Connect with us

رویداد های اخیر

یوناما: محدودیت‌های جدید در قانون توشیح‌شده امارت اسلامی، غیرقابل تحمل است

یوناما می‌گوید اکنون در حال مطالعه این قانون جدید توشیح شده از سوی امارت اسلامی است و همچنین این نهاد از امارت اسلامی خواسته است که در زمینه توضیح بدهند.

منتشر شده

در

رییس هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در واکنش به قانون توشیح‌شده جدید امارت اسلامی تحت عنوان «قانون امر به معروف و نهی از منکر» گفته است که این قانون ساختار اجرایی خودسرانه و غیرقابل تحمل است.

روزا اتونبایوا در بیانیه‌ای گفته است: « این یک دیدگاه ناراحت کننده برای آینده افغانستان است، جایی که محتسبین اختیاراتی نامحدودی برای تهدید و بازداشت افراد بر اساس لست‌های وسیع و گاه مبهم از تخلفات هستند.»

روزا اتونبایوا می‌گوید که محدودیت‌های جدید در قانون توشیح‌شده، غیرقابل تحمل است و حقوق زنان و دختران افغانستان را نقض می‌کند؛ تا حدی که بر اساس این قانون زن نباید در بیرون از خانه حرف بزند.

در بیانیه یوناما آمده است: «این متن با نادیده‌گرفتن تنوع کامل جوامع مذهبی افغانستان، تاثیرات نگران‌کننده‌ای بر آزادی‌های مذهبی دارد و محدودیت‌های بیش‌تری بر کار ژورنالیستان و رسانه ها ایجاد می‌کند».

در این بیانیه اتونبایوا گفته است که: «پس از دهه‌ها جنگ و در بحبوحه یک بحران انسانی وحشتناک، مردم افغانستان مستحق تهدید یا زندانی در مواردی چون دیر رسیدن به نماز، نگاه به جنس مخالف که عضوی از خانواده نیستند، و یا اینکه عکس یکی ازعزیزان خود را داشته باشند، نیستند.»

یوناما می‌گوید اکنون در حال مطالعه این قانون جدید توشیح شده از سوی امارت اسلامی است و همچنین این نهاد از امارت اسلامی خواسته است که در زمینه توضیح بدهند.

هیئت نمایندگی ملل متحد در افغانستان می‌افزاید که محدود کردن بیش‌تر حقوق مردم افغانستان و نگه‌داشتن آنان در ترس دائمی، دست‌یابی به هدف تامین حقوق‌بشر را در این کشور دشوارتر می‌کند.

این نهاد به امارت اسلامی خاطرنشان ساخته است که به تعهدات افغانستان به عنوان یک کشور مستقل به ۷ سند کلیدی حقوق‌بشر بین‌المللی پابند بمانند و تغییر سیاست بدهند.

یوناما می‌گوید که بر اساس بررسی اولیه، دو ماده این قانون دارای گام‌های مثبت است، یعنی غیرقانونی ساختن بدرفتاری با کودکان بی‌سرپرست و همچنین ممنوعیت عمل بچه بازی، که یک عمل استفاده جنسی از پسران جوان برای سرگرمی‌های شخصی و سوء استفاده می‌باشد. اعلامیه افزوده است که: «از مقام‌های حاکم خواسته می‌شود تا اقدامات سیاستی و اجرایی را برای محافظت از کودکان، از جمله در برابر سوء استفاده جنسی، افزایش دهند.»

یوناما در این بیانیه افزود که گزارش در مورد وضعیت افغانستان زیر اداره حکومت سرپرست را در ۱۸ سپتمبر به شورای امنیت ارائه خواهد کرد.

این ماموریت، یوناما را موظف می‌سازد که کمک‌های بشردوستانه را در راستای اصول بشردوستی، حقوق بشر برابری برای زنان و دختران حکومت داری فراگیر انعطاف پذیری و ثبات اقتصادی ترویج و حمایت نموده و از مساعی جمیله برای تعامل اصولی وسازنده با همه شریکان ملی، منطقه‌ای و جهانی در پیگیری صلح و ثبات افغانستان استفاده نماید.

امارت اسلامی اما همواره واکنش‌ها و گزارش‌های یوناما را واقع بینانه نمی‌داند.

مطالب مرتبط:

وزارت عدلیه: قانون امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر از سوی رهبر امارت اسلامی توشیح و در سراسر افغانستان قابل اجرا است

خالد حنفی: حفاظت از نظام اسلامی «فرض عین» است

رویداد های اخیر

مشاور امنیت ملی امریکا به دلیل خروج آشفته از افغانستان استعفا کرد، اما پذیرفته نشد

Published

on

دیوید ایگناتیوس، مقاله نویس روزنامه واشنگتن پست، گفته است که جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا، پس از خروج آشفته نظامیان این کشور از افغانستان استعفا کرد، اما رئیس جمهور جوبایدن آن را نپذیرفت.

ایگناتیوس با سالیوان و همکارانش صحبت کرده است. همکاران او گفته اند که سالیوان استعفای خود را ارائه کرد، اما رئیس جمهور بایدن اصرار داشت که او در سمت خود بماند.

ایگناتیوس گزارش داده که خروج از افغانستان باعث ایجاد اختلاف بین سالیوان و وزیر امور خارجه امریکا انتونی بلینکن شد.

سیزده سرباز امریکایی در یک انفجار در میدان هوایی کابل هنگام خروج در سال ۲۰۲۱ کشته شدند و پس از خروج، امارت اسلامی قدرت را به دست گرفت.

سالیوان گفته است: «شما نمی توانید به جنگی مانند افغانستان پایان دهید، جایی که شما وابستگی‌ها و آسیب شناسی‌ها را ایجاد کرده اید، بدون اینکه پایان آن پیچیده و چالش برانگیز باشد. انتخاب این بود: یا خارج شوید، و این آسان نبود، یا برای همیشه بمانید.»

وی افزود که خروج از کابل راه امریکا را برای مقابله با تهاجم روسیه به اوکراین باز کرد.

مقاله نویس واشنگتن پست همچنان نوشته است که پنتاگون مخالف برنامه بایدن برای خروج همه نظامیان امریکایی از افغانستان بود، بلکه می‌خواست ۲۵۰۰ سرباز در این کشور باقی بمانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان کارش را به عنوان عضو غیردایمی شورای امنیت ملل متحد آغاز کرد

Published

on

پاکستان ماموریت دو ساله اش را به عنوان عضو غیردایمی شورای امنیت سازمان ملل متحد آغاز کرده است.

شورای امنیت ۱۵ عضو دارد که پنج عضو آن دایمی و ۱۰ عضو دیگر آن غیر دایمی می‌باشند. پاکستان، دنمارک، یونان، پانامه و سومالیا کشورهایی اند که به تازگی عضویت غیردایمی این شورا را به دست آورده اند.

عاصم افتخار احمد، نماینده پاکستان در سازمان ملل متحد در مراسم پیوستن به شورای امنیت ملل متحد به موضوع افغانستان نیز اشاره کرد و گفت که افغانستان به عنوان یک موضوع مهم در آجندای دائمی شورای امنیت سازمان ملل باقی می‌ماند.

او گفت: «ما به بحث در مورد افغانستان در سطوح چندجانبه و دوجانبه ادامه می‌دهیم. موضع ما کاملاً واضح است و ما خواهان یک افغانستان صلح آمیز و با ثبات هستیم، زیرا صلح در منطقه مستقیماً با ثبات در آنجا گره خورده است.»

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور در افغانستان طرح می‌شود. امارت اسلامی اما این ادعا را رد کرده و گفته است که افغانستان مسوول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک فابریکه تولید و تصفیه نمک در تخار ساخته می‌شود

Published

on

مسوولان محلی در تخار می‌گویند که یک فابریکه بزرگ تولید و تصفیه نمک به ارزش ۴۵ میلیون افغانی در این ولایت ساخته می‌شود.

به گفته آنان، این فابریکه در مدت چهار ماه به‌گونه معیاری ساخته خواهد شد که سالانه ظرفیت تولید بیش از صد هزار تُن نمک خالص را خواهد داشت.

عبدالرحمان غزنوی، رئیس صنعت و تجارت تخار، در این مورد گفت: «ساخت یک فابریکه تصفیه نمک امروز اینجا افتتاح شد. از تاجران خواهش ما این است که همین گونه سرمایه خود را بیرون نبرند، فابریکه بسازند و ما آن‌ها را حمایت می‌کنیم.»

در همین حال، مسوولان این فابریکه می‌گویند که بهبود امنیت و نبود شرکت تصفیه نمک در تخار، آنان را وادار به ساخت این شرکت کرد و مصمم به تولید نمک با کیفیت هستند.

محمد نبی منصور، مسوول فابریکه تصفیه نمک، گفت: «اطمینان به تمام تاجران و سرمایه‌گذاران حاصل شده، امنیت به تمام معنا موجود هست، مشکل وجود ندارد. ما با سایر شرکای کاری با اطمینان کامل مطمین هستیم که اینجا سرمایه‌گذاری خوب است.»

از سویی هم، شماری از باشندگان تخار از دیگر سرمایه‌گذاران می‌خواهند که برای خودکفایی کشور در ولایات گوناگون به ویژه در تخار سرمایه‌گذاری کنند.

گفتنی است که تخار دارای منابع معدنی مختلف است و هرگاه در این ولایت سرمایه‌گذاری شود، تولیدات آن می‌تواند به کشورهای دیگر به ویژه تاجیکستان صادر شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!