Connect with us

رویداد های اخیر

بلاول بوتو: مشکلات افغانستان و پاکستان به سادگی حل نمی‌شود

از سوی دیگر امارت اسلامی تأکید می‌کند که خواهان روابط نیک با کشورهای همسایه است و باید زمینه‌ای تعاملات مثبت، روابط سیاسی نیک و فضای اعتماد میان افغانستان و دیگر کشورها ایجاد شود.

منتشر شده

در

وزیر خارجه پیشین پاکستان می‌گوید که مشکلات افغانستان و پاکستان به سادگی حل نمی‌شود و برای حل مشکلات دو کشور به دیپلوماسی و تعامل نیاز است. 

بلاول بوتو زرداری با بیان این مطلب؛ بر حل مسایل پیچیده‌‌ میان پاکستان و افغانستان تأکید کرده و می‌گوید که تمام مسایل تحت کنترول افغانستان نیست و باید به منشور بهترسازی وضعیت تلاش صورت گیرد.

رئیس حزب مردم و وزیر خارجه پیشین پاکستان، در یک نشست خبری می‌گوید که مشکلات میان پاکستان و افغانستان به سادگی از طریق دیدارها یا ملاقات‌های غیرمنتظره قابل حل نیست و برای حل مشکلات کابل و اسلام آباد به دیپلوماسی و تعامل نیاز است.

بلاول بوتو زرداری با تأکید بر حل مسایل پیچیده‌‌ میان پاکستان و افغانستان می‌افزاید که بسیاری از کشورها و اردوها در افغانستان شکست خورده‌اند و باید اذعان کرد که تمام مسایل تحت کنترول افغانستان نیست.

وی گفته است: «این یک حقیقت است، تمام دنیا آن را تماشا می‌کند، که این همه کشورها و اردوها، در افغانستان شکست خوردند و نتوانستند به اهداف خود برسند. برای حل کردن مشکلات میان افغانستان و پاکستان دیپلوماسی ضروری است، چون حل این مشکلات به نفع مردم هر دو کشور می‌باشد. ما باید کوشش نماییم که وضعیت را بهتر بسازیم. ما باید درک کنیم که تمام مشکلات افغانستان در کنترول حکومت آن نیست، حکومت افغانستان نه اردوی قابل ملاحضه دارد و نه هم تجربه مقابله با تروریزم، این یک مشکل جدی است.»

آقای بوتو زرداری هم‌چنان بر لزوم رایزنی گسترده در مورد مسائل امنیتی، نه تنها با متحدان بلکه با مخالفان نیز تأکید کرد.

از سوی دیگر امارت اسلامی تأکید می‌کند که خواهان روابط نیک با کشورهای همسایه است و باید زمینه‌ای تعاملات مثبت، روابط سیاسی نیک و فضای اعتماد میان افغانستان و دیگر کشورها ایجاد شود.

در همین حال، سخنگوی وزارت خارجه امریکا در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که آیا ایالات متحده از حملات ضد هراس‌افگنی پاکستان در افغانستان حمایت می‌کند یا نه، می‌گوید که امریکا و پاکستان منافع مشترک در مبارزه با تهدیدات امنیتی در منطقه دارند. متیو میلر تأکید کرده که واشنگتن با دولت پاکستان برای مبارزه با تروریزم و تقویت امنیت منطقه‌ای همکاری می‌کند. 

میلر گفت: «مردم پاکستان از دست تروریست‌ها آسیب‌های زیادی دیده اند. ما منافع مشترکی در مبارزه با تهدیدات امنیتی در منطقه داریم. ما با برخی از نهادهای غیرنظامی پاکستانی در تماس هستیم و مرتباً با دولت پاکستان همکاری می‌کنیم از جمله در گفتگوهای سالانه مبارزه با تروریزم در سطح بالا، تا فرصت‌هایی را برای ایجاد ظرفیت و تقویت امنیت منطقه‌ای شناسایی کند.»

پیش از این وزیر دفاع پاکستان گفته بود که به عنوان بخشی از عملیات «عزم استحکام»، پاکستان در آینده به اهدافی در افغانستان حمله خواهد کرد. به گفته او، طالبان پاکستانی از خاک افغانستان حملات خود را سازماندهی می‌کنند. پاکستان در واکنش به ناامنی‌های روزافزون در خیبرپختونخوا، عملیات «عزم استحکام» را به منظور جلوگیری از تشدید خشونت و حملات تروریستی در مرز با افغانستان راه‌اندازی کرده است.

این در حالیست که پیش از این امارت اسلامی گفته بود مسوولیت هرگونه تنش ایجادشده از سوی همسایه‌ها، به دوش خودشان است. امارت اسلامی هم‌چنان همواره تاکید کرده که هیچ گروه تروریستی در افغانستان وجود ندارد و از خاک این کشور برضد هیچ کشور دیگر استفاده نخواهد شد.

 

خبرهای مرتبط:

بوتو زرداری: حکومت موقت پاکستان پیش از اخراج افغان‌ها باید با تمام طرف‌ها مشوره می‌کرد

وزیر خارجه پیشین پاکستان: اسلام آباد میان افغان‌ها و تروریست‌ها فرق قایل شود

رویداد های اخیر

به دنبال تنش‌ها در شرق میانه، پروازهای بین‌المللی از فضای افغانستان افزایش یافته است

اطلاعات سایت فلایت‌رادار ۲۴ نشان می‌دهد که به‌طور متوسط ۱۴۷ پرواز در روز بین ۱۹ تا ۳۰ سپتامبر از حریم هوایی افغانستان عبور کرده‌اند.

Published

on

در پی حملات راکتی ایران به اسرائیل و احتمال حمله تلافی‌جویانه تل‌آویو، شمار پروازهای بین‌المللی از آسمان افغانستان افزایش یافته است.

اطلاعات فلایت‌رادار ۲۴ نشان می‌دهد روز پنج‌شنبه (۱۲میزان) ۱۹۱ پرواز از آسمان افغانستان عبور کرده اند.

شرکت‌های هوانوردی برای هر پرواز ۷۰۰ دالر به وزارت ترانسپورت وهوانوردی افغانستان پرداخت کرده‌اند. این پرداخت‌ها منبع درآمد قابل توجه و رو به رشدی برای حکومت سرپرست محسوب می‌شود.

حریم هوایی افغانستان پس از سقوط نظام جمهوری در اگست ۲۰۲۱ و بازگشت امارت اسلامی به قدرت، به دلیل نگرانی‌های امنیتی و سیاسی به روی پروازهای بین‌المللی بسته شد.

با این حال، پروازها از آسمان افغانستان به‌خصوص پس از حمله هفتم اکتوبر حماس به اسرائیل و جنگ در غزه و اوج گرفتن تنش در خاورمیانه افزایش یافته است.

اطلاعات سایت فلایت‌رادار ۲۴ نشان می‌دهد که در هفته دوم ماه اگست، تعداد پروازهای عبوری از حریم هوایی افغانستان نسبت به اگست سال ۲۰۲۳ بیش از هفت برابر افزایش یافته است.

این روند پس از حملات اخیر راکتی ایران به اسرائیل شدت گرفت و بسیاری از خطوط هوایی مجبور شدند مسیر معمول اروپا به آسیا از طریق حریم هوایی ایران را کنار بگذارند.

اطلاعات سایت فلایت‌رادار ۲۴ نشان می‌دهد که به‌طور متوسط ۱۴۷ پرواز در روز بین ۱۹ تا ۳۰ سپتامبر از حریم هوایی افغانستان عبور کرده‌اند. این شامل پروازهایی نمی‌شود که مبدا یا مقصدشان افغانستان است. با این حساب، حکومت سرپرست افغانستان سالانه ۳۷ میلیون دالر از حریم هوایی به دست می‌آورد.

این تعداد روز سه‌شنبه به دنبال حملات راکتی ایران، ۲۰ درصد افزایش یافت و به ۱۷۱ پرواز رسید و در روز پنج‌شنبه (۱۲میزان) مجدداً به ۱۹۱ پرواز رسید، که بیشترین تعداد پرواز عبوری در یک روز از زمان تسلط امارت اسلامی بر افغانستان است.

از جمله شرکت‌های هوانوردی که پروازهایشان به آسمان افغانستان بازگشته است، می‌توان به سوئیس ایر، فین‌ایر، سنگاپور ایرلاینز، بریتیش ایرویز و لوفت‌هانزا اشاره کرد.

سخنگوی فلایت‌رادار ۲۴ به روزنامه ایندیپندنت گفته است: «ما شاهد آن هستیم که طیاره‌هایی که معمولاً از حریم هوایی ایران عبور می‌کردند، اکنون از آسمان افغانستان استفاده می‌کنند. با اعمال محدودیت‌های بیشتر در فضای هوایی خاورمیانه، خطوط هوایی بین ارزیابی خطر و انتخاب بهترین گزینه تصمیم‌گیری می‌کنند.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ششمین نشست فارمت مسکو؛ نمایندگان ویژه پنج کشور با امیرخان متقی دیدار کردند

Published

on

نمایندگان ویژه چین، ایران، ازبکستان، پاکستان و هند در حاشیه ششمین نشست فارمت مسکو با امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه دیدار کردند.

ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه در خبرنامه‌ای گفته که در این دیدارها در مورد روابط دوجانبه سیاسی و همکاری‎های اقتصادی افغانستان و کشورهای منطقه گفتگو شده است.

به گفته تکل، آقای متقی وضعیت امنیتی افغانستان را قابل اعتماد و آن را به نفع همه کشورهای منطقه دانسته است.

او در دیدار با این نمایندگان بر توسعه همکاری‌های اقتصادی، تجارتی و سرمایه‌گذاری میان افغانستان و کشورهای مرتبط تاکید نموده است.

این نمایندگان نیز بر افزایش تعامل و همکاری‌های همه جانبه با افغانستان تاکید کردند و وضعیت افغانستان را قابل اعتماد توصیف کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی در حاشیه نشست مسکو با لاوروف دیدار کرد

امیر خان متقی از پیشرفت‌ها سیاسی و اقتصادی میان افغانستان و کشورهای منطقه یادآوری کرد و ابراز امیدواری نمود که سطح روابط دیپلوماتیک میان روسیه و امارت اسلامی افزایش یابد.

Published

on

امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در حاشیه ششمین نشست فارمت مسکو در باره افغانستان با سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه دیدار کرده است.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان که امروز (شنبه) منتشر شد، در این دیدار دو طرف در مورد روابط سیاسی و اقتصادی دوجانبه و موضوعات منطقه‌ای بحث و تبادل نظر نمودند.

سرپرست وزارت امور خارجه فارمت مسکو را برای حکومت افغانستان از اهمیت خاص برخوردار دانسته و تقاضا کرد که این فارمت به میکانیزم توسعه همکاری میان افغانستان و کشورهای منطقه مبدل گردد.

امیر خان متقی از پیشرفت‌ها سیاسی و اقتصادی میان افغانستان و کشورهای منطقه یادآوری کرد و ابراز امیدواری نمود که سطح روابط دیپلوماتیک میان روسیه و امارت اسلامی افزایش یابد.

او همچنان از امنیت و ثبات در افغانستان تذکر داد و گفت که امنیت زمینه‌ سرمایه‌گذاری را در افغانستان فراهم کرده است.

بر بنیاد خبرنامه وزارت امور خارجه، سرگی لاوروف نیز بر توسعه روابط کشورش با افغانستان در عرصه های سیاسی و اقتصادی تاکید کرد و افزود که شرکت‌های روسی علاقه‌مند سرمایه گذاری در بخش های زراعت، معادن و ترانسپورت در افغانستان هستند.

آقای لاوروف همچنان به موقعیت افغانستان در پی تحولات اخیر در منطقه و جهان اشاره کرد و گفت که افغانستان می‌تواند نقش مهمی در پیوند اقتصادی منطقه داشته باشد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!