایجاد میکند
خبرگزاری باختر گزارش داده است که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی فرمان ایجاد محاکم ویژه را برای حل وفصل حقوق متقاعدین صادر کرده است.
بر بنیاد این فرمان، محاکم باید حقوق متقاعدین را بر اساس شرع و قانون تایید و اجرا کنند.
این در حالیست که متقاعدین همواره از تاخیر در پرداخت حقوق شان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که مشکلات اقتصادی شان در حال افزایش است.
همزمان با این نگرانیها، رهبر امارت اسلامی در اوایل سال جاری وضع پول تقاعد از معاشات کارمندان ادارات دولتی را ممنوع کرد.
او همچنان خواستار ارایه معلومات در مورد مدت خدمت کارمندان و مجموع پول وضع شده از معاشات شان زیر نام تقاعد گردیده است.
رویداد های اخیر
بلینکن خواستار لغو فوری محدودیتها بر آموزش و کار زنان در افغانستان شد
انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده امریکا از امارت اسلامی افغانستان خواسته است تا فوراً محدودیتها بر آموزش و کار زنان را لغو کند.
او در صفحه ایکس خود به مناسبت دوسالگی ممنوعیت آموزش زنان در پوهنتونها و کار زنان در انجوها گفته است که زنان و دختران میتوانند باعث تقویت ثبات و رفاه در افغانستان شوند.
او گفت: «دو سال است که طالبان (امارت اسلامی) زنان و دختران را از پوهنتونها و زنان افغان را از کار در انجوها منع کرده اند. زنان و دختران افغان محور اصلی رسیدن به یک افغانستان با ثبات تر، صلح آمیزتر و مرفه تر هستند. ما از طالبان (امارت اسلامی) میخواهیم که فورا این فرمان ها را لغو کنند.»
وزارت تحصیلات عالی در سال ۱۴۰۱ اعلام کرده بود که زنان و دختران «تا اطلاع ثانوی» نمیتوانند در پوهنتونهای دولتی و خصوصی به تحصیل خود ادامه دهند.
پیش از این، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم در مکاتب تعلیق شده بود.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
جهان4 روز ago
گزارش: حداقل ۱۰۰ هزار جسد در یک قبر دسته جمعی در سوریه وجود دارد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
قوماندان نیروهای دفاع هستهای روسیه در انفجار مسکو کشته شد
-
ورزش4 روز ago
تلویزیون آریانا بار دیگر حق نشر مسابقات لیگ برتر هند را به دست آورد
-
رویداد های اخیر1 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد