شهباز شریف یکشنبه برای دومین بار بهحیث صدر اعظم پاکستان در پارلمان آن کشور انتخاب شد.
شریف ۷۲ ساله این نقش را تا آگست سال گذشته زمانیکه پارلمان منحل شد، بر عهده داشت. از آنزمان به بعد، پاکستان را یک حکومت موقت اداره میکرد.
علیرغم اینکه برادر بزرگترش، نواز شریف یک کرسی در مجلس به دست آورده بود، شهباز شریف توسط حزب و متحدان ایتلافی به صدر اعظمی پاکستان انتخاب شد.
حزب مسلم لیگ نواز پاکستان تنها ۸۰ کرسی از ۲۶۴ کرسی را برای رقابت در انتخابات سراسری به دست آورد، اما توسط دیگر احزاب برای کسب اکثریت مورد حمایت قرار گرفت.
شهباز شریف علاوه بر حفظ ائتلاف پس از برکناری عمران خان در سال ۲۰۲۲، به پاکستان کمک کرد که بسته نجات مالی از سوی صندوق بین المللی را بهدست بیاورد.
نواز شریف در تبعید خودخواسته در لندن بهسر میبرد و از کار در بستهای دولتی محروم شده بود. او در ماه اکتوبر به پاکستان بازگشت.
قبل از صدر اعظمی، شهباز شریف بیشتر به عنوان یک مدیر شناخته می شد تا یک سیاستمدار، و سه بار به عنوان وزیر اعلی در بزرگترین ایالت پاکستان، پنجاب ایفای وظیفه کرده بود.
اما بهحیث صدر اعظم، او به سرعت نقش صلحساز را بین احزاب ایتلافی که اغلب بر سر سیاستهای کلیدی با یکدیگر در تضاد اند، بر عهده گرفت.
بزرگترین دستاورد شهباز شریف در دوره کوتاه تصدی خود، دستیابی به کمک مالی صندوق بین المللی پول بود. این توافقنامه پس از آن امضا شد که شریف در ماه جون شخصاً با کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بین المللی پول تماس گرفت.
با این حال، در دولت او، نرخ تورم با کاهش بی سابقه ارزش روپیه به بالای ۳۸ درصد رسید - عمدتاً به دلیل اصلاحات ساختاری که طبق برنامه صندوق بین المللی پول برای ثبات اقتصادی ضروری پنداشته میشود.
او عامل سقوط اقتصاد را حکومت عمران خان میداند که به گفته وی، درست قبل از برکناری اش، توافق با صندوق بینالمللی پول را شکست.
(رویترز)