Connect with us

رویداد های اخیر

کارشناسان ملل متحد: استرالیا هرچه زودتر به قربانیان جنایات جنگی در افغانستان غرامت بپردازد

کارشناسان همچنین از سایر کشورهایی که در افغانستان جنگیدند خواستند تا فعالیت‌های خود، به‌ویژه هرگونه اتهام جنایات جنگی را به طور کامل بررسی کنند.

منتشر شده

در

گروهی از کارشناسان سازمان ملل متحد از استرالیا خواسته اند تا فوراً به تعهدات خود برای پرداخت غرامت به خانواده های ۳۹ قربانی جنایات جنگی که توسط نظامیان استرالیایی در افغانستان انجام شده است، عمل کند.

در سال ۲۰۲۰، تحقیقات نشان داد که سربازان استرالیایی ۳۹ زندانی غیرمسلح را در افغانستان کشتند. برخی از قربانیان قبل از جان باختن شکنجه شده بودند.

کارشناسان ملل متحد گفتند: «استرالیا بر اساس قوانین بین المللی حقوق بشر و قوانین بشردوستانه بین المللی مکلف است تا به قربانیان اعدام خودسرانه و شکنجه غرامت بدهد.»

آنان اذعان کردند که دولت استرالیا تلاش‌های واقعی، هرچند آهسته، را برای تحقیقات جنایی و محاکمه عاملان انجام می‌دهد و متعهد شده است که به قربانیان غرامت بپردازد.

در ماه جولای ۲۰۲۴، استرالیا مقرراتی را برای پرداخت غرامت تصویب کرد. با این حال، استرالیا غرامت را به‌عنوان کمک به صلاحدید اردوی خود می‌بیند، نه به عنوان یک حق قانونی قربانیان تحت قوانین بین‌المللی.

کارشناسان ملل متحد گفتند: «این طرح نمی تواند حق قابل اجرا برای جبران خسارت را فراهم کند، معیارهای روشن و منطبق با حقوق بشر در مورد مبانی و میزان غرامت وجود ندارد، روند عادلانه و تدابیر قضایی ناکافی است، و هیچ الزامی برای ارائه اطلاعات یا مشورت با قربانیان وجود ندارد.»

علاوه بر غرامت، قوانین بین‌المللی استرالیا را ملزم می‌کند تا اقدامات توانبخشی شامل مراقبت‌های طبی و روانی، مساعدت‌های حقوقی و حمایت‌های آموزشی وغیره را برای خانواده‌های قربانیان، از جمله فرزندان، همسر و سایر اعضای خانواده‌ شان، ارائه دهد. بهبودی کامل و توانبخشی نیز ممکن است مستلزم اعتراف به حقیقت، عذرخواهی و بزرگداشت قربانیان در محضر عام باشد.

کارشناسان ملل متحد گفتند: «متأسفانه استرالیا مستقیماً از قربانیان و خانواده‌های آنان عذرخواهی نکرده و آنان را در مورد تحقیقات، پیگرد قانونی یا اصلاحات نظامی خود آگاه نکرده است و هنوز خانواده‌های آنان را قادر به مشارکت در اجراآت استرالیا نکرده است».

کارشناسان ملل متحد اذعان کردند که چالش‌ها در زمینه پرداخت غرامت با توجه به فضای سیاسی و امنیتی در افغانستان و فقدان روابط دیپلوماتیک با امارت اسلامی وجود دارد. آنان اما افزودند که حاضر اند در این زمینه کمک کنند.

کارشناسان همچنین از سایر کشورهایی که در افغانستان جنگیدند خواستند تا فعالیت‌های خود، به‌ویژه هرگونه اتهام جنایات جنگی را به طور کامل بررسی کنند.

رویداد های اخیر

نماینده خاص سازمان همکاری اسلامی با مقامات پاکستانی درباره افغانستان گفتگو کرد

Published

on

معاون و نماینده خاص سازمان همکاری اسلامی برای افغانستان با مقام‌های پاکستانی در مورد افغانستان گفتگو کرده ‌است.

سازمان همکاری اسلامی در اعلامیه‌ای گفته که طارق علی بخیت، معاون و نماینده ویژه این سازمان برای کشور با آمنه بلوچ، معاون وزارت امور خارجه پاکستان و احمد نسیم وریچ، معاون این وزارت در امور افغانستان در اسلام‌آباد دیدار کرده است.

در اعلامیه آمده که در این دیدار دو طرف در مورد موضوعات مختلف از جمله مسایل سیاسی، اقتصادی و بشردوستانه در پیوند به افغانستان دیدگاه‌های مشترک داشته و بر ادامه هماهنگی، مشورت و همکاری به نفع ثبات و پیشرفت در افغانستان تاکید کرده‌اند.

طارق علی بخیت با احمد نسیم وریچ نیز در مورد نشست‌های مختلف بین‌المللی برای تعامل با افغانستان و احتمالات تقویت و ارتقای این نشست‌ها تبادل نظر کرده‌اند.

به گفته منبع، معاون سازمان همکاری اسلامی بر اهمیت تقویت صندوق امانی بشردوستانه افغانستان تحت حمایت بانک توسعه اسلامی نیز تاکید کرده ‌است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مجاهد: گزارش بخش زنان سازمان ملل متحد «دقیق» نیست «پروپاگند» است

ذبیح‌االله ‌مجاهد در این مورد گفته است: «این نظرسنجی دقیق نیست. متأسفانه همچون نظرها همیشه براساس معلومات از داخل افغانستان تهیه نمی‌شود بلکه براساس پروپاگندها تهیه می‌شود.»

Published

on

سخنگوی امارت اسلامی در واکنش به گزارش بخش زنان سازمان ملل متحد گفته است که نظرسنجی این گزارش «دقیق» نیست بلکه براساس «پروپاگند» تهیه شده است.

ذبیح‌االله ‌مجاهد در این مورد گفته است: «این نظرسنجی دقیق نیست. متأسفانه همچون نظرها همیشه براساس معلومات از داخل افغانستان تهیه نمی‌شود بلکه براساس پروپاگندها تهیه می‌شود.»

آقای مجاهد تأکید کرده است: «زنان زیادی در افغانستان داریم که مصروف تجارت و کارهایی هستند که در زندگی شان پیشرفت کردند. همچنان عرصه‌های مختلفی را داریم که در آنجا درچهارچوب حکومت خانم‌ها فعالیت دارند.»

بخش زنان سازمان ملل متحد در گزارشی گفته است که امارت اسلامی مجموع احکام، دستورالعمل‌ها و اقدامات شان را با هدف حذف نظام‌مند زنان از زندگی عمومی و تصمیم‌گیری‌ها در افغانستان اجرا می‌کنند.

در بخش دیگر این گزارش آمده که سیاست‌های امارت اسلامی دیدگاه خانواده‌ها را در مورد آموزش دختران در افغانستان تغییر داده‌ است.

این گزارش از سوی سه نهاد مرتبط به سازمان ملل تهیه شده و در نظرسنجی‌ها شماری از زنان گفته اند وقتی از خانه بیرون می‌شوند احساس امنیت نمی‌کنند. این احساس باعث شده آن‌ها از جامعه منزوی شوند و به مشکلات روانی مثل افسردگی دچار شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شواهد نشان می‌دهد که در خاک ایران بالای شماری از افغان‌ها شلیک و انفجار صورت گرفته است

ماه گذشته حال وش، یک سازمان حقوق بشری ایرانی، گزارش داد که حدود ۳۰۰ افغان که می‌خواستند از راه سیستان-بلوچستان وارد ایران شوند، در منطقۀ سراوان کلگان این ولایت از سوی نیروهای سرحدی هدف تیراندازی قرار گرفته‌اند.

Published

on

در پی نشر گزارش‌ها در مورد کشته شدن شماری افغان‌ها در خاک ایران، امارت اسلامی افغانستان می‌گوید که شواهد نشان می‌دهد که در خاک ایران بالای شماری از افغان‌ها شلیک و انفجار صورت گرفته است.

در اعلامیه‌ای که امروز (پنج شنبه، ۱۰عقرب) از سوی امارت اسلامی نشر شده آمده است که، یافته‌های هیأت مؤظف در پیوند به جان باختن و زخمی شدن شماری از افغان‌ها در مرز ایران و پاکستان نشان می‌دهد که در دره کلگان در خاک ایران بالای شماری از افغان‌ها شلیک و انفجار صورت گرفته است.

در اعلامیه نگاشته شده است که، اخیراً بر اساس هدایت ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان هیأتی به منظور بررسی گزارشاتی مبنی بر جان باختن و زخمی شدن شماری از افغان‌ها در مرز ایران و پاکستان تعیین گردید.

هیأت متذکره تحت ریاست ملا محمد ابراهیم صدر، معین امنیتی وزارت امور داخله که نمایندگان وزارت‌های دفاع ملی، امور خارجه، سرحدات، اقوام و قبایل و ریاست عمومی استخبارات موصوف را همراهی می نمودند، به کار آغاز کردند.»

به نقل از اعلامیه: «تا اکنون بر اساس شواهد بدست آمده در دره کلگان در خاک ایران بالای شماری از افغان‌ها شلیک و انفجار صورت گرفته که در این حادثه المناک دو تن جان باخته و ۳۴ تن دیگر زخمی، توسط هیأت منتقل شده‌ اند و شماری دیگر آنها هنوز هم در ایران و پاکستان قرار دارند که هیأت برای دریافت و انتقال آنان مشغول می‌باشد.»

اعلامیه افزوده است که، تا هنوز تحقیقات کامل رویداد تکمیل نگردیده است و کار هیأت در این خصوص جریان دارد و بعداً جزئیات بررسی منتشر خواهد شد.

این درحالیست که ماه گذشته حال وش، یک سازمان حقوق بشری ایرانی، گزارش داد که حدود ۳۰۰ افغان که می‌خواستند از راه سیستان-بلوچستان وارد ایران شوند، در منطقۀ سراوان کلگان این ولایت از سوی نیروهای سرحدی هدف تیراندازی قرار گرفته‌اند.

حسن کاظمی قمی، سفیر و نماینده‌ی خاص ایران برای افغانستان، این گزارش را رد کرده است.

این سازمان در گزارش خود از قول دو شاهد عینی گفته بود که از این رویداد فقط ۶۰ تا ۷۰ تن جان سالم به در برده‌اند و بقیه همه کشته و زخمی شده‌اند.

کلگان بین ایران و پاکستان یک منطقۀ سرحدی است که مربوط ولسوالی سراوان می‌شود. این منطقه از ولایت نیمروز افغانستان نیز زیاد فاصله ندارد و افغان‌ها به‌طور غیرقانونی از این راه تلاش می‌کنند به ایران بروند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!