Connect with us

رویداد های اخیر

همزمان با افزایش خطر در خاور میانه، شماری از شرکت‌های هوایی پروازهای بیشتری از طریق افغانستان انجام می‌دهند

بر اساس تجزیه و تحلیل رویترز از اطلاعات «فلایت رادار ۲۴» در هفته دوم ماه آگست، بیش از هفت برابر پرواز بر فراز افغانستان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل انجام شده است.

منتشر شده

در

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که همزمان با افزایش خطر در خاور میانه، شرکت‌های هوایی سنگاپور، بریتانیا و آلمان پروازهای خود را بر فراز افغانستان افزایش داده اند.

این شرکت‌ها سه سال پیش با تسلط امارت اسلامی و توقف خدمات کنترول ترافیک هوایی، عبور از افغانستان را که در مسیر اصلی بین آسیا و اروپا قرار دارد، متوقف کردند.

به گزارش رویترز، این خدمات هنوز از سر گرفته نشده است، اما شرکت‌های هوایی به طور فزاینده‌ای فضا بین ایران و اسرائیل را خطرناک تر از حریم هوایی افغانستان می‌دانند. بسیاری از آنها پرواز خود را از طریق ایران و خاورمیانه پس از بسته شدن آسمان روسیه به روی اکثر شرکت‌های هوایی غربی در زمان آغاز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ آغاز کرده بودند.

یان پتچنیک، سخنگوی سازمان ردیابی پرواز «فلایت رادار ۲۴» گفت: «با شدت گرفتن درگیری‌ها، محاسبات استفاده از حریم هوایی تغییر کرده است. شرکت‌ها به دنبال کاهش خطر تا حد ممکن هستند و پرواز بر فراز افغانستان را گزینه مصون تر با توجه به تنش‌های فعلی بین ایران و اسرائیل می‌دانند.»

بر اساس تجزیه و تحلیل رویترز از اطلاعات «فلایت رادار ۲۴» در هفته دوم ماه آگست، بیش از هفت برابر پرواز بر فراز افغانستان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل انجام شده است.

این تغییر در اواسط اپریل در جریان حملات متقابل بین ایران و اسرائیل آغاز شد. اطلاعات ردیابی پرواز از آن زمان نشان می‌دهد که شرکت آلمانی لوفت هانزا، خطوط هوایی سنگاپور، بریتیش ایرویز و شرکت‌های دیگر شروع به انجام چند پرواز در روز بر فراز افغانستان کردند.

اما افزایش اصلی از زمانی رخ داد که کشته شدن اعضای ارشد حماس و حزب الله در اواخر جولای نگرانی از تشدید تنش‌ها را برانگیخت.

شرکت لوفت هانزا به رویترز گفت که تصمیم از سرگیری پرواز بر فراز افغانستان را در اوایل ماه جولای گرفت.

سایر شرکت‌های هوایی که از اپریل پروازهای خود را افزایش داده‌اند عبارتند از ترکیش ایرلاینز، تای ایرویز و ایر فرانس.

این در حالیست که اداره هوانوردی فدرال ایالات متحده در اوایل جولای گفته بود که طیاره ها می‌توانند در ارتفاع کم بر فراز قسمتی از شمال شرق افغانستان، دهلیز واخان، پرواز کنند.

یک سال پیش از آن، اداره هوانوردی فدرال امریکا ممنوعیت پروازها بر فراز افغانستان را لغو کرده بود، اما گفته بود که طیاره ها باید بالای ۳۲ هزار فت (۹ هزار و ۷۵۳ متر) بمانند، ارتفاعی که در آن فیر از زمین به هوا تاثیر کمتری خواهد داشت.

رویترز گزارش داده است که در حالی که کنترول ترافیک هوایی در افغانستان وجود ندارد، پیلوت‌هایی که از این کشور عبور می‌کنند، طبق پروتکولی که توسط اداره هوانوردی ایکائو سازمان ملل متحد و اداره هوانوردی افغانستان تنظیم شده است، از طریق مخابره با طیاره ‌های مجاور صحبت می‌کنند.

 

مطالب مرتبط:

شرکت هوایی ایران‌ایر پروازهایش را به کابل آغاز کرد


پس از سه سال توقف، ترکش ایرلاینز پرواز های خود را به افغانستان از سر گرفت

رویداد های اخیر

نمایندگان ویژه گروه ۷ بر ضرورت ثبات درازمدت در افغانستان تاکید کردند

Published

on

نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» مشمول اتحادیه اروپا بر ضرورت گفتگوی ملی برای دستیابی به ثبات درازمدت در افغانستان تأکید کرده‌اند.

این نمایندگان پس از نشستی در مورد افغانستان در جنوا سویس در یک اعلامیه‌ مشترک همچنان خواستار احیای حقوق زنان و مقابله امارت اسلامی با هراس‌افگنی شدند.

در بخشی از اعلامیه آمده است: «دستیابی به صلح و ثبات پایدار نیازمند حکمرانی معتبری است که نماینده تمام اقشار جامعه افغانستان باشد.»

این نمایندگان همچنان گفته‌اند که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر منع تحصیل دختران در انستیتوت‌های طبی، عواقب ویرانگری برای شهروندان کشور به‌ویژه مادران و نوزادان‌شان خواهد داشت.

در اعلامیه این ممنوعیت ناپذیرفتنی پنداشته شده و از نظام حاکم در افغانستان خواسته شده است که آن را فوراً لغو کند.

پیشتر کشورها و سازمان‌های بین‌المللی خواستار لغو محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان و دختران شده و بر برگزاری گفتمان ملی تأکید کرده‌اند.

با این حال، در واکنش به این موضوعات امارت اسلامی بارها گفته است که اجازه مداخله در امور داخلی کشور را به کسی نمی‌دهد.

نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» همچنان نگرانی خود را نسبت به حملات اخیر تروریستی در کابل و منطقه ابراز داشتند و هشدار دادند که هراس‌افگنی همچنان تهدیدی جدی برای امنیت افغانستان است.

آن‌ها اقدامات امارت اسلامی علیه گروه داعش را تایید اما بر انجام اقدامات قاطع‌تری تأکید کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان می‌گوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتون‌ها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمی‌تواند آینده روشن داشته باشد.

آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»

کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»

او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی برای حل و فصل حقوق متقاعدین، محاکم ویژه ایجاد می‌کند

Published

on

خبرگزاری باختر گزارش داده است که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی فرمان ایجاد محاکم ویژه را برای حل وفصل حقوق متقاعدین صادر کرده است.

بر بنیاد این فرمان، محاکم باید حقوق متقاعدین را بر اساس شرع و قانون تایید و اجرا کنند.

این در حالیست که متقاعدین همواره از تاخیر در پرداخت حقوق شان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که مشکلات اقتصادی شان در حال افزایش است.

همزمان با این نگرانی‌ها، رهبر امارت اسلامی در اوایل سال جاری وضع پول تقاعد از معاشات کارمندان ادارات دولتی را ممنوع کرد.

او همچنان خواستار ارایه معلومات در مورد مدت خدمت کارمندان و مجموع پول وضع شده از معاشات شان زیر نام تقاعد گردیده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!