رویداد های اخیر
افزایش بازدید گردشگران خارجی از افغانستان

افغانستان با توجه به تاریخ، فرهنگ و موقعیت جغرافیایی غنی خود به سرعت در حال تبدیل شدن به یک مقصد گردشگری جذاب برای خارجیها است.
با این حال، دههها جنگ کشور را تا حد زیادی به روی گردشگران بسته نگه داشت، اما اکنون، دو نیم سال پس از تحولات سیاسی، تعداد گردشگران خارجیها در حال افزایش است.
قبل از جنگهای ۴۰ سال گذشته، افغانستان یک مقصد محبوب بود و سالانه ۹۰هزار خارجی در دهه ۱۹۷۰ از این کشور بازدید می کردند.
با این حال، اکنون نیز گردشگران شروع به بازدید کرده اند.
انستیتوت پالیسی امنیت و توسعه مستقر در استکهلم در گزارشی مینوسید که افغانستان دارای مکانهای تاریخی فراوان، فرهنگهای سنتی چند قومیتی، محیطهای چند قومیتی، ادبیات غنی پشتو، دری، ازبکی، ترکمنی، زمینههای مختلف اجتماعی، و مناظر فوقالعاده است.
در گزارش آمده است که هنوز چالشهای چند بعدی وجود دارد، از جمله فقدان امکانات اولیه و زیربناهای مدرن، اما این موارد میتواند با یک نوع مدیریت صحیح توسعه یابد.
اولین خارجی هایی که در طول این افزایش بازدیدکنندگان وارد افغانستان شدند از کشورهای اروپایی و غربی مانند بریتانیا، آلمان، فرانسه، ایالات متحده امریکا، استرالیا، کانادا، اسپانیا، فنلند، سویدن، هنگری، پولند، نیوزیلند، بلجیم، یونان، ایرلند، هالند، ایتالیا، ترکیه، مکسیکو، کلمبیا، آرجنتاین، پرتگال، اوکراین و چیلی بودند.
علاوه بر این، بازدیدکنندگان از کشورهای آسیایی از جمله هند، پاکستان، ایران، چین، جاپان، روسیه، تایلند، فیلیپین و سایر کشورها از افغانستان دیدن کردند.
گزارش تصریح نموده است که وقتی این گردشگران به افغانستان میرسند، تمایل دارند لباسهای سنتی افغانی بپوشند، غذاهای افغانی بخورند و با آداب و رسوم سنتی افغانستان آشنا شوند که مسیری عالی برای رُشد فرهنگی است.
رشد مداوم گردشگران خارجی به افغانستان در گام نخست به دلیل بهبود امنیت است و با توجه به وضعیت فعلی، به نظر میرسد این بخش به رشد خود ادامه دهد – که به اقتصاد ضعیف کشور کمک میکند و منجر به ایجاد شغل و فرصت برای افغانها میشود.
دراین گزارش اشاره شده است که افغانستان به یک چارچوب سیاسی جامع برای حمایت و ارتقای صنعت گردشگری و حوزه فرهنگی افغانستان برای جذب گردشگران خارجی بیشتر نیاز دارد.
با این حال، امارت اسلامی افغانستان باید ویزهای گردشگری را به صورت رایگان صادر کند و امنیت کامل را در کشور برای گردشگران فراهم کند تا بدون ترس و تهدید سفر کنند.
علاوه بر این، گردشگران خارجی به امکاناتی با ارزش و راحت نیاز دارند. نقشههای ملی و محلی، راهنمای سفر، حمل و نقل، مطمین و امنیت، انتخابهای مناسب برای اقامت در رستورانتهای مجلل میباشد.
گزارش مینویسد که با وجود چالشهای اقتصادی در افغانستان، دولت باید صنعت گردشگری را احیا کند و برای ترویج ارزشهای فرهنگی و تاریخی این کشور از یونسکو کمک مالی بگیرد.
بازسازی و مرمت آثار باستانی، مجسمهها، ارگهای قدیمی، مساجد مشهور، زیارتگاهها و باغهای باستانی، و سایر بناهای دیدنی و بقایای باستانشناسی پادشاهیها، امپراتوریها و دولتهای باستانی بسیار مهم است.
دولت همچنین باید امکاناتی را در اطراف این مکانها فراهم کند، مثل، جادهها، پارکها، رستورانتها و خدمات سرگرمی و برای این منظور، مشارکت بخش خصوصی و دولتی برای تبدیل گردشگری به یک صنعت اقتصادی پایدار مورد نیاز است.
همچنین باید یک آدرس انترنتی تخصصی با تمرکز بر صنعت گردشگری و فرهنگ افغانستان ایجاد شود تا تصویری دقیق ارائه کند.
رویداد های اخیر
متقی و وزیر دولت در وزارت خارجه قطر درباره افغانستان گفتگو کردند

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه با محمد بن عبدالعزیز الخلیفی، وزیر دولت در امور خارجه قطر در آن کشور دیدار کرده و در مورد وضعیت اخیر سیاسی و بشری افغانستان گفتگو کردهاند.
به گزارش رسانههای قطری، آقای متقی و الخلیفی نیز در مورد تلاشهای بینالمللی و منطقهای برای بهبود وضعیت اقتصادی و بشری و ثبات در افغانستان بحث کردهاند.
در این دیدار، دوطرف نیز بر اهمیت تداوم هماهنگی مشترک برای تقویت تلاشهای صلح و کمک به مردم افغانستان برای امنیت و توسعه پایدار تأکید نمودهاند.
رویداد های اخیر
مانتوروف: حجم انتقال کالاهای تجاری روسیه از طریق افغان-ترانس تا ۱۵میلیون تُن در سال خواهد بود

دنیس مانتوروف، معاون صدراعظم روسیه در نمایشگاهی در ازبکستان گفته است، حجم انتقال کالاهای تجاری مسکو از طریق راه آهن افغان-ترانس بین ۸ تا ۱۵ میلیون تُن در سال خواهد بود که مشمول کود کیمیاوی، نفتوگاز، فلزات آهنی و زغالسنگ میباشد.
مانتوروف در این مورد گفته است: «روسیه و ازبکستان در ماه اپریل سال جاری توافقنامهای را برای تبادل اطلاعات در زمینه توسعه مطالعات امکانسنجی امضا کردند. انتظار میرود که محاسبه حجم پیشبینیشده حملونقل، همچنین برآورد صرفهجویی اقتصادی مسیرهای آینده، در سال آینده تکمیل شود. احتمالاً عمده محمولهها شامل کود کیمیایی، تولیدات نفتی، فلزات آهنی، زغالسنگ سخت و موارد مشابه خواهد بود.»
او افزوده است که سازمانهای حملونقل روسیه و ازبکستان در حال کار روی پروژه ساخت راه آهن افغان-ترانس هستند.
این پروژه شامل بررسی امکانسنجی برای مسیرهای غربی شامل مزارشریف، هرات، دلارام و کندهار و مسیرهای شرقی مشمول ترمذ، نایبآباد، لوگر و خیرلاچی است.
خط آهن افغان-ترانس قرار است اتحادیه اروپا، روسیه، ازبکستان، افغانستان، پاکستان، هند و کشورهای جنوب شرق آسیا را به هم متصل کند.
عبدالهادی فرهنگ، آگاه اقتصادی، گفت: «پروژه افغان-ترانس نه تنها در خصوص پایین آوردن قیمت اموال در افغانستان تاثیر دارد، بلکه در خصوص تجارت و شکوفایی اقتصادی افغانستان نقش اساسی دارد.»
از سویی هم، سرمایهگذاران روسی علاقهمند اند تا با سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیون دالری، یک شرکت پروسس کننده نفت را در ولایت بلخ ایجاد کنند.
هدف از ایجاد این شرکت ایجاد اشتغال، توسعه فرصتهای اقتصادی برای مردم افغانستان و تقویت روابط اقتصادی میان دو کشور عنوان شده است.
رویداد های اخیر
فعالیت تلویزیون «راه فردا» تعلیق شد

وزارت اطلاعات و فرهنگ اعلام کرده که کمیسیون بررسی شکایات و تخطی رسانههای این وزارت، فعالیت تلویزیون «راه فردا» را به حالت تعلیق درآورده است.
براساس اعلامیه این وزارت که امروز (سهشنبه) نشر شده، این تصمیم پس از شکایات پیدرپی خبرنگاران و کارمندان تلویزیون راه فردا مبنی بر اینکه چندین سال است حقوق و امتیازاتشان از سوی اداره این تلویزیون پرداخت نشده، اتخاذ گردیده است.
این وزارت افزوده که کمیسیون بررسی شکایات و تخطی رسانهها چندین بار مسوولان این تلویزیون را برای حل مشکلات فراخوانده و توصیههایی برای پرداخت حقوق و امتیازات کارکنان ارائه کرد که تاکنون هیچگونه رسیدگی از سوی آنها صورت نگرفته است.
وزارت اطلاعات و فرهنگ تصریح نموده که به همین اساس، کمیسیون تصمیم گرفته است تا موضوع را برای رسیدگی نهایی به محکمه ارجاع دهد و بر اساس اصول و قوانین رسانهیی، فعالیت تلویزیون راه فردا را تا صدور حکم محکمه به حالت تعلیق درآورد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرمکننده» است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم
-
جهان2 روز ago
ترمپ از روسیه خواست حملات بالای اوکراین را متوقف کند
-
تجارت4 روز ago
معین وزارت زراعت برای اشتراک در یک نمایشگاه عازم ایران شد
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
اپل میخواهد آیفون را به جای چین در هند تولید کند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
چندین کشته و زخمی در پی برخورد یک موتر به مردم حاضر دریک جشنواره در ونکوور
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقام پاکستانی: اخراج مهاجرین دارای کارت «پیاوآر» را پس از ۳۰ جون آغاز میکنیم
-
رویداد های اخیر2 روز ago
تبادل زندانیان میان ایران و افغانستان در مرز میلک