Connect with us

رویداد های اخیر

افغانستان سال ۱۴۰۲ را نیز با بحران مشروعیت جهانی سپری کرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

امارت اسلامی سال  ۱۴۰۲ را همچنان با بحران مشروعیت جهانی سپری کرد و نتوانست منحیث یک دولت مشروع، جایگاه خود در ملل متحد را به دست بیاورد. جامعه جهانی به دلیل رفتار و قوانین سختگیرانه حکومت سرپرست در برابر زنان و دختران افغان نیز تحریم‌ها را بر امارت اسلامی در این سال پابرجا گذاشت و هشدار داد تا زمانی که امارت اسلامی در سیاست‌های خود تغییر نیاورد به حیث عضو رسمی  جامعه بین‌المللی شناخته نخواهد شد.

اما در کنار این مشکلات، امارت اسلامی در بحث روابط دیپلوماتیک با کشورها به پیشرفت‌های در سال ۱۴۰۲ دست یافت و چین منحیث نخستین کشور سفیر رسمی خود در کابل را معرفی کرد و نیز سفیر رسمی امارت اسلامی در بیجنگ را پذیرفت.

در این سال تعامل سفارت خانه‌های افغانستان با امارت اسلامی نیز ادامه داشت و در ماه میزان سفارت خانه‌های افغانستان در هالند و هسپانیا نیز از تعامل خود با وزارت خارجه کشور خبر دادند. در جریان این سال دیپلومات‌های همنوا با امارت اسلامی کنترول سفارت و کنسولگری‌های افغانستان در هند را نیز بدست گرفتند. در ۱۴۰۲ همچنان ترکمنستان نام امارت اسلامی را از فهرست تحریم ها و گروه های تروریستی در آن کشور حذف کرد.

در این میان ایران، همسایه غربی افغانستان در ۱۴۰۲ روی معضل آب دریای هلمند با امارت اسلامی درگیر تنش دیپلوماتیک شد و تا کنون این معضل پابرجا مانده است.

پاکستان در مورد آنچه حضور وفعالیت طالبان پاکستانی در خاک افغانستان می داند روابط پُر تنشی را با امارت اسلامی در این سال سپری کرد. این تنش‌ها به جای رسید که اسلام آباد روند اخراج اجباری بیش از یک میلیون مهاجر افغان از آن کشور را عملی کرد.

اما تحلیلگران به این باور اند که کشورهای همسایه و منطقه تاکنون نتوانسته اند در باره‌ی یک سیاست مشخص برای تعامل با امارت اسلامی توافق کنند. به باور آنان تحقق این توافق ملزم به عملی شدن شرایط این کشورها و جامعه جهانی از جمله تشکیل حکومت همه شمول، و احترام به حقوق زنان و دختران و اقلیت‌های قومی و مذهبی از سوی امارت اسلامی است.

در این سال کابینه امارت اسلامی نیز به گونه سرپرست باقی ماند، از سویی هم برگشت مقام‌های دولت پیشین و سیاسیون به کشور ادامه داشت و در این سال صدها تن از کشورهای مختلف از طریق این کمیسیون به کشور برگشتند.

با این حال امارت اسلامی، سال ۱۴۰۲ را پُر دست آورد دانسته و تأکید می‌کند که در این سال، پیشرفت هایی در همه عرصه ها به ویژه در بخش گسترش روابط با کشورها به دست آمده است. اما سخنگوی امارت اسلامی عدم حاصل شدن مشروعیت جهانی را برخوردهای سلیقه‌ای  شماری از کشورها می‌داند که به باور او این کشورها در سازمان ملل متحد نیز دست بالایی دارند.

امارت اسلامی در حال حاضر ۳۸ نمایندگی فعال دیپلوماتیک در کشورها دارد و اخیراً آذربایجان نیز سفارتش را می‌خواهد در کابل باز کند.

اکنون دیده شود که در سال ۱۴۰۳ بحران مشروعیت جهانی امارت اسلامی به نقطه پایانی خود می‌رسد یا نه؟

رویداد های اخیر

مجاهد: پرداخت دوازده و نیم میلیارد افغانی شامل خانواده‌های تمام قربانیان می‌شود

آقای مجاهد می‌گوید که در میان دریافت‌کنندگان این پول، خانواده‌های سربازان و پولیس حکومت پیشین، یتیمان، بیوه‌زنان غیرنظامیان و افراد دارای معلولیت‌های طبیعی نیز شامل‌اند.

Published

on

(Last Updated On: )

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در پیامی در شبکه‌ای ایکس گزارش‌هایی را که گویا تنها خانواده‌های قربانیان جنگ با امریکا مشمول دریافت پول سالانه می‌شوند، رد کرد.

آقای مجاهد می‌گوید که در میان دریافت‌کنندگان این پول، خانواده‌های سربازان و پولیس حکومت پیشین، یتیمان، بیوه‌زنان غیرنظامیان و افراد دارای معلولیت‌های طبیعی نیز شامل‌اند.

او آمار کامل‌ یتیمان، بیوه‌ها و معلولان جنگ بیست‌ساله افغانستان را نیز نشر کرده است.

سخنگوی امارت اسلامی، میزان این پول را دوازده و نیم میلیارد افغانی گفته است.

وی افزوده است، در سال گذشته، برای حمایت از این افراد، مبلغ ۱۲.۵ میلیارد افغانی بودجه تخصیص و توزیع شده است.

این در حالی است که در دو روز گذشته شماری از رسانه‌های گزارش‌های از زبان ذبیح‌الله مجاهد در مصاحبه با تلویزیون ملی منتشر کرده، که گویا سالانه ۱۲ میلیارد افغانی به خانواده‌های نیروهای امارت اسلامی که در ۲۰ سال گذشته جان باخته اند، اختصاص داده شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عابد: پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل پس از تأمین بودجه آغاز می‌شود

Published

on

(Last Updated On: )

سخنگوی وزارت انرژی و آب می‌گوید که مراحل بررسی و طراحی پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل تکمیل شده و کار عملی آن پس از تأمین بودجه آغاز خواهد شد.

مطیع الله عابد افزوده است که این وزارت تلاش دارد تا با اجرای این پروژه و دیگر طرح‌های مرتبط، مشکلات کمبود آب در کابل را کاهش دهد.

آقای عابد بیان کرد: «سروی، دیزاین و مطالعات تخنیکی پروژه پنجشیر از سوی وزارت انرژی و آب کامل شده و این پروژه برای منظوری به رهبری امارت اسلامی فرستاده شده است.»

او تصریح نمود: «این پروژه بعد از منظوری و وجود بودجه آغاز می‌شود.»

پروژه انتقال آب پنجشبر به طول ۱۲۰ کیلومتر از بازارک، مرکز این ولایت الی ساحه تره خیل کابل را در بر می‌گیرد.

در همین حال، برخی از باشند‌گان پایتخت گفته‌اند که با انتقال آب پنجشیر به کابل، مشکل کمبود آب آشامیدنی صحی در این شهر تا جایی رفع خواهد شد.

یکی از باشندگان کابل گفت: «امیدوار هستیم که این پروژه عملی شود.»

از سویی هم، برخی از آگاهان گفته‌اند که با تطبیق اینگونه پروژه‌ها که به شکل متوازن در ولایات در نظر گرفته شود، منابع آب‌های زیر زمینی کشور نیز تغذیه خواهد شد.

عبدالنصیر رشتیا، آگاه امور اقتصادی گفت: «من فکر می‌کنم پروژه انتقال آب پنجشیر به کابل سبب این می‌شود که یک بار دیگر آب‌های زیر زمینی تجدید شود و مردم دسترسی به آب صحی و سالم پیدا بکنند. در پهلوی آن، با انتقال آب پنجشیر در کنار و اطراف شهر کابل زمین‌های زراعتی که وجود دارد، هم تحت مدیریت آب قرار خواهد گرفت و در کل می‌توان گفت که زمینه اشتغال نیز به مردم مهیا خواهد شد.»

طرح انتقال آب دریای پنجشیر به کابل از سال ۲۰۱۲ و زمانی که بحران کم‌آبی در کابل افزایش یافت، طراحی شد و در بودجه سال ۲۰۲۰ دولت پیشین افغانستان، حدود پنج میلیون دالر برای انتقال سالانه ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب دریای پنجشیر به کابل در نظر گرفته شد.

گفتنی است که این پروژه قرار بود تا سال ۲۰۲۳ تکمیل شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خبرنگاران زن از عدم دسترسی به اطلاعات دقیق و به موقع شکایت دارند

Published

on

(Last Updated On: )

شماری از خبرنگاران زن می‌گویند که عدم دسترسی به اطلاعات دقیق و به موقع در فعالیت‌های روزمره‌شان، آنان را با چالش‌های متعددی رو‌به‌رو کرده است.

به گفته‌ برخی از این خبرنگاران، شماری از مقام‌های امارت اسلامی در بسیاری موارد از ارایه اطلاعات به خبرنگاران زن خودداری می‌کنند که این امر مانع بزرگی در انجام وظایف حرفه‌ای آنان است.

یک خبرنگار زن گفت: «متأسفانه تخریب و یا ترساندن ما از آدرس بعضی نهادها و بعضی رسانه‌های خود شدیم که آن‌ها مانع کار میشدند و در این قسمت هم ما از رسانه‌های خود، نهادهای مختلف خود می‌خواهیم که خبرنگاران زن را مانند خبرنگاران مرد حمایت بکنند و بگذارند که به کار شان ادامه دهند.»

گفته می‌شود که محدودیت‌های فرهنگی و اجتماعی نیز فعالیت خبرنگاران زن را دشوار می‌سازد.

خبرنگاران زن افزوده‌اند که حذف آنان از رسانه‌های کشور نه ‌تنها به تضعیف آزادی بیان منجر شده بلکه جامعه را از دیدگاه‌ها و تجربیات نیمی از جمعیت خود محروم می‌کند.

با این حال، برخی از نهادهای حامی رسانه‌ها تاکید می‌کنند که شرایط کاری برای خبرنگاران زن نسبت به سال پار بیشتر مساعد شده و در حال حاضر ۷۴۵ خبرنگار زن در سراسر کشور در رسانه‌های مختلف فعالیت دارند.

حجت الله مجددی، رییس اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان، در این مورد گفت: «تعداد خبرنگاران امسال نسبت به سال گذشته زیاد شده است. در حال حاضر ۷۴۵ خبرنگار زن در رسانه‌ها کار می‌کنند. سال گذشته تعداد خبرنگار زن ۶۰۱ بود.»

در همین حال، وزارت اطلاعات و فرهنگ تأکید کرده است که وضعیت رسانه‌ها در شرایط کنونی مطلوب است و این وزارت متعهد به حمایت از خبرنگاران و رسانه‌ها در بخش‌های مختلف می‌باشد.

این در حالی است که پس از تسلط دوباره امارت اسلامی، بسیاری از خبرنگاران زن کار خود را از دست داده و برخی‌ها مجبور به ترک کشور شده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!