Connect with us

تجارت

صادرات افغانستان به ترکیه از طریق خط آهن آغاز شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

وزارت امور داخله می‌گوید که صادرات افغانستان به ترکیه از طریق خط آهن هرات – خواف آغاز شد.

این وزارت در شبکه ایکس خود نگاشته است که :«صادرات افغانستان به ترکیه از طریق خط آهن هرات – خواف در فضای آرام آغاز شد.»

وزارت داخله افزوده است که تا یک ماه روزانه یک قطار و پس از آن روزانه دو قطار حرکت می‌کند.

به گفته این وزارت امنیت خط آهن خواف – هرات توسط محافظین معینیت تصدی ملی محافظت عامه تامین می‌گردد.

طرح راه آهن خواف – هرات نه تنها موجب اتصال ریلی ایران و افغانستان شده بلکه تکمیل کننده مسیری ۲ هزار کیلومتری در دهلیز ریلی شرق به غرب جهان از چین، ازبکستان، افغانستان، ایران، ترکیه و اروپا است.

همچنین افغانستان به عنوان کشوری محصور در خشکه بدون دسترسی به آب‌های آزاد جهان، با اتصال به شبکه ریلی ایران و بنادر جنوبی ایران از مسیری امن برای ارتباط با اروپا برخوردار می‌شود.

این خط ریلی برای تجارت ایران و افغانستان راهبردی است و سالانه ظرفیت جابجایی ۶ میلیون تُن کالا را میان دو کشور ایجاد می‌کند.

تجارت

بخش خصوصی کابل و تاشکند قراردادهای جدید تجارتی را امضا کردند

سرمایه‌گذاران افغان امیدوارند تا پایان این نمایشگاه، قراردادهایی به ارزش میلیون‌ها دالر میان بخش خصوصی دو کشور به امضا برسد.

Published

on

(Last Updated On: )

در نمایشگاه مشترک بین‌المللی ازبکستان و افغانستان قراردادهای جدید تجارتی میان بخش خصوصی دو کشور به امضا رسید. سرمایه‌گذارانی که محصولات و تولیدات افغانستان را در این نمایشگاه به نمایش گذاشته‌اند، می‌گویند که در دومین روز نمایشگاه، قراردادهای جدیدی را با طرف ازبکستان امضا کرده‌اند.

به گفته آنان، این قراردادها در بخش‌های رنگ تعمیرات، میوه خشک، قالین، مواد شوینده و صحی به امضا رسیده است.

از سویی هم، سرمایه‌گذاران افغان امیدوارند تا پایان این نمایشگاه، قراردادهایی به ارزش میلیون‌ها دالر میان بخش خصوصی دو کشور به امضا برسد.

سرمایه‌گذارانی ‌که محصولات و تولیدات افغانستان را در این نمایشگاه به نمایش گذاشته‎اند، می‌گویند که برپایی این نمایشگاه نقش مهمی در گسترش روابط اقتصادی افغانستان و ازبکستان دارد.

سخی احمد پیمان، معاون اتاق صنایع و معادن گفته است: «توسعه و تجارت بین ازبکستان و افغانستان، بحث‌های ترانزیتی، سرمایه‌گذاری‌های مشترک که در این کنفرانس بحث شد، این‌ها تماماً فرصت‌های است که در صورت تحقق یافتن می‌تواند برای رشد اقتصادی، صنعتی و سرمایه‌گذاری در افغانستان و روابط بهتر با کشورهای آسیای میانه وهمچنان ازبکستان موثر واقع شود.»

در همین حال، وزارت صنعت و تجارت نیز گفته که نمایشگاه مشترک بین‎المللی ازبکستان و افغانستان به منظور گسترش روابط تجارتی و اقتصادی با ازبکستان برگزار شده است و مقام‌های افغانستان سرگرم دیدار با مسوولان ازبکستان در مورد توسعه اقتصادی هستند.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت در این مورد گفت: «در این دیدار دو طرف در خصوص گسترش روابط تجارتی و ترانزیتی، متوازن‌سازی تجارت دو کشور از طریق عقد موافقت‌نامه تجارت یکجانبه به نفع افغانستان، عقد موافقت‎نامه‌های سرمایه‌گذاری و ترانزیتی، نهایی سازی تفاهم‌نامه قرنطینه بین دو کشور، همکاری‌ها در بخش خط آهن افغانستان، همکاری در انتقال لین برق سرخان-پلخمری صحبت کردند.»

گفتنی است که در روز گشایش این نمایشگاه سرپرست وزارت صنعت و تجارت بر تقویت روابط تجارتی و ترانزیتی میان کابل و تاشکند تاکید کرده است.

نورالدین عزیزی همچنان به سرمایه‌گذاران ازبکستانی فراخوان داده است تا در بخش‌های گوناگون در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.


مطالب مرتبط: 

توافق افغانستان و ازبکستان برای ایجاد یک اتاق مشترک تجارتی

سرپرست وزارت تجارت در راس یک هیات به ازبکستان سفر کرد

Continue Reading

تجارت

توافق افغانستان و ازبکستان برای ایجاد یک اتاق مشترک تجارتی

وزارت صنعت و تجارت گفته است که این توافق در جریان دیدار نورالدین عزیزی، و هیئت همراه شان با معاون صدر‌اعظم ازبکستان صورت گرفته است.

Published

on

(Last Updated On: )

سرپرست وزارت صنعت و تجارت در سفر شان به ازبکستان روی ایجاد اتاق تجارت بین دو کشور به توافق رسیدند.

وزارت صنعت و تجارت گفته است که این توافق در جریان دیدار نورالدین عزیزی، و هیئت همراه شان با معاون صدر‌اعظم ازبکستان صورت گرفته است.

نورالدین عزیزی، و هیئت همراه شان روز سه‌شنبه (۱۲سرطان) با جمشید خواجه یف، معاون صدر‌اعظم جمهوری ازبکستان با حضور داشت وزیر سرمایه‌گذاری صنعت و تجارت، وزیر برق، وزیر ترانسپورت، وزیر صنایع معدن، وزیر منابع آب، مسئولین گمرکات آن کشور و سفیر ازبکستان مقیم افغانستان دیدار و ملاقات نمود.

همچنان در این دیدار دو طرف در خصوص گسترش روابط تجارتی و ترانزیتی، متوازن سازی تجارت دو کشور از طریق عقد موافقتنامه تجارت ترجیحی یک جانبه به نفع افغانستان، عقد موافقت‌نامه‌های سرمایه‌گذاری و ترانزیتی، نهایی سازی تفاهمنامه قرنطینه بین دو کشور، همکاری‌ها در بخش خط آهن افغانستان، همکاری در انتقال لین برق سرخان-پلخمری صحبت نمودند.

 

خبرهای مرتبط: 

سفر شماری از سرمایه‌گذاران ازبکستانی به کابل

هزینه تعرفه‌های حمل‌ونقل ریلی ازبکستان-افغانستان ۵۰ درصد کاهش یافته است

Continue Reading

تجارت

سرپرست وزارت تجارت در راس یک هیات به ازبکستان سفر کرد

همچنان قرار است قرارداد فروش زغال سنگ با ازبکستان نیز به امضا برسد و آن کشور یک میلیون تُن زغال سنگ افغانستان را خریداری کند.

Published

on

(Last Updated On: )

یک هیات امارت اسلامی به رهبری سرپرست وزارت صنعت و تجارت به منظور گشایش نمایشگاه تولیدات افغانستان در شهر تاشکند به ازبکستان سفر کرد.

نورالدین عزیزی در این سفر در نشست تواصل تجارتی نیز اشتراک می‌کند.

آقای عزیزی گفته است که با مقام‌های ازبکستانی در مورد توسعه و تحکیم روابط اقتصادی از جمله تجارت، سرمایه گذاری و جلب همکاری‌های منطقه‌‌ای برای تحقق اهداف بلندمدت کشورهای منطقه گفتگو خواهد کرد.

او گفت: «در این سفر می‌خواهیم که برنامه های بیشتر تجارتی با جمهوری ازبکستان داشته باشیم. الحمد لله ظرفیت هم وجود دارد، توانایی هم وجود دارد. به امید این هستیم که ان شاء الله سفر ما نتیجه خوب داشته باشد.»

همچنان قرار است قرارداد فروش زغال سنگ با ازبکستان نیز به امضا برسد و آن کشور یک میلیون تُن زغال سنگ افغانستان را خریداری کند.

آقای عزیزی گفت: «همراه کشور ازبکستان در مورد صادرات تقریباً یک میلیون تُن زغال سنگ بحث کرده ایم. از طرف ازبکستان توافق صورت گرفت و روی میکانیزم کار کردند و ما هم کار کردیم. من یقین دارم که در این عرصه پیشرفت‌های خوبی می‌داشته باشیم و کوشش می‌کنیم یک میلیون تُن یا بیشتر از آن با ازبکستان قرارداد کنیم.»

در نمایشگاه تولیدات داخلی افغانستان در شهر تاشکند ۲۵۰ تن از تاجران و سرمایه گذاران افغان اشتراک کرده اند.

محمد یونس مهمند، معاون اتاق تجارت و سرمایه گذاری گفت: «آنها تعهد کرده اند که در بخش برق و صادرات زغال سنگ با افغانستان همکاری می‌کنند. این نمایشگاه برای اقتصاد افغانستان نقش مهم خواهد داشت و دو طرف با هم توافقنامه‌‌ها را امضا می‌کنند.»

شماری از آگاهان هم برگزاری این نمایشگاه را برای بازاریابی به تولیدات افغانستان مهم می‌دانند و می‌گویند که بازارهای آسیای میانه، از بازارهای مهمی اند که افغانستان می‌تواند کالاهای بیشتری به آن صادر کند.

در نمایشگاه سه روزه تولیدات افغانستان بیشتر صنایع هم‌چون قالین، صنایع‌دستی، سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، میوه‌های خشک و سایر تولیدات داخلی به نمایش گذاشته می‌شود.

مطالب مرتبط:

یک نمایشگاه تولیدات افغانستان در ازبیکستان برگزار می‌شود


سخنگوی وزارت صنعت: در سه ماه نخست امسال ۳۰۴ میلیون دالر صادرات داشتیم

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!