Connect with us

رویداد های اخیر

مقام ایرانی: اسرائیل ‌در تلاش تفرقه‌افگنی بین مردم افغانستان و ایران است؛ مردم مراقب باشند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

یک مقام ایرانی می‌گوید که راه اندازی عملیات روانی علیه اتباع افغانستان در ایران کار دشمنان است. داوود معصومی، معاون سازمان ملی مهاجرت ایران، اسرائیل را متهم کرده که درپی تفرقه‌افگنی بین مردم افغانستان و ایران است و مردم باید مراقب باشند.

آقای معصومی در همایش «از خودباوری تا توانمندی افغان‌ها» که در شهر کرَج ایران برگزار شده بود از مردم خواست که بیشتر مراقب دسیسه‌ها باشند تا آب به آسیاب دشمن نریزند.

معصومی گفته است: «اتاق فکر دشمنان به ویژه اسرائیل ‌در تلاش برای تفرقه‌افگنی بین مردم ایران و افغانستان هستند. امروز باید همه ما مراقب باشیم تا فریب دسیسه‌های دشمن را نخوریم و آب به آسیاب دشمن نریزیم چرا که دشمن به دنبال تفرقه‌افگنی و ایجاد دو دستگی در کشور است تا بتواند به مقاصد شوم خود برسد. لذا مردم باید مراقب ترفند و دسیسه‌های دشمنان در این زمینه باشند.»

در همین حال، سازمان ثبت اسناد و املاک ایران از افزایش سرمایه‌گذاری افغان‌ها در آن کشور خبر داده است. صفدر کشاورز، سخنگوی این اداره به رسانه‌های ایرانی گفته که بیشتر از ۵۰ درصد شرکت‌های خارجی در ایران متعلق به افغان‌ها است که به هدف خرید و تصاحب ملک به ثبت رسیده‌اند.

آقای کشاورز گفته است: «از سال ۱۴۰۰ تاکنون ۶ هزار ۴۰۹ شرکت خارجی تأسیس شده که در حال حاضر ۵ هزار و ۹۸۷ شرکت فعال هستند. طبق آمار؛ ۵۰ درصد شرکت‌های به ثبت رسیده برای اتباع کشور افعانستان، ۲۵ درصد برای اتباع عراق و ۲۵ درصد باقی مانده متعلق به اتباع کویت، پاکستان، چین، عربستان، بحرین، هند و ترکیه است.»

از سویی هم، سید مسعود، کارشناس اقتصادی تصریح نموده است: «سرمایه‌دار در جای می‌رود که مسوولیت سرمایه‌گذاری وجود داشته باشد و در پهلوی آن، امکانات سرمایه‌گذاری، منفعت زیادتر و بهره هم کمی بلندتر باشد و مهمتر از آن اینکه در آنجا باید امکانات زندگی و آسایش برای خانواده سرمایه‌دار وجود داشته باشد در غیر آن، سرمایه جای دیگر می‌رود.»

به نظر می‌رسد مقام‌های ایرانی در باره مهاجران افغان دیدگاه‌های متفاوت دارند زیرا همین چند روز پیش معاون والی تهران با اشاره به حضور مهاجران افغان در ایران گفت که اطراف خانه‌های شان ماین‌گذاری اخلاقی، اجتماعی و اقتصادی شده است. از این رو، در برابر مهاجران باید بجنگند.

رویداد های اخیر

چین و تاجیکستان بر تشکیل حکومت همه شمول در افغانستان تاکید کردند

این بیانیه مشترک در جریان سفر رسمی شی جین پینگ، رئیس جمهور چین به تاجیکستان پس از شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در آستانه، پایتخت قزاقستان صادر شده است.

Published

on

(Last Updated On: )

چین و تاجیکستان روز جمعه در یک بیانیه مشترک از خواست‌ها برای ایجاد یک حکومت همه شمول با حضور نمایندگان تمامی گروه های قومی، مذهبی و سیاسی در افغانستان حمایت کردند.

بر اساس بیانیه مشترک، دو طرف تاکید کردند که یک افغانستان مستقل، بی‌طرف، متحد، همه شمول و صلح‌آمیز که عاری از تروریزم، جنگ و مواد مخدر و در صلح و آرامش با همسایگان خود باشد، به نفع مردم افغانستان و تمام کشورهای منطقه است.

این بیانیه مشترک در جریان سفر رسمی شی جین پینگ، رئیس جمهور چین به تاجیکستان پس از شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در آستانه، پایتخت قزاقستان صادر شده است.

این در حالیست که رهبران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای نیز در بیانیه‌ای بر ضرورت تشکیل یک دولت فراگیر در افغانستان تاکید کرده بودند.

امارت اسلامی اما گفته است که خواست کشورها مبنی بر ایجاد حکومت همه شمول بی‌جا است و مطرح ساختن چنین خواست‌ها نتیجه‌‌ای در پی نخواهد داشت.

 

مطالب مرتبط:

رهبران کشورهای سازمان همکاری شانگهای: ایجاد دولت فراگیر برای صلح پایدار در افغانستان مهم است

امارت اسلامی خواست کشورها مبنی بر ایجاد حکومت همه شمول را «بی‌جا» می‌داند

Continue Reading

رویداد های اخیر

کامگار: امنیت سرتاسری در بدخشان تأمین است

آقای کامگار گفته است: «صد در صد اطمینان می‌دهیم که از آدرس خاک افغانستان خصوصاً ولایت بدخشان به هیچ کشور کدام مشکلی متوجه نیست.»

Published

on

(Last Updated On: )

احسان‌الله کامگار، سخنگوی پولیس بدخشان می‌گوید که امنیت سرتاسری در بدخشان تأمین است و به هیچ کسی یا گروهی اجازه داده نمی‌شود که از سرحدات این ولایت، کشورهای همسایه را تهدید کند.

آقای کامگار گفته است: «صد در صد اطمینان می‌دهیم که از آدرس خاک افغانستان خصوصاً ولایت بدخشان به هیچ کشور کدام مشکلی متوجه نیست.»

مسوولان محلی بدخشان همچنان گفته‌اند که هیچ گروه تروریستی در این ولایت فعالیت ندارد و نیروهای سرحدی با افزایش تدابیر امنیتی در سرحدات این ولایت تدابیر کامل را روی دست دارند و به هیچ گروه اجازه فعالیت را نخواهند داد.

امین‌الله طیب، سرپرست ولایت بدخشان‌ ابراز کرده است: «وضعیت خیلی خوب است، نه اینجا داعش است، نه اینجا مقاومت است، نه کدام گروه‌های تروریستی در اینجا است. امنیت صد در صد اینجا تأمین است، سرحدات ما محفوظ است.»

آقای طیب افزوده است: «امارت اسلامی به هیچ کسی اجازه نمی‌دهد که به کشورهای همسایه حرکت‌های ناسالم بکند و امنیت آنها را اخلال بسازد.»

مقام‌های محلی بدخشان در حالی اطمینان از بهبود امنیت و افزایش تدابیر امنیتی در سرحدات سخن می‌زنند که پیش از این برخی کشورها از حضور گروهای تروریستی در سرحدات ولایت‌های شمال‌شرقی ابراز نگرانی کرده و خواهان همکاری امارت اسلامی برای نابودی گروه‌های تروریستی شده بودند.

گفتنی است که بدخشان با کشورهای تاجیکستان، پاکستان و چین بیش از هزار کیلومتر سرحد مشترک دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نهاد توسعه‌ای آلمان ساختار فعالیت‌هایش را در افغانستان تغییر می‌دهد

در اعلامیه جی‌آی‌زید آمده است که براساس تصمیم حکومت آلمان، فعالیت‌هایش در افغانستان را از کشور سوم و یاهم از طریق نهادهای غیردولتی پیش خواهد برد.

Published

on

(Last Updated On: )

نهاد توسعه‌ای آلمان (جی‌آی‌زید) در یک اعلامیه از تغییر ساختار فعالیت‌هایش در افغانستان خبرداده است.

این نهاد با تایید گزارش‌ها از توقف فعالیت‌های مستقیم‌اش در افغانستان گفته است، که در همکاری با امارت اسلامی کار نمی‌کند.

در اعلامیه جی‌آی‌زید آمده است که براساس تصمیم حکومت آلمان، فعالیت‌هایش در افغانستان را از کشور سوم و یاهم از طریق نهادهای غیردولتی پیش خواهد برد.

خبرنامه می‌افزاید: «پروژه‌های موجود و راه‌اندازی شده هنوز در حال اجرا هستند. از سال ۲۰۲۵، جی‌آی‌زید دیگر کارمندی را در افغانستان استخدام نخواهد کرد.»

این نهاد همچنان گفته است که از آگست سال ۲۰۲۱ وضعیت برای بسیاری از مردم افغانستان به شدت تغییر کرده و افغانان با فقر و گرسنگی روبرو هستند.

این نهاد آلمانی تاکید کرده است که مردم این کشور برای دسترسی به ضرورت‌های اولیه خود نیاز به حمایت دارند.

به گفته جی‌آی‌زید، کمک‌های این نهاد بر حمایت از مردم محلی با خدمات اولیه متمرکز خواهد بود.

در خبرنامه آمده است: «این شامل بهبود خودکفایی در جوامع شهری و روستایی فقیرتر، آموزش دایه‌ها و متخصصان صحت زنان و حمایت از زنان کارآفرین و سازمان‌های تحت رهبری زنان است.»

پیش از این رسانه‌های آلمانی گزارش داده‌اند که این نهاد تمام کارمندان آلمانی‌اش را از افغانستان بیرون می‌کند.

جی‌آی‌زید از سال ۲۰۰۲ در بخش هایی مانند مراقبت‌های صحی، آموزش و پرورش و خدمات اساسی در افغانستان فعالیت می‌کند.

 

خبرهای مرتبط:

 

مولوی عبدالکبیر: نهاد‌های خارجی فعالیت‌های‌ خود را به‌گونه آزادانه پیش ببرند

چهار سازمان کمک رسان بین‌المللی فعالیت شان را در افغانستان به تعلیق درآوردند

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!