Connect with us

رویداد های اخیر

پارلمان اروپا دولت‌هایی که روابط با امارت اسلامی را عادی می‌کنند، محکوم کرده است

منتشر شده

در

پارلمان اتحادیه اروپا با تصویب قطعنامه‌ای در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان، کشورهایی را محکوم کرده است که با عادی‌سازی روابط می‌خواهند امارت اسلامی افغانستان را حمایت و همکاری کنند.

این قطعنامه که روز گذشته (پنجشنبه) توسط این اتحادیه نشر شده، از قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر نیز «به شدت» انتقاد کرده است.

پارلمان اتحادیه اروپا بر وضع تحریم‌های جدید در برابر امارت اسلامی نیز تأکید کرده است.

در بخشی از این قطعنامه آمده است: «نمایندگان پارلمان اروپا از اتحادیه اروپا می‌خواهند که از به رسمیت شناختن آپارتاید جنسیتی به عنوان جنایت علیه بشریت حمایت کند. آن‌ها همچنان خواستار تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه طالبان و محکوم کردن دولت‌های هستند که از طریق عادی‌سازی روابط از طالبان حمایت می‌کنند.»

در این قطعنامه از امارت اسلامی خواسته شده است که به مکلفیت‌های افغانستان به قوانین بین‌المللی مشمول کنوانسیون محو هرگونه تبعیض علیه زنان و کنوانسیون حقوق کودکان پابند بماند.

این قطعنامه در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان با ۵۶۵ رای موافق، ۸ رای مخالف و ۴۳ رای ممتنع به تصویب رسیده است.

در همین حال، این قطعنامه از اتحادیه اروپا و کشورهای کمک کننده می‌خواهد تا کمک‌های بشر دوستانه و کمک‌های مالی را برای حمایت از نیازهای اساسی معیشت و جامعه مدنی افغانستان افزایش دهند.

با این حال، سخنگوی امارت اسلامی گفته است که اعمال تعزیرات و فشارها از سوی برخی از کشورها بر حکومت سرپرست همانند گذشته ناکام بوده و دولت افغانستان خواهان تعامل مثبت با تمامی کشورهای جهان است.

 ذبیح‌الله مجاهد در این مورد گفت: «اتحادیه اروپا در مورد از اینکه باید تعزیرات وضع شود یا فشارها اعمال شود، تشویق راه‌های ناکام است که قبلاً آن‌ها از این مسیر رفته بودند و نتیجه‌‌ای نگرفتند. امارت اسلامی افغانستان تعامل مثبت را یگانه راه حل تمام مسایل می‌داند.»

این در حالی است که پیش از این شورای امنیت سازمان ملل نیز در نشستی در مورد بررسی وضعیت افغانستان، از انفاذ و چگونگی تطبیق قانون امر به معروف و نهی از منکر امارت اسلامی ابراز نگرانی جدی کرده است.

امارت اسلامی اما در پیوند به انتقادها از نافذشدن قانون امر به معروف و نهی از منکر گفته که این قانون براساس شریعت اسلامی تدوین یافته و مخالفت با آن را تضاد با شریعت اسلامی دانسته است.

رویداد های اخیر

تیراندازی در یک زیارت در بغلان؛ یازده تن جان باختند

Published

on

منابع محلی در بغلان می‌گویند که در پی تیراندازی در یک زیارت در این ولایت، ۱۱ تن جان باخته اند.

این رویداد ساعت ۹ شب گذشته در زیارت «سید پادشاه جان» واقع شهر کهنه ولسوالی نهرین رخ داده است.

یک باشنده محل می‌گوید که افراد کشته شده، باشندگان ولسوالی نهرین بوده و می‌خواستند شب را در زیارت سپری کنند.

اسدالله مصطفی هاشمی، رئیس اطلاعات وفرهنگ ولایت بغلان این رویداد را تایید می‌کند اما در مورد چگونگی آن و آمار تلفات جزئیات نمی‌دهد.

سخنگوی پولیس بغلان می‌گوید که تا هنوز اطلاعات دقیق از این رویداد به دست پولیس نرسیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام‌های چین و ترکمنستان درباره افغانستان گفتگو کردند

Published

on

یو شیائویونگ، نماینده خاص چین در امور افغانستان با سردار محمد دوردی اف، معاون وزیر امور خارجه ترکمنستان دیدار کرده است.

وزارت امور خارجه ترکمنستان در خبرنامه‌ای نوشته است که در این دیدار، طرفین در مورد همکاری‌های استراتژیک درازمدت و مورد منفعت دوجانبه بحث و تبادل نظر کردند و همچنین در مورد اجرای توافق‌های قبلی به تبادل نظر پرداختند.

در این دیدار خاطرنشان شد که تماس‌های شخصی بین رهبران دو کشور نقش اساسی در افزایش گفتگوهای بین‌المللی دارد و انگیزه قوی برای توسعه و گسترش بیشتر روابط ترکمنستان و چین می‌دهد.

ترکمنستان تاکید کرد که ساختار های بین المللی چندجانبه برای حفظ ثبات در افغانستان عامل مهمی در ارتقای بهبود پایدار وضعیت اجتماعی-اقتصادی این کشور می‌باشد.

مقام‌های چین و ترکمنستان در مورد آمادگی‌ها برای پنجمین نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان که قرار است در ترکمنستان برگزار شود، تبادل نظر کردند.

آنان تاکید کردند که ترکمنستان و چین به حمایت همه جانبه برای احیای اقتصادی افغانستان ادامه خواهند داد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجلس نمایندگان امریکا لایحه انتقال همکاران افغان را تصویب کرد

Published

on

مجلس نمایندگان ایالات متحده لایحه‌ای را در مورد انتقال افغان‌هایی که در طول جنگ ۲۰ ساله در افغانستان با امریکایی ها همکاری کرده اند، تصویب کرد.

دینا تیتوس، عضو مجلس نمایندگان امریکا در بیانیه ای گفت که تصویب این لایحه نشاندهنده تعهد حکومت امریکا برای محافظت از افرادی است که در طول ماموریت ۲۰ ساله در افغانستان شانه به شانه با امریکایی‌ها کار کرده اند.

وی تاکید کرد که هیچ ضرب الأجلی برای حفاظت از همکاران افغان وجود ندارد و با تصویب قانون جدید، امریکا به گونه موثرتر افغان‌های واجد شرایط را انتقال خواهد داد.

قابل یاد آوریست که در سال ۲۰۲۲، وزارت امور خارجه امریکا یک دفتر خاص به نام «هماهنگ کننده تلاش‌های نقل مکان افغان‌ها» به منظور ساده‌سازی و هماهنگ کردن روند انتقال افغان‌های واجد شرایط از افغانستان و پاکستان به ایالات متحده، ایجاد کرد.

قانون جدید به این دفتر اجازه می‌دهد تا سه سال کار کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!